Adam Back Satoshin sähköposteista, tietosuojaongelmista ja Bitcoinin alkuaikoista

Yksitoista vuotta Bitcoinin julkaisun jälkeen Cointelegraph tarttui Adam Backiin keskustelemaan Bitcoinin alkuvuosista, hänen sähköposteistaan ​​Satoshi Nakamoton kanssa, yksityisyydestä ja paljon muuta.

Blockstreamin toimitusjohtaja, joka puhui Cointelegraphille Latinalaisen Amerikan salaustapahtumassa LaBitconf Uruguayssa, on kehittäjä ja salauskirjoittaja, joka tunnetaan keksimästä Hashcash, Bitcoinin käyttämän työtodistuksen edeltäjä..

Back hylkäsi myös ajatuksen siitä, että hän on Bitcoinin isä, ja sanoi, että hän ei auttanut Satoshia luomaan maailman ensimmäisen kryptovaluutan huolimatta siitä, että hän vahvisti olevansa todennäköisesti ensimmäinen henkilö, jonka kanssa Satoshi puhui Bitcoinista, kun hän lähetti sähköpostia Backille ideaansa esittelemällä..

Cypherpunks

“Oli monia muita asioita, jotka avasivat tietä Bitcoinille, kuten digitaalisen rahan kokeilut, joita ohjaavat cypherpunk-ihanteet. 1990-luvulla, kun liike todella alkoi, olin Euroopassa, joten kävin vain yhdessä näistä San Franciscon lahden alueen henkilökohtaisista cypherpunk-kokouksista.

”Cypherpunkit keskustelivat paitsi sähköisestä käteisestä myös monista muista yksityisyyteen liittyvistä aiheista. Tuolloin ei ollut vain Salauspostituslista – jossa Nakamoto julkaistiin ensimmäisen kerran – mutta monia muita luetteloita, joissa Nick Szabo, Wei Dai, Hal Finney ja muut puhuivat usein sähköisestä käteisestä. Jotkut olivat fyysisesti Bayn alueella – luulen, että esimerkiksi Szabo on voinut osallistua cypherpunkien henkilökohtaisiin kokouksiin Bayn alueella Cypherpunks-postituslistojen perustajien Eric Hughesin, John Gimoren ja myöhään Timothy Mayn kanssa..

”Vuonna 1981 David Chaum oli jo luonut perustan nimettömälle viestinnälle, ja vuonna 1983 hän käynnisti sokean allekirjoituksen. Tietosuoja, nimettömyys, yksilönvapaus ja digitaalinen hallinta olivat kypsät aiheet, matematiikan ja ohjelmoinnin ohella. “

Sähköinen käteinen

“Digitaalinen raha oli myös kuuma aihe, ja siitä keskusteltiin Cypherpunks-luettelossa ja muissa luetteloissa, kuten Coderpunks, Cryptography ja Bluesky.”

Adam Back oli yksi Cypherpunks-listan aktiivisimmista julisteista, yli 700 julkaistua viestiä.

”Digitaalisen rahan luomisesta keskusteltiin paljon. Chaumin tunnetuimman DigiCashin, B-Moneyin (kehittäjä Wei) ja Bit-Goldin (kehittänyt Szabo) lisäksi aiheesta on monia muita epäselviä papereita, ja lähetin Satoshi-viittauksia muutamaan niistä, jotka liittyvät todistamiseen. työ vuonna 2008.

”Tuolloin, vuonna 1998, Wei ja Szabo keskustelivat jo digitaalisen rahan ideoistaan ​​ja jakoivat ehdotuksiaan B-Money ja Bit-Gold keskenään ja muiden näiden luetteloiden osallistujien kesken..

“Siellä oli myös vuoden 1997 Hashcash-osuuteni sekä monet myöhemmät työtodistukset – kymmeniä niistä Hashcashin jälkeen ja ennen Bitcoinia ja muutama muu Bitcoinin käynnistämisen jälkeen. Mainitsin muutaman omassa Vuoden 2002 paperi Hashcashista ja joitain aikaisempia työtodistuksia, kuten Cynthia Dwork ja Moni Naor’s ja jopa aikaisemmat aiheeseen liittyvät asiakirjat. Emme voi unohtaa, että siellä oli myös Hal Finneyn uudelleenkäytettävät työtodistukset tai RPoW, joka edeltää Bitcoinia vuodesta 2004.

