Vuosi 2021 tuo DeFi: n murrosikään

Hajautetun rahoituksen räjähdysmäisen kasvun jälkeen vuoden 2020 toisella puoliskolla kysymme itseltämme, miltä seuraava luku näyttää. Mitä DeFi tarvitsisi laajentua salakirjoitettujen omaisuuserien ja yhteisöjen ulkopuolelle ja alkaa syödä rahoituspalveluja sellaisena kuin me sen tunnemme?

Vuoden 2020 jälkipuolisko ylitti monet odotuksistamme, ja markkinat ovat vasta sen jälkeen kiihtyneet. Kokonaisarvo lukittu DeFi: ssä ruusu- alle miljardista dollarista kesäkuun alussa 13 miljardiin dollariin vuoden lopussa ja yli 27 miljardiin dollariin sen jälkeen. Compoundin COMP-tunnuksen lanseerauksen myötä saaliiden viljelyaallot ja varojen nopea virta kasvoivat.

Liittyvät: Oliko vuosi 2020 DeFi-vuosi, ja mitä alalta odotetaan vuonna 2021? Asiantuntijat vastaavat

Ehkä mielenkiintoisemmin olemme alkaneet nähdä uuden rahoitusjärjestelmän perustan muotoutuvan – sovelluksilla, jotka mahdollistavat kaiken vapaan vapauden vaihdosta luotonantoon, maksuihin, salkunhoitoon ja vakuutuksiin. Uusia arvomuotoja luodaan: paitsi tuotto-odotukset alhaisessa korkoympäristössä myös pääsy rahoituspalveluihin salaukselle altistuneille yrityksille ja yksityishenkilöille sekä alimmassa pankkipalvelussa yleisemmin.

Nykyään DeFi on salakirjoittajien pienten käyttäjien ja omaisuuden pienryhmä, ja kriitikot pitävät sitä villinä länteen. Muuttuuko tämä? Tässä on muutama ajatus seuraavasta.

Uudet omaisuuslajit – Uudet likviditeetin lähteet DeFi: ssä

Hajautettujen pörssien ensimmäiset iteraatiot olivat täynnä likviditeettikysymyksiä. Varhaiset käyttöönottajat kohtasivat merkittävän viiveen tilausten sovittamisessa, ja tunnuspareja oli rajoitetusti. Automatisoiduista markkinatakaajista ja maksuvalmiuspoolista on tullut laajalle levinnyt ratkaisu tähän, ja päivittäiset kaupankäyntimäärät hajautetuissa pörsseissä ovat tällä hetkellä noin 2 miljardia dollaria – ja DeFi-projektit etsivät edelleen innovatiivisia tapoja kannustaa likviditeetin tarjoamiseen. Tämä jatkuu. Lainanottajien mielestä on edelleen selvää tarvetta vähentää vakuuksia koskevia vaatimuksia ja todellakin käyttää vaihtoehtoisia vakuuksia.

Ehkä suurin mahdollisuus on salakirjoitettujen omaisuuserien ulkopuolella. Todellisissa hyödykkeissä on biljoonia dollareita potentiaalisia vakuuksia: Käyttäjät haluavat lainata rahaa jo olemassa oleviin varoihin eivätkä usein pääse tarvitsemaansa likviditeettiä tavanomaisin keinoin. Reaalimaailman omaisuuden merkitseminen voi lisätä dramaattisesti DeFi-universumin kokoa.

Skaalausongelmat, jotka on käsitelty kerroksessa yksi ja / tai kerroksessa kaksi

Ethereumin skaalautuvuusrajoitukset mainitaan usein tekijänä, joka rajoittaa DeFin käyttöönottoa. Korkeat kaasun hinnat ja todellakin korkeat eetterihinnat (ETH) voivat tehdä alhaisemman arvon liiketoimet elinkelvottomiksi. Tämä rajoittaa pysyvien merkkikauppapaikkojen ja muiden vähittäiskauppaan keskittyvien palvelujen houkuttelevuutta. Samaan aikaan korkean taajuuden ammattimainen kaupankäynti vaatii toisen tason ratkaisuja johtuen ketjussa tapahtuneesta transaktiotehosta.

Liittyvät: Toiset kerrokset pelastavat päivän vuonna 2021 vahvistamalla Ethereumia ja DeFi: tä

On uskottavaa, että näemme tämän ratkaistavan vuonna 2021 ainakin kolmella mahdollisella tavalla:

  • Ethereum 2.0: n onnistunut käyttöönotto.
  • Hallitsevien kerroksen kahden skaalausratkaisujen syntyminen Ethereumissa.
  • Ketjujen välisten yhteentoimivuusratkaisujen laaja käyttöönotto.

Näiden kolmen ilmiön ei tarvitse olla toisiaan poissulkevia, ja ne antavat yhdessä optimismia siitä, että vuosi 2021 on merkittävän edistyksen vuosi DeFi-skaalautuvuudessa.

Institutionaalinen kysyntä – CeFin ja DeFin lähentyminen

Alamme nähdä krypto-natiivien institutionaalisten sijoittajien tavoittelevan korkeampia tuottoja vakiomallien kautta. Monet näistä sijoittajista käyttävät ainakin alun perin keskitettyjä pörssejä, mutta on syntynyt kourallinen institutionaalisia keskityttöjä. DeFi: n sääntelyvalvonta todennäköisesti lisääntyy, kun nämä palvelut vetoavat.

