Yhteentoimivuus määrittää CBDC: n voittajat ja häviäjät

Kiina on aloittanut testauksen digitaaliselle juanille. Tämän projektin ympäröimä jännitys on saanut sähköistettyä useita suuria kiinalaisia ​​kaupunkeja sekä katsojia ympäri maailmaa.

Viime aikoina Shenzhen käynnisti iShenzhen-arpajaisensa, jossa kaupungin hallitus jakaa 20 miljoonaa digitaalista yuania 100 000 keskuspankin digitaalisen valuutan tai CBDC-lompakon haltijalle. Tämä tapahtuu vastaavanlaisen arpajaisten takana, joka järjestettiin Suzhoun kaupungissa, joka on yksi Kiinan suurimmista “erityisistä talousvyöhykkeistä”. Suzhou on jo osallistunut useisiin blockchain-hankkeisiin pyrkiessään syventämään kunnan ymmärrystä ja käyttöä hajautetussa tekniikassa, älykkäissä sopimuksissa ja paikallisen väestön kohtaamassa yleisessä oppimiskäyrässä.

Liittyvät: Kiina kiihtyy CBDC: n julkaisussa, testaa infrastruktuuria ennen hyväksymistä

Kun Kiina jatkaa itsensä vakauttamista kansainvälisessä taloudessa, se on osoittautumassa johtava kilpailu kohti CBDC: n käyttöönottoa, aloite, joka tekisi kiinalaisista tavaroista ja palveluista entistä helpommin saavutettavissa globaaleilla markkinoilla. Monet finanssipolitiikan ja rahoitusteknologian asiantuntijat ovat väittäneet, että julkisten varojen digitalisointi on väistämätön seuraus hajautetusta kirjanpitotekniikasta.

Digitaalivaluuttaan siirtymisen erityiset poliittiset ja taloudelliset seuraukset riippuvat hallitusten päätöksistä, jotka koskevat heidän lähestymistapaansa uuteen tekniikkaan. Esimerkiksi Kiina on omaksunut lähestymistavan, joka on toistuvasti menestynyt nykyajan yrityskulttuurissa.

Useat muut kansat, joiden taloudet ovat kaikenkokoisia, odottavat enemmän tai vähemmän siivillä, kun Kiinan kansantasavalta osoittaa johtajuuttaan. Suzhoun ja Shenzhenin kokeissa kansalaisille osoitetaan digitaalinen yuan ja heitä kannustetaan yhdistämään digitaaliset lompakot nykyisiin PBoC-tileihinsä, ja jos he eivät käytä digitaalista valuuttaa muutamassa viikossa, se katoaa.

Kansakunnat ovat erityisen innokkaita näkemään, miten tämä ohjelma etenee ja miten hyväksyminen näyttää ruohonjuuritasolta. Yrityksillä ja hallituksilla on luonnollinen kannustin omaksua tämä tekniikka, koska se vähentää yleiskustannuksia ja kitkaa, mikä parantaa niiden tulosta. Mitkä muut kannustimet kannustavat kuitenkin kansalaisia, joiden motiivit eivät välttämättä ole sidoksissa taloudelliseen hyötyyn, aloittamaan aivan toisenlaisen raha- ja pankkijärjestelmän? Nämä edellä mainitut adoptiotrendit ovat avaintekijä, joka määrittää, kuinka nopeasti muut kansat alkavat kehittää omia CBDC: itään.

Liittyvät: Vaikuttivatko CBDC: t salaustilaan vuonna 2020, ja mitä seuraavaksi vuonna 2021? Asiantuntijat vastaavat

Pienemmillä mailla on paremmat mahdollisuudet nopeampiin laukaisuihin

Tämä kokeilu on innostanut taloudellista osallistumista Kiinassa ja herättänyt julkisten pankkien kiinnostusta kaikkialla maailmassa. Mitkä maat ovat asettaneet itsensä seuraamaan Kiinaa digitaaliseen tulevaisuuteen? Kiinan vaikutus ja pitkäaikainen teknologiaprosessikulttuuri kaikkialla mantereella viittaavat varmasti siihen, että monet Itä-Aasian maat voivat seurata esimerkkiä. Thaimaan keskuspankki käynnisti CBDC-pilottiohjelman jo kesäkuussa 2020. Lisäksi viime syksynä Korean keskuspankki ilmoitti suunnitelmat vuoden 2021 CBDC-liikkeeseenlaskusta, kun taas japanilaiset pankkivirkailijat ovat nivelletty varovaisempi, passiivisempi kiinnostuksen muoto Kiinan CBDC: n jälkeen.