“Oli myös nimettömiä ihmisiä, jotka halusivat luoda virtuaalirahaa, kuten MagicMoney Product Cipheristä, ja muita yksityisyyden suojaamiseen tarkoitettuja työkaluja, kuten Heinry Hasturin” pgp stealth “, jonka otin myöhemmin käyttöön.

“Joten, jos hän olisi Cypherpunks-luettelossa, Satoshi ei olisi ainoa” tuntematon “näissä luetteloissa eikä edes ainoa, joka yrittäisi julkaista paperia virtuaalirahasta. Monet nimettömät ja salanimettömät ihmiset keskustelivat aiheista Cypherpunk-luetteloissa, mukaan lukien sähköisen käteisen aihe.

”Minä, Finney ja Peter Todd, joka oli vasta 15-vuotias tuolloin vuonna 2001, olivat keskustelemalla Hashcash ja digitaalinen raha ovat myös Bluesky-luettelossa, ja Todd on myös kiinnostunut hajautetun digitaalisen rahan luomisesta. “

“Ensimmäinen” virtuaalirahatapahtuma

“Hajautettu. Tämä on ehkä tärkein sana Bitcoinista, joka johtuu sitä edeltävistä ehdotuksista.

“Chaum oli julkaissut ensimmäisen version” digitaalisesta rahasta “jo vuonna 1989. Ja jotkut meistä Cypherpunk-luetteloista yrittivät käynnistää arvon Chaumin DigiCash-demopalvelimelle, josta oli mahdollista saada kolikoita sähköpostitse ja lupaettiin olla laskematta liikkeeseen yli miljoona yksikköä sitä.

“Demopalvelimessa myin jopa joitain t-paitoja (vietyjä RSA-t-paitoja), ja me kaikki, jotka käytimme DigiCash-demoa, ajattelimme, että jos tarpeeksi paljon ihmisiä tekisi niin, sen arvo voisi olla vakaa niin kauan kuin se oli vain miljoona kolikkoa.

”Valitettavasti DigiCash meni konkurssiin tämän kokeen aikana, ja kaksinkertaisen kulutuksen keskitetty tietokanta oli myös ongelma – koska jos sinulla oli kolikoita, oli mahdotonta todistaa kenellekään, jos ne käytettiin kadotuksen jälkeen.

“DigiCashilta saatu opetus oli, että tarvitsimme hajautettua, peer-to-peer-lähestymistapaa, ja se oli osa keskustelua Hashcashista, B-Moneyista, Bit-Goldista, RPoW: stä ja muista käynnistysideoista.

“Sinun oli luotava digitaalista rahaa hajautetusti, ilman pankkiliitäntää, ilman lupaa tai kumppanuutta pankin kanssa.”

Hashcash

“Siksi Hashcashin ja kaivostoiminnan käsite oli houkutteleva – koska jotkut ihmiset pystyivät kaivamaan sen kolikoiden luomiseksi, ja toiset voisivat ostaa ja myydä niitä hajautetuilla jälkimarkkinoilla, koska keskitettyä tietokantaa tai pankkikumppanuutta ei tarvittu.

“B-Rahassa ja Bit-Goldissa oli myös aukkoja, joten ne eivät olleet täysin valmiita projekteja, tai niillä oli pelaajia ja ihmismarkkinoita, jotka suorittivat toimintoja, jotka Bitcoin pystyy automatisoimaan protokollan sisällä.

“Hashcashista kerrottiin tuolloin laajalti tietokonelehdissä ja verkkojulkaisuissa, koska roskaposti oli yhä kuumempi aihe ja asevarustelussa oli hässäkkää, johon jotkut IT-ihmiset ja IETF-ryhmät yrittivät löytää ratkaisuja.

“Joten, Satoshi olisi voinut oppia Hashcashista keskustelematta koskaan mistään cypherpunk-ryhmissä.”

Sähköpostit Satoshin kanssa

“Sain elokuussa (tai heinäkuussa) 2008 Satoshi Nakamotolta sähköpostiviestin, jossa oli sähköisen käteisen valkoinen paperi (Bitcoin-nimeä ei vielä ollut) ja se tuntui mielenkiintoiselta.

”Tuolloin kysymykset olivat: Aloittaako hän tämän? Mitkä ovat periaatteet? Ehdotin, että Satoshin tulisi tutkia B-rahaa, josta hän ei näyttänyt tietävän tuolloin, ja mielestäni B-Money lisättiin paperiin.

”Oli vielä muutama sähköposti, ja lähetin myös Satoshi Ron Rivestin vuoden 1996 paperi MicroMintillä, joka poimii k-suuntaiset hash-törmäykset Bitcoinin käyttämien osittaisten esikuvien sijaan. Se on vähän keskitetty, mutta mielenkiintoinen.

