Maamerkki Blockchain-saarelle

Silvio Schembri on rahoituspalvelujen, digitaalitalouden ja innovaatioiden nuorempi ministeri Maltan pääministerin kansliassa

Maltasta tulossa “Blockchain Island” se ei ole enää kaukainen unelma, vaan todellisuus, joka – hyvin lyhyessä ajassa ja väsymättömän sitoutumisemme kautta sisällyttää, käyttää ja omaksua tämä uusi, uusi teknologia – on vienyt maamme blockchain-alueen eturintamaan; Vahvistamme asemamme muiden maiden väistämättä seuraavana lähtökohtana.

Viimeisin ilmoituksia Maltan rahoituspalveluviranomaisen (MFSA) ja Maltan digitaalisen innovaation viranomaisen (MDIA) tekemät arvioinnit olivat erittäin merkittäviä sijoittajille ja operaattoreille, jotka haluavat perustaa toimintansa ja pääkonttorinsa Maltalle. Se oli tärkeä saavutus Blockchain Islandille, kun MFSA hyväksyi ensimmäiset Virtual Financial Assets (VFA) -agentit, joita myöhemmin seurasi MDIA liikkeeseenlasku ensimmäinen innovatiivisten teknologiajärjestelyjen järjestelmätarkastajien akkreditointi.

Sekä UFA-edustajilla että järjestelmän tarkastajilla on valtava vastuu heidän käsissään, koska he toimivat tämän nousevan teollisuuden portinvartijoina, jonka Maltan hallitus arvioi olevan yhtä suuri kuin pelisektori muutaman vuoden kuluttua.

VFA-edustajat auttavat asiakkaitaan Virtuaalirahoituslaki tekemällä hakemuksia MFSA: lle heidän puolestaan. UFA: n edustajat ovat pääasiassa vastuussa alustavien due diligence – hakijoiden suorittamisesta ja Rahoitusinstrumentin testi, joka edustaa kaksikerroksista pakollisten testien joukkoa, joka on määritelty virtuaalirahoituslaissa ja joka määrittää sääntelyjärjestelmän, johon hajautetun pääkirjateknologian (DLT) omaisuus kuuluu. VFA-edustajat toimittavat lopulta hakemuksen MFSA: lle asiakkaidensa puolesta.

Näin ollen VFA: t ovat ensimmäinen puolustuslinja, ja niiden on tuettava MFSA: ta sekä ennen rekisteröinnin valvontaprosessia että sen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että käytössä on tiukka due diligence -prosessi, joka nostaa Maltan uskottavuutta ja vakavuutta tässä tilassa toimivien operaattoreiden perimmäisenä valinnanvarana toimivaltana..

Kiinnostus Maltan tarjoamaan blockchain-teollisuuden kukoistukseen oli varsin ylivoimainen, ja MFSA sai yli 350 ilmoitusta tällä alalla toimivilta yrityksiltä. Kun VFA-edustajat ovat paikallaan ja tunnistettu, yritykset ja operaattorit tällä alueella voivat nyt aloittaa tiukan prosessin lisenssin hankkimiseksi.

Sama koskee MDIA: n hyväksymiä järjestelmätarkastajia, jotka tarkastelevat teknistä järjestelmää ja laativat raportin, joka perustuu MDIA: n julkaisemiin ohjeisiin ja tavoitteisiin. Sen tavoitteet perustuvat viiteen pääperiaatteeseen: turvallisuus, käsittelyn eheys, saatavuus, luottamuksellisuus ja henkilötietojen suoja.

Samat kuin VFA-agenttien tehtävät, järjestelmän tarkastajat auttavat MDIA: ta asiakkaan innovatiivisten teknisten järjestelyjen ja palvelualustojen sertifioinnissa, mikä tarkoittaa, että järjestelmän tilintarkastajat ovat MDIA: n tärkein lähtökohta.

Viranomaisten yhdistäminen

Ensimmäisten VFA-edustajien ja järjestelmätarkastajien lisäksi on toinen virstanpylväs, joka ei voi jäädä huomaamatta, ja se on lupa myöntävien viranomaisten – toisin sanoen MFSA: n ja MDIA: n – välinen yhteys. Yritykset, jotka käyvät kauppaa virtuaalivaluutassa, saattavat joutua ottamaan käyttöön järjestelmän tarkastajan. Nämä tilintarkastajat ovat tärkeimmät sillat MFSA: n ja MDIA: n välillä.

Ne ovat keskeinen osa sääntelyjärjestelmää, joka takaa, että teknologialla on tarvittavat standardit ja kriteerit. Siksi molempien viranomaisten yhdistäminen on avain markkinoiden eheyden, rahoitusvakauden ja kuluttajansuojan parhaiden käytäntöjen varmistamiseen. Marraskuussa 2018 voimaan tulleet lait tarjoavat oikeusvarmuuden, jota häiritsevän tekniikan toimijat etsivät.

Oli erittäin perusteellinen ja varovainen prosessi saavuttaa nykyinen sijaintimme. Alusta alkaen olemme asettaneet sävyn, että tien avaaminen Blockchain-saarelle tehdään tavalla, jolla turvataan lainkäyttöalueemme etu. Siksi lakien antamisesta lähtien on ollut paljon toimintaa, ja molemmat viranomaiset tekivät synkronointia valmistellakseen tarvittavia valmisteluprosesseja lupaprosessiin.

Malta avantgardessa

Kun tämä on paikallaan, Malta on askeleen päässä siitä, että se on maailman ensimmäinen lainkäyttöalue, joka antaa ensimmäisen lisenssin säännellyssä ympäristössä, joka antaa näiden yritysten menestyä vahvassa ekosysteemissä.

Malta on onnistuneesti asettanut itsensä tämän sektorin ytimeen, ja viimeisin virstanpylväs lisää luottamusta ja varmuutta DLT-alueelle sekä antaa sijoittajille ja kuluttajille mielenrauhan ja lainsäädännön tunnustamisen Euroopan keskusviranomaiselta. Enimmäkseen haluamme saavuttaa arvovallan yritysten välillä, jotka hankkivat Maltan lisenssin.

Lopuksi haluan ilmaista sydämellisen kiitokseni molempien viranomaisten tekemästä upeasta työstä, jotka asettivat itsensä keskipisteenä salaustuotteiden sääntelyn alalla. Malta on jälleen kerran osoittanut sitoutumisensa uuden teknologian omaksumiseen ja asumiseen toimijoille, jotka asettavat jalkansa Blockchain-saarelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map