Samaan aikaan sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat säätäneet tiukempia sääntöjä virtuaalisille tilipalvelujen tarjoajille, kuten keskitetylle salauksenvaihdolle. Rahoitustoimintaryhmän matkustussääntö ja Euroopan viides rahanpesudirektiivi osoittavat siirtymisen kohti tiukempia Tunne asiakkaasi -standardeja kryptovaluutassa, ja lokakuun BitMEX-veloitukset toivat tämän jyrkkään helpotukseen. Tämä koskettaa viime kädessä DeFi: tä: odotamme lähitulevaisuudessa, että institutionaaliset tuotteet toteuttavat salanimisiä / nollatietoratkaisuja itsemääräämiselle.

On ideologisia ja käytännön kysymyksiä, jotka on käsiteltävä. Onko KYC periaatteessa yhteensopimaton DeFi: n kanssa? Ja mitä sääntelykehyksiä todella sovelletaan DeFiin tänään ja tulevaisuudessa? Luotettavuus määritellään subjektiivisesti, ja näemme spektrin todella hajautetuista tuotteista – nimettömien käyttäjien rakentamien ja käyttämien tuotteiden ulkopuolella. Pankkisalaisuuslaki – tuotteisiin, joissa on todennettujen vastapuolten tietokanta.

Paremmat käyttömukavuudet vähittäiskaupan osallistujille: DeFi, joka ei tunnu DeFiltä

Monille käyttäjille DeFi-ramppi on yksinkertaisesti liian jyrkkä. Tietynasteista hienostuneisuutta tarvitaan yksinkertaisesti MetaMask-lompakon asettamiseen, ERC-20-rahakkeiden ostamiseen ja luotonannon aloittamiseen. Samaan aikaan monet keskitetyt tuotteet ovat kasvaneet perinteisiä digitaalisia pankkituotteita muistuttavien intuitiivisten käyttöliittymien ansiosta. Olemme nyt alkaneet nähdä tämän trendin toistuvan DeFi: ssä, jossa voisi lopulta nauttia nopeammasta, puhtaammasta lennolle pääsystä, kun otetaan huomioon KYC: n puute. Hyvänä esimerkkinä Yearn.finance oli tältä osin edelläkävijä, joka keskittyi käytettävyyteen ja alensi markkinoille pääsyn esteitä, jotka olivat ennen sen käynnistämistä.

Vieressä muut Ethereum-pohjaiset sovellukset – kuten keräilyesineiden ja digitaalisten hyödykkeiden NFT-markkinapaikat – jatkavat käyttäjäkokemuksen innovointia. Vuonna 2021 odotamme Ethereum-pohjaisten sovellusten lisääntyvän, kun asiakkaat eivät tiedä tekevänsä kauppaa blockchainilla ollenkaan.

Enemmän hyödyntämistä, kun lisää pääomaa virtaa sisään: Mahdollisesti suurin kasvun rajoitus

Ottaen huomioon kyseessä olevan pääoman lisääntyvän määrän, ei ole yllättävää, että hyödyntämiset ovat lisääntyneet. Vuonna 2020 noin 100 miljoonaa dollaria menetettiin hakkeroinneissa, erityisesti pikalainahyökkäyksissä, ja tämä suuntaus todennäköisesti jatkuu. Institutionaalisille sijoittajille hyödyntäminen muuttaa väistämättä käsitystä DeFin riskisopeutetuista tuottomahdollisuuksista.

Liittyvät: Salaushakkeroiden, hyväksikäyttöjen ja ryöstöjen yhteenveto vuonna 2020

Tämä on kriittinen tekijä, joka vaikuttaa käyttöönoton mittakaavaan, ja lisää älykkään sopimusvalvonnan ja vakuutusten kysyntää, jotka molemmat ovat toistaiseksi olleet rajallisia. Parempi yhteistyö DeFi-hankkeiden välillä on myös potentiaalinen vastaus hyödyntämisen lisääntymiseen. Tällaiset kumppanuudet antavat hankkeille mahdollisuuden yhdistää ja vahvistaa kykyjään, turvallisuuttaan ja aarteitaan, mikä auttaa ehkäisemään ja lieventämään tulevaisuuden hyväksikäyttöjen vaikutuksia.

Salakirjoitusten nousu viime vuosikymmenellä on muuttanut tapaa, jolla ajattelemme arvokauppoja. DeFi: n nousu vuonna 2020 muutti ajattelutapaa rahoituspalveluiden tulevaisuudesta ja todellisesta innovaatiosta tilassa, joka muuttuu hyvin hitaasti. Kun pöly laskeutuu merkittävään vuoteen 2020, odotamme nyt mittavan mittakaavan ja ammattimaisuuden lisääntyvän, kun DeFi kiinnittää enemmän sääntely- ja institutionaalista huomiota.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Toby Coppel ja Chandar Lal.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, ja lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimustaan ​​tehdessään päätöstä.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajien yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Toby Coppel on Mosaic Venturesin perustaja ja kumppani, joka investoi erilaisiin projekteihin ympäri Eurooppaa. Rahan tulevaisuus on yksi heidän ydinsijoitusaiheistaan. Toby oli aiemmin Yahoon strategiajohtaja.Chandar Lal on tutkimusosapuoli Mosaic Venturesissa, jossa hän tekee temaattista tutkimusta ja due diligence -tutkimusta. Hän on aiemmin työskennellyt Sequoiassa Piilaaksossa osana yrityksen kehitystiimiä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map