Pienemmillä mailla on tietysti erilaiset esteet taloudellisissa kokeissaan. Äskettäin Bahama otti käyttöön “hiekan dollarin” ja Kambodža “Bakongin” Kiinan esimerkin mukaisesti. Tämän tekee kuitenkin mahdolliseksi näiden kansallisten pankkijärjestelmien pienempi koko, joka antaa niille mahdollisuuden liikkua suuremmalla ketteryydellä ja tietyllä autonomialla. Tästä tulee etu pienemmille kansakunnille, koska myös maailmanlaajuinen riippuvuus niiden valuutasta on pienempi, joten yhteentoimivuuskysymykset ovat vähemmän tärkeitä kuin globaaleille talouksille, kuten Yhdysvallat ja Kiina, joissa siitä tulee erittäin kriittinen näkökohta..

Suuremmat kansakunnat osoittavat kuitenkin myös suurempaa kiinnostusta. Vuoden mittainen tutkimusraportti julkaistu Saudi-Arabian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien keskuspankit ovat äskettäin osoittaneet, että digitaalisten valuuttojen varhainen käyttöönotto on suotuisaa – etenkin suurimmille talouksille, jotka ovat toimineet suhteellisen korkealla autonomialla, toisin kuin euroalueella tai osassa Pohjois-Amerikkaa Esimerkiksi vapaakauppaliitto. Kiinan tapaan Saudi-Arabian ja Emiratin hallitukset eivät tuotanto- ja luonnonvarojensa vuoksi kerää niin paljon velkaa kuin muissa länsimaiden suurissa talouksissa on vakio.

Tämä tuo esiin mielenkiintoisen näkökohdan CBDC: n käyttöönotossa, joka voi vaikuttaa digitalisaatioon maailman julkisissa pankeissa. Vaikka valtava määrä tekijöitä määrää, miten ja milloin tietty talous voi ottaa käyttöön digitaalisen valuutan – kuten sen koon, olemassa olevan talousympäristön, sen bruttokansantuotteen jne. -, tärkeä näkökohta näyttää olevan vahva kansallinen (toisin kuin globaali) ) talousohjelma. Tämä on mielenkiintoista paitsi siksi, että se pitää tiettyjä maita alttiina CBDC: lle, mutta myös siksi, että se korostaa yhteentoimivuuden merkitystä valuutan perustamisen jälkeen. Nämä digitalisaatio-ohjelmat toteutetaan toisin sanoen kansallisen talouspolitiikan vahvalla valvonnalla, mutta elävien globaalien järjestelmien ylläpitämiseksi näiden tekniikoiden on oltava vuorovaikutuksessa välittäjäohjelmien kautta.

Yhteentoimivuus on erittäin tärkeää suurille talouksille

Kaikkien maailmanlaajuisten CBDC-aloitteiden myötä Bank of International Settlementin innovaatiokeskus eli BISIH ilmoitti, että CBDC: n tutkimus on sille ensisijainen tavoite vuonna 2021. Se aikoo arvioida nopeampien, halvempien rajatylittävien maksujen toteutettavuuden. Tämä aloite tulee olemaan erittäin hyödyllinen globaaleille talouksille, jotka tutkivat omien CBDC-hankkeidensa yhteentoimivuutta BISIH-tutkimuksen ja kokeiden avulla helpottamaan omaa CBDC-ohjelmaa ja työskentelemällä heidän kanssaan kaikissa ratkaisuissa ja rajatylittävissä maksuongelmissa.

Vaikka keskittyminen kotitalouskäyttöön on ymmärrettävää yksittäisille maille, CBDC: t toimivat aina vain paikallisissa hiekkalaatikoissa, ellei ole olemassa jonkinlaista yhteentoimivaa protokollaa. CBDC-aloitteiden ja olemassa olevien maksujärjestelmien sekä muiden digitaalisten valuuttojen välisten aukkojen poistaminen on kriittistä, jotta voidaan varmistaa niiden menestys maailmanlaajuisesti.

Vaikka hallitukset, jotka tutkivat CBDC: n käyttöä, on epäilemättä askel oikeaan suuntaan, aidosti rajattomasti maailmanlaajuinen kauppa toimii yhteentoimivan protokollan avulla, koska talousjärjestelmämme on liian monipuolinen korvattavaksi yksikkövaluutalla.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Sky Guo on Cypheriumin toimitusjohtaja. Hänen laaja tietämyksensä blockchain-konsensuksesta, tapahtumista ja salausalgoritmeista johtuu hänen taustastaan ​​tietojenkäsittelytieteessä. Skyilla on Pepperdine-yliopiston kandidaatin tutkinto ja Draperin yliopiston tutkinto yrittäjyydestä. Sky toimii myös kolumnistina Caixinille, joka on johtava kiinalainen talousmedia..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map