Salausvaatimusten valhe: Yksityisyyden uhraaminen ei tee meistä turvallisempia

Viime kuussa olemme nähneet Yhdysvaltain keskuspankin tulleen BitMEX: n jälkeen epäonnistuneiden asiakkaiden tunnistamisen vuoksi, salaustiedusteluyritys CipherTrace raportoi, että useimmat salausvaihdot eivät kerää tarpeeksi käyttäjätietoja, ja ns. ”FinCEN-tiedostot” osoittavat, että jopa suuret pankit, jotka keräävät ja ilmoittavat suurista joukosta epäilyttäviä tapahtumia, eivät tee tarpeeksi pahojen poimimiseksi. Riittää sanoa, että on hyvä aika olla elossa vaatimustenmukaisuuden kovan linjan käyttäjille ja karkea laastari yksityisyyden puolustajille lukuun ottamatta viimeistä terveellistä nousua Moneron (XMR) hinnassa.

Palaa taaksepäin ja tarkastelee suurempaa suuntausta, monet salausyhteisössä ovat nyt kuvitella maailma, jossa on kaksi “Bitcoin-lohkoketjua” – tai ehkä kaksi erillistä verkkoa eri lohkoketjuista. Ensimmäinen on siunattu valkoinen lohkoketju tai “kevyt ketju”, joka muistuttaa ystävällistä naapurustoa, jossa kaikki tietävät toistensa nimen; toinen on synkkä ”tumma ketju”, joka on täynnä huumekauppiaita, pariskuntia ja terroristeja (sikäli kuin tiedämme).

Tietosuoja puolustaa sitä, että koska tunnet asiakkaasi -säännöt asetetaan pörsseihin, jotka säilyttävät salauksen ja että pankit ja institutionaalinen varallisuus tekevät salauksen valtavirran vastaavien säilytysratkaisujen kautta, vain ne, jotka säilyttävät salauksen tällaisten laitosten kanssa, päästetään ihaniin valoketjuihin. Nämä ketjut sijaitsevat Wall Streetin korkeissa norsunluupylväissä ja vaurauden ja voiman hallien alla, kun taas valtavat pesemättömät massat, jotka haluavat pitää ja hallita omaa salaustaan, pakotetaan salaiseen getoon pimeässä ketjussa.

Rahanpesun torjunta

Vaikka näiden pelkojen perusta on perusteltu, on tärkeää muistaa 1970-luvulta Amerikasta peräisin olevan AML-sääntöjen noudattamisen alkuperäinen tarkoitus oli auttaa lainvalvontaviranomaisia ​​tutkimuksissa. Laajan raportointijärjestelmän ylläpito käyttäjien toiminnan seuraamiseksi ja sen toimittamiseksi hallitukselle, kuten moderni Transport Security Administration -lentokentän panoptikoni, on Bush-aikakauden Amerikan 21. vuosisadan, syyskuun 11. päivän jälkeinen keksintö ja tuskin edellytys globaalille rahoitusverkostolle..

Itse asiassa tämä äskettäin käyttöönotettu normi oli merkittävä sysäys monille yksityisyyttä edistäville salauksen innovaatioille, mukaan lukien epäilemättä itse Bitcoin (BTC). Toisin sanoen “kevytketjut” perustelevat mahdollisesti yksityisyyden poistamista lohkoketjuista samalla “terrorismin vastainen sota” -periaatteella. Patriot Act, vain mahdollisuudella tuulettaa likainen pyykkisi pysyvästi julkiseen kirjanpitoon sen sijaan, että pidät sitä pankkien ja hallituksen välillä (ja joskus vuotanut Buzzfeediin).

Vielä tärkeämpää on, että on jo kauan ollut ilmeistä, että jopa salaustilassa globaalin pakollisen lompakon tunnistamisen ja jäljitettävyyden asettaminen on rasittanut tätä alkuperäistä “avustavaa lainvalvontaviranomaista” AML-sääntöjen suhteen. Historiallisesti maailman elliptiset, CypherTraces- ja ketjutut ovat käyttäneet suurimman osan energiastaan ​​lainvalvontaviranomaisten kanssa kartoittamaan todellisia rikollisia ja heidän todellisesta rikollisesta toiminnastaan ​​johtuvia tapahtumia sen sijaan, että asettaisivat kaikkien lompakko-osoitteiden valtavia lohikäärmeitä.

