Salausalan on estettävä huijareita varastamasta vielä 16 miljardia dollaria

Epäilemättömät sijoittajat ovat menettäneet 16 miljardia dollaria ostamalla salaushankkeita, joiden mielestä se olisi seuraava paras asia. Ja sitä rahaa on lähes mahdotonta periä takaisin. Kun salausteollisuus vakiintui valuutan ja tekniikan rikkojaksi ja Bitcoinin (BTC) alkaessa vetää vetoaan vuonna 2017, huijarit hyödyntivät naiiveja sijoittajia, jotka olivat kiinnostuneita osallistumaan. 

Liittyvät: Salausrikokset: Twitter-hakkereista Ei avaimenäsi, ei kolikoihisi

Huijausten havaitseminen

Salauskäynnistysmarkkinat kasvavat ja laajenevat joka päivä. On aloittelijoita, jotka pyrkivät luomaan vaihtoehtoisia pankkimahdollisuuksia, jotka keräävät pääomaa alkuperäisten kolikoiden avulla, merkitsevät varoja helpompaa käyttöä varten, luovat vaihtoa ja innovoivat hajautetussa rahoitustilassa. Valitettavasti, kuten tyypillisesti tapahtuu, monet hyvät projektit jäävät harvojen huonojen varjoon. Salaushuijaukset on kuitenkin helppo havaita, jos tiedät mitä etsiä.

Tutkimalla joitain salausalueen suurimpia huijauksia on mallia siitä, kuinka näitä järjestelmiä ajetaan. Yksi tyyppi houkuttelee sijoittajia lupauksella uskomattoman korkealle tuotolle ja joissakin tapauksissa jopa prosentin korolle päivässä. Tätä Ponzi-järjestelmää hoitaa tyypillisesti henkilö, joka väittää, että hän on luonut erityisen kaupankäynnin botin, joka voi tuottaa nämä tuotot, mutta lopulta he yksinkertaisesti maksavat sen, mitä muut sijoittajat asettavat ilman kelvollista tuotetta.

Toinen tyyppi on pyramidijärjestelmä, jossa salausprojekti houkuttelee sijoittajia, lupaamalla suuria tuottoja, käyttämällä rahakkeita pörssissä ja osallistumalla “seuraavaan suureen asiaan”. Sijoittaja voi kuitenkin ansaita rahaa vain viittaamalla uusiin sijoittajiin, ei varsinaisesta tuotteesta. Salaushuijaukset voivat olla yksi tai toinen tai yhdistelmä.

Huijarit ovat myös luoneet rahakkeita, joita voidaan käyttää vain omassa pörssissään ja jotka ovat olennaisesti arvottomia. Huijaukset myös houkuttelevat sijoittajia paljon hypeä, räikeitä tarjouksia, sananimikkeitä ja ammattikieltä. Jotkut sijoittajat menettävät rahansa, koska projektit romahtavat, mikä aiheuttaa äkillisen hinnanlaskun, ja jotkut ovat menettäneet rahansa, koska perustajat yhtäkkiä katosivat sen mukana.

Vuodesta 2012 lähtien 132 erilaista salaushuijausta on tuottanut yli 16 miljardia dollaria sijoittajien varoja, mukaan “Crypto Investor huijausraporttiin”. Teollisuuden sääntelemättömyyden vuoksi nämä rahat ovat suojaamattomia, ja niitä on erittäin vaikea, ellei mahdotonta saada takaisin. Ja mitkä ovat olleet näiden toimien seuraukset? Raportin mukaan vaikka salaushuijaushankkeita on ollut 132 vuodesta 2012 lähtien, vain 71 hankkeesta on ryhtynyt minkäänlaisiin oikeustoimiin heitä vastaan.

Liittyvät: Putosi sitä? 13 ICO-huijausta, jotka huijaavat tuhansia

Mitä teollisuuden on tehtävä

Vaikka on paljon asioita, joita sijoittaja voi etsiä arvioidessaan salaushankkeiden uskottavuutta ja arvoa – kuten heidän valkoisen kirjansa arvioiminen, joukkueensa arvioiminen, toimivan liiketoimintamallin pyytäminen ja vahvistus siitä, että he haluavat tarjota arvoa, ei vain hype – salausalan ei pitäisi vain jättää kyseistä huolellisuutta sijoittajan vastuulle. On tapoja pitää salausprojektit vastuullisina, mutta tapoja tehdä sijoittajille helppo oppia lisää projekteista, joita he haluavat ehkä tukea.

