Powers On … Taistelu digitaalisen omaisuuden ylivalta ja Yhdysvaltojen kapitulaation seuraukset

Virta päällä… on uusi kuukausittainen lausuntosarake Marc Powersilta, joka vietti suurimman osan 40 vuoden oikeudellisesta urastaan ​​työskennellessään monimutkaisten arvopapereihin liittyvien tapausten parissa Yhdysvalloissa SEC: n jälkeen. Hän on nyt dosentti Floridan kansainvälisen yliopiston oikeustieteellisessä korkeakoulussa, jossa hän opettaa kurssia ” Blockchain, Crypto and Regulatory näkökohdat ”.

Hyvät lukijat: Tässä on ensimmäinen mielipiteeni Cointelegraphille siitä lähtien, kun olin eläkkeellä kuukausi sitten lakiasiaintoimistoilta (ja sitä ennen SEC: ltä) 40 vuoden uran jälkeen. Se on mielenkiintoinen tilaisuus minulle ja toivottavasti mielenkiintoinen sinulle. Poliittisesti korrektin, yritystoiminnan kannalta arkaluontoisen viestinnän kahleet ovat nyt poissa, eikä minun tarvitse enää “ennakkoon selvittää” tai huolehtia sanojeni mahdollisuudesta loukata sääntelyviranomaisia, poliitikkoja, kollegoita tai asianajotoimistoni asiakkaita..

Kuulet henkilökohtaiset ja (enimmäkseen) objektiiviset näkemykseni, joka on vapaa aineellisista konflikteista. En pyydä sinulta mitään liiketoimintaa tälle yritykselle. Pyrin vain lukemaan ja ehkä kannustamaan vuoropuhelua vaikuttaakseni muiden – olipa sääntelyviranomaisten, yritysten tai lainsäätäjien – toimiin edistääkseen blockchain-tekniikan edistymistä ja käyttöönottoa, sen käyttötapauksia yrityksille ja pankkitilille tai pankeille, ja turvallista ja kryptovaluuttojen vastuullinen sääntely.

Ensimmäinen sarakkeeni on mistä näen Yhdysvallat verrattuna muuhun maailmaan sen majoituksessa, blockchainin, Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen hyväksymisessä ja hyväksymisessä.

Aloitan tästä tärkeästä aiheesta, koska olen huolissani siitä, että Yhdysvallat, sen instituutiot ja sääntelyviranomaiset voivat toiminnallaan ja toimimattomuudellaan, joko suunnitellusti tai muutoin, heikentää digitaalisen omaisuuden kehitystä, käyttöä ja saatavuutta tämän maan kansalaisille . Ja tämä voi olla meille kaikille haitaksi.

Näihin toimiin kuuluvat yleensä vihamieliset kongressikokoukset blockchainista ja Facebookin Diem, syntynyt Vaaka; samoin kuin SEC-valvontatoimet, jotka kohdistuvat edelleen ICO: iin vuosina 2017 ja 2018; ja FinCENin säännöissä ehdotettiin joulua edeltävällä viikolla, jonka mukaan säänneltyjä rahoituslaitoksia ja keskuspankkeja vaaditaan ilmoittamaan käytännössä kaikki salausvaluuttatapahtumat ja tiedot laitoksen asiakkaista ja vastapuolista, joihin liittyy suojaamattomia digitaalisia lompakoita..

Ainoat kirkkaat kohdat ovat olleet SEC-komissaarin Hester Peircen harkittuja kirjoituksia ja puheita sekä äskettäin eronneen valuutanvalvojan Brian Brooksin toimet, joiden avulla rahoituslaitokset voivat säilyttää digitaalisia varoja ja käyttää estoketjuja rahoitustapahtumissa..

Mitä useimmat Yhdysvaltain poliitikot ja sääntelyviranomaiset eivät ymmärrä, on se, että vaikka tukahdutamme blockchain-etenemisen ja salausvaluutan käytön pääoman muodostamiseen, on muitakin maita ja lainkäyttöalueita, jotka ottavat sen vastaan. Jos Yhdysvallat ei sopeudu, sillä on todellinen riski siitä, että tämä uusi tekniikka tulee “omistamaan” muille maille, joista osa voi olla vastustajia ja kilpailijoita.

Kiinassa on Kiinan kansantasavallan digitaalisen valuutan ja sähköisten maksujen projekti. Tämä pilotti on Kiinan keskuspankin liikkeeseen laskemia digitaalisia valuuttoja ja lompakoita käyttämällä käsitellyt yli kolme miljoonaa tapahtumaa, yhteensä yli 160 miljoonaa dollaria viime marraskuusta lähtien..

Sveitsissä maa ei ole vain kannustanut estoketjun käyttöönottoa, vaan Zugin kaupunki on ottanut käyttöön lohkoketjun sekä valtion että asuinrakennuksissa.

