5 syytä, miksi institutionaaliset sijoittajat kieltäytyvät liittymästä salaussektoriin

Kahden viime vuoden aikana salausmediat ja Bitcoin (BTC) -edustajat ovat painottaneet voimakkaasti institutionaalisten sijoittajien tarvetta omaksua kryptovaluutta-ala. Usein todettiin, että institutionaalinen sisäänvirta johtaisi joukkomuuntaan ja uskomattoman piikin koko salausvarojen arvoon kokonaisuutena.

Nopeasti eteenpäin, ja kryptovaluutan kokonaismarkkina-arvo ei ole vielä saavuttanut kaikkien aikojen korkeinta 750 miljardin dollarin arvoa vuoden 2017 lopulla.

Salaushintojen hidas elpyminen herättää muutamia vaikeasti vastattavia kysymyksiä. Jos institutionaaliset varat ovat virtaaneet kryptovaluuttoihin, miksi hintojen nousu ei ole tapahtunut viimeisen kolmen vuoden aikana?

Joko on lähes loputon myyntipaine – mikä ei saisi olla este, kun otetaan huomioon, että salausmarkkinoiden kokonaiskorko on vain 248 miljardia dollaria – tai tämä teoria, jonka mukaan institutionaaliset investoinnit pumppaavat salauksen hintoja, ei pidä paikkaansa. Tässä on kolme syytä, miksi institutionaaliset sijoittajat eivät ole vielä liittyneet salausmarkkinoille.

Ramppi on liian jyrkkä

Sijoittaminen Bitcoiniin, eniten listattu salakirjoitus KolikkoMarketCap, on edelleen merkittävä este suurten sijoitusrahastojen hoitajille, varsinkin kun otetaan huomioon heidän koettu Bitcoin-riski.

Lisää tähän tarvittavat ylimääräiset ostovaiheet verrattuna perinteisempiin omaisuuksiin, ja vain salauksen ostaminen on haitallista. Joidenkin rahastojen sisäinen sääntely ei myöskään salli tiettyjen tuotteiden sijoittamista, kun taas toiset syrjäytetään matalalla likviditeetillä säännellyissä ja hyväksytyissä paikoissa.

Läsnäolo ei ole yhtä suuri kuin voitto tai takaa sonnien markkinoita

Institutionaalisten sijoittajien saapuminen tai läsnäolo merkitsee välttämättä ostopaineita. Renaissance Technologies Medallion Fundsin äskettäinen pääsy CME: n Bitcoin-futuurimarkkinoille on täydellinen esimerkki.

Lisäksi on huomattava, että koska CME-futuurit maksetaan käteisellä, ne eivät välttämättä sisällä mitään Bitcoin-kaupankäyntiä. Vielä tärkeämpää on, että hedge-rahasto voi myös avata lyhyitä positioita.

Sijoittajien tulisi miettiä: Miksi heidän pitäisi juhlia 10 miljardin dollarin rahastoa, joka mahdollisesti tulee avaruuteen ja haluaa lyödä vetoa Bitcoinin hintaa vastaan?

Kyllä, salaojohdannaismarkkinoilla on tapahtunut merkittävää kasvua, ja nämä ovat ensisijaisia ​​instrumentteja institutionaalisen koon sijoittajien keskuudessa, mutta ne ovat edelleen uskomattoman monimutkaisia ​​keskimääräiselle yksityissijoittajalle.

Asemien rakentaminen futuureilla voi tulla kalliiksi, koska sopimukset päättyvät joka toinen kuukausi. Lisäksi tämä tarkoittaisi, että sijoittajat ottavat riskin käydä kauppaa negatiivisella preemillä spot-markkinoilla, koska seuraavalle voimassaolon päättymiselle siirtymisestä aiheutuu yleensä kustannuksia..

Yksinkertaisesti sanottuna futuurisopimuksia ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen omistukseen.

Salaussektori on perinteisiin markkinoihin verrattuna liian pieni

Vaikka Bitcoin tuottaa hämmästyttävää tuottoa, on muitakin syitä, miksi 94 biljoonan dollarin teollisuus ei osta vain sokeasti salausvaluuttoja milloin tahansa pian.

