DeFi on pankkitoiminnan tulevaisuus, jonka ihmiskunta ansaitsee

Hajautettu rahoitus on rahoitusmuoto, joka ei vaadi perinteisiä välittäjiä, kuten pankkeja, välityspalveluja tai pörssejä. Kaikki työ, jonka nämä laitokset normaalisti käsittelevät, tehdään sen sijaan teknologisilla ratkaisuilla, mukaan lukien älykkäät sopimukset ja lohkoketju.

Vanha pankkijärjestelmä ja DeFi ovat selvästi erilaiset. Vaikka perinteisen rahoituksen kehitys ja sopeutuminen on hidasta, DeFi-alalla toimivat yritykset ovat muutamassa vuodessa rakentaneet rinnakkaisen rahoitusjärjestelmän alusta asti. Siellä on maksujärjestelmiä, lainausprotokollia, vaihtoa ja paljon muuta. Fiat-sidottujen omaisuuserien, kuten Tether (USDT) ja USD Coin (USDC), vakiomallimarkkinat ovat myös kasvamassa..

Parannettu tuotto

Yksi DeFi: n pääeroista on pääoman / säästöjen mahdollinen tuotto, jonka vähittäiskaupan käyttäjät voivat odottaa. Tarkastustilin keskimääräinen pankkikorko Yhdysvalloissa on tänään a pelkkä 0,06%, ja keskimääräinen säästötili tarjoaa vain vähän parantuneen 0,09%: n koron. Vertaa tätä rahasi pitämiseen DeFi-protokollassa, kuten Yearn.finance-holvissa, ja voit odottaa saavan 11,4%: n vuotuisen tuotto dollarin sidotuista kiinteistä rahoista. Taloudellisen tuoton näkökulmasta DeFi voittaa perinteisen pankkitoiminnan näkyvistä.

Hitaasti innovaatioita

Toinen keskeinen tekijä, joka ajaa DeFi: tä eteenpäin, on sen innovaatiokulttuuri. Toisaalta pankkisektori sopeutuu tunnetusti hitaasti. Yritä miettiä pankkien viime vuosina toteuttamia merkittäviä parannuksia, ja luultavasti piirtää aiheen.

Tämä ei tarkoita sitä, että pankit eivät olisi toimittaneet mitään innovaatioita. Viimeisen puolen vuosisadan aikana he ovat sisällyttäneet korttimaksutekniikan, verkkopankkipalvelut, puhelinpankkipalvelut ja mobiilisovellukset. Se ei ole mikään, mutta se ei ole myöskään kovin pitkä luettelo. Saatat ajatella, että olen unohtanut sisällyttää pankkiautomaatit, mutta ne ovat peräisin vuodelta 1967, mikä tekee kyseisestä innovaatiosta yli puolen vuosisadan vanhan.

Esteiden laskeminen

Yksi tärkeimmistä eroista vanhojen pankkien ja DeFi: n välillä on siinä, miten ja missä ne alentavat esteitä. Hajautettu rahoitus keskittyy vähentämään esteitä kuluttajille, tekemään pankkitoiminnasta osallistavampaa ja kaikkien saataville. Samaan aikaan tiili- ja laastipankit sulkevat sivuliikkeitä yrittäen säästää rahaa. Viimeisen viiden vuoden aikana 3500 pääkadupankkia on pysyvästi suljettu ovensa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mikä on noin 55 kuukaudessa.

Kun pankit itse ovat heikentäneet henkilökohtaista pankkitoimintaa, ne ovat tasoittaneet DeFi: n kilpailutilannetta. Vaikka DeFi yrittää alentaa esteitä kuluttajille, vanha pankkijärjestelmä on tahattomasti laskenut kilpailun esteitä. Kuten Bill Gates sanoi vuonna 1994: “Pankkitoiminta on välttämätöntä; pankit eivät ole. ” Kukaan ei ole ottanut tätä enemmän sydämeen kuin vanhan pankkijärjestelmän.

Lisää tekemistä

Vaikka DeFi on edistynyt huomattavasti viime vuosina – etenkin kun vuosi 2020 on ollut alan erottuva tekijä – työtä on vielä valtava määrä. Yksi teollisuuden suurimmista kiinnipitokohdista on, että se on pitkälti riippuvainen Ethereumin lohkoketjusta. Viime vuonna DeFin suosion kasvaessa tapahtumien nopeus hidastui indeksointiin, kun taas transaktiopalkkiot nousivat.

Jotkut nousevat pelaajat saavuttavat kriittisen massan juuri oikeaan aikaan tarjoamaan vaihtoehdon. Erityisesti Polkadotia mainostetaan usein kilpailijana Ethereumin kruunulle, ja joukko kehittäjiä työskentelee nyt verkon tuotteita varten. Vuoden 2018 toisella neljänneksellä päättyneiden 12 kuukauden aikana Polkadotin ”seuraavan sukupolven verkko” todistamassa aktiivisten kehittäjien kasvu 44%. Koska yli 250 projektia on nyt rakennettu Polkadotille, on todennäköistä, että käynnistys voi viedä merkittävän osan DeFi-piirakasta. Samaan aikaan on hankkeita, joissa yritetään lievittää Ethereumin kasvavia kipuja sivuketjuratkaisuilla.

Epäluottamus ja kaunaa

Hallitusten päätös pelastaa yksityiset pankit julkisilla varoilla on saattanut pitää pankkilaitokset pinnalla finanssikriisin jälkeen, mutta katkeruus epäonnistumisesta kuplii edelleen pinnan alla. Kriisi on läheisesti sidoksissa myös Bitcoinin (BTC) ja hajautetun rahan tarinaan, sillä Bitcoinin alkulohkossa oli teksti: “The Times 03 / Jan / 2009 Chancellor on part of the second bailank for banks.”

DeFi-protokolla on vain yhtä hyvä kuin sen ohjelmoija. DeFi-protokollia on käytetty useita korkean profiilin hyväksikäyttöjä ja hakkerointeja, mikä on tuonut esiin alan heikkouksia. Koska kasvu ei osoita hidastumisen merkkejä, on selvää, että pankki- ja rahoitusinnovaatioiden tulevaisuus kuuluu hajauttamiseen.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, ja lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimustaan ​​päätöstä tehdessään.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Ilia Maksimenka on maailmanlaajuisen, digitaalisen maksualustan, PlasmaPayn perustaja ja toimitusjohtaja, joka mahdollistaa saumattoman hajautetun rahoituksen. Ennen Plasma Alliance -konsernin perustamista vuonna 2017 Ilia perusti Edsterin, yhden Venäjän varhaisimmista verkko-oppimisalustoista ja verkkoportaalin yli 10000 yliopistolle ja koululle, ja myöhemmin hänestä tuli kansainvälisen liiketoiminnan kehityksen johtaja Coursmos-verkkoalustalla vuonna 2016. Ilia sai taloustieteen maisterin Plekhanovin Venäjän kauppakorkeakoululta ja liiketalouden tutkinnon McGillin yliopistolta..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map