Yhdysvallat on jo hävinnyt vuoden 2020 salauksen sääntelykilpailun Euroopalle

2020 on ollut salakirjoitustalouden huippuvuosi, jossa on enemmän yrityksiä ja instituutioita kuin koskaan ennen tekniikan toteuttamista. Suuret ilmoitukset, kuten PayPalin päätös antaa käyttäjille mahdollisuus ostaa ja myydä Bitcoinia (BTC), ovat ymmärrettävästi hallinneet otsikoita. Keskeinen sääntelykehitys ympäri maailmaa on kuitenkin pitkälti lentänyt tutkan alle ja sillä on epäilemättä vielä suurempi merkitys salaukselle pitkällä aikavälillä.

Liittyvät: Tuleeko PayPalin salausintegraatio salauksen massoille? Asiantuntijat vastaavat

Selkeiden sääntelypuitteiden merkitystä ei voida yliarvioida, koska hajanainen ja riittämätön lainsäädäntö tarjoaa merkittävän esteen yrityksille, jotka haluavat digitaalista omaisuutta ja hajautettua kirjanpitotekniikkaa. Nyt on selvää, että monet lainkäyttöalueet Euroopan unionissa ja Kaakkois-Aasiassa johtavat sääntelykilpailua, ja digitaalisille varoille on olemassa selkeät taksonomiat – kun taas Yhdysvallat on edelleen kiinni.

Keskeinen Euroopan laajuinen kehitys vuonna 2020 on ollut EU: n ehdotus salaustuotteita koskevasta yhteisestä lainsäädännöstä 27 jäsenvaltiossa. Asetus Salausvarojen markkinat, tai MiCA pyrkii tarjoamaan oikeusvarmuuden erilaisten digitaalisten omaisuuserien ja niihin liittyvien palvelujen määritelmien suhteen, ja DLT-markkinoiden infrastruktuurien pilottijärjestelmän on määrä tapahtua pian.

Liittyvät: Etsimällä salauksen kuumimpia trendejä, EU pyrkii hillitsemään stabletteja ja DeFi: tä

Saksa

Useat Euroopan valtiot ovat vielä edempänä, ja Saksa on osoittautunut yhdeksi edistyksellisimmistä valtioista Euroopan unionissa. Tammikuusta 2020 lähtien salausvarojen säilytys on integroitu saksaksi Pankkilaki säännelty rahoituspalvelu, joka vaatii Saksan liittovaltion finanssivalvontaviranomaisen erillisen toimiluvan. Tämän seurauksena monet rahoituslaitokset ovat etenemässä digitaalisen omaisuuden tarjoamisen etenemissuunnitelmassaan, ja yli 40 laitosta on ilmaissut kiinnostuksensa hakea säilytyslupaa.

Elokuussa 2020 Saksan valtiovarainministeriö julkaisi luonnoksen sähköisistä arvopapereista. Tämä lasku mahdollistaa digitaalisten haltijalainojen liikkeeseenlaskun DLT-infrastruktuurissa ilman paperipohjaista todistusta ja tuo käyttöön hajautetun arvopaperirekisterin määritelmän ja säännellyn rahoituspalvelun. Lain odotetaan annettavan jo vuoden 2021 toisella neljänneksellä, mikä on toinen merkittävä askel kohti digitaalisen omaisuuden kattavaa kehystä maassa.

Sveitsi

Sveitsi on vakiinnuttanut itsensä salausystävälliseksi valtioksi, joka tarjoaa selkeitä ohjeita digitaalisista varoista tekniikan elinkaaren alkuvaiheesta lähtien. Syyskuussa sveitsiläiset parlamentaarikot äänestivät DLT-tekniikkaa koskevan laaja-alaisen talous- ja yhtiöoikeuden uudistuksen hyväksymisestä. Nämä lait, jotka todennäköisesti tulevat voimaan ensi vuoden alussa, avaavat edelleen ovet digitaalisten omaisuuserien käyttöönotolle maassa, kun ne päivittävät digitaalisten arvopapereiden kaupankäyntiä, salauspohjaisten omaisuuserien erottelua koskevaa lainsäädäntöä konkurssista ja luoda uusi valtuutusluokka ”DLT-kaupankäyntitilanteille” (salauspörssit).

Liittyvät: Opas salausyrityksen perustamiseen Sveitsiin

Liechtenstein

Muut eurooppalaiset lainkäyttöalueet ovat myös esittäneet vahvat oikeudelliset puitteet digitaalisen omaisuuden sääntelylle.Liechtenstein on murtautunut uudelle pohjalle ilmoitetusti ensimmäisenä Euroopan maana, joka on saattanut lainsäädäntöön täysin uuden ja kattavan kehyksen lohkoketjun, digitaalisen kirjanpitotekniikan ja rahakkeiden sääntelylle. . 1. tammikuuta 2020 voimaan tullut laki rahakkeista ja luotettavista teknologiapalvelujen tarjoajista tarjoaa innovatiivisen menetelmän lohkoketjutekniikoiden sääntelyyn, joka sen sijaan, että integroisi lohkoketjut ja digitaaliset varat nykyisiin oikeudellisiin puitteisiin, sallii kaikki oikeudet tai varat pakataan tunnukseen Token Container Model -mallin mukaan.