Kryptovaluutan markkinakorko perspektiivissä. Lähde: BitcoinIRA

Kryptovaluutan markkinakorko perspektiivissä. Lähde: BitcoinIRA

Ei ole väliä kuinka monta kertaa yllä oleva kaavio on nähty, se on silti melko vaikuttava. Salaussektorin 248 miljardin dollarin markkina-arvo on vain täplä pääomamarkkinoilla. Tällä hetkellä liikkeessä olevien japanilaisten jenien setelit ovat 1 biljoonaa dollaria, eikä tämä sisällä pankkitalletuksia eikä valtionkassoja.

Maailman 20 suurinta varainhoitajaa valvoo 42,3 biljoonaa dollaria. Pelkkä 0,5 prosentin sijoitus kryptovaluuttoihin päätyisi 211 miljardiin dollariin – mikä vastaa 84 prosenttia markkinoiden kokonaismäärästä.

Vaikka viime vuodet ovat osoittaneet, että salaus voi tarjota äärettömän ylösalaisin, on myönnettävä, että salausvaluutat eivät ole edes lähellä samat toimintaedellytykset kuin perinteiset markkinat. Harmaasävyiset investoinnit hallinnoivat 3 miljardia dollaria, joka on suurin julkisesti kaupankäynnin kohteena oleva laite institutionaalisiin sijoituksiin kryptovaluutoissa.

Huolimatta niin merkittävästä määrästä, se on edelleen merkityksetön maailman suurimpien rahanhoitajien silmissä.

Suosituimmat JPMorgan & amp; Bank Of America osakkeita. Lähde: CNN Business

JPMorganin 7 parasta omistajaa & Bank Of America osakkeita. Lähde: CNN-liiketoiminta

Pankit, luottokortit, vakuutus- ja välitysyhtiöt edustavat merkittävää osaa salkusta lähes jokaiselle suurelle omaisuudenhoitajalle. BlackRock, State Street, Vanguard, Fidelity ja Wellington ovat jatkuvasti 20 parhaan rahoitusosakkeen haltijan joukossa.

Pankit ovat merkityksellisiä toimijoita tällä alalla, sillä HSBC, JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas, UBS ja Wells Fargo kuuluvat maailman suurimpiin sijoitusrahastojen hoitajiin..

Tämä suhde syvenee, kun pankit ovat merkityksellisiä sijoittajia ja jakelijoita tällaisille riippumattomille sijoitusrahastoille. Tämä takertuminen menee vielä pidemmälle kuin suuret finanssialan toimijat hallitsevat osakkeiden ja lainojen tarjoaminen koordinoimalla sijoitusrahastojen allokointia tällaisissa kaupoissa.

Sijoitusrahastojen hoitajilla ei ole paljon tilaa istua pöydän väärällä puolella, kun aiheena on perinteinen finanssiala.

Tällä hetkellä kryptovaluutat eivät ole millään tavoin uhka Visa, Wells Fargo, Chubb tai Charles Schwab. Sillä ei ole väliä kuinka hyvin hajautettu rahoitus toimii tai kuinka suuret Bitcoin-tapahtumat ovat juuri nyt.

Siksi sijoittajien tulisi kysyä seuraavaa: Mikä estää instituutioita harjoittamasta aktiviteetteja ja mitä se tarvitsisi saadakseen heidät sijoittamaan kryptovaluuttoihin?

Sääntelypaine on edelleen este

Entinen hyödykefutuurikauppakomission puheenjohtaja J.Christopher Giancarlo myönsi lokakuussa 2019 toimistonsa harkittu valtiovarainministeriön, Yhdysvaltojen arvopaperipörssin komission ja Kansantalousneuvoston kanssa tukahduttaakseen Bitcoinin uskomattoman vuoden 2017 rallin.

Tämä hallituksen tukema suunnitelma huipentui joulukuussa 2017, kun CME ja CBOE listasivat molemmat Bitcoin-futuurisopimukset – päivä Bitcoinin kuuluisan 19700 dollarin alkuun jälkeen.

Toukokuussa 2019 Yhdysvaltain kongressin jäsen Brad Sherman kehotti kollegoitaan kieltämään kryptovaluutat. Presidentti Donald Trump twiittasi heinäkuussa 2019:

“En ole Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen fani, jotka eivät ole rahaa ja joiden arvo on erittäin epävakaa ja perustuu vähän ilmaan.”

Viime aikoina Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin lupasi kryptovaluutoille “merkittäviä uusia vaatimuksia”.

