Adam Back på Satoshi-e-mails, bekymringer om privatlivets fred og Bitcoins tidlige dage

Elleve år efter Bitcoins frigivelse indhentede Cointelegraph Adam Back for at diskutere de tidlige år med Bitcoin, hans e-mails med Satoshi Nakamoto, privatliv og meget mere.

Blockstream CEO, der talte med Cointelegraph på den latinamerikanske kryptobegivenhed LaBitconf i Uruguay, er en udvikler og kryptograf kendt for at opfinde Hashcash, en forgænger for proof-of-work-systemet brugt af Bitcoin.

Back afviste også ideen om, at han er far til Bitcoin og sagde, at han ikke hjalp Satoshi med at skabe verdens første kryptokurrency, på trods af at han sandsynligvis var den første person, som Satoshi talte med om Bitcoin, da han sendte en e-mail til Back, der introducerede sin idé.

Cypherpunks

”Der var mange andre ting, der banede vejen for Bitcoin, som digitale pengeeksperimenter drevet af cypherpunk-idealer. I 1990’erne, da bevægelsen virkelig startede, var jeg i Europa, så jeg deltog kun i et personligt cypherpunk-møde i San Francisco Bay-området.

”Cypherpunks diskuterede imidlertid ikke kun e-kontanter, men mange andre privatlivsrelaterede emner. På det tidspunkt var der ikke kun The Cryptography Mailing-listen – hvor Nakamoto først blev offentliggjort – men mange andre lister, hvor Nick Szabo, Wei Dai, Hal Finney og andre ofte talte om e-kontanter. Nogle var fysisk i Bay Area – jeg tror for eksempel, at Szabo måske har deltaget i cypherpunks ansigt til ansigt møder i Bay Area sammen med Cypherpunks mailingliste medstiftere Eric Hughes, John Gimore og afdøde Timothy May.

”Allerede i 1981 havde David Chaum allerede skabt grundlaget for anonym kommunikation, og i 1983 lancerede han blinde signaturordninger. Privatliv, anonymitet, individuel frihed og digital kontrol var varme emner for cypherpunks sammen med matematik og programmering. ”

E-kontanter

“Digitale penge var også et varmt emne, og de blev diskuteret på Cypherpunks-listen og andre lister som Coderpunks, Cryptography og Bluesky.”

Adam Back var en af ​​de mest aktive plakater på Cypherpunks-listen med over 700 offentliggjorte indlæg.

”Der var en masse debat om at skabe digitale penge. Udover Chaums mest berømte DigiCash, B-Money (udviklet af Wei) og Bit-Gold (udviklet af Szabo), er der mange andre obskure papirer om emnet, og jeg sendte Satoshi-referencer til et par af dem relateret til bevis-for- arbejde i 2008.

”På det tidspunkt, i 1998, diskuterede Wei og Szabo allerede deres ideer om digitale penge og delte deres forslag om B-penge og bitguld indbyrdes og andre deltagere på disse lister.

”Der var også mit bidrag fra 1997 fra Hashcash såvel som mange senere proof-of-work-artikler – snesevis af dem efter Hashcash og før Bitcoin, og et par andre efter Bitcoin blev lanceret. Jeg nævnte nogle få i min 2002-papir om Hashcash og nogle tidligere proof-of-work papirer som Cynthia Dwork og Moni Naors og endda tidligere relaterede papirer. Vi kan ikke glemme, at der også var Hal Finneys genanvendelige bevis for arbejde eller RPoW, der går forud for Bitcoin fra 2004.

“Der var også anonyme mennesker, der søgte at skabe virtuelle penge som MagicMoney fra Product Cipher og andre fortrolighedsværktøjer som Heinry Hasturs ‘pgp stealth’, som jeg senere overtog vedligeholdelse af.

”Så hvis han var på Cypherpunks-listen, ville Satoshi ikke være den eneste“ anonyme ”på disse lister og ikke engang den eneste, der forsøgte at lancere et papir om virtuelle penge. Der var mange anonyme og pseudonyme mennesker, der diskuterede emner på Cypherpunk-listerne, herunder emnet e-cash.

”Det var mig selv, Finney og Peter Todd, der kun var 15 i 2001 diskuterer Hashcash og digitale penge også på Bluesky-listen, hvor Todd også er interesseret i at skabe decentrale digitale penge. ”

Den “første” virtuelle pengetransaktion

“Decentraliseret. Dette er måske hovedordet om Bitcoin, der stammer fra de forslag, der kom før det.

”Chaum havde lanceret den første version af en ‘digitale penge’ tilbage i 1989. Og nogle af os på Cypherpunk-listerne forsøgte at starte værdien til Chaums DigiCash-demoserver, hvor det var muligt at få mønter via e-mail og blev lovet ikke at udstede mere end 1 million enheder af det.

”På demo-serveren solgte jeg endda nogle t-shirts (eksporterede RSA-t-shirts), og alle os, der brugte DigiCash-demo, troede, at hvis nok folk gjorde det, kunne det starte med en stabil værdi, så længe det var kun 1 million mønter.

”Desværre gik DigiCash konkurs under dette eksperiment, og den centraliserede database med dobbelt forbrug var også et problem – for hvis du havde mønter, var det umuligt at bevise for nogen, om de blev brugt, efter at de var væk.

”Lærdommen fra DigiCash var, at vi havde brug for en decentral, peer-to-peer-tilgang, og det var en del af diskussionen om Hashcash, B-Money, Bit-Gold, RPoW og andre bootstrapping-ideer.

