Intian on mullistettava digitaalisen mediateollisuutensa blockchainilla

Intialla on yli 65 prosenttia väestö alle 35-vuotiaita, ja keskimääräinen ikä valtakunnallisesti on 29-vuotias. Lisäksi Intian 1,3 miljardista ihmisestä vain puolet käyttää matkapuhelimia ja alle puolet tästä määrästä on älypuhelimia.

Vaikka Intia on yksi maailman väkirikkaimmista maista, Internetin käyttö jäännökset 41%, ja 700 miljoonaa intialaista on tällä hetkellä yhteydessä Internetiin. Tämä jättää uskomattoman kasvumahdollisuuden Intiassa, joka jää jäljelle muista nousevista talouksista sekä Internet-yhteyden että älypuhelinten omistamisen suhteen. Tämä suuri, alipalvelettu väestö on jo pitkään ollut globaalien yrittäjien ja megateknologiayritysten kohde.

5 miljardin dollarin mahdollisuus

Mukaan a kysely, noin 84% intialaisista käyttäjistä käyttää Internetiä viihdetarkoituksiin. Vuonna 2019 ylivoimaisen tai OTT-suoratoiston, sekä äänen että videon, virtaus lisääntyi pääasiassa alkuperäisen sisällön ja urheilun takia. Esimerkiksi kriketin MM-kisat suoratoistivat OTT-alustoilla.

Ja siellä on myös Bollywood-vaikutus – a Aalto elokuvan tähtien siirtymisestä suurelta näytöltä suoratoistopalveluihin. Tämä on pyrkimys hyödyntää uskollisia faneja ja hakkerointi. Se voi olla myös hyvää liiketoimintaa. Yhden mukaan raportti, Intian OTT-suoratoistomarkkinoiden arvioidaan olevan 5 miljardia dollaria vuoteen 2023 mennessä.

Tätä markkinaa johtaa tällä hetkellä Hotstar (Disney-tytäryhtiö), jolla on yli 300 miljoonaa käyttäjää. Muut suuret toimijat, kuten YouTube, Amazon Prime ja Netflix, sekä kotimaiset palvelut, kuten Eros Now, Voot, Zee5, Arre ja ALT Balaji, rakentavat sisältökirjastojaan saadakseen markkinaosuutta Intiassa..

Musiikin suoratoistopuolella on lukuisia vaihtoehtoja. Tästä vaihtelusta huolimatta kritiikkiä siitä, miten suoratoistopalvelut mahdollistavat mallin, jota monet heistä alun perin pyrkivät häiritsemään. Olipa kyse suunnittelusta tai vahingossa, näistä alustoista on tullut digitaalisen sisällön ja jakelun uusia vartijoita.

Suoratoisto on suunniteltu uudelleen

Teknologiset vallankumoukset toteutetaan aina idealistien selässä, joilta puuttuu usein poliittinen vaikutusmahdollisuus, mutta heitä ohjaa palava muutoshalu. Monet versiot tästä vallankumouksesta ovat parhaillaan käynnissä. He muokkaavat teollisuutta, pesevät vanhan liiketoiminnan perustan ja antavat ihmisten rakentaa uusia ja parempia järjestelmiä. Digitaalisen median osalta on kuitenkin olemassa vakiintunut status quo.

Suurin osa suoratoistopalvelujen tarjoajista tarjoaa tällä hetkellä joko pay-to-play-tilauksia tai ekstraktiivisia mainospohjaisia ​​järjestelmiä, jotka ansaitsevat aggressiivisesti käyttäjien huomion. Mutta entä jos olisi parempi tapa vastata digitaalisen sisällön kuluttajien tarpeisiin samalla kun puututaan nykyisten mediamallien rajoituksiin? On, ja tämä johtuu osittain tekniikasta, josta on tullut kaupallisesti kannattavampi viime vuosina.

Uuden perustuksen rakentaminen

Viime vuosina blockchain-tekniikka on noussut muutosvoimaksi julkisen ja yksityisen sektorin toiminnan monilla osa-alueilla. Sen lupaus hajautetusta omistuksesta, muuttumattomuudesta ja salaustietoturvasta on kääntänyt enemmän kuin muutama pää.

Intiassa estoketjujen käyttötapauksia tutkitaan, ja tekniikalla on kysyntää pankkitoiminnassa, vakuutuksissa, logistiikassa ja terveydenhuollossa. Vaikka enimmäkseen taloudelliset toimijat ovat hyödyntäneet tätä tekniikkaa, muut seuraavat. Olemme siirtyneet ohi vaiheen, jossa käytännössä blockchain oli hieman enemmän kuin muotisana. Nyt hype on hiljentynyt ja todellisia toteutuksia on enemmän.

Digitaalinen sisältö lohkoketjussa

Muutama lohkoketjuun liittyvä projekti on rajattu tarjoamaan vaihtoehto streaming-alustojen kasvavalle hegemonialle. Digitaalisen sisällön kannalta tekniikka on mielenkiintoinen monesta näkökulmasta. Ensinnäkin se voi vähentää yrityksen portinvartijoiden voimaa. Tämä johtuu siitä, että ytimessä se mahdollistaa tietojen varastoinnin ja käsittelyn hajautetulla tavalla ilman keskusyksikön häirintää.

Jakamalla tehoa oikeudenmukaisemmin blockchain-tekniikka tarjoaa mahdollisuuden määritellä uudelleen sisällöntuottajien, tuotemerkkien ja katsojien välinen suhde. Ja tämä on sen mielenkiintoisin lupaus, koska näin tehdessään se muuttaa liiketoimintamalleja ja voi rakentaa järjestelmiä, joihin osallistuu suoraan ja joka hyödyttää kaikkia sidosryhmiä.

