Robinhood ja GameStop osoittivat tarvitsevamme uuden rahoitusjärjestelmän

Kuningas Midas muistetaan tunnetuimmin tarun kautta, jonka kerromme lapsillemme, että kuningas voi muuttaa kaiken koskemansa kullaksi. Aluksi oli hieno ajatus, että hänen ahneutensa muutti jopa ruoan kullaksi, jättäen hänet varakkaaksi, mutta kykenemättömäksi elämään. 

Robinhoodin toimitusjohtajalla ja sen hallituksella oli tällä viikolla mahdoton kuningas Midas -demma: päättääkö liittyäkö asiakkaisiinsa ja antaa heidän ansaita yli 15 miljardin dollarin voitot vai lopettaa kaupankäynti ja sallia vain GameStopin (GME) myynti, jotta rahanälkäiset shortsit kattamaan asemansa alhaisemmilla hinnoilla ja välttämään suuria tappioita. Robinhood osoitti kaikille, että sen suosikki väri on rahaa, ja sen ystävät ovat samoja ihmisiä, jotka varmistavat, ettet melkein koskaan voita kauppaa Wall Streetillä.

Liittyvät: GameStop-saaga paljastaa, että perintörahoitus on väärennetty, ja DeFi on vastaus

Ahneus voittaa uudestaan ​​ja uudestaan

Kuten tavallisesti Wall Streetillä, ahneus voitti. Se ei ollut vain Robinhood, Interactive Brokers, Ameritrade, Charles Schwab, Citadel ja Point 72, mutta kaikki keskitetyt taloudet olivat myös shortsien rinnalla.

Robinhood lanseerasi foorumin ja sovelluksen, joka edusti ihmisiä ja toimi aina käyttäjien etujen mukaisesti. Silti pätee startupien kultainen sääntö: Jos et maksa tuotteesta, olet tuote. Yhtiön todellinen suunnitelma oli kerätä tarpeeksi tilausvirtaa ja omaisuutta veloittamaan suurilta markkinatakaajilta satoja miljoonia dollareita arvopapereiden lainaamiseen ja tilausvirtaan liittyviä palkkioita. Wall Streetin ammattilaiset kutsuvat yksityissijoittajia “planktoniksi”, koska hedge-rahastot ja -laitokset ruokkivat tuottaakseen säälimättömiä voittoja ja bonuksia työntekijöilleen ja osakkeenomistajilleen.

Kuinka on mahdollista saada vuonna 2021 136% osakkeista lyhyeksi? Kuka sallii sellaisten asioiden olemassaolon ja miksi kukaan ei ole vastuussa? Vaikka kaikki keskittyvät siihen, että Reddit-väkijoukot voivat ostaa GME: tä, kukaan ei tutki GME-ongelman perimmäistä syytä: välittäjien ja hedge-rahastojen salaisuus käyttää alastomia oikosulkuja yritysten tuhoamiseen puhtaasta voitosta.

Kun GameStop lyhyt puristus tapahtui, saimme selville, kuka Robinhoodin suurin asiakas todella oli: Citadel & Point72 (kaksi Wall Streetin kerrostuneinta hedge-rahastonhoitajaa), joka maksaa Robinhoodille yli 300 miljoonaa dollaria palkkioita vuosittain tilausvirrasta ja arvopapereiden lainasta. On vaikea uskoa, että Robinhoodilla on yhteisönsä selkä, kun se katsoo aina omaa olkapäänsä yli.

Liittyvät: r / Wallstreetbets vs. Wall Street: DeFi-alkusoitto puhkesi paikalle?

Salaus on loistava kaupunki pensasaidan päällä

Luomalla esteetön pääsy perusrahoituspalveluihin voi vapautua nero ja nukkuva kyky yhteiskunnassamme. Älykkyysosamäärä jakautuu tasaisesti planeetalle, mutta pääsy ja mahdollisuudet eivät ole. Usein pääsy riippuu asemasta ja varallisuudesta, mikä tarkoittaa, että järjestelmän voittaminen on mahdotonta. Mikä on mahdollista? Meidän on käytettävä tätä hetkeä, kun perinteiset rahoituslaitokset ovat alttiina, tuomaan käyttöön blockchain-tekniikoissa esiintyneet innovaatioaallot.

Alastomista lyhyistä positioista valheisiin siitä, kuinka suuren vuotuisen prosenttiosuuden sinun pitäisi ansaita pitämällä omaisuuttasi näissä laitoksissa, on aika ottaa käyttöön todellinen, vaikuttava taloudellinen vapaus rahoitusvälineiden ja -menetelmien avulla, jotka toimivat käyttäjien edun mukaisesti. eivät väärinkäyttäjät aivan huipulla.

On syytä, miksi jotkut älykkäimmistä, innovatiivisimmista ja yhteisökeskeisimmistä johtajista lisäävät Bitcoinin (BTC) ja Eterin (ETH) lompakkoonsa ja lisäävät ne Twitter-profiileihinsa tänään. Protestina siitä, mitä olemme nähneet tällä viikolla – koska kuinka kovasti he yrittävätkin – hedge-rahastot, lihavat kissat ja tekniset brotit eivät voi muuttaa Bitcoinia vain omille taskuilleen varattuiksi dollareiksi, koska hajautettu yhteisö on isompi kuin he ovat.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, ja lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimustaan ​​päätöstä tehdessään.


Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Alex Mashinsky on yksi Voice over Internet Protocol -protokollan keksijöistä, jolla on perustettu patentti vuodelta 1994, ja työskentelee nyt Money Over Internet Protocol -tekniikan parissa. Alexille on myönnetty yli 35 patenttia, jotka koskevat vaihtoa, VOIP-protokollia, viestintää ja viestintää. Sarjayrittäjänä ja seitsemän New Yorkissa sijaitsevan startupin perustajana Alex on kerännyt yli miljardi dollaria ja irtautunut yli 3 miljardista dollarista. Alex on toimitusjohtaja ja perustaja vuonna 2017 perustetulle The Celsius Network -salausalustalle, joka tarjoaa jäsenille kuratoituja palveluita, joita ei ole saatavilla perinteisten instituutioiden kautta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map