“Du var nødt til at skabe digitale penge på en decentral måde uden en bankgrænseflade uden tilladelse eller partnerskab med en bank.”

Hashcash

”Dette er grunden til, at konceptet med Hashcash og minedrift var attraktivt – da nogle mennesker kunne udvinde det for at skabe mønter, og andre kunne købe og sælge dem i det decentrale sekundære marked, fordi der ikke var nogen central database eller bankpartnerskab nødvendig.

”Der var også huller i B-penge og bitguld, så de var ikke fuldstændige projekter eller havde spillere og menneskelige markeder, der opfyldte funktioner, som Bitcoin er i stand til at automatisere inden for protokollen.

”Hashcash blev dengang bredt rapporteret i computermagasiner og onlinepublikationer, fordi spam var et stadig mere hott emne, og der var besvær med våbenkapløbet, som nogle it-folk og IETF-grupper forsøgte at finde løsninger på..

“Så Satoshi kunne have lært om Hashcash uden nogensinde at diskutere noget i cypherpunk-grupperne.”

E-mails med Satoshi

”I august (eller juli) 2008 modtog jeg en e-mail fra Satoshi Nakamoto med et e-cash hvidbog (der var endnu ikke noget navn ‘Bitcoin’), og det syntes interessant.

”Spørgsmålene på det tidspunkt var: Vil han starte dette? Hvad er principperne? Jeg foreslog, at Satoshi skulle se på B-penge, som han ikke syntes at vide om på det tidspunkt, og det er sådan, jeg tror, ​​at B-penge blev føjet til papiret.

”Der var et par flere e-mails, og jeg sendte også Satoshi Ron Rivests 1996 papir om MicroMint, som ekstraherer k-vejs hashkollisioner i stedet for delvise præbilleder, der bruges af Bitcoin. Det er lidt centraliseret, men interessant.

Sandsynligvis var ikke så mange mennesker opmærksomme på MicroMint-papiret og endnu mindre så B-Money-opskrivningen af ​​digital valuta. Selvom jeg var opmærksom på Szabos arbejde, sendte jeg tilfældigvis ikke ham en henvisning til Bit-Gold. ”

Bitcoin-software

”Jeg hjalp ikke med at oprette Bitcoin, jeg programmerede ikke noget eller deltog i nogen programmeringsopgave. Omkring det tidspunkt, hvor softwaren kom ud, sendte Satoshi den til mig, men jeg hjalp ham ikke med det.

“Hal Finney kunne have gennemgået den tidlige Bitcoin-kode. Jeg har aldrig mødt Hal personligt, men jeg kunne virkelig godt lide hans opfindsomhed og nød at diskutere emner på cypherpunks-listen eller i e-mail med ham. Hvis ‘cypherpunks skriver kode’, var Hal helt sikkert kodeskribent.

”Der har været nogle spekulationer om, hvem der måske har hjulpet Satoshi med at gennemgå Bitcoin-koden inden frigivelse på grund af den e-mail, han sendte til listen i november 2008. Men det ser ud til, at Satoshi programmerede Bitcoin først, før han skrev papiret, og sandsynligvis han selv , lavede flere revisioner af koden, og senere andre – f.eks. Hal – har muligvis hjulpet med at gennemgå kommentarer eller fejlrapporter eller lave små fejlrettelser, ligesom når du skriver tekst og beder nogen om at gennemgå grammatikken. ”

Kilde: https://satoshi.nakamotoinstitute.org/emails/cryptography/6/

Bitcoin frigivet med privatlivsproblemer

”I modsætning til Hal Finney og andre, selvom Satoshi sendte mig softwaren inden den officielle frigivelse, begyndte jeg ikke at køre den helt i starten. Kort efter frigivelsen forsøgte Hal at bruge Bitcoin og skrev et resumé af, hvordan det fungerede på postlisten, og derefter gik jeg tilbage til at analysere Bitcoin.

”Det syntes mig, at Bitcoin havde alvorlige privatlivsbegrænsninger sammenlignet med Chaums protokol fra 1981.

”Jeg er interesseret i fortrolighedsteknologi, kryptering og protokoller, så jeg var interesseret i at forbedre Bitcoins privatliv og fungibilitet. Så jeg foreslog senere fortrolige transaktioner og Schnorr-underskrifter og også nogle andre ideer.

”Efterhånden fik Bitcoin fart og var ikke længere bare et forslag, men virkelige decentrale digitale penge, der faktisk virkede. For at løse de privatlivsproblemer, der ikke blev implementeret i Bitcoin, foreslog vi derefter oprettelsen af ​​sidekæder som Liquid i 2013 for at hjælpe med at implementere funktioner, for at få erfaring og tillid til dem og for at validere kompromiser. Og senere grundlagde jeg Blockstream med Greg Maxwell, Pieter Wuille og andre for at udvikle denne teknologi og gøre den end-til-end anvendelig. ”

E-mail

Cointelegraph spurgte, om vi kunne se e-mails mellem Back og Satoshi, men Back var tøvende. I stedet henviste han os til en tweet han sendte sidste år med angivelse af sin tro på, at Satoshis anonymitet er “en Bitcoin-funktion”, og at hvis han havde nogen beviser, der kunne hjælpe med at udlede Satoshis sande identitet, ville han “slette / makulere dem.”

”Jeg har aldrig afsløret mine e-mails til Satoshi, og måske vil jeg aldrig. Netiketten dikterer ikke at dele e-mails uden tilladelse, og jeg spurgte ikke, om Satoshi ville være okay med at afsløre personlige e-mails. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map