Ovatko pankit ja pääomamarkkinat valmiita omaksumaan blockchainin?

Hyvin harvat pankit tai jopa maat nousivat vahingoittumattomina vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin raunioista. Maailmanlaajuisen taantuman seuraukset osuivat samaan aikaan syvällisen teknologisen innovaation ja läpimurtojen kanssa, jotka ovat pakottaneet pankit ja muut rahoituspalvelujen tarjoajat harkitsemaan uudelleen lähestymistapaansa liiketoimintaan. Uusi sääntely ja sijoittajien vaatimukset ovat pakottaneet pankit siirtymään kohti tehokkaampaa, läpinäkyvämpää ja vaatimustenmukaisempaa toimintamallia. Vaikka Wall Street on pitänyt kiinni tästä kehityksestä, iso kysymys on edelleen olemassa: Ovatko pankit valmiita jättämään vanhat liiketoimintaprosessit taakseen omaksumaan uudet blockchain-pohjaiset teknologiset läpimurrot?

Nyt, enemmän kuin koskaan, hajautettu kirjanpitotekniikka tarjoaa reaaliaikaisia ​​ratkaisuja pankeille rahoitusmaailmassa leviävien haasteiden voittamiseksi. Muuttamattomat tietojen tallennus- ja seurantatiedot voivat tarjota pankeille valtavia kustannussäästöjä samalla kun poistetaan hankalat manuaaliset prosessit. Kaikki tämä auttaa lisäämään arvonlisätoimintaa ja hallitsemaan paremmin pankkien sääntöjen noudattamista ja riskienhallintaa. Kun koronaviruspandemia lähettää markkinat peräkkäin, pankit ovat jälleen edessään samassa risteyksessä, joka oli edessään vuosina 2008–2012.

Voivatko pääomamarkkinat toistaa fintech-maksujen vallankumouksen?

On oikeudenmukaista sanoa, että jotain fintech-vallankumousta on jo levinnyt maksumaiseman yli. Digitaalisen pankkipalvelun mobiilisovellukset ja yritysten välinen maksutekniikka ovat parantaneet käyttökokemusta maksujen lähettämisessä ja vastaanottamisessa. Stripen kaltaiset yritykset käsittelevät miljardeja dollareita online-liiketoimissa vuodessa, kun taas salauksenvaihto Coinbase on haarautunut tarjoamaan laajempia palveluja. Näiden fintech-yhtiöiden alhaisemmat transaktiokustannukset, parannettu tekniikka ja monipalvelutarjonta ovat parantaneet huomattavasti miljoonien maksupalveluja kaikkialla maailmassa, mikä puolestaan ​​on häirinnyt ja haastanut perinteisten vähittäispankkien nykytilan.

Vähittäispankkitoiminnan teknisiä läpimurtoja ei ole vielä otettu huomioon pääomamarkkinoilla, mutta kehitys on käynnissä. Sijoituspankkisektorin yhdistyminen yhdistettynä institutionaalisten sijoittajien haastaviin markkinaolosuhteisiin historiallisen matalan korkotason keskellä on pakottanut Wall Streetin miettimään tuotetarjontaansa uudelleen. Tämä markkinoiden dynamiikka on pakottanut sijoituspankit ja välittäjä-jälleenmyyjät etsimään kehittyneempiä tekniikoita vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin ja odotuksiin.

Tekoäly, lohkoketjutekniikka ja koneoppiminen ovat olleet ilmeisimpiä tekniikoita investointipankkipalvelujen tehottomuuden ja läpinäkymättömien rakenteiden korjaamiseksi. Markkinakilpailun pysyttämiseksi pankkien on reagoitava uusiin suuntauksiin yksinkertaistamalla ja nykyaikaistamalla tuotetarjontaansa. Sijoitusyhteisöllä on myös lisäpaine pysyä sääntelyviranomaisten ja vaatimustenmukaisuusosastojen puolella. Blockchain-tekniikka voi olla Wall Streetin vastaus pysymiseen maanpinnan yläpuolella.

