Hvad er DAO

Forestil dig en salgsautomat, der ikke kun tager penge fra dig og giver dig en snack til gengæld, men også bruger disse penge til automatisk at genbestille varerne. Denne maskine bestiller også rengøringsservice og betaler sin leje helt alene. Når du lægger penge i maskinen, har du og dens andre brugere også indflydelse på, hvilke snacks den bestiller, og hvor ofte skal den rengøres. Det har ingen ledere, alle disse processer blev forudskrevet i kode.

DAO (decentral autonom organisation)

Dette er omtrent, hvordan en DAO eller en decentral autonom organisation fungerer. Idéen om en sådan styringsmodel har cirkuleret i kryptokurrencysamfundet lige siden Bitcoin formåede at slippe af med mellemmænd i finansielle transaktioner. Tilsvarende er hovedideen bag DAO at etablere en virksomhed eller en organisation, der fuldt ud kan fungere uden hierarkisk ledelse.

Det er vigtigt at skelne mellem DAO som en type organisationer og DAO, som blot er navnet på en af ​​sådanne organisationer. Projektet var et af de første forsøg på at skabe en DAO, og det mislykkedes spektakulært inden på grund af en fejl i dets oprindelige kode.

Hvordan DAO’er fungerer

Oprindeligt blev Bitcoin betragtet som den første nogensinde fuldt funktionelle DAO, da den har et forprogrammeret sæt regler, fungerer autonomt og koordineres gennem en distribueret konsensusprotokol. Siden da blev brugen af ​​smarte kontrakter aktiveret på Ethereum-platformen, hvilket bragte oprettelsen af ​​DAO’er tættere på offentligheden og formede deres nuværende udseende.

Men hvad har en DAO brug for at være fuldt operationel? Først og fremmest et sæt regler, ifølge hvilke det fungerer. Disse regler er kodet som en smart kontrakt, som i det væsentlige er et computerprogram, der autonomt findes på Internettet, men samtidig har det brug for folk til at udføre en opgave, som den ikke selv kan.

Når reglerne er etableret, går en DAO ind i en finansieringsfase. Dette er en meget vigtig del af to grunde. For det første skal en DAO have en slags intern ejendom, tokens, der kan bruges af organisationen eller bruges til at belønne visse aktiviteter inden for den. For det andet ved at investere i en DAO får brugerne stemmeret og efterfølgende evnen til at påvirke den måde, den fungerer på.

Tokens på en fabrikslinje

Når finansieringsperioden er overstået, og en DAO er indsat, bliver den fuldstændig autonom og fuldstændig uafhængig af sine skabere såvel som andre for den sags skyld. De er open source, hvilket betyder, at deres kode kan ses af alle. Desuden registreres alle regler og finansielle transaktioner i Blockchain. Dette gør DAO’er fuldt gennemsigtige, uforanderlige og uforgængelige.

Når en DAO er operationel, træffes alle beslutninger om, hvor og hvordan de skal bruge sine midler, ved at nå til enighed. Alle, der købte en andel i en DAO, kan fremsætte forslag vedrørende dens fremtid. For at forhindre, at netværket spammes med forslag, kan der kræves en monetær indbetaling for at foretage en.

Derefter stemmer interessenterne om forslaget. For at udføre enhver handling er flertallet nødt til at blive enige om at gøre det. Den krævede procentdel for at nå dette flertal kan variere afhængigt af en DAO, da den kan specificeres i dens kode.

I det væsentlige giver DAO’er folk mulighed for at udveksle sine midler med alle i verden. Dette kan gøres i form af en investering, en velgørende donation, pengeindsamling, lån og så videre, alt sammen uden formidler. Et potentielt stort problem med afstemningssystemet er, at selvom et sikkerhedshul blev opdaget i en indledende kode, kan det ikke rettes, før flertallet stemmer om det. Mens afstemningen finder sted, kan hackere udnytte en fejl i koden.

Endelig er det vigtigt at bemærke, at en DAO ikke er i stand til at opbygge et produkt, skrive en kode eller udvikle et stykke hardware. I stedet kan en entreprenør hyres til at udføre en påkrævet opgave. Denne aftale udføres gennem den samme afstemningsproces, mens en smart kontrakt vil sikre en hurtig betaling efter den korrekte afslutning af opgaven.

Hvordan man bliver DAO-aktionær, og hvorfor

Investering i en DAO er relativt let, især hvis du ved, hvordan du køber Ether eller Bitcoin og allerede har en tegnebog. Alt hvad du virkelig skal gøre er at købe tokens for en bestemt DAO, hvilket omtrent svarer til at købe aktier i et selskab.

Når finansieringsfasen er lukket, vil du være i stand til at fremsætte forslag samt stemme om dem og måske endda tjene penge. Mængden af ​​købstokens vil korrelere med den mængde stemmeret, du får.

Før du investerer, skal du dog vide nøjagtigt, hvad du sætter dig ind i. DAO’er er helt gennemsigtige, og deres underliggende koder er altid open source, hvilket betyder, at du har en chance for at gennemgå koderne for at være sikker på, at der ikke er nogen fejl eller fejl i den.

Afstemningsproces i DAO

Hvad er Dapp

Dapps eller decentrale applikationer er i det væsentlige ustoppelige apps, der fungerer på Ethereum Blockchain og drives af smarte kontrakter. Den største forskel fra almindelige apps er, at Dapps er fuldt autonome, de kræver ikke en mellemmand for at fungere og dybest set immun over for censur. Med andre ord opretter de en direkte forbindelse mellem en bruger og en tjeneste. Gennem dette kan brugerne fuldt ud kontrollere de oplysninger og data, de deler.