Ruotsissa ja Georgiassa maarekisterit ovat lohkoketjussa.

Pääoman hankinta on monien kehittäjien, yrittäjien ja blockchain-yritysten elinehto. Se on välttämätöntä blockchain-hankkeiden ja niiden yhteisöjen terveydelle ja laajentumiselle. Valintamekanismi on usein digitaalisten rahakkeiden tarjoaminen. Silti monilla yhdysvaltalaisilla poliitikoilla ja sääntelyviranomaisilla on likinäköinen ja maakunnallinen näkemys, joka kattaa ajatuksen, että kaikki blockchain-tapahtumissa tapahtuvat on omaksuttava tai ohjattava Yhdysvaltain poliittisissa näkemyksissä.

Mutta arvaa mitä? Kuten monet tämän julkaisun säännölliset lukijat tai Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen sijoittajat tietävät, joka päivä tapahtuu maailmanlaajuisia rahoitustapahtumia Internetissä ja erilaisissa lohkoketjuissa ilman hallituksen valvontaa tai hyväksyntää. Immuuni ja riippumatta siitä, mitä kongressi, SEC, CFTC, FinCEN ja Yhdysvaltain keskuspankki sanovat tai haluavat. Nämä valuutat edustavat eläviä olentoja ja yrityksiä, joilla on vilkasta elämää näiden rantojen ulkopuolella.

Kirjoitushetkellä CoinMarketCap listaa alustallaan tuhansia kryptovaluuttoja. Näillä rahakkeilla käydään kauppaa kymmenillä pörsseillä, joista monia ei ole rekisteröity tai säännelty Yhdysvalloissa. Ja vaikka Yhdysvaltain osakemarkkinat käyvät kauppaa ensisijaisesti klo 9.30-16.00 EST maanantaista perjantaihin, rahakkeet eivät koskaan lopeta kauppaa. He eivät tiedä eroa arkisin ja viikonloppuisin. Niitä ostetaan, varastoidaan, käydään kauppaa ja jaetaan sekä hienostuneiden että kehittyneiden sijoittajien ja kauppiaiden kanssa ympäri maailmaa.

Yhdysvallat on pyrkinyt ja voi pyrkiä jatkamaan tämän lopettamista uusilla laeilla ja asetuksilla: Mutta tämä on turhuutta. Kissa ei ole pelkästään laukusta, se juhlii ylenpalttisesti pöydässä.

Yrittäessään tukahduttaa innovaatioita Yhdysvallat menettää maailmanvalta-aseman Yhdysvaltain dollarin suhteen ja sen poliittisten ja taloudellisten instituutioiden voiman ja vaikutuksen. Vt. Valvoja Brooks kirjoitti osuvasti sanoja ja neuvoja uudelle Biden-hallinnolle The Hillissä viime kuussa: “[Jos Yhdysvallat keskittyy riskeihin eikä etuihin [kryptovaluutta ja hajautettu rahoitus], jäämme jälkeen maailmanlaajuinen rahoitusjärjestelmä on kytketty uudelleen. “

Joten missä se jättää meidät uuden Bidenin hallinnon ja kongressin kanssa? Mitä voimme odottaa ja mitä amerikkalaisten pitäisi tehdä varmistaakseen, että Yhdysvallat jatkaa pääomankehityksen, kaupankäynnin ja maailman asioiden hallitsevana toimijana?

Nopea vilkaisu kongressiin on tuskin rohkaisevaa. 15. tammikuuta parlamentin puhemies Nancy Pelosi nimitti edustajat Alexandria Ocasio-Cortezin ja Rashid Tlaibin tärkeään parlamentin rahoituspalvelukomiteaan, jonka puheenjohtajana toimi edustaja Maxine Waters. Waters ei ole osoittanut mitään ilmeistä ystävällisyyttä tai syvällistä ymmärtämistä blockchainiin, digitaalisiin valuuttoihin ja niiden hyödyllisiin sovelluksiin. Ocasio-Cortezilla ja Tlaibilla on todennäköisesti muita priorisoitavia asioita. Yhdysvaltain senaatissa senaattorit Mike Crapo ja senaatin pankkikomitean Sherrod Brown eivät ole olleet erottuvia kryptovaluuttojen edistämisestä. Vaikka ainakin Brown oli omaksunut keskuspankin digitaalisen valuutan ja amerikkalaisten digitaalisten lompakoiden ylläpidon pandemian alkaessa osana avustuslaskua.

SEC on todennäköisesti Goldman Sachsin entisen kumppanin ja CFTC: n puheenjohtajan Gary Genslerin johdolla. On vähemmän ilmeistä, mitä tapahtuu. Gensler on ollut MIT: n professori ja opettanut luokan blockchainista, pankkitoiminnasta ja kryptovaluutoista kauppakorkeakoulussa. Tarkastellessaan joitain luentojaan ja materiaaleja luokalle, ei ole epäilystäkään siitä, että hänellä on kattava ja hyödyllinen käsitys aiheesta ja asioista, jotka syntyvät kehittyvästä poliittisesta ja sääntelykehyksestä. Hän kirjoitti myös mielipidekirjan CoinDeskille vuosi sitten 15. joulukuuta 2019 otsikolla “Vaikka tuhannet projektit eivät onnistu, Blockchain on edelleen muutoksen katalysaattori.”