Avoimuus ja julkistaminen

Juuri nyt, jos sijoittaja haluaa oppia lisää salaushankkeesta, sen historiasta, tiimistä ja liiketoimintamallista, heidän on metsästettävä se Internetissä – jos kyseinen tiimi on toimittanut tällaisia ​​tietoja. Yksi salaushuijausten suurimmista epäonnistumisista on, että sijoittajat tukevat projekteja, joista he eivät tiedä juurikaan.

Sen sijaan, että jätettäisiin se sattumanvaraisuuden tai sijoittajien tehtäväksi, alan tulisi kannustaa aktiivisesti uusia hankkeita julkaisemaan tietonsa yhdessä lähteessä tai rekisterissä. Jos siitä tulee alan standardi, ne, jotka haluavat paljastaa yritystietoja, osoittavat, ettei heillä ole mitään salattavaa. Ne, jotka kieltäytyvät paljastamasta, voidaan merkitä mahdollisesti vilpillisestä toiminnasta.

Paremmat infrapunakäytännöt

Nuoren salauksen käynnistysalan ei ole välttämättä pitänyt harkita joukkoa sijoittajasuhteiden parhaita käytäntöjä. Toisilla muilla aloilla toimivilla yrityksillä on kuitenkin vakiintuneet menetelmät vuorovaikutuksessa sijoittajien kanssa pitääkseen heidät täysin ajan tasalla yrityksen toiminnasta ja taloudesta.

Rakentamalla salakirjoituksessa hyvän IR-kulttuurin se asettaa perustan sille, miten salausyritykset kommunikoivat sijoittajien kanssa – ja ne, jotka eivät halua, voidaan merkitä huijauksiksi. Samoin se asettaa perustason kannustaa sijoittajia esittämään kysymyksiä ja osallistumaan selvittämään, miten heidän rahojaan käytetään.

Koulutus ja tietoisuus

Kuten yllä nähtiin, suuret huijaukset saivat sijoittajien tietämättömyyden salaustilan ympärille, kun jokapäiväiset ihmiset houkuteltiin lupaamaan korkeita tuottoja tietämättä todella mitä salaus oli, ajattelemalla, että se toimi kuin Ponzi tai pyramidijärjestelmä. Vastuu kouluttaa maailmaa salauksen toiminnasta laskeutuu alan harteille, jonka on lisättävä nämä aloitteet salauksen, rahoituksen tai teknologian ulkopuolelle, jotta uudet sijoittajat eivät hyödynnä.

Vastuullisuus

Lopuksi, alan on saatettava huijarit vastuuseen. Jotkut näiden petollisten hankkeiden perustajat on saatettu oikeuden eteen, mutta monet ovat edelleen vapaina tai jatkavat varjoisia käytäntöjään. Kutsuuko teollisuus heitä? Tietämättömien uhrien huijaaminen on todella myöhäistä. Joten minkälaiset yllä kuvatut tarkastukset ja tasapainot teollisuus ottaa käyttöön huonojen toimijoiden karkottamiseksi ennen kuin heillä on ollut mahdollisuus aloittaa?

Sijoittajien houkutteleminen tulevaisuuteen

Vaikka 16 miljardia dollaria on jo menetetty, on olemassa tapoja estää sitä toistumasta. Tähän sisältyy sijoittajien sitoumus arvioida perusteellisesti kaikki startupit, joita he haluavat tukea. Mutta mikä tärkeintä, se edellyttää teollisuuden sitoutumista vastuuseen ja avoimuuteen jatkossa.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Lihan Hyunwoo Lee on sarjayrittäjä ja teknikko, joka ratkaisee reaalimaailman ongelmia datapainotteisella lähestymistavalla. Hän on aiemmin perustanut Korean suurimman mobiilitutkimusyrityksen OpenSurvey-yrityksen. Hän oli myös mukana perustamassa johtavaa ruoka- ja juomatoimintaa, joka käsittelee arkaluonteisia lääketieteellisiä tietoja. Hänen nykyinen intohimonsa on data-analytiikan käyttö auttaakseen ratkaisemaan salausteollisuutta vaivaavan läpinäkyvyysongelman.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map