Hajauttaminen: Henkilökohtaisen yksityisyyden suojaaminen taistelussa COVID-19: tä vastaan

Kansalaisten turvassa valtion viranomaiset ovat panneet nopeasti täytäntöön useita hätäsuunnitelmia COVID-19: n leviämisen hillitsemiseksi. Etelä-Koreassa tartunnan saaneiden kansalaisten liikkeet ovat käynnissä lähetetään julkisen tekstiviestin kautta. Israelissa hallituksella on hyväksytty laki tartunnan saaneiden epäiltyjen älypuhelimien jäljittämisestä. Yhdysvalloissa hallitus on neuvotteluissa Googlen ja Facebookin kanssa paikkatietojen saamiseksi, ja Isossa-Britanniassa datajätti Palantir on sulautuminen tiedot kansalliselle terveyspalvelulle kansan vastauksen ilmoittamiseksi. Se, missä määrin hallitukset voivat hyödyntää tekniikkaa valvomaan ja valvomaan rajoituksia, on selvempi kuin koskaan.

Näiden toimenpiteiden jatkaessa kansalaiset alkavat ymmärtää joitain aikaisempien yksityisyyttä koskevien päätösten seurauksia ja näkevät, että heillä on suhteellinen hallinnan puute henkilötietojensa suhteen. Kuten näimme Yhdysvalloista vuonna 2005, vuonna 2001 annetun Patriot Act -lain määräykset tuli pysyvä, ja hätätoimenpiteet, jotka suojelevat meitä kriisin aikana, voivat pysyä lopullisina.

Olipa tahattomasti, tahallaan, tahattomasti, perusteltu vai ei, olemme nähneet viranomaisten tekevän kompromisseja kansanterveyden ja henkilötietojen suojan välillä. Onko se todella välttämätöntä?

Henkilökohtainen yksityisyys ja suurempi hyöty eivät sulje pois toisiaan

Hallitukset ja yritykset näyttävät toimivan olettaen, että henkilötiedot ja yksityisyys on uhattava suurempaan hyvään. Tämä kompromissi on väärä kahtiajako. Historia osoittaa, ettei meidänkään tarvitse uhrata.

Nykyään suurin osa käyttämästämme tekniikasta on keskitettyä. Tämä tarkoittaa, että kun käytämme sovellusta, kaikki siihen liittyvät tiedot elävät organisaation palvelimilla. Nämä tiedot voivat sisältää käyttäjien henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten sosiaaliturvatunnukset, syntymäajat, osoitteet ja niin edelleen. Tämä henkilötietojen keskittäminen vaarantaa käyttäjät ja antaa päätöksentekovallan henkilöille, joilla on tietoja. Kun käyttäjäkunta ja tietojoukko kasvavat, niistä – ja kasvavasta arvosta – tulee enemmän organisaation henkilöitä. Tietojen saatavuuden ja keräämisen laajentaminen lisää tietovuodon, varkauksien ja jopa haitallisen hakkeroinnin riskiä.

Sitä vastoin hajautettu infrastruktuuri antaisi hallituksille ja järjestöille mahdollisuuden ratkaista ongelmat laajasti ja samalla suojella yksilöiden yksityisyyttä. Laajempi hajautettujen kannattajien yhteisö katsoo, että ihmisten yksityisyyden suoja on yhteiskunnalle perustavaa laatua.

Hajautetut sovellukset, jotka auttavat hallituksia tasoittamaan käyrää

Vaikka useimmille hallituksille on ollut haastavaa toteuttaa teknologiaratkaisuja koronaviruksen torjumiseksi ja tietosuojavaatimusten täyttämiseksi, hajautettu liikeyhteisö on saapunut ottamaan vaipan vastaan.

Toisin kuin keskitetty infrastruktuuri, hajautettu infrastruktuuri ei kerää käyttäjätietoja yhteen keskitettyyn palvelimeen. Sen sijaan tiedot säilytetään käyttäjien laitteissa tai yksityisissä pilvissä ja salataan siten, että vain käyttäjän yksityinen avain voi avata sen. Käyttäjät omistavat tietonsa, eikä henkilötietoja keskity etäkeskusten palvelimiin.

Kertakäyttöiset henkilöllisyydet yksityisyyden säilyttämiseksi

Tämän ongelman ratkaisemiseksi ryhmä kehittäjiä rakentaa tekniikkaa, nimeltään kertakäyttöiset henkilöllisyydet, se mahdollistaisi ihmisten jäljittämisen paljastamatta heidän todellista henkilöllisyyttään tai paljastamatta henkilökohtaisia ​​tietoja. He toivovat, että tämä antaa hallituksille mahdollisuuden hillitä COVID-19: tä ja muita pandemioita.

