Kuinka Blockchain voisi hajauttaa musiikkiteollisuutta

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat yksin kirjoittajia eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Vieraskirjailijamme kutsuvat lukijoita keskustelemaan kriittisimmistä, epäselvimmistä ja kiistanalaisimmista aiheista kryptovaluutta-, lohkoketju- ja fintech-teollisuudessa.

Jos haluat tulla vieraskirjailijamme ja julkaista Cointelegraphissa, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]

”Historiaa ei voida elää elämästä huolimatta sen kipeästä tuskasta,

mutta jos hänellä on rohkeutta, sitä ei tarvitse enää elää. ”

– Maya Angelou

Kolmekymmentä vuotta Taivaallisen rauhan aukiolta mielenosoituksia, Kiinan hallitus pyrkii edelleen poistamaan jäljet ​​tapahtumasta sen kulttuurihistoriasta.

Aiemmin tässä kuussa musiikki fani kirjoitti, “En uskalla sanoa sitä enkä uskalla kysyä” suositulla kiinalaisella verkkofoorumilla Li Zhin katoaminen, kiinalainen muusikko, joka uskalsi puhua sosiaalisissa kysymyksissä ja demokratiassa kappaleissaan.

Kolme kuukautta sitten Li: n kiertue peruutettiin odottamatta, hänen sosiaalisen median tilinsä poistettiin käytöstä ja hänen koko diskografiansa pyyhittiin pois Kiinan musiikin suoratoistoalustoista. Tätä tahattomaa “haamukuvausta” ei ole eristetty: Kiinan hallitus on vastustanut Li: n kaltaisia ​​taiteilijoita ja aktivisteja valmistautuessaan 4. kesäkuuta 1989 pidettyjen Tiananmenin aukion demokraattisten mielenosoitusten 30. vuosipäivään. raportoitu Kiinan kommunistinen puolue on pitänyt kiinni kymmeniä aktivisteja ja taiteilijoita, jotka ovat maininneet kyseisen verilöylyn julmuudet.

Ei ole mikään yllätys, että Kiinan hallitus ei ole koskaan tunnustanut sitä päivää tuhansia siviilejä jotka ammuttiin ja tapettiin sen armeijan käsissä. Tämä ei ole harvinaista maissa, joissa on yhden osapuolen järjestelmiä ja järjestelmiä, jotka haluavat hallita tietoja. Mutta vaikka se yrittää poistaa Tiananmenin mielenosoitusten kollektiivisen muistin, Li: n kaltaiset taiteilijat ja aktivistit taistelevat muistamaan – varmistaakseen, että jotain niin pimeää ei koskaan tapahtuisi hallintoelimen käsissä.

Tekniikan jättiläisen sensuuri

Valitettavasti Yhdysvaltojen tekniset jättiläiset auttavat periaatteessa Li: n kaltaisten luojien vapauttamisoikeutta ja siten demokratian tukahduttamista. Alkukeväällä, Hongkongin vapaa lehdistö kertoi, että Apple Music oli poistanut hongkongilaisen laulaja Jacky Cheungin kappaleen viittauksestaan ​​Taivaallisen rauhan aukiolle:

“Nuoret ovat vihaisia, taivas ja maa itkevät / Kuinka maastamme tuli verimeri? / Kuinka polusta kotiin tuli palaamaton polku?”

Demokratiaa kannattavat laulajat Anthony Wong ja Denis Ho on myös poistettu Apple Musicista Kiinassa. Apple App Store poistetut sovellukset Kiinan tarjouksesta, jossa keskusteltiin Tiananmenin aukion mielenosoituksista, mukaan lukien The New York Times, Radio Free Asia ja Tibetan News. Twitter äskettäin kieltäytyi hyväksyä emoji, joka merkitsee mielenosoitusten 30-vuotispäivää. Microsoft ja LinkedIn välttää puhumasta Kiinan politiikasta median kanssa. Saat kuvan.

Tekninen teollisuus on epäonnistunut taiteilijoiden, kuten Li Zhin, Jacky Cheungin, Anthony Wongin ja Denis Hoin kanssa, auttamalla tiedon ja sananvapauden tukahduttamisessa..

Jos Yhdysvallat on todella kansa, joka arvostaa demokratiaa, vapautta ja ihmiskuntaa – teknologiateollisuuden tulisi käyttää valtaansa sensuurin torjumiseksi.

Keskitetyt ja hajautetut palvelut

Tällä hetkellä musiikkipalvelut eivät voi – eivätkä myöskään – suojella taiteilijoiden ääniä maailmanlaajuisesti, koska voimakkaiden edut voittavat melkein aina keskitettyjen palvelujen tekijöiden edut. Siksi meidän on annettava valta takaisin ihmisten käsiin käyttämällä hajautettuja palveluja ja blockchain-tekniikkaa.

