Ethereum Blockchain Solutions for Enterprise Business: Hyödyt ja haitat

Ethereum tunnetaan tällä hetkellä suosituimpana julkisena blockchain-verkkona hajautettujen sovellusten (DApps) ja älykkäiden sopimusten kehittämiseen. Sen mahdollinen lohkoketjuprotokolla on yksi harvoista kryptovaluuttahankkeista, jotka todella saavuttavat tosielämän käyttöönoton, ja kymmeniä sovelluksia voidaan jaettu 11 pääluokkaan: avoin rahoitus, hajautettu vaihto, pelaaminen, keräilyesineet, markkinapaikat, kehittäjien työkalut, identiteetti, hallinto, infrastruktuuri, tunnuskohtaiset rekisterit ja Ethereum Request for Comments (ERC) -tunnusstandardit. Siksi näyttää siltä, ​​että se johtaa yrityslohkoketjujen ratkaisuja.

Ethereum myötävaikuttaa internetin mullistamiseen luomalla hajautetun verkon – tai Web3: n -, joka helpottaa vertaisverkkoa (P2P) (eli ilman välikäsiä). Se tarkoittaa, että Ethereumin blockchain-tekniikka muuttaa asteittain Internetin P2P-taloutta hallitsemalla laajasti käyttämiämme tekniikoita ja sovelluksia.

Ethereum tekee tämän kolmella ensisijaisella tavalla: Ensimmäinen on ansaita rahaa (kryptovaluutta) Internetin natiivi ominaisuus; toinen on hajauttamalla sovelluksia tarjoamaan käyttäjille uusia ominaisuuksia, esimerkiksi käyttäjän ohjaama panos avoimen hallinnon tietoihin; ja kolmas on antaa käyttäjille mahdollisuus hallita tietojaan ja digitaalista identiteettinsä.

Reaalimaailman Ethereumin hyväksyminen

Yli 2000 salausvaluutasta Ethereum on osoittanut, kuinka blockchain-tekniikka voi saavuttaa reaalimaailman käyttöönoton sekä yksityishenkilöiden että yritysyritysten kanssa.

Ethereumin perustamisesta 2015 lähtien on ollut ohi 2500 DApps rakennettu Ethereumin lohkoketjuun.

Ethereum -yrityksen käyttöönoton eturintamassa on Enterprise Ethereum Alliance, blockchain-konsortio, johon kuuluu yli 450 yritysliiketoiminnan jäsentä, mukaan lukien Microsoft, JPMorgan Chase, Santander, Accenture, ING, Intel, Cisco ja muut.

Ethereumin blockchain-tekniikkaa toteuttavat yritykset

Microsoft ja Amazon ovat alkaneet käyttää Ethereumin protokollaa, jotta käyttäjät voivat luoda ja hallita lohkoketjuja pilvipalveluiden lohkoketju-palveluna (BaaS) -alustojen kautta – toisin sanoen Microsoft Azure toukokuussa 2019 ja Amazon Managed Blockchain aiemmin huhtikuussa.

Nämä BaaS-alustat voivat edistää Ethereumin kasvua ja käyttöönottoa. Lisäksi ne tarjoavat myös pääsyn Ethereum-muunnoksiin, kuten JPMorgan’s Quorum blockchain, joka on yrityskeskeinen, avoimen lähdekoodin blockchain-alusta, joka perustuu Ethereumiin.

Quorum blockchain on altistunut yli 250 globaalia pankkia toistaiseksi Quorumin pankkien välisen tietoverkon (IIN) kautta, ja sitä voi nyt käyttää suurempi yritysmaailma BaaS-alustojen kautta.

Vaikka JPMorganin Quorum-lohkoketju on yksityinen tai luvallinen versio Ethereumista, merkittäviä kehityssuuntauksia tapahtuu myös julkisella Ethereum-lohkoketjulla. Esimerkiksi Big Four -yhteisö Ernst & Young (EY) julkaisi äskettäin julkisen estoketjuprotokollan nimeltä Nightfall. Tämä protokolla on zk-SNARKs -protokollaan perustuva tietosuojatyökalu, jonka avulla lohkoketjujen yksityisyyttä vaativat suuryritykset ja yritykset voivat rakentaa julkista Ethereum-verkkoa.