Todennäköisesti ei niin monet ihmiset olleet tietoisia MicroMint-paperista ja vielä vähemmän B-Money-kirjeen digitaalisen valuutan ehdotuksesta. Vaikka olin tietoinen Szabon työstä, en satunnaisesti lähettänyt hänelle viitteitä Bit-Goldiin. “

Bitcoin-ohjelmisto

”En auttanut luomaan Bitcoinia, en ohjelmoinut mitään eikä osallistunut mihinkään ohjelmointitehtävään. Siihen aikaan, kun ohjelmisto tuli ulos, Satoshi lähetti sen minulle, mutta en auttanut häntä siinä.

”Hal Finney olisi voinut tarkistaa varhaisen Bitcoin-koodin. En ole koskaan tavannut Halia henkilökohtaisesti, mutta pidin todella hänen kekseliäisyydestään ja nautin keskustelemasta hänen kanssaan cypherpunk-luettelossa tai sähköpostitse. Jos ”salakirjoittajat kirjoittavat koodia”, Hal oli varmasti kirjoittaja.

“On ollut spekulaatiota siitä, kuka on saattanut auttaa Satoshia tarkistamaan Bitcoin-koodin ennen julkaisua, koska hän lähetti listalle marraskuussa 2008. Mutta näyttää siltä, ​​että Satoshi ohjelmoi Bitcoinin ensin ennen paperin kirjoittamista ja luultavasti hän itse , teki useita muutoksia koodiin, ja myöhemmin muut – esimerkiksi Hal, esimerkiksi – ovat saattaneet auttaa tarkistamaan kommentteja tai virheraportteja tai tekemään pieniä virhekorjauksia, aivan kuten kun kirjoitat tekstiä ja pyydät jotakuta tarkistamaan kieliopin. “

Lähde: https://satoshi.nakamotoinstitute.org/emails/cryptography/6/

Bitcoin julkaistiin tietosuojaongelmien kanssa

“Toisin kuin Hal Finney ja muut, vaikka Satoshi lähetti minulle ohjelmiston ennen virallista julkaisua, en aloittanut sitä alusta alkaen. Pian julkaisunsa jälkeen Hal yritti käyttää Bitcoinia ja kirjoitti yhteenvedon siitä, miten se toimi postituslistalla, ja sen jälkeen palasin analysoimaan Bitcoinia.

“Minusta tuntui, että Bitcoinilla oli vakavia yksityisyyden rajoituksia verrattuna Chaumin vuoden 1981 protokollaan.

“Olen kiinnostunut tietosuojatekniikasta, salauksesta ja protokollista, joten olin kiinnostunut parantamaan Bitcoinin yksityisyyttä ja vaihdettavuutta. Joten ehdotin myöhemmin luottamuksellisia liiketoimia ja Schnorr-allekirjoituksia sekä joitain muita ideoita.

“Vähitellen Bitcoin oli saamassa vauhtia eikä ollut enää vain ehdotus, vaan todella toimiva hajautettu digitaalinen raha. Ratkaistaksemme yksityisyydensuojaongelmat, joita ei ole pantu täytäntöön Bitcoinissa, ehdotimme sitten sivuketjujen, kuten Liquid, perustamista vuonna 2013 auttaaksemme ominaisuuksia toteuttamaan, saamaan kokemusta ja luottamusta niihin sekä vahvistamaan kompromisseja. Myöhemmin perustin Blockstreamin Greg Maxwellin, Pieter Wuillen ja muiden kanssa kehittääksesi tätä tekniikkaa ja tekemään siitä kaiken käyttökelpoisen. “

Sähköposti

Cointelegraph kysyi, voisimmeko nähdä Backin ja Satoshin väliset sähköpostit, mutta Back oli epäröivä. Sen sijaan hän viittasi meihin twiitti hän lähetti viime vuonna vakuuttuneena siitä, että Satoshin nimettömyys on “Bitcoin-ominaisuus” ja että jos hänellä olisi todisteita, jotka voisivat auttaa Satoshin todellisen henkilöllisyyden päättämisessä, hän “poistaisi / pilkkoisi ne”.

“En ole koskaan paljastanut sähköpostiviestejäni Satoshille, enkä ehkä tule koskaan. Etiketti määrää, ettemme jaa sähköposteja ilman lupaa, enkä kysynyt, olisiko Satoshilla hyvä paljastaa henkilökohtaisia ​​sähköposteja. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map