Genslerin kirjoittama artikkeli päättyy muutamiin rohkaiseviin ajatuksiin:

“Vaikka kirjaimellisesti tuhansia projekteja ei ole vielä päästy laajasti käytettyihin käyttötapauksiin, minua kiinnostaa edelleen Satoshin innovaatioiden potentiaali kannustaa muutosta joko suoraan tai epäsuorasti katalysaattorina. Mahdollisuus alentaa todentamis- ja verkkokustannuksia on syytä pyrkiä etenkin alentamaan taloudellisia vuokria ja tietosuojakustannuksia sekä edistämään taloudellista osallistumista. Jaetut estoketjusovellukset voivat lisäksi auttaa käynnistämään monen osapuolen verkkoratkaisuja aloilla, jotka ovat historiallisesti olleet hajanaisia ​​tai joustavia muuttua. “

Silti muualla teoksessa hän kertoo, että “on edelleen kysymys siitä, mitä käyttötarkoituksia kryptovaluutoilla ja lohkoketjuilla on muutoksen katalysaattorina? Mitkä sovellukset ovat kestäviä salauksen valuutoille uudenlaisena yksityisenä rahana, sen lisäksi, että se tarjoaa niukan digitaalisen spekulatiivisen arvovaraston ja kapeita sovelluksia digitaaliseen vaihtoon, pelaamiseen ja uhkapeleihin? “

Genslerillä oli myös maine aggressiivisena säätelijänä. Vaikka hän saavutti paljon CFTC: llä Dodd-Frankin toimeksiannon toteuttamisessa, erityisesti swap-pörssin luomisessa, hän ryösti joitain höyheniä muiden sääntelyviranomaisten kanssa ja ulkomailla. Hän haastoi myös suuria rahoituslaitoksia täytäntöönpanotoimiin. Joten ei ole selvää, missä hän asettaa SEC: n prioriteetit puheenjohtajana. Yksi asia näyttää kuitenkin varma. Ilmeisenä uskovana sääntelyyn ja sen täytäntöönpanoon voimme odottaa Genslerin etsivän laajaa sääntelyä niin paljon lohkoketjuekosysteemiä kuin hänen kollegansa, tuomioistuimet ja kongressi sallivat.

Minun mielestäni ylisääntely ei ole hyvä asia blockchainille ja sen hyväksymiselle ja laajalle hyväksymiselle. Eikä myöskään sääntely syytteellä, lause, jonka monta vuotta sitten keksittiin SEC: n entisen komissaarin Roberta Karmelin kirjan otsikossa. Tarvitaan järkevää ja harkittua sääntelyä.

Kyllä, hyväksyn ja hyväksyn sen, että sijoittajansuoja on tärkeä. Mutta tärkeä osa blockchain-tekniikan ja -filosofian kehitystä on antaa kaikille ihmisille – hienostuneille ja kehittyneille, pankkitilille tai pankeille, varakkaille tai köyhille – vuorovaikutuksessa, vertaisverkossa ilman hallituksen tai muun kolmannen osapuolen puuttumista.

En noudata joidenkin sääntelyviranomaisten ja kongressin henkilökunnan filosofista vakaumusta, jonka mukaan suurin osa eläkeläisistä on yksinkertaisia ​​idiooteja ja he säästävät ulkomaisten pörssien ja liikkeeseenlaskijoiden salakirjoituksia. Meidän ei pitäisi väittää, että harvoiden suojelemiseksi meidän on ylisäänteltävä ja tuhottava innovaatioita tässä syntyvässä tekniikassa ja teollisuudessa ja tultava siten monien viholliseksi. Älykäs sääntely ja lait, jotka lopettavat rikollisuuden, suojaavat sijoittajia ja yrityksiä sekä edistävät blockchain-tekniikan parhaita käyttötarkoituksia, näyttävät täältä.

Joka tapauksessa koulutus ja tietojen julkistaminen ovat kaksi tärkeintä tunnusmerkkiä liittovaltion arvopaperilakeista ja paras tapa estää petokset. Ei kieltää käyttäytymistä kokonaan tai vaikeuttaa sen jatkamista.

On mielenkiintoista nähdä, miten asiat menevät tulevana vuonna. Menemmekö kohti johdonmukaista ja järkevää sääntelykehystä tälle teollisuudelle? Tai kohti tukahduttavaa ympäristöä, joka ajaa innovaatioita ja talouskasvua ulkomaille?

Tiedän, mihin laitan toiveeni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map