Bitcoin-kaivostoiminnan tulevaisuus on vihreä, ja Venäjällä on parhaat mahdollisuudet

Viime kuussa Kiinan presidentti Xi Jinping, ilmoitettu että Kiina aikoo tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2060 mennessä, mikä vaatii “vihreää vallankumousta”.

Jos suunnitelma pannaan asianmukaisesti täytäntöön, se voi auttaa Kiinaa lopulta päästämään suurimman saastuttajansa Tila ja parantaa merkittävästi maailmanlaajuista ekosysteemiä, mikä voi myös ravistaa maan merkittävää Bitcoin (BTC) -kaivosteollisuutta.

Kiinan tunnetuin kaivoskeskus on eteläinen Sichuanin maakunta, jolla on runsaasti vesivoimaa. Siellä sähkö on kuitenkin erityisen halpaa vain märällä kaudella, joka tapahtuu toukokuusta syyskuuhun. Kyseisen ajanjakson ulkopuolella useimmat kaivostyöläiset muuttavat pohjoiseen Xinjiangiin ja Sisä-Mongoliaan, jotka tuottavat tällä hetkellä yli 40% koko Bitcoin-hajautusasteesta. Toisin kuin Sichuan, nämä aavikkoalueet riippuvat kuitenkin pääasiassa uusiutumattomista energialähteistä, kuten hiilestä. Jos hallitus jatkaa hiilidioksidipäästöjen nollatason saavuttamista, kaivostoiminta muuttuu tehottomaksi ja paikallisille toimijoille jää paljon vähemmän vaihtoehtoja.

Bitcoinin kaivostoiminnan tulevaisuus on vihreä

Kun maailma on vihdoin oppinut ilmastonmuutoksen ja ihmisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen kovat totuudet, uusiutuvan energian jatkuvasta saatavuudesta tulee yksi tärkeimmistä tekijöistä Bitcoin-kaivoksessa. Mutta onko olemassa paikkoja, jotka voivat vastata tähän vaatimukseen?

Katsotaanpa Bitcoin Mining Map -karttaa ilmaisee tarkka arvio maailmanlaajuisen BTC-hajautusasteen maantieteellisestä jakaumasta. Kiina on tietysti kiistaton kuningas, joka on yli 65%. Kiinaa seuraavat Yhdysvallat, Venäjä ja Kazakstan, joiden kaula on 7,24%, 6,90% ja 6,17%..

Itsenäisten valtioiden kansainyhteisö tai IVY-alue, johon kuuluvat sekä Venäjä että Kazakstan, näyttävät kansainvälisiltä toimijoilta erityisen huomiotta, lähinnä paikallisten kaivoskohteiden puutteen vuoksi..

Pohjois-Kiinaan rinnakkain Kazakstanin sähköä tuottavat pääasiassa hiilivoimalaitokset. Se on halpaa, mutta ei kestävää. Paikallishallinto on myös puuttunut sähkömarkkinoihin vuoteen 2010 mennessä laskeminen tariffit ja kustannukset, mikä tarkoittaa, että ne saattavat lopulta palautua.

Venäjällä puolestaan ​​on paljon luonnollisia edellytyksiä halpalle uusiutuvalle sähkölle sekä vakaampi taloudellinen ympäristö.

Kylmä ja energinen

Jos pyydät minua nimeämään yhden asian, jossa Neuvostoliitto oli hyvä, sanoisin teollisen infrastruktuurin.

Suurin osa Bitcoinin louhinnasta Venäjällä tapahtuu kuuluisalla Siperian alueella, joka on myös ollut avaintekijä alumiinin tuotannossa 1960-luvulta lähtien. Koska energiaa kulutetaan alumiinin tuotannon kaikissa vaiheissa, Neuvostoliitto päätti rakentaa siperialaiset sulatot vesivoimalaitosten kanssa (Venäjällä on peräti 9% maailman vesivaroista, enimmäkseen Siperiassa ja Kaukoidässä)..

Alumiinin sulatustekniikka on kehittynyt siitä lähtien, mikä tekee tuotannosta paljon energiatehokkaampaa. Tämä yhdessä sen kanssa, että Neuvostoliiton hallitus jätti usein tilaa tulevaisuuden kasvulle rakentaessaan infrastruktuuria, on tärkein syy, miksi alueella on niin paljon ylivaltaa näinä päivinä. Mukaan maailman toiseksi suurimmalle vesivoimantuottajalle RusHydrolle Venäjän vesivoimaloiden kokonaiskapasiteetti on tällä hetkellä noin 45 miljoonaa kilowattia. Tarkemmin sanottuna vesivoimalaitokset Siperiassa ovat arvioitu tuottaa lähes 10% kaikkien yhtenäisen kansallisen energiaverkon valvomien voimalaitosten kokonaistuotannosta.