Yhdysvallat

Toisin kuin kaikkialla Euroopassa käytössä olevat selkeät oikeudelliset kehykset, Yhdysvallat, maailmanlaajuinen talousjohtaja, on edelleen merkittävä viivästys kattavien salaussääntöjen tarjoamisessa. Tällä eroavaisuudella on jo huomattava vaikutus digitaalisen omaisuuden valmiuksien käyttöönottoon laitoksissa, ja etenemissuunnitelmat kiihtyvät laitosten keskuudessa lainkäyttöalueilla, joilla on selkeä toimilupajärjestelmä. Ensimmäisen ja toisen tason pankit, kuten Standard Chartered, BBVA ja muun muassa Sveitsin Gazprombank, ovat kaikki viime kuukausina julkisesti ilmoittaneet salauksen säilytystarjouksista, ja on käymässä selväksi, että eurooppalaisilla pankeilla on potentiaalia nousta merkittäviksi globaaleiksi salausjohtajiksi.

Tämä suuntaus ei ole huomaamatta Yhdysvaltain pankeilla, jotka tällä hetkellä hallitsevat maailmanmarkkinoita. Kun Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset ovat linjassa ja antaneet pankkisektorilleen selkeät ohjeet, myös markkinat todennäköisesti kasvavat räjähdysmäisesti Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset ovat ottaneet ensimmäiset askeleet kohti tällaista selkeyttä tänä vuonna, kun kongressi otti maaliskuussa käyttöön vuoden 2020 kryptovaluuttalain, joka tarjosi jonkin verran oikeusvarmuutta digitaalisten omaisuuslajien tyyppien määrittelyssä ja mikä sääntelyelin vastaisi valvonnasta.

Liittyvät: Yhdysvaltain SEC: n muutokset ja SAFT-prosessi

Digitaalisen omaisuuden säilyttämisen suhteen tapahtui merkittävä edistysaskel heinäkuussa, jolloin valuutan valvojan toimisto antoi kirjeen, joka valtuutti minkä tahansa säännellyn finanssilaitoksen tarjoamaan salausvalvontapalveluja, kun asianmukaiset riskienhallintaprosessit ja valvontatoimet olivat käytössä..

Muut Yhdysvaltain sääntelyelimet ovat kuitenkin pysyneet suurimmaksi osaksi hiljaa, näennäisesti tyytyväisinä luovuttaakseen maansa lainkäyttöalueille Euroopassa ja Aasiassa. Samaan aikaan, huhuja Sääntelytoimenpiteet, kuten Yhdysvaltain valtiovarainministeriön kielto ilman vapaudenmenetyksen ulkopuolista lompakkoa ja vakaa laki, jolla pyritään tekemään laittomista rahoista laittomia ilman asiaankuuluvien hallintoelinten hyväksyntää, luovat melko rajoittavan ympäristön digitaaliselle omaisuudelle.

Jos tämä rakentavan sääntelyn ja konkreettisen ohjauksen puute liittovaltion tasolla jatkuu, on mielenkiintoista nähdä, ryhtyvätkö yksittäiset valtiot kohti digitaalisen omaisuuden lainsäädäntöä paikallistasolla. Esimerkiksi San Franciscossa toimivan Kraken-salauksen vaihto siirtyä säänneltyyn tilaan hankkimalla pankkilisenssi Wyomingin osavaltiosta on mielenkiintoinen edeltäjä sille, mitä voi tulla seuraavaksi, jos liittovaltion viranomaiset eivät edisty sääntelyssä ja nopeasti.

Vaikka merkit ovat yhä selvempiä siitä, että Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset ovat herättämässä vaaralle jäädä taakseen kilpailussa digitaalisen omaisuuden ylivalta, on yhä selvempää, että tällainen taistelu voi jo hävitä, ainakin tänä vuonna.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Johannes Kaske on myynnin ja liiketoiminnan kehityksen johtaja Metacossa, jossa hän vastaa Metacon myyntitoiminnan strategian johtamisesta ja toteuttamisesta koko Saksassa. Ennen liittymistään Metacoon hän työskenteli Baijerin osavaltion digitaaliministeriössä, jossa hän vastasi osavaltion hallituksen lohkoketjustrategiasta ja johti Baijerin lohkoketjun keskusta. Johannes valmistui ESADE-kauppakorkeakoulusta Barcelonassa kansainvälisen johtamisen maisterin tutkinnolla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map