Tämän projektin takana oleva tiimi määrittelee kertakäyttöiset identiteetit “väliaikaisiksi määritteisiin perustuviksi identiteeteiksi, jotka tarjoavat yksityisyyttä loppukäyttäjille”.

Kertakäyttöisiä henkilöllisyyksiä voidaan käyttää kansalaisten terveydentilan seuraamiseen. Kullakin kansalaisella on mobiilisovellus, jonka terveystilanne on värikoodi. Kun kansalainen vierailee lääkärin luona, lääkäri voi päivittää terveystilannettaan. Mobiilisovellus luo kertakäyttöisen identiteetin kansalaisten yksityisyyden suojaamiseksi tänä aikana, jolloin kansalaisten todellinen identiteetti pysyy yksityisenä.

Vastineeksi mobiilisovellukset lähettävät hallitukselle raportteja, jotka antavat sille yleiskatsauksen ja oivalluksia pandemiasta tehdäksesi päätöksiä vaarantamatta ihmisten yksityisyyttä.

Vaikka tartunnan saaneiden kansalaisten jäljittäminen on yksi ongelma, on monia muita. Yksi niistä on terveydenhuollon infrastruktuurien ylikuormitus.

Tietojen suojaaminen vähentämällä sairaalakäyntejä

Entisen ConsenSys-kehittäjän johdolla yli 30 teknikkoa ja tutkijaa on viime aikoina rakentanut avoimen lähdekoodin mobiilisovelluksen, jonka avulla käyttäjät voivat seurata koronavirusoireitaan blockchain-pohjaisen alustan kautta, joka säilyttää heidän omistamansa syötetyt tiedot. Oireiden seuranta on ollut erittäin tärkeää lääkäreille, kun he triagoivat potilaita järjestelmän kautta, ja tämän kaltaisilla hajautetuilla hankkeilla pyritään tekemään niin tavalla, joka ei anna kolmansien osapuolten kerätä kompromisseja.

Blockchain-pohjaiset oireiden seurantalaitteet voivat myös tarjota koulutusta ja tietoa vähentääkseen edelleen tarpeettomien sairaalakäyntien määrää. Lopulta oireiden seurantasovellukset, joita käytetään koronaviruksen aikakauden ulkopuolella, voivat lopulta toimia luotettavana rajapintana terveydenhuoltojärjestelmän ja suuren yleisön välillä. Teoriassa terveydenhuollon viranomaiset voisivat jakaa koulutusmateriaalia suuremmalle väestölle, ja kansalaiset voisivat valita ja valita tietyt osapuolet jakamansa tiedot. Linjalta tämä tekniikka voi olla erittäin hyödyllinen antaessaan potilaiden liikkua byrokratiaan ja byrokraattiseen potilastietojen pitämiseen terveydenhuollon alalla.

Uusia yksityisyyttä ajattelevia ryhmiä kehitetään jatkuvasti. NBC vain peitetty joukko joukkueita, jotka käyttävät erilaisia ​​lähestymistapoja. Tässä on luettelo niistä, joista olemme tällä hetkellä tietoisia ja jotka ainakin yrittävät ottaa huomioon yksityisyyden ja taistella virusta vastaan ​​keskeisillä tiedoilla: COVID Watch, NextTrace, GreenPass, CoronaTracker, Corona Trace, COVID Safe Paths, MiPasa, Tech Against Corona, Verily sekä Pinterest, DP3T, TraceTogether ja HaMagen insinöörit.

Kestävä muutos

Nämä ovat vain kaksi esimerkkiä siitä, kuinka hajautetut sovellukset voivat antaa hallituksille ja organisaatioille tarvittavat välineet palvella ja suojella yhteiskuntaa mittakaavassa ilman, että kansalaisten tarvitsee vaarantaa yksityisyyttään, tietojaan tai henkilöllisyyttään.

Valitettavasti COVID-19-pandemian alusta lähtien monet valtion viranomaiset ovat vaarantaneet kansalaisten tiedot kansanterveyden nimissä. Ymmärrämme, että kriisitilanteissa kiireelliset toimenpiteet ovat väistämättömiä, mutta tarvittava tekniikka näiden valintojen välttämiseksi ja tehokkaan kansalaisten palvelemisen puolesta on jo täällä.

Paljon muuttuu koronaviruksen seurauksena, toivomme siirtymisen hajautettuun tekniikkaan olevan positiivinen, joka juurtuu täysin.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Muneeb Ali, Ph.D. valmistunut Princetonin yliopistosta, on Blockstackin perustaja, projekti, jonka tarkoituksena on rakentaa käyttäjän omistama Internet. Hän on myös Blockstack PBC: n toimitusjohtaja, julkishyödyllinen yhtiö, joka on kerännyt yli 75 miljoonaa dollaria Blockstackin ydinprotokollien kehittämiseksi..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map