Startupit kaadetaan lohkoketjuun

Vanhojen sijoituspankkijohtajien johtamien blockchain-pohjaisten pääomamarkkinoiden startupien tasainen nousu voi olla vielä selvin merkki siitä, että teknologinen läpimurto on alalla horisontissa. Viime vuoden joulukuussa jotkut näistä startup-yrityksistä kutsuttiin toimialalle tapahtuma sponsoroi Kansainvälinen pääomamarkkinayhdistys (ICMA), joka tutki lohkoketjuteknologiaa ja muita kehittyviä tekniikoita velkapääomamarkkinoilla.

Puhujia tervehdittiin Nivauran kaltaisilta organisaatioilta – digitaalisesta alustasta, joka virtaviivaistaa ja automatisoi koko rahoitusvälineiden liikkeeseenlaskun kokonaisvaltaisen prosessin ja niiden jatkuvan hallinnan ja elinkaaren hallinnan. Yhtiö oli myös edelläkävijä maailman ensimmäisen automatisoidun kryptovaluuttamääräisen joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskun takana. Toinen puhuja tapahtumassa oli Globacap – blockchain-pohjainen foorumi, jonka tavoitteena on tehdä pääoman varainhankinnasta nopeampaa ja kustannustehokkaampaa.

Tällaisten startupien menestys riippuu viime kädessä siitä, miten ne otetaan käyttöön pankkien infrastruktuurissa ja verkoissa, mutta perustyö on ollut kesken. Käytötapauksia ja todisteita on olemassa, kuten kaupan jälkeinen infrastruktuuri, kirjanmuodostus ja jopa kauppojen aloittaminen – vain osa alueista, joihin nämä startup-yritykset ovat kohdentaneet hankalia ja manuaalisia vanhoja järjestelmiä.

Itse asiassa se on nopeus, jolla blockchain-startupit ovat olleet nousussa pääomamarkkinoilla, että äskettäinen Global Capital -uutislehti tervehdittiin että “pääomamarkkinoiden tekniikka saavuttaa käännekohdan”. Artikkelissa tarkastellaan joitain lontoolaisia ​​blockchain-hankkeita, jotka ovat tuoneet todellisia tunkeutumisia pääomamarkkinoiden prosesseihin. Etutoimistohenkilöstön manuaalisten tehtävien taakan poistaminen on yleinen teema, joka ulottuu heidän koko liiketoimintamalliinsa, sekä lisäarvoa tuottavien toimintojen lisääminen kauppa- ja neuvontayksiköissä.

Lisäksi estoketju voi lisätä merkittävästi lisäarvotoimintaa virtaviivaistamalla kaikkien asianomaisten markkinaosapuolten välistä pääomamarkkinoiden liiketoimien tietovirtaa. Samanlainen blockchain-hankkeiden onnistunut soveltaminen pääomamarkkinoilla varmistaa turvallisen ja hallitun pääsyn markkinaosapuolten kesken.

Tässä luvassa olevien ja ei-sallittujen lohkoketjujen verkkojen välinen ero tulee harkinnaksi. Luvan saanut lohkoketju on yksityinen pääkirja, joka antaa pääsyn asiaankuuluville osapuolille ja markkinaosapuolille. Tekemällä näin luvatut lohkoketjut tarjoavat hallitun ja hallitun pääsyn varmistaakseen, että asianomaiset osapuolet voivat hallita ja päivittää kauppavirtansa vastaavasti ilman liiallista paperityötä tai sähköpostiketjuja.

Tässä nimenomaisessa käyttötapauksessa luvallisilla blockchain-alustoilla voidaan varmistaa tietojen ja asiakirjojen sujuva vaihto reaaliajassa, mutta ne voivat myös auttaa pankkeja vähentämään huomattavasti vanhojen järjestelmien kustannuksia ja samalla parantamaan tehokkuutta koko kaupan elinkaaren ajan..

