Hajautettu henkilöllisyys on tapa torjua tieto- ja tietosuojavarkauksia

Hajautettu identiteetti on estoketjutekniikan toiminto, joka tarjoaa käyttäjille todellisia etuja nopeasti ja helposti, jolloin he voivat hyötyä esimerkiksi helpoista kirjautumisista, nopeammista luottotarkastuksista ja sujuvammasta verkkokokemuksesta..

Verkkosivustojen, sähköisen kaupankäynnin keskusten ja sosiaalisen median alustojen lisääntyminen tarkoittaa, että meillä kaikilla voi olla valtava muistettava kirjautumistietokanta, salasanat ja käyttäjänimet. Näiden lisääntyessä salasanahallinnan käyttö on tullut yleiseksi (samoin kuin kertaluonteisten salasanojen ja kaksivaiheisen todennuksen käyttö), jotta verkkosivustot ja palvelut voivat tarkistaa henkilöllisyytemme tehokkaasti.

Tuloksena on, että loppukäyttäjällä on nyt melkein valtava määrä vanteita hypätä läpi, jos hän menettää salasanansa tai kaksivaiheisen todennussovelluksensa tai pääsyn älypuhelimeen.

Koko verkkokauppaprosessi on tullut paljon monimutkaisemmaksi. Blockchainin myötä yrityksillä on kuitenkin paljon vahvemmat mahdollisuudet tarjota asiakkailleen ja loppukäyttäjille paljon virtaviivaisempi henkilöllisyyden todentamisprosessi, joka poistaa monia esteitä ja tuo lisäetua siitä, että käyttäjiä ei vaaranneta vahingollista yksityisyyttä tai tietorikkomuksia.

Kasvualue

Digitaalinen ja sosiaalinen media ovat tulla välttämätön osa jokapäiväistä elämää ympäri maailmaa: “Yli 4,5 miljardia ihmistä käyttää Internetiä, kun taas sosiaalisen median käyttäjät ovat ylittäneet 3,8 miljardin rajan.” Tietojen väärinkäyttö on kuitenkin edelleen suuri ongelma. Tämä on valtava kysymys kaikille digitaalitalouden sidosryhmille: yksityishenkilöille, yrityksille ja hallituksille.

Nykypäivän digitaalisen identiteetin kehykset ovat keskitettyjä, kärsivät kasvavasta luottamuksen puutteesta, eivät ole kannettavia eivätkä anna kuluttajille mitään hallintaa omiin henkilökohtaisiin tietoihinsa. Luottamusta ovat heikentäneet entisestään korkean profiilin tiedot ja yksityisyyden loukkaukset, esimerkiksi Facebook – Cambridge Analytica -tietosuoja rikkominen Tämä johti miljoonien sosiaalisen median sivuston käyttäjien henkilötietojen keräämiseen äänestäjäprofiilien luomiseksi.

Identiteettivarkaudet, verkkopetokset ja tietorikkomukset maksavat maailmantaloudelle biljoonia vuosittain, ja tämä määrä kasvaa digitaalisten palvelujen käytön lisääntyessä. Lisäksi 1,7 miljardia ihmistä ympäri maailmaa puute rahoituspalvelujen saanti ja vielä miljardi ei ole laillisesti tunnustettu henkilöllisyys. Tämä asettaa ainutlaatuisen haasteen varmistaa, että näitä ihmisiä ei jätetä jälkeensä ja että he eivät unohda digitalisoidun maailman taloudellisia etuja.

Hajautettu tunniste on ratkaisu

Hajautettu identiteetti tai DID voidaan rakentaa erilaisiin sovelluksiin, jotta lohkoketjun käyttäjät voivat hyötyä monista eduista, joita heillä on mahdollisuudesta käsitellä ja välittää tietoja ja resursseja suojatun, hajautetun lohkoketjuverkon yli – mikä vähentää edellä mainittuja riskejä.

Digitaalisessa maailmassa identiteetti on avain kaikkeen siihen, mitä ihmiset tekevät verkossa, ja yksilöinä, jotka yrittävät menestyä digitaalisessa maailmassa, pystyä osoittamaan kuka on kriittinen osallisuuden, tasa-arvon ja mahdollisuuksien kannalta.

Yrityksille mahdollisuus toimia ilman tietoturvan äärimmäisiä kustannuksia on taloudellinen hyöty kuluttajien luottamuksen kautta saatavan arvon lisäksi. Pelkästään asiakkaiden käyttöönotto maksaa pankeille valtavan määrän hallintokustannuksia.

DID-vaihtoehdon avulla saavutetaan kuitenkin välitön hyötysuhde ja kustannussäästöt. Tämä tarjoaa sekä pankeille että suurimmalle yritykselle talouden asteikot, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia. Siksi hallitus (Vietnamissa) ymmärtää blockchainin käyttöönoton merkityksen ja Vietnamin pääministeri Nguyễn Xuân Phúc, tehty kryptovaluutta ja lohkoketju viiden tärkeimmän kansallisen prioriteetin joukossa osana äskettäin pidettyä neljännen teollisen vallankumouksen.

Selvää on, että tietojen ja yksityisyyden loukkausten ongelmat eivät häviä. Yhä useammat ihmiset käyttävät älypuhelimia, tietokoneita, kannettavia tietokoneita ja sosiaalista mediaa ennuste kasvaa 4,4 miljardiin vuoteen 2025 mennessä, valitettavasti haitallisille toimijoille ja hakkereille on runsaasti mahdollisuuksia yrittää poistaa vielä enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja ja asettaa kaikkien verkkotunnukset vaaraan.

Blockchain voi ja tarjoaa ratkaisun tähän. Odotamme DID: n olevan merkittävä käyttökohde blockchainille seuraavien viiden vuoden aikana ja uskomme, että tämä on täydellinen tilaisuus tekniikalle osoittaa, että sen aika on tullut. Lisäksi se pystyy tarjoamaan turvallisemman, nopeamman ja vähemmän keskitetyn vaihtoehdon status quolle.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Huy Nguyen on teknologiajohtaja ja KardiaChainin perustaja. Huy on Googlen vanhempi teknologiajohtaja, jolla on yli 10 vuoden kokemus laajamittaisten hajautettujen infrastruktuurien rakentamisesta. Huyllä on kokemusta useiden korkean profiilin projektien johtamisesta, erityisesti Google Access Wireless Platform ja Google Fiber Network Infrastructure.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map