Polkadot-indikator? Data viser, at Bitcoin har fulgt DOT-prisen i flere måneder

Polkadots DOT-token ser en imponerende 180% gevinst i 2021 indtil videre og overgår XRP for fjerdepladsen ved markedsværdi. 

Polkadot er en protokol med flere kæder, der har flere "faldskærme," svarende til Ethereum-skår. DOT arbejder på sin egen teknologi kaldet Substrate.

Platformen er fuldt interoperabel mellem forskellige blockchains og opretholder evnen til at behandle tusindvis af transaktioner pr. Sekund. Substrate 3.0, som vil bringe Ethereum-kompatibilitet, forventes at starte i første halvdel af 2021.

Positiv nyhedsstrøm har brændt rallyet op

Ifølge Polkadot-skaberen Gavin Wood hjalp fremkomsten af ​​projekter som Acala og Moonbeam, der fokuserede på Ethereum-kompatibilitet, til at øge væksten i DOTs værdi. Acala er Polkadots port til decentral finansiering, mens Moonbeam er et Ethereum-kompatibelt værktøjssæt til smart kontraktudrulning.

Binance Labs annoncerede den 9. februar en investering på 2,4 millioner dollars i Plasm Network, en Polkadot-baseret smart kontraktplatform. Plasm er en førende parachain-kandidat, der understøtter Ethereum og lag-to-skaleringsløsninger.

En uge tidligere, den 2. februar, lukkede Manta Network en finansieringsrunde på 1,1 millioner dollars for at skabe en fuldt privat decentral børs på Polkadot. Det bruger zk-SNARKs med Groth16-proofs, den samme kryptografiske teknologi, der bruges i Zcash (ZEC).

Samme dag erstattede kryptovaluta-udbyderen af ​​det børshandlede produkt 21Shares Bitcoin Cash (BCH) med DOT. Disse investeringskøretøjer kan handles på den schweiziske SIX-børs.

På trods af at være noteret på større børser for mindre end seks måneder siden, er Polkadots tokenaktivitet og prisvækst forbløffende. Dens 700 millioner dollars i daglig gennemsigtig volumen har matchede store altcoins som Chainlink’s LINK og Litecoin (LTC) ifølge Nomics-data.

Hvad der er mere spændende er, at DOTs prishandling synes at på en eller anden måde foregribe Bitcoins i løbet af de sidste to måneder.

Altcoins efterligner normalt Bitcoin intradag-prishandling

Normalt er der en meget høj intradag-lighed mellem Bitcoin og altcoins. Når det er sagt, bør lejlighedsvise forskelle forventes, men det er ret usædvanligt, at et mønster gentager sig mere end tre gange om en måned.

Bitcoin (blå) vs. Polkadot (orange), 8. februar. Kilde: TradingView

Ikke desto mindre foregriber en af ​​disse altcoins nogle gange BTC-bevægelser. For DOT kan denne effekt delvist forklares med dens lavere handelsvolumener og det faktum, at 68% af den samlede forsyning er Låst i indsatte tegnebøger.

I ovenstående eksempel skete DOT-prisstigningen hele tre timer foran Bitcoin. Mere interessant er, at dens lokale top og efterfølgende rally også fulgte det samme mønster.

Selvom nedsat volumen normalt bringer mere volatilitet, er dette ikke en grund til, at et givet altcoin front-run Bitcoin.

Bitcoin (blå) vs. Polkadot (orange), 25. januar. Kilde: TradingView

Som vist ovenfor var DOT den første til at lave nye højder den 25. januar. Det var også den første, der initierede en nedadgående tendens. Sikker nok kunne de to viste begivenheder have været en undtagelse.

Mærkeligt nok synes dette mønster at have gentaget sig, selvom det varierer fra tre timer op til 22 timer i forvejen.

Bitcoin (blå) vs. Polkadot (orange), 29. december. Kilde: TradingView

Ovenstående diagram viser et andet DOT-rally og efterfølgende top, der skete tidligere den 29. og 30. december. Igen kunne mange faktorer ligge bag disse forudsigelige Bitcoin-bevægelser af mindre kryptovalutaer, og nogle vil ikke blive replikeret og dermed skabe falske alarmer.

Ikke desto mindre har DOT’s påståede bevægelser virket usædvanlige i de sidste to måneder.

Bitcoin (blå) vs. Polkadot (orange), 24. december. Kilde: TradingView

Endnu en gang var DOT i stand til at føre en BTC-rally den 24. og 25. december assertivt. Denne gang kunne det ikke forudsige BTC’s top bagefter. Ikke desto mindre har det fungeret som en god pumpeindikator i de sidste par måneder.

Kunne mønsteret være et strejf af tilfældighed?

Det er næsten umuligt at finde frem til årsag og virkning af sådanne kortvarige handelsforvridninger. Nogle store investeringsfonde, der deltager i diversificerede kryptokurve, kunne forklare den nuværende unikke prishandling.

Ovenstående korrelation synes dog at være en underlig tilfældighed snarere end resultatet af en struktureret strategi. Det samme kan siges for de mange falske positive og modsatrettede bevægelser, der udelukkende skete med DOT, som Bitcoin ikke replikerede.

Selvfølgelig ved ingen, om Polkadot-indikatoren fortsat vil være nyttig fremad, men det ser ud til at betale sig for nu at holde øje med det.

De synspunkter og meninger, der udtrykkes her, er udelukkende synspunkter fra forfatter og afspejler ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter. Enhver investerings- og handelsbevægelse indebærer risiko. Du skal foretage din egen forskning, når du træffer en beslutning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map