Koska Apple Musicin kaltaiset yritykset ovat keskitettyjä, niiden on noudatettava paikallisia määräyksiä pysyäkseen toiminnassa, vaikka se onkin epäoikeudenmukaista. Tämä tarkoittaa sitä, että he alistuvat nopeasti ja helposti monenlaisten sensuurien, myös yksipuolisten valtioiden, kuten Kiinan, painostukselle. Sisällöntuottajilla ei ole sananvaltaa heidän sisällönsä käytöstä tai siitä, pysyykö se ollenkaan saatavilla. Tämä on totta, koska se pelaa suoraan silmiemme edessä.

Seuraavan sukupolven musiikkipalvelujen tulisi käyttää tekniikkaa, kuten estoketjuja, sensuurin torjumiseksi. Musiikin jakelun ja sisällön omistuksen hallinnan hajauttaminen antaa taiteilijoille, faneille ja yhteisön jäsenille vapauden ilmaista itseään ja olla vuorovaikutuksessa suoraan keskenään omin ehdoin. Ilman keskushallintoa – hallitusta tai suuryritystä – hajautettu verkko voi suojata kiistanalaisia ​​tekijöitä hiljentymiseltä. Samaan aikaan keskitetyt palvelut, kuten Apple Music, vaativat sisällön poistamista, kun ne käsketään siihen. hajautetulla valvonnalla kukaan ei pystyisi tähän – Li Zhin musiikkia ei olisi koskaan poistettu eikä Tiananmenin aukion demokratiaa kannattavien mielenosoitusten historiaa koskaan poistettaisi.

Käytä koteloita

Tämä ei ole vain unelma tai manifesti. Yritykset ja projektit ovat jo käyttämällä lohkoketjua ratkaista joitain musiikkiteollisuuden suurimpia kysymyksiä. Yritykseni, Audius, on hajautettu musiikinjakoprotokolla ja tarjoaa ensimmäisenä sosiaalisen musiikkikokemuksen, joka yhdistää suoraan artistit ja fanit. Open Music Initiative käyttää blockchainia tunnistamaan musiikin tekijät, jotta he voivat saada ansaitut rojaltimaksut. Smackathon, Pitbullin luoma kilpailu, pyrkii tuomaan parhaimmat hajautetut suoratoistopalvelut musiikkiin.

Musiikki blockchainissa

Joten mitä tarkalleen tarkoittaa blockchain-musiikki? Miltä teollisuus näyttäisi? Siitä tulee hajautettu taiteilijoiden, fanien ja kehittäjien yhteisö, joka jakaa ja puolustaa maailman musiikkia seuraavien periaatteiden mukaisesti:

  1. Hajauttaminen: Verkon jäsenet käyttävät sitä ylläpitämällä tietojensa hallintaa. Ilman keskusviranomaista se on sensuuriresistentti, turvallinen ja yhteisöllinen.
  2. Avoin lähdekoodi: Kuka tahansa voi antaa ideoita, rakentaa uusia asiakkaita tai ominaisuuksia tai isännöidä solmuja verkossa.
  3. Yhdenmukaiset kannustimet: Jokaiselle, joka tuottaa arvoa, maksetaan kohtuullinen korvaus.

Muusikot pystyvät tuottamaan muuttumattomia ja aikaleimattuja tietueita luovista teoksistaan, mikä tekee sisällön omistajuudesta julkisesti todennettavissa ja muuttumattomana. Hajautetun, sisältöosoitteisen ja lohkoketjun suojaaman verkon avulla sisältöä ei voida muuttaa. Jos luoja päättää, heidän sisällönsä pysyy ikuisesti voimassa.

Sisällön maltillisuus on yhteisölähtöistä, ja riidat ratkaisee verkon vertaisryhmä. Esimerkiksi tämä välimiesjärjestelmä voisi ratkaista piratismia koskevat vaatimukset tai määrittää johdannaissisällön tulojen osuudet. Mikään hallituksen interventio tai keskitetty yksikkö ei voi kutsua ääntä hiljaisten toisinajattelijoiden äänille siitä, mitä voidaan ja mitä ei voida poistaa tällä tavoin..

On aika suojella haavoittuvia tekijöitä sensuuriresistentillä tekniikalla. Annetaan taiteilijoille mahdollisuus levittää sitä, mistä he pitävät, kun he pitävät, kenelle he haluavat – mikä tekee hallituksesta mahdottomaksi päättää, mitä sisältöä kansalaiset voivat kuunnella ja mitä ei.

Kuinka luulet blockchainilla olevan vaikutusta musiikkiteollisuuteen? Mitä mieltä olet siitä, että iso tekniikka poistaa taiteilijat alustoiltaan noudattamaan Kiinan kaltaisia ​​hallituksia? Kerro meille mielipiteesi alla olevasta kommenttiosasta.

Vaikka Cointelegraph tukee täysin sananvapauden oikeutta, Cointelegraph pidättää oikeuden sulkea pois kommentit, jotka sen mielestä ovat vastenmielisiä, loukkaavia, epäkunnioittavia tai muuten sopimattomia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map