Lokakuussa 2019 Yhdysvaltain senaattorit lähettivät kirjeen kolmelle yritykselle, jotka tukivat Facebookin Libra-kryptovaluutta-projektia, mainitsemalla “riskit, joita projekti aiheuttaa kuluttajille, säännellyille rahoituslaitoksille ja maailmanlaajuiselle rahoitusjärjestelmälle”.

Huolimatta siitä, että Bitcoinia ei pidetä laajalti fiat-rahan kilpailijana, on melkein varmaa, että olisi, jos kryptovaluutta saavuttaisi biljoonan dollarin markkina-arvon.

Likviditeetti ja helppokäyttöisyys

BAKKT: lla on tuote, joka on suunniteltu helpottamaan sijoitusrahastojen merkittävää estettä Bitcoin-sijoituksille. Bitcoin-futuurisopimukset fyysisen toimituksen avulla mahdollistavat ostot kokonaan säännellyssä paikassa, mukaan lukien säilytysprosessi.

Kuten Cointelegraph kertoi, BAKKT: ta hallinnoi New Yorkin pörssin omistaja Intercontinental Exchange. Asiakkaiden, jotka haluavat käydä kauppaa tällaisilla tuotteilla, on tehtävä se tavanomaisten välittäjien kautta, joita käytetään osakkeisiin ja futuureihin.

BAKKTin Bitcoin Monthly Futures -sopimusten määrä. Lähde: Twitter @BakktBot

BAKKTin Bitcoin Monthly Futures -sopimusten määrä. Lähde: Twitter @BakktBot

Vähittäissijoittajat odottivat BAKKT: n lanseerausta ikuisesti, koska sen saapumisen ennustettiin olevan merkki siitä, että salaussektori oli saanut institutionaalisten sijoittajien siunauksen. Arviot uudesta kaikkien aikojen ennätyksestä vuosina 2018 ja 2019 olivat hellittämättömiä ja usein väärin.

Lanseerauksen jälkeen se, mikä näytti täydelliseltä ratkaisulta, tuotti keskimääräisen päivittäisen volyymin, joka on tähän päivään asti merkityksetön. Tähän voi olla useita syitä:

  • Harvat välittäjät tarjoavat tällä hetkellä BAKKTin tuotteita.
  • Monien rahastojen sisäiset säännöt eivät salli fyysisten Bitcoin-pohjaisten sijoitusten omistamista.
  • Lisä byrokratiaa (valvontaa) tarvitaan, jotta BAKKT hyväksyy varat.
  • Fyysistä Bitcoinia ei hyväksytä marginaaliksi vipuvaikutteiselle kaupalle.
  • Rajoitettu sunnuntaista perjantaihin klo 20.00 klo 18.00 kaupankäyntitunnit.

Vaikka sisäisiä rahastosääntöjä voidaan muuttaa vastaamaan Bitcoin-sijoittamista, monen miljardin dollarin sijoitusrahastoilla ei ehkä ole tällä hetkellä paljon järkeä.

Analyytikot ja salkunhoitajat, jotka ehdottavat uuden omaisuusluokan lisäämistä maallisiin sijoitusrahastojen hoitajiin, ottavat valtavan henkilökohtaisen riskin.

Salaus voi ja tulee mittakaavassa ilman instituutioita

Tämän kappaleen tarkoituksena ei ole sulkea sijoittajia pois Bitcoinista ja kryptovaluutoista. Asiantuntijat ja analyytikot, joilla ei ole todellista markkinakokemusta, ovat luvanneet mahdottomia skenaarioita liian kauan. Jos Bitcoinin markkina-arvo on edelleen alle biljoonaa dollaria, voit olla varma, että olet saapunut juhliin aikaisin, eikä se ole välttämättä hyvä asia.

Tälle omaisuusluokalle on mahdollisesti rajoittamaton ylösalaisin, ja institutionaalisten sijoittajien pääsy tapahtuu melkein varmasti vähitellen, sitten yhtäkkiä. Tällä hetkellä on välttämätöntä ymmärtää, että monen biljoonan dollarin sijoitusrahastoteollisuudella ei ole tarpeeksi vahvoja syitä sijoittaa tällaiseen syntyvään omaisuusluokkaan.

Salaus ei tarvitse sijoitusrahastoteollisuutta; se on päinvastoin. Bitcoin on rahaa tavallisille ihmisille ja itsessään sijoitus.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan näkemyksiä ja eivät välttämättä heijasta Cointelegraphin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiin liittyy riski. Sinun tulisi tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map