Onko se Mt. Gox tai muut vaihto hakkerit, BitLocker huijarit tai kansainväliset rikolliset, joilla on monia raitoja, Bitcoinilla on ominaisuus, jonka avulla blockchain-etsintää noudattavat yritykset voivat rajata tunnetut pahikset ja luoda todellisen “darkchainin”, jota ei saa sekoittaa jäljellä olevan blockchainin kohteliaaseen yritykseen ( s).

Tämä järjestelmä on toiminut. Useimmat virtuaalisen omaisuuden palveluntarjoajat, tai VASP: t (eli vaihdot) käyttävät blockchain explorer -yhteensopivuustyökaluja estääkseen ja seuraamaan darkchain-tapahtumia ja avustamaan lainvalvontaviranomaisia ​​tutkimuksissa. Nämä ponnistelut ovat myös tehneet todellisille rikollisille paljon, paljon vaikeampaa salauksen pesemisen vaatimustenmukaisessa vaihdossa.

Lightchain vs. darkchain

Hylkäämme siis teesi, että olemme tynnyriä kohti “lightchain-vs.-darkchain” -dikotomia. Tunnustetaan pikemminkin, että meillä on jo pieni todistettujen rahanpesukoneiden ketju, jonka kanssa VASP: t eivät ja heidän ei pitäisi työskennellä ja joiden pitäisi jäätyä ja työskennellä lainvalvonnan kanssa. Tällöin meillä on VASP: n (ts. Vaihto) sisäisiä valoketjuja, joista heidät on ja joiden pitäisi olla laillisesti velvoitettuja pitämään yksityisiä ja jakamaan vain siinä määrin kuin ne havaitsevat tumman ketjun tai todistettavan rikollisen toiminnan, sen sijaan, että jakavat yksityisiä käyttäjätietoja syrjimättömiä. Tämä jättää meille kolmannen ketjun, laajan, ihanan, ilahduttoman läpinäkymättömän “harmaaketju” lohkoketjut, jotka ovat palvelleet meitä niin hyvin kaikki nämä monet vuodet.

“Pidä lohkoketju harmaana” meidän on vastustettava valoketjun pyrkimyksiä tunkeutua harmaaseen rankaisemalla VASP: itä ja lohkoketjujen etsintä- ja noudattamistyökaluja, jotka harjoittavat harmaata perusteettomasti valkoisella. Toisin sanoen vaihtoasiakkaiden tunnistetietojen julkistamisen pitäisi johtaa oikeusjuttuihin ja Euroopassa yksityisyyden suojan vastaisiin toimiin. Samoin meidän on vastustettava rakkaan harmaaketjumemme pimenemistä päätöksentekijöiden, asiantuntijoiden ja ns. Salausjuristien toimesta, jotka puolustavat harmaalla vyöhykkeellä toimimisen seuraamuksia..

Ei ole mitään vikaa, kun pidät salaustasi laitteistolompakossa, ja väittää, että niillä, jotka käyttävät terveellistä kyberturvallisuutta tekemällä niin, on “jotain salattavaa”, värjää uskottavuutta. Meidän on vastustettava tätä kannattamalla harmaita ketjuja, jotka eivät missään nimessä mitenkään mitenkään ole todellisia rahanpesun vektoreita, ja huomauttamalla epärealisuudesta uskoa, että salanimiset lohkoketjut ovat arvokkaampia, kun ne eivät ole enää nimettömiä. Loppujen lopuksi, vaikka valoketjut menestyvät, he kylvävät vielä yksityisempien rahamuotojen siemeniä, jotka ovat heidän ulottumattomissaan.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Zachary Kelman on New Yorkissa toimivan boutique-asianajotoimiston Kelman PLLC: n, joka on erikoistunut salausvaluuttaan ja lohkoketjutekniikkaan. Yritys hoitaa sekä oikeudenkäynnit että yritysasiat, mukaan lukien neuvonta tietojen ja rahoituspalvelujen kansainvälisten standardien noudattamisessa. Zachary on neuvonut hallituselimiä ja keskuspankkeja ympäri maailmaa paikallisten ja kansainvälisten lakien soveltamisesta digitaalisiin varoihin ja niiden moniin käyttötarkoituksiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map