Uudet ratkaisut

Lohkoketjulla toimiva video-on-demand-alusta yksinkertaistaa vuorovaikutusta. Sisällöntuottajille ensisijainen etu on välityspalvelujen poistaminen. Samalla asiakkaat voivat hyödyntää pay-per-view-mallia, mikä poikkeaa merkittävästi tavallisista tilausmalleista. Mutta se voidaan viedä myös askeleen pidemmälle.

Lohkoketjun tukema VoD-alusta voidaan suunnitella siten, että käyttäjät voivat saada arvon saadakseen huomionsa, sitoutumisensa ja datansa verkkoon. Tämä on tärkeä päivitys taloudellisen osallisuuden kannalta. Sen sijaan, että käyttäjät kohdeltaisiin hyödykkeenä, laskutettaisiin pääsystä tai että heitä pommitettaisiin mainoksilla, käyttäjät voivat ansaita sisällön katsomisesta ja yhteydenpidosta yhteisöön. Nämä palkkiot voivat olla muodossa blockchain-pohjaisia ​​palkintoja – etu käyttäjille sekä moottori uskollisuuden ja kasvun aikaansaamiseksi itse alustalla.

Tällaisissa malleissa käsitellään muun muassa sisällöntuottajien tulojen laimentamista, tekijänoikeusongelmia ja – Intian kaltaisessa maassa kriittistä – taloudellista pääsyä mediaan. Lisäksi joissakin tapauksissa tekijöiden on käsiteltävä menetettyjä kaupallistamismahdollisuuksia, jotka johtuvat jakelun tehottomuudesta, läpinäkymättömistä tuloista ja perusteettomista oikeista attribuuteista – muut ongelmat, jotka blockchainin käyttöönotto on valmis ratkaisemaan.

Käyttäjäpuolella järjestelmä, jossa on uudet, blockchain-pohjaiset kannustimet, poistaa tarpeen huolehtia tietosuojasta tavalla, joka voisi olla freemium-mallin mukainen. Tällainen verkko on rakenteeltaan luotettava ja turvallinen, ja siinä käytetään hyväksi havaittuja salausjärjestelmiä monien vuosien ajan. Lopuksi, vaikka keskitettyjä palveluja voidaan sensuroida, hallita tai jopa ottaa offline-tilaan, hajautetut verkot pysyvät sensuuriresistentteinä.

Paremmat kannustimet

Piratismi ja laiton tiedostojen jakaminen ovat tärkeä kysymys digitaalisen sisällön tekijöille ja jakelijoille, ja siihen vaikuttavat pääasiassa kustannusesteet. Tuloksena on, että tuottajille ei makseta asianmukaista korvausta, ja kohdeyleisöä etsivät mainostajat jätetään huomiotta tai ohitetaan. Tämä on ongelma erityisesti tuotemerkeille, jotka kaipaavat suorempaa, oivallukseen perustuvaa suhdetta kuluttajiin.

Nämä ongelmat voidaan ratkaista hyödyntämällä blockchainin ainutlaatuisia ominaisuuksia lisäämällä avoimuutta ja hajottamatta kuluttajien ja tuotemerkkien välisiä suhteita. Esimerkiksi todistettujen protokollien avulla voidaan tarkkailla käyttöä tarkasti ja seurata hintoja, toimittaa reaaliaikaisia ​​sitoutumistietoja ja palkita käyttäjiä huomiosta. Tämä heikentää käyttäjien piratismin kannustimia ja maksaa korvauksia sisällön omistajille. Se luo myös suoremman, oivallisemman suhteen mainostajien ja kuluttajien välille.

Lopulliset ajatukset

Vaikka Internetin käyttäjien ja älypuhelinten omistajien määrä kasvaa ylöspäin, Intiassa on ainutlaatuinen tekijöiden yhtymäkohta: nuori, teknologianhimoinen väestö ja suhteellisen alhainen digitaalisen teknologian levinneisyysaste. Paitsi että, COVID-19-lukituksen ansiosta Intian kuukausittaisen aktiivisen Internet-käyttäjäkannan arvioidaan kasvavan odotettua nopeammin vuoteen 2021 mennessä. Seuraavien viiden vuoden aikana käyttäjien määrä on ennustettu olla lähellä miljardia.

Intian nykyinen digitaalisen sisällön tarjoaminen on täynnä ongelmia – keskitetty teho, huono käyttökokemus, pirstoutuneet markkinat, piratismi ja rakenteelliset rajoitukset – jotka rajoittavat kuluttajien valinnanvaraa. Blockchain-tekniikka tarjoaa selkärangan, joka tarvitaan digitaalisen median mullistamiseen mahdollistamalla innovaatiot asiakaskokemukseen, dataan perustuvaan sitoutumiseen ja ekosysteemitalouteen yhteisön eduksi.

Visio ja tekniikka ovat olemassa; jäljellä on taistelu vakiintuneiden operaattoreiden kanssa ja kuluttajien kouluttaminen parempaan digitaalimaailmaan.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, ja lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimustaan ​​tehdessään päätöstä.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Mario Casiraghi on Xfinite Global, blockchain-pohjaisen globaalin viihdeympäristön talousjohtaja ja strategiajohtaja. Mario on ollut mukana blockchain-sektorissa vuodesta 2016 lähtien, ensin DandYlionin perustajana ja Blockchain Solution Partnersin kumppanina. Hän on aiemmin työskennellyt perinteisillä rahoitusmarkkinoilla sekä Bank of America Merrill Lynchissä että RBS: ssä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map