Digitaalisen omaisuuden säilytyspalvelut: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Bitcoinilla (BTC) on ainutlaatuinen etu: itsehoito, jota perinteinen rahoitusjärjestelmä ei voi kilpailla. On tärkeää, että Bitcoin-ekosysteemi maksimoi tämän kilpailuedun voidakseen kilpailla vanhan järjestelmän kanssa.

Säilytysratkaisut ovat tärkeitä rahoitusmarkkinoille, olivatpa ne perinteisiä tai innovatiivisia, ja ovat olleet historiallisesti rajoitettu Bitcoinille. Mutta miksi institutionaaliset sijoittajat tarvitsevat säilytyspalveluja, ja mitkä ovat Bitcoinin säilytyksen ainutlaatuiset haasteet?

Miksi institutionaaliset sijoittajat tarvitsevat säilytyspalveluja

On kaksi tärkeimmät syyt miksi institutionaaliset sijoittajat tarvitsevat säilytyspalveluja: riskien vähentäminen ja säännösten noudattaminen.

Erottamalla varoja varastoiva yksikkö varoja hallinnoivasta yksiköstä rahoituslaitokset voivat erikoistua siihen, mihin ne parhaiten osaavat. Tämä erottaminen vähentää myös riskiä siitä, että yksi työntekijä voi ajaa pois kaikilla rahoilla. Yleensä säilytysyhteisöt ovat pitkäaikaisia ​​rahoituslaitoksia, joilla on suuri maineellinen riski, joka estää heitä toimimasta asiakkaiden etujen vastaisesti.

Sääntelyn osalta hallitsevat sääntelyelimet ympäri maailmaa – Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavirasto (SEC), Yhdistyneen kuningaskunnan Singaporen rahaviranomainen, jne. – kaikki vaativat institutionaalisia sijoittajia pitämään asiakasvarat säänneltyjen säilyttäjien luona. Tyypillisesti säännellyt säilytysyhteisöt ovat välittäjäkauppoja tai pankkeja.

Bitcoinin säilytyksen ainutlaatuiset haasteet

Huoltajuuden tarjoaminen perinteisille rahoitusvälineille on jo itsessään haastavaa, ja Bitcoin ja muut salausvaluutat ovat erittäin monimutkainen tehtävä. Sekä yksityissijoittajat että ammattilaiset kohtaavat ainutlaatuisia haasteita Bitcoinin turvallisessa säilyttämisessä.

Bitcoinin säilytyksen haasteet

Ensinnäkin kryptovaluutat ovat haltijavaroja, mikä tarkoittaa, että kuka hallitsee omaisuutta, omistaa omaisuuden. Toisin sanoen, jos menetät Bitcoinin tai joku varastaa sen, ei ole vaihtoehtoja rahan palauttamiseksi. Tämä on toisin kuin pankkitili tai luottokortti, jolla pankki voi yksinkertaisesti peruuttaa tapahtuman.

Suurin osa yksityissijoittajista tallentaa Bitcoininsa pörsseihin tai kuumiin lompakkoihin, joita on hakkeroitu. Tämä ei ole sopiva vaihtoehto ammattimaisille sijoittajille. Jotkut älykkäämpiä yksityissijoittajia käyttävät laitteistolompakoita, joiden avulla käyttäjien Bitcoin-yksityiset avaimet voidaan tallentaa offline-tilaan, mikä on huomattavasti turvallisempaa kuin vaihto.

Institutionaalisen sijoittajan näkökulmasta yksi USB-laitteisto on kuitenkin edelleen liian riskialtista asiakasvarojen hallinnassa. Entä jos työntekijä kävelee laitteiston lompakon ja kaikkien varojen kanssa? Sen sijaan sijoittajan tulisi erottaa valta niin, ettei kenelläkään ole kykyä ryöstää.

Salaushuolto-ratkaisut

Salakirjoitusteollisuus kasvaa nopeasti, mutta se on silti nuori ja kokematon verrattuna perinteiseen rahoitukseen. Jotta suuret rahoituslaitokset voisivat harkita sijoittamista Bitcoiniin, säilytyspuolelle on puututtava. Säilytyksen lisäksi sijoittajat tarvitsevat myös vakuutustuotteita, jotka suojaavat Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja varkauksilta.

Institutionaaliset huoltajuusratkaisut

Ammattisijoittajat tarvitsevat vaatimusten mukaisen kylmävaraston ja vakuutuksen tuotemerkeillä, joilla on vahva maine. Natiivia salausratkaisuja on monia, mutta ne eivät tyydytä suurimpia taloudellisia toimijoita.

Salausohjelman alkuperäisiä säilytysvaihtoehtoja ovat Coinbase Custody, Xapo, Onchain Custodian ja monet muut yllä olevassa kuvassa luetellut. Nämä palvelut ovat olleet toistaiseksi onnistuneita, vaikka soveltamisala on rajallinen, koska pienemmät, progressiiviset pääoman kohdentajat hyödyntävät näitä palveluja. Suurin osa suurista laitoksista on kuitenkin edelleen sivussa.

Onneksi markiisien rahoituslaitokset astuvat säilytyspaikkaan, kuten Fidelity, joka julkaisi institutionaalisen säilytysratkaisunsa vuoden 2019 puolivälissä. On liian aikaista ennustaa, miten tämä vaikuttaa markkinoihin, vaikka perinteinen rahoituslaitos, joka huolehtii Bitcoinista, on erittäin lupaava merkki.

Aiheeseen liittyvät: Vakuutetut salauksen säilytyspalvelut: Avain institutionaalisten investointien kasvuun?

Bitcoin ETF: t?