Miksi suuret yritykset ja yritykset valitsevat Ethereumin

Ethereum näyttää olevan johtava estoketju yritysten keskuudessa. Esimerkiksi yli 50% Forbesin miljardiin dollariin kuuluvista yrityksistäBlockchain 50: miljardin dollarin vauvat”-Luettelossa rakennetaan sovelluksia Ethereumin päälle tai johdetaan alustoja siitä.


Tässä on joitain ensisijaisia ​​syitä, joiden vuoksi nämä yritykset valitsevat Ethereumin:

 1. Ensimmäisen liikkeen etu: Ethereum on ensimmäinen ohjelmoitava lohkoketju, joka sisältää a Turing-täydellinen kieli lohkoketjussaan, joka sisältää älykkään sopimuksen.

 2. Se on hyvin suunniteltu projekti: Suurin osa kryptovaluutoista on melko spontaaneja, ilmestyy ja kuolee nopeasti. Toisaalta Ethereum on projekti, jolla on korkea uskottavuus, joka perustuu sen kestävään historiaan – verrattuna muihin salausprojekteihin – sen valkoinen paperi julkaistiin vuonna 2013 ja käynnistettiin vuonna 2015.

Projektilla on selkeä etenemissuunnitelma ja visio skaalautumisestaan, jotta estoketjusta tulisi teknisesti merkityksellistä tulevina vuosina. Projekti laajenee julkaisemalla Ethereum 2.0, joka on merkittävä päivitys, joka julkaistaan ​​neljässä vaiheessa seuraavien kahden-kolmen vuoden aikana.

 1. Se on avoin järjestelmä: Ethereumin julkinen estoketju on avoin järjestelmä, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi liittyä projektiin ja osallistua sen kasvuun ja kehitykseen. Tämä on merkittävä etu, koska sen avulla kuka tahansa voi kehittää ekosysteemiä ja parantaa sitä. Suljetut tai yksityiset lohkoketjut, kuten Hyperledger, Hashgraph, Corda jne., Eivät kerää samaa verkkoefektiä kuin avoimet järjestelmät, kuten Ethereum.

 2. Sillä on valtava tuki: Ethereumilla on suurin blockchain-protokollan parissa työskentelevä kehittäjien yhteisö. Sadat tuhannet kehittäjät työskentelevät Ethereumin ekosysteemin parissa, ja projektia tukevat sekä keskisuuret yritykset että suuret yritykset. Lisäksi Ethereum Enterprise Alliance ja Hyperledger seuraavat ja osallistuvat projektin kehittämiseen jatkuvasti.

 3. Yksityiset liiketoimet: Yritykset voivat saavuttaa yksityisyyden Ethereumin kanssa muodostamalla yksityisiä yhteenliittymiä yksityisten tapahtumakerrosten kanssa, ja JPMorganin koorumi olisi hyvä esimerkki tästä. Lisäksi yritykset voivat nyt saavuttaa yksityisyyden julkisella Ethereum-lohkoketjulla Ernstin kanssa & Young’s Nightfall -protokolla.

 4. Nopea käyttöönotto: Kehittäjien ja yritysten on helppo päästä alkuun Ethereumin kanssa. All-in-one BaaS -alustat, kuten Microsoft Azure ja Amazon Managed Blockchain -palvelut, sekä ohjelmistot palveluna (SaaS) -alustat, kuten ConsenSysin tukema Kaleido, yrittävät helpottaa yritysten kehittää omia blockchain-verkkojaan. Uusia työkaluja ja kehityspaketteja julkaistaan ​​jatkuvasti, jotta Ethereum voidaan helposti ottaa käyttöön yritysten ja yritysten keskuudessa.

 5. Yhteentoimivuus: Yritykset voivat kehittää Ethereum-pohjaisia ​​yksityisiä / luvallisia lohkoketjuverkkoja ja liittää ne julkiseen Ethereumin mainnetiin nauttimaan laajasta, aktiivisesta ja arvokkaasta julkisesta lohkoketjusta ja kaikista sen ekosysteemin osista. Esimerkki tästä on PegaSysin Pantheon, joka on Ethereumin ensimmäinen yritysasiakas, joka on yhteensopiva julkisen ketjun kanssa. Kaiken kaikkiaan Ethereumin yhteentoimivuus pitää olennaisesti yrityksen lohkoketjut ajan tasalla, koska se tarjoaa heille maailmanlaajuisen ulottuvuuden, laajan käyttäjien ja DApps-verkon sekä jatkuvaa kehitystä ja päivityksiä.