Blockchain avaa riskienhallinnan valvonnan

Koronaviruspandemia on paljastanut pankkien riskit, joita liiketoiminnan väheneminen ja hitaampi talouskasvu aiheuttavat. Vakuusvelkojen heikkoudet ovat vain yksi riskeistä edessä lainanantajat, negatiiviset korot sekä osakkeiden ja hyödykkeiden epävakaat markkinat. Innovaatiot ja erityisesti blockchain-sovellukset voivat hallita näitä riskejä paremmin sallitun blockchain-tietokannan avulla, joka voi seurata suoraa kauppavirtaa. Näiden teknisten ominaisuuksien avulla blockchain-sovellukset voivat poistaa manuaaliset prosessit kustannustehokkuuden ja riskienhallinnan parantamiseksi.

Pääomamarkkinoiden osalta kauppatapahtumien toimitusprosessi on vailla innovaatiota. Tässä on keskeinen testitapaus blockchainin käyttöönotolle rahoitusmarkkinoilla – riskien vähentäminen ja kaupan jälkeisen infrastruktuurin prosessien yksinkertaistaminen.

Tilanne on kaikkein sopivin korkomarkkinoilla, joissa uusilla liikkeeseen lasketuilla yrityslainoilla on tyypillisesti vähintään kahden tai kolmen päivän toimitusaika, jonka aikana hinnat voivat vaihdella markkinoiden volatiliteetin keskellä. Tämä antaa kaikille kaupan osapuolille suuremman luottoriskin. Tilanne pahentuu entisestään tulevissa valuuttasopimuksissa, joissa volatiliteetti voi olla voimakkaampaa.

Nopeuttamalla ja automatisoimalla toimitusprosessia blockchain-tekniikka voi säästää merkittävästi aikaa ja vähentää transaktioiden osapuolten luottoriskiä. Aiemmin tänä vuonna Paxos Settlement Service, blockchain-pohjainen Yhdysvaltojen arvopapereiden kaupan jälkeinen toimitusalusta, teki merkittävän läpimurron, kun ilmoitettiin, että Credit Suisse ja Société Générale olivat allekirjoittaneet foorumin – nouseva signaali siitä, mikä saattaa ei ole vielä tulossa blockchain-tekniikkaa varten pääomamarkkinoilla.

Uuden pankkiinnovaatioiden aikakauden kynnyksellä

Globaalin rahoituksen pirstaleiset perintöjärjestelmät ovat nostaneet kustannuksia korkeammille sen rajojen sisällä toimiville. Vaikka tekniset innovaatiot ovat siirtyneet hitaasti pääomamarkkinoille, uusista tekniikoista johtuvat alentuneet kustannukset ja suurempi tehokkuus ovat pakottaneet Wall Streetin miettimään toimintaansa ja liiketoimintamallejaan. Kun pankeilla on monimutkaisia ​​globaaleja operaatioita, joihin kuuluu sekä etu- että takatoimistotoimintoja, näillä rahoituslaitoksilla ei ole varaa olla käyrän takana teknisen innovaation suhteen.

Blockchainin käyttöönoton käyttötapa pääomamarkkinoilla on todellinen. Tietovirran virtaviivaistaminen ja samalla vanhojen järjestelmien hankalien manuaalisten prosessien poistaminen lisää vain pankkien kannattavuutta, kun taas lohkoketjua omaksuvat laitokset pystyvät paremmin vastaamaan ulkoisiin häiriöihin ja paineisiin. Koronaviruspandemia on paljastanut perinnöllisille rahoitusjärjestelmille aiheutuvat riskit kaikkialla maailmassa. Vanhat järjestelmät ovat liian kalliita ja hajanaisia, jotta pääomamarkkinoiden toimijat voivat vastata näihin haasteisiin. Pankkien aika omaksua blockchain-tekniikka on nyt.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Heinrich Zetlmayer on sveitsiläisen Blockchain Valley Venturesin perustaja ja kumppani. Zetlmayerillä on ainutlaatuinen kokemus IBM: n edellisestä varapuheenjohtajasta, ESL: n varatoimitusjohtajasta ja Arthur D. Little’n ​​Global Operations Practice -yrityksen entisestä johtajasta ja vanhemmasta kumppanista..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map