Toinen keskeinen näkökohta on Siperian surullisen ilmasto, jossa on kylmä yhdeksän kuukautta vuodessa. Jos tällaiselle säälle on jotain hyvää, se isännöi datakeskusta, joka on täynnä suuria ASIC-yksiköitä, jotka toimivat täydellä kapasiteetilla. Jokainen, joka on koskaan yrittänyt ajaa kaivoslaitetta kotona kesällä, todennäköisesti tietää mitä tarkoitan.

Kiina on liittolainen

Venäjän läheisyys Kiinaan on myös suuri plus, sillä siellä tuotetaan parasta kaivoslaitteistoa.

Historiallisesti Moskovalla on ollut vahvat taloudelliset suhteet Pekingiin, mikä jatkuu vahvistaa tähän päivään asti. Kuljetus kahden maan välillä on halpaa, nopeaa ja jatkuvaa: Tavarajunat ja rahtikoneet jatkavat liikennettä COVID-19-pandemiasta huolimatta.

Kuvittele nyt tuhansien kaivoslaitteiden lähettämistä Texasin osavaltioon Pekingistä, kun otetaan huomioon, että Yhdysvallat käy kauppasotaa Kiinan kanssa ja on löytänyt kova 25 prosentin tullin maahantuoduille kaivoslaitteille.

Liittyvät: Kiinan ja Yhdysvaltojen on opittava toisiltaan ja tehtävä yhteistyötä CBDC: n kanssa

Edullinen tehokkuus

Jatkamalla vertailua Yhdysvaltoihin, datakeskuksen ylläpitokustannukset ja pääomakustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat Venäjällä, lähinnä siksi, että paikalliset työ- ja rakennuskustannukset ovat halvempia.

Lisäksi, jos lautasi hajoaa, sinun ei tarvitse edes lähettää sitä takaisin Kiinaan, tuhlaamalla useita viikkoja (jota pidetään iänä Bitcoin-kaivoksessa). Institutionaalisilla venäläisillä laitoksilla on yleensä omat korjauskeskukset, joissa teknikot ovat suoraan Kiinan parhaiden kaivoslaitteiden valmistajien kouluttamia, jotta he voivat saada kaiken nopeasti toimintaan..

Venäjä on ollut maailman kolmanneksi suurin Bitcoin-kaivosmaa jo jonkin aikaa, ja paikallinen teollisuus on kehittynyt merkittävästi.

Sääntely on selkeämpää kuin luulisi

Kuultuani kaiken tämän ensimmäistä kertaa, voidaan väittää: Mutta Venäjän hallitus on kieltänyt salauksen. No, se ei ole tosiasiallisesti oikein. Katsotaanpa tarkemmin maan suurinta salaukseen liittyvää lakia, nimeltään “Digitaalisista rahoitusvaroista”, joka allekirjoitettiin heinäkuussa.

Laskussa kielletään venäläisiä asukkaita suorittamasta maksuja kryptovaluutoissa tammikuusta 2021 alkaen, mutta ne tunnustetaan laillisesti “digitaalisiksi rahoitusvaroiksi”. Siinä ei mainita kryptovaluutan louhintaa missään muodossa, mikä tarkoittaa, että tällä hetkellä ei ole laillisia rajoituksia.

Syyskuun alussa kuitenkin Venäjän valtiovarainministeriö ehdotti DFA-lain muuttamista kieltämään kaivostyöläisiä saamasta maksuja salauksina toiminnastaan. Kuten viranomainen ilmoitti ilmoittaneen:

“Erillinen salauslouhinta on laillista, mutta se menettää taloudellisen arvonsa, koska maksu käsitellään yleensä bitcoineissa ja eettereissä.”

Kukaan ei tiedä, hyväksytäänkö tarkistukset, mutta ne tarkoittavat melko suoraviivaisesti: Venäläiset eivät voi myydä kaivamiaan kolikoita, mutta he voivat laillisesti isännöidä laitteitaan ja muuta infrastruktuuria ulkomaisille pelaajille. Todennäköisesti muutos vaikuttaa äiti-pop-toimintaan, koska suurille kaivostyöläisille maksetaan yleensä fiat-valuuttana. Lisäksi operaatioille, joiden asiakkaat ovat ulkomailla, voidaan silti maksaa laillisesti salausta ulkomailta, vaikka ehdotettu lasku tulisikin voimaan.