Yksi kuuma aihe salaustilassa on Bitcoin-pörssissä käyvät rahastot (ETF). Oletuksena on, että ETF: t ovat helpompi tapa antaa sijoittajille altistuminen Bitcoinille. Jos esimerkiksi Bitcoin ETF oli olemassa, kuka tahansa, jolla oli verkkokauppa, Fidelity tai joku muu välittäjä, voisi helposti ostaa Bitcoinin.

Toistaiseksi Yhdysvallat ei ole hyväksynyt Bitcoin ETF: ää, ja yksi syy on se, että SEC: n luotettavia kolmannen osapuolen säilytysratkaisuja ei ole. Fidelity ja tuleva institutionaalinen huoltajuus voivat kuitenkin auttaa ETF: n hyväksymistä tulevaisuudessa.

Aiheeseen liittyvä: Lyhyt historia SEC: n arvosteluista Bitcoin ETF -ehdotuksista

Todellisuus on, että salaustila on edelleen uusi teollisuus, jolla on monia esteitä. Onneksi yhä useammat ihmiset jättävät perinteisen rahoituksen rakentamaan rinnakkaisen rahoitusjärjestelmän Bitcoinin kanssa. Kypsä fiat onramp -ekosysteemi, jolla on säilytys ja vakuutus, antaa perhetoimistoille ja hedge-rahastoille mielenrauhan ja mukavuuden kohdistaa pääomaa Bitcoinille. Saako perinteinen rahoitus Bitcoinin mielekkäällä tavalla? Totuutta ei ole vielä nähty.

Henkilökohtainen huoltajuus: Ole oma pankkisi

Institutionaalisen säilytystilan lisäksi yksityissijoittajat etsivät myös parempia tapoja hallita Bitcoin-omistustaan ​​turvallisesti. Lupaus olla oma pankki on erittäin houkutteleva. Se edellyttää kuitenkin merkittävän henkilökohtaisen vastuun ottamista.

Alkuvuosina Bitcoin-yksityisten avaintesi tallentaminen oli melko haastavaa ja saatavilla vain teknisesti ajatteleville käyttäjille. Yksityissijoittajien säilytysvaihtoehdot ovat kuitenkin parantunut dramaattisesti viime vuosina.

On olemassa erilaisia ​​ratkaisuja, jotka vaihtelevat kovasta cypherpunk-tallennustilasta täysin luotettuihin “salauspankkeihin”, kuten Coinbase. On tärkeää, että käyttäjät tuntevat valitsemansa huoltajan riskit ja teknisen hienostuneisuuden.

Solmu jokaisessa kodissa

Suosittu kertomus, joka syntyy Bitcoin-tilassa, on ajatus siitä, että jokaisella talolla on oma Bitcoin-solmu, johon luotettavat perheenjäsenet ja ystävät voivat viitata. Jokaisella käyttäjällä olisi sitten oma laitteistolompakkonsa hallitsemaan yksityisiä avaimia. Vaikka tämä kuulostaa monimutkaiselta, se tarkoittaa yksinkertaisesti toisen laitteiston asettamista Wi-Fi-reitittimen viereen.

Tämä asetus antaisi käyttäjille mahdollisuuden vahvistaa kaikki Bitcoin-tapahtumat täysin minimoiden samalla tekniset haasteet. Tulevaisuudessa kaikki käyttäjät voivat halutessaan olla täysin itsenäisiä taloutensa suhteen.

Usean allekirjoituksen ratkaisut

Kun olet määrittänyt kotisolmun, seuraava askel henkilökohtaiseen huoltoon on moniallekirjoitustilin luominen. Tämä ei ole vaatimus, mutta se lisää dramaattisesti turvallisuutta.

Teknisesti tajuavat käyttäjät voivat asettaa oman moniallekirjoituksen Glacier Protocol -työkalun kaltaisilla työkaluilla. Suurin osa käyttäjistä kuitenkin todennäköisesti käyttää Bitcoin-palvelua, joka tekee multisig-yksikön käytön helpommaksi. Esimerkiksi Casa on luonut sekä kotisolmun että moniallekirjoitusratkaisun nimeltä Keymaster, ja tarjoaa tällä hetkellä ilmaisen kaksi / kolme multisig-työkalua käyttäjille, jotka haluavat aloittaa pelaamisen kehittyneempien tietoturvamallien kanssa. Toinen vaihtoehto on Unchained Capitalin holviratkaisu. Unchained on puoliksi luotettu Bitcoin-pankki, joka tarjoaa itsenäisiä huolto-ohjelmistoja sekä rahoituspalveluja, kuten lainaa.

Kryptovaluutta-sijoittajana on tärkeää tunnistaa omat tietoturvatarpeesi ja valita ratkaisu, joka vastaa niitä parhaiten.

Vaikka huoltajuus ei välttämättä ole hauska keskustelunaihe, se on tärkeä osa onnistunutta rahoitusjärjestelmää. Onneksi näemme, että tarjotaan uusia säilytyspalveluja, jotka tyydyttävät sekä yksityis- että institutionaalisia sijoittajia.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, sinun tulee tehdä oma tutkimuksesi päätöstä tehdessäsi.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Rohan Barde on tutkimus- ja innovaatiopäällikkö Blockchainin eläintarhassa. Hän on teknisesti intohimoinen ammattilainen, jolla on yli viiden vuoden kokemus. Yrityshallinnon tausta antoi hänelle vankan käsityksen siitä, mitä yritykset tarvitsevat. Tällä hetkellä hän tutkii, kuinka nykyaikaisen liiketoiminnan tarpeet voidaan täyttää koneoppimisen, big datan, tekoälyn ja blockchain-tekniikan sovelluksilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map