 6. Sijoitus: Ethereumin alkuperäisen kryptovaluutan, Etherin, hinta on noussut yli 9000% sen julkaisuhetkestä lähtien. Varhaiset käyttöönottajat ja sijoittajat ovat hyötyneet poikkeuksellisesta sijoitetun pääoman tuotosta, ja ETH-hintojen odotetaan nousevan jatkuvasti koko ajan.

Ethereumin 4 vuoden hintakaavio. Coin360: n ystävällisyys

Ethereumin 4 vuoden hintakaavio. Kohteliaisuus Kolikko360

Kasvava ETH-hinta on Ethereum-protokollan käyttöönotto, uusi tokenomiikka – kuten panostus, joka maksaa olennaisesti sidosryhmille osinkoja, sekä vähentynyt ETH-liikkeeseenlasku 10 kertaa vuoteen 2021 mennessä. Näistä syistä Ethereumin odotetaan nettoavan suuria ryhmittymiä, yrityksiä ja sijoittajille valtava tuotto.

Ethereumin haitat yrityksille

Vaikka Ethereum voi olla eturivin blockchain yritysyritysratkaisuille, se ei ole kaikki ja kaikki -ratkaisu, mutta on joitain haittoja. Jotkut yritysyritysten suurimmista huolenaiheista Ethereumille ovat:

 1. Skaalautuvuus: Ethereumin ensisijainen ongelma on skaalautuvuus. Tapahtumat ovat edelleen hyvin hitaita, koska Ethereumin julkinen estoketju pystyy käsittelemään vain noin 15-20 tapahtumaa sekunnissa (TPS) verrattuna Visa-palvelun 45 000 käsittelyyn. Yritykset vaativat erittäin suurta transaktiotuotantoa, eikä Ethereum voi vielä tarjota sitä julkisessa verkkopalvelussaan.

Lähde: Cointelegraph Analytics

Lähde: Cointelegraph Analytics

Ethereumin estoketjun luvallisilla muunnoksilla ei kuitenkaan ole samoja rajoituksia kuin julkisella Ethereumilla, ja ne voivat suorittaa kauppaa paljon nopeammin kuin 15-20 TPS. Siksi Ethereum on toistaiseksi ratkaissut tämän ongelman, koska yritykset voivat kehittää näitä yksityisiä Ethereum-lohkoketjuja ja yhdistää ne julkiseen Ethereum-lohkoketjuun, kun se pystyy skaalautumaan. Aiemmin tässä kuussa Ethereumin perustaja Vitalik Buterin ehdotti Bitcoin Cash -lohkoketjun käyttämistä ajallisena ratkaisuna, joka auttaisi ratkaisemaan Ethereum-verkon skaalautuvuusongelmat.

 1. Epävarmuus: Toinen merkittävä haitta Ethereumille yrityksille on, että projektia kehitetään edelleen voimakkaasti, ja järjestelmässä voi olla joitain häiriöitä matkan varrella. Esimerkiksi Ethereumin skaalaamiseksi sen on siirryttävä työtodistuksen (PoW) ja todistuksen panoksen (PoS) konsensusalgoritmiin Ethereum 2.0 -päivityksessä. Tämä on erittäin vakava muutos – ja jos se ei mene sujuvasti, koko järjestelmä voi kaatua.

 2. Kilpailu: Vaikka Ethereum johtaa tietä yritysten lohkoketjujen käyttöönotossa, se kilpailee muiden lohkoketjuprotokollien kanssa, jotka väittävät olevansa skaalautuvampia kuin Ethereum. Tällaisia ​​kilpailijoita ovat EOS, Cardano, Stellar, Neo, TRON ja muut. Lisäksi Ethereum kilpailee uusien lohkoketjuprotokollien kanssa, joita ei ole vielä edes käynnistetty, kuten Hedera Hashgraph, Polkadot ja Telegram Open Network (TON). .

Ethereum 2.0: Kuinka se muuttaa yrityksen vuorovaikutusta ekosysteemin kanssa

Ethereum kärsii tällä hetkellä useista blockchain-tekniikkaansa liittyvistä ongelmista ja rajoituksista, mukaan lukien ongelmat, jotka liittyvät yhteentoimivuuteen, taloudelliseen ja kaupalliseen skaalautuvuuteen, turvallisuuteen, vakauteen, hallintoon ja muuhun. Ethereumin takana oleva tiimi kuitenkin käsittelee näitä kysymyksiä protokollan radikaalisella uudistamisella Ethereum 2.0 -päivityksen kautta.