Lisäksi Siperian alueviranomaiset tukevat voimakkaasti suuria kaivosoperaattoreita, koska he maksavat veroja, luovat työpaikkoja ja käyttävät ylimääräisen energian käyttöön. Totuus on, että hallitus on yritystoimintaa suosiva eikä sillä ole minkäänlaista kiinnostusta tuhota jotain, joka edistää taloutta.

Tässä vaiheessa hallitus on jo tavannut kaikki paikalliset laajamittaiset kaivosoperaattorit lähinnä siksi, että sähköverkon operaattori pystyy helposti havaitsemaan useiden megawatin tehon kulutuksen (ja se vaatii luonnollisesti jonkinlaista selitystä). Aiemmin elokuussa digitaalisen kehityksen, viestinnän ja joukkotiedotusvälineiden ministeriö julkaistu ehdotettu lakiesitys, jolla vahvistettaisiin lisäkontrolli Venäjän datakeskuksista.

Skeptikko jatkaisi: Mutta varmasti huijaat, jos päätät kaivaa Venäjällä. Vaikka liiketoiminnan harjoittaminen ei ole koskaan riskitöntä toimintaa, varsinkin kun kyseessä on kryptovaluutateollisuus, Venäjällä ei todellakaan ole ilmoitettu tapauksia salauksen louhintaan liittyvistä huijauksista. Poliisi lopettaa säännöllisesti lait, jotka varastavat sähköä, mutta viranomaiset eivät koskaan pestä vaatimustenmukaisia ​​toimia, jotka maksavat veroja ja kustannuksia.

Kummallista, että useimmat tarinat epäjohdonmukaisista kaivostoiminnan harjoittajista tulevat Pohjois-Amerikasta, jota pidetään yleensä erittäin säänneltyinä markkinoina. Itse asiassa alue on täynnä kaivosyhtiöiden ruhoja, jotka joko yhtäkkiä putosivat tai osoittautuivat huijauksiksi, kadoten molemmissa tapauksissa sijoittajien rahoilla.

Viimeisin esimerkki olisi torontolainen HyperBlock, joka sulki äkillisesti 20 megawatin datakeskuksensa toukokuussa sanoen, että sen oli lopetettava toiminta Bitcoinin puolittumisen vuoksi – huolimatta siitä, että se on säännöllinen tapahtuma, jonka yritykset voivat valmistaudu hyvissä ajoin. Vastaavasti vuoden 2019 alussa yhdysvaltalainen suuri salauksen louhinta- ja lohkoketjuyritys Giga Watt sulki pääsyn ja virran tiloihinsa sen jälkeen, kun oletettavasti ei maksanut 300 000 dollaria yleishyödyllisiä laskuja.

Onko uusi kaivosbuumi välitön?

Toki, Venäjä voisi käyttää selkeämpää kaivostoimintaa koskevaa sääntelyä (kuten useimmat maailman maat), mutta tämä prosessi vie todennäköisesti jonkin aikaa. Tärkeintä on, että hallitus on vihdoin ilmoittanut yleisestä asenteestaan, joka voidaan tiivistää seuraavalla tavalla: “Olemme skeptisiä salausvaluutan käytöstä maksutavana, mutta olemme hyvin talouden elvyttämiseen liittyvien toimintojen kanssa. . ”

Tästä syystä näyttää siltä, ​​että venäläiset valmistautuvat kaivosbuumiin, joka oli samanlainen kuin vuonna 2017. Paikalliset jälleenmyyjät ovat viime aikoina ilmoittaneet 49 prosentin noususta grafiikkakorttien salauksen kaivostoimintaan liittyvässä myynnissä elokuussa ja GPU-myynnin rekisteröidyn kesäkuusta Elokuu on kasvanut 470% viime vuoteen verrattuna, joten asiat ovat selvästi lämpenemässä.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Igor Runets on Venäjän ja IVY-alueen suurimman Bitcoin-kaivostoiminnan palvelujen tarjoajan BitRiverin perustaja ja toimitusjohtaja. Suoritettuaan MBA-tutkinnon Stanfordista Igor palasi Venäjälle hyödyntämään yli 10 vuoden kokemustaan ​​yritysluokan palvelinkeskuksissa ja Siperian ylimääräistä vesivoimaa voidakseen tuoda institutionaalisen tason Bitcoin-kaivostoiminnan sijoittajille ympäri maailmaa..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map