Ulbricht, joka halusi antaa muiden vapauden, viettää oman elämänsä vankilassa

Silkkitien operaattori ja kuninkaallinen Ross Ulbricht tuomittiin 29. toukokuuta elinkautiseen vankeuteen hänen osallistumisestaan ​​piilotettuun pimeän verkon markkinapaikkaan. Vaikka hänen uskotaan olevan yksi monista Dread Pirate Roberts -nimisen takana olevista henkilöistä, hän viettää elämänsä baarien takana maksimaalisen turvallisuuden vankilassa..

Tuomari Katherine Forrest Manhattanin Yhdysvaltain New Yorkin eteläisen piirin käräjäoikeudesta oli tapauksen valvoja eikä tarjonnut mitään sakkoja Ulbrichtille hänen viimeisen lausuntonsa jälkeen, jossa hän kertoi tuomioistuimelle, "Minulla on ollut nuoruuteni, ja tiedän, että sinun on otettava pois keskivuosi, mutta jätä minulle vanha ikäni." Hän antoi hänelle elinkautisen rangaistuksen.

Ulbricht, joka sanoo suunnittelevansa alun perin Silkkitien, jotta ihmiset voisivat “vapaasti ostaa ja myydä mitä haluavat" hänellä ei ole mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen eikä kuolemanrangaistukseen, mikä tekee rangaistuksesta ankarimman.

Silkkitie perustettiin vapautuksen linnoitukseksi, digitaaliseksi markkinapaikaksi, jossa voi käyttää vapautta, kunhan he eivät loukkaa toisen omaa. DRP: lle ja Ulbrichtille Silk Road oli enemmän kuin maanalainen kauppayhteisö, se oli vallankumous.

Ehkä varhaisen menestyksensä ohjaamana DPR kirjoitti kerran: “Jokainen tapahtuma on voitto” ottaessaan “varkaan, murhan” valtion. DPR oli monta kertaa miljonääri, mutta nämä varhaiset menestykset näyttävät olevan suurempi vallankumous. Vapaus vaatii loppujen lopuksi rahoitusta.

Silk Road -palvelimet vaarantuivat alun perin, kun FBI-agentit paljastivat sivuston todelliset IP-osoitteet, joita isännöitiin Reykjavikin, Islannin ulkopuolella sijaitsevassa etäkeskuksessa. Sieltä liittovaltion edustajat löysivät Ulbrichtin San Franciscon julkisesta kirjastosta kirjaimellisesti ”sormilla näppäimistöllä” ja kirjautuivat surullisen Dread Pirate Robertsin järjestelmänvalvojan tilille..

Syyttäjä arvioi, että Silk Road käsitteli noin 200 miljoonaa dollaria huumausainekaupoissa, jotka kaikki tehtiin bitcoinilla. 21. heinäkuuta 2013, jolloin sivuston palvelinten sijainti vaarantui ensimmäisen kerran, Dread Pirate Robertin tileille saatiin noin 3237 siirtoa päivässä, yhteensä 19 459 dollaria, mikä antaisi yli 7 miljoonan dollarin vuotuisen tulon..

Ulbrichtin puolustusryhmä etsii valitusta tapauksesta väittäen viimeaikaisia ​​paljastuksia, joiden mukaan kaksi DEA-agenttia osallistui Silkkitien tutkimukseen varastanut miljoonia dollarin arvosta bitcoinia sivustolta ja on saattanut kiristää Ulbrichtia myymällä hänelle lainvalvontatietoja. Puolustuksen ei sallittu käyttää näitä tietoja millään tavalla oikeudenkäynnissä.

Vaikka tapauksen puolustustiimi väitti, että Silkkitie oli onni onnettomuudessa mikä voisi vähentää huumekartellijärjestöjä, tuomari Forrester teki selväksi löytäneensä "Silk Roadin syntymä ja läsnäolo väittivät, että sen… luoja oli parempi kuin tämän maan lait. Tämä on syvästi huolestuttavaa, kauhean harhaanjohtavaa ja erittäin vaarallista." Viimeisessä ennakkoratkaisussa Ulbricht kirjoitti:

“Halusin antaa ihmisille mahdollisuuden tehdä valintoja elämässään … saada yksityisyyttä ja nimettömyyttä, en ole sosiopaattinen henkilö, joka yrittää ilmaista sisäistä pahuutta.”

Ross Ulbricht

Vaikka tietoja ei saatettu oikeudenkäyntiin, tutkijat uskovat Ulbrichtin määränneen ainakin kaksi osumaa Silk Roadin entisistä työntekijöistä, joita ei koskaan viety ratkaisuun.

Vastauksena tuomioon Ulbrichtin asianajaja Joshua Dratel väitti, että aikaisemmat oikeudenkäynnit henkilöille, jotka tunnustivat syyllisyytensä osallistumisesta Silkkitielle, saivat vain 17 kuukauden rangaistuksen. Ulbrichtille puolestaan ​​annettiin elämä perustuslaillisten oikeuksiensa käyttämisestä. Dratel sanoi, että tämä oli sekä epäreilua että epäoikeudenmukaista.

Silk Road antoi suunnitelman nimettömille pimeälle verkolle. Tällaiset verkkosivustot avaavat edelleen "kaikki käy" liiketoimintamallin tyyppi. Huolimatta laaja-alaisista lainvalvontaviranomaisista ryöstöistä ja rajuista varkauksista, Dark Web -markkinapaikkojen tuotetiedot kasvoivat 37 prosenttia viime vuonna.

Onko epäselvää, katsomme Ulbrichtia sankarilliseksi rikkomukseksi samalla tavalla kuin Rosa Parks tai Harriet Tubman. Selvää on kuitenkin, että Ulbricht viettää hyvin pitkään lainvalvonnan kynsissä, jota hän yritti välttää Silkkitien varrella.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map