Kuten laittaa kirjoittanut Buterin:

“Ethereum 1.0 on parin ihmisen turmeltunut yritys rakentaa maailman tietokone; Ethereum 2.0 on itse asiassa maailman tietokone. “

Jotta Ethereumista tulisi “maailman tietokone”, päivitys otetaan käyttöön kolme pääkomponenttia jotka ovat valmiita auttamaan protokollan onnistumisessa ja jotka otetaan käyttöön standardina yritysten keskuudessa:

 • Siirtyminen energiaintensiivisestä PoW-konsensusalgoritmista PoS-konsensusalgoritmiin. Ethereumin haltijat voivat panostaa vähintään 32 ETH: lla tai voivat yhdistää ETH: nsa yhteen. Tämän ansiosta useampi osallistuja voi liittyä verkkoon, mikä tekee Ethereum 2.0: sta hajautetumman, joustavamman ja turvallisemman.

 • Verkon laajuisten, toisen kerroksen skaalausratkaisujen, kuten sirpaleiden, toteuttaminen, mikä sallii Ethereumin tapahtumien rinnakkaisen alaketjun. Tämä skaalausratkaisu yhdistetään plasmaketjuihin, ja se antaa Ethereumille mahdollisuuden käsitellä suurempaa määrää tapahtumia – “useita kymmeniä tuhansia hajautettuja tapahtumia sekunnissa”, Ethereumin perustaja Joseph Lubinin mukaan.

 • Ethereum Virtual Machine (EVM) – joka on moottori, joka vastaa DApps: n käyttöönotosta lohkoketjussa – uudistetaan kokonaan ja suoritetaan uudella ohjelmointikoodilla nimeltä WebAssembly (WASM). Tämä päivityksen osa lisää Ethereumin yleistä nopeutta, käytettävyyttä ja turvallisuutta.

Lisäksi Ethereum 2.0 toimitetaan seitsemän erillistä vaihetta Kolme ensimmäistä vaihetta – Vaihe 0 – Majakkaketju, Vaihe 1 – Perustoimintojen jakaminen ja Vaihe 2 – eWASM – otetaan käyttöön vähintään puolitoista vuotta ennen kuin toteutus on valmis, ja sen odotetaan käynnistyvän vuoden alussa. 2020. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että Ethereum 2.0: n toimitus vie kauan, ja voimme odottaa viivästyksiä matkan varrella, aivan kuten Ethereumin suuressa Konstantinopolin kovahaarukassa, joka näki useita viivästyksiä ja jota oli melko vaikea toteuttaa.

Ethereum on yksi salakentän vanhimmista toimijoista, ja se on saanut luotettavan uskottavuuden yritysyritysten keskuudessa. Lisäksi sen protokollan reaalimaailman sovellukset ovat kattaneet 11 suurta luokkaa, joista yritysyritykset saattavat olla kiinnostuneita. Ja yritysyritykset voivat pitää Ethereumin laajaa kehittäjäyhteisöä, joka työskentelee blockchainin protokollaparannusten parissa, teknisenä etuna. Samaan aikaan Ethereumilla on jatkuvasti päivitysviiveitä, alhainen skaalautuvuus ja kasvavat kilpailijat.

Kaiken kaikkiaan Ethereum voidaan helposti korvata kilpailevalla blockchain-protokollalla, joka pystyy täyttämään lupauksensa ja laajentamaan blockchain-verkkoaan nopeammin. Loppujen lopuksi se on vielä hyvin varhaisessa vaiheessa tässä blockchain-tekniikan innovatiivisessa maailmassa, eikä selkeitä voittajia ole vielä.

Luuletko Ethereumin olevan edelleen johtava blockchain yritysten blockchain-ratkaisuissa vai tuleeko toinen projekti ja osoittautumaan paremmaksi? Kerro meille mielipiteesi alla olevasta kommenttiosasta.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat yksin kirjoittajia eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Jeremy Wall on talouskirjoittaja ja pyrkivä sijoittaja. Hän on myös kryptovaluutta-harrastaja, joka on kiehtonut blockchain-tekniikkaa ja rahoitusmarkkinoita. Kun hän ei tutki ja opi kryptovaluutta, hän matkustaa ympäri maailmaa koiransa ja tyttöystävänsä kanssa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map