DAO’er er dybest set en meget ambitiøs race af decentraliserede apps. Som beskrevet i Ethereum-hvidbogen falder de ind under ‘anden’ kategori, der inkluderer stemmesystemer. De to andre typer Dapps er pengestyringsapplikationer og apps, hvor penge er involveret, men de kræver også et andet stykke (forsikring, velgørenhed, ejendom osv.).

Blockchain som et spil

Historien om DAO

‘DAO’ er et navn på en bestemt DAO, som blev oprettet af et team bag en tysk opstart slock.it som specialiserede sig i ‘smarte låse’, der lader folk dele deres ejendom i en decentral version af Airbnb. DAO blev indsat i maj 2016, da den blev finansieret via et tokensalg. På en eller anden måde lykkedes det projektet at blive den mest succesrige crowdfunding-kampagne i historien efter at have samlet mere end $ 150 mio.

DAO-logoet

DAO’s kode var ikke perfekt, og da den var open source og tilgængelig for alle, fandt nogen en fejl at udnytte. Så den 17. juni begyndte en anonym hacker eller en gruppe hackere at fortælle penge fra DAO til et ‘underordnet DAO’, der kopierede DAO’s struktur. Før dræningen af ​​midler blev stoppet, lykkedes det hacker at stjæle mere end 50 millioner dollars af Ether.

På trods af at en fejl i DAO’s kode blev udnyttet til at stjæle midlerne, underminerede hacket både Ethereums ry som en hostingplatform og selve konceptet med DAO’er. Desuden fik det Ethereum-netværket til at opdele i to. Det er dog vigtigt at indse, at alt dette kunne have været undgået ved yderligere at teste koden. Måske var dette hack en vigtig milepæl i DAOs udviklingshistorie, der viste de potentielle svagheder, og utvivlsomt vil sådanne svagheder blive taget i betragtning af fremtidige DAO’er.

DAO-logoet og skatte

Fordele ved DAO’er

Ubestrideligt er selve konceptet med DAO’er ekstremt spændende, da det stræber efter at løse alt, hvad der er galt med, hvordan moderne organisationer drives. En perfekt struktureret DAO giver enhver investor mulighed for at forme organisationen. Der er ingen hierarkisk struktur, hvilket betyder, at enhver innovativ idé kan fremsættes af alle og overvejes af hele organisationen. Et sæt foruddefinerede regler, som enhver investor er opmærksom på, inden han tilmelder sig organisationen såvel som afstemningssystemet, giver ikke plads til at skændes overhovedet.

Da både at fremsætte et forslag og at stemme på det kræver, at en investor bruger et bestemt beløb, skubber det dem til at evaluere deres beslutninger og ikke spilde tid på ineffektive løsninger. Endelig, da alle regler såvel som hver eneste finansielle transaktion er registreret i Blockchain, der er tilgængelige for gennemgang for alle, er DAO’er helt gennemsigtige. Alle, der deltager, hjælper med at beslutte, hvordan de skal bruge midlerne, og de kan spore, hvordan disse midler bruges.

Forskel mellem decentraliseret organisation og traditionel

Ulemper og kritik

DAO’er, ligesom stort set alt andet, der er forbundet med kryptokurver, er en ekstremt ny og til en vis grad en revolutionerende teknologi. Naturligvis vil projekter som disse tiltrække megen kritik. For eksempel MIT Technology Review overvejer ideen om at overlade masserne til vigtige økonomiske beslutninger som en dårlig og den, der sandsynligvis ikke giver noget afkast. I deres artikel siger de, at meget i verden bliver nødt til at ændre sig for at DAO-relaterede projekter skal lykkes i enhver skala.

DAO matematik

Bortset fra en ganske konservativ stemning om, at masserne ikke kan overlades til investeringer, er der andre bekymringer omkring DAO’er. Det mest presserende problem, især efter DAO-hacket, er et sikkerhedsproblem, og det er forbundet med ‘ustoppelig kode’-princippet. Under angrebet overvågede observatører og investorer hjælpeløst, hvordan midlerne blev trukket ud af DAO, men de kunne ikke gøre noget, da angriberen teknisk fulgte reglerne. Naturligvis kan sådanne angreb undgås, hvis koden er velkomponeret og fejlfri.

Endelig, for at startups, der fungerer som DAO’er, skal kunne drive forretning uden for et Blockchain-netværk og kommunikere med en fysisk verden af ​​finansielle instrumenter og intellektuel ejendomsret, skal der være en slags juridisk ramme. Juridisk usikkerhed er et problem, der har plaget verden af ​​kryptokurver på grund af teknologien indeni den er så ny og radikalt anderledes, men løsningen ser ud til at være bare et spørgsmål om tid.

Eksempler på DAO

I det væsentlige kan enhver autonom organisation med et decentraliseret styrings- og budgetteringssystem kaldes en DAO. Dette gør praktisk talt ethvert decentraliseret kryptovaluta-netværk til en DAO, især i betragtning af den indledende crowdfunding-periode forud for den officielle lancering. Nedenfor er en kort liste over nogle af de mest kendte succesrige DAO’er.

Dash – En open-source, peer-to-peer-kryptovaluta, der tilbyder øjeblikkelige betalinger og private transaktioner.

Digix Global – Guldstandarden i peer-to-peer digitale aktiver. Hver Digix Gold-token repræsenterer 1 gram LMBA-standardguld og sikret i Safehouse-hvælvinger.

BitShares – En decentraliseret cryptocurrency-udveksling, der markedsfører sig selv som en hurtig og flydende handelsplatform, der giver cryptocurrency-friheden kombineret med dollarens stabilitet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map