Bitcoin-määrään ei vaikuta Tetherin (USDT) markkina-asema – Tiedot osoittavat

Tetherin (USDT) stablecoin on ollut johtava kryptovaluuttapari yli kahdeksantoista kuukauden ajan. 

Tämä on melko vaikuttava saavutus, kun otetaan huomioon meneillään oleva oikeudenkäynti New Yorkin oikeusministerin kanssa ja muut usein huhut, että USDT: tä ei ole riittävästi tuettu tai sääntelyviranomaisten ulottuvilla.. 

USDT on myös ollut hallitseva stablecoin Kiinassa, vaikka maa kielsi kryptovaluutanvaihdon vuonna 2017. Tämä johtuu siitä, että suuret pörssit, kuten Binance, Huobi ja OKEx, kääntyivät stablecoinin puoleen johtavaksi peruspariksi.. 

On myös syytä huomata, että USD Coinin kaltaiset kilpailijat (USDC), TrueUSD (TUSD) ja Paxos Standard (PAX) yhteenlaskettu pääoma oli 520 miljoonaa dollaria kesäkuussa 2019. Samana aikana USDT oli jo koonnut yli 3,1 miljardin dollarin markkina-arvon.

Viimeisten 15 kuukauden aikana Tetherin markkina-arvo kasvoi 15,7 miljardiin dollariin, kun taas sen neljä suurinta kilpailijaa olivat 4,1 miljardia dollaria. Kaikista USD-tukikiistoista huolimatta USDT: llä on ollut lähes 80%: n markkinaosuus kaikista fiat-tukeista pöytävalikoista.

Lähes identtinen tarina havaitaan kaupankäyntimäärissä, joissa Tether hallitsee 75 prosentin etumatkaa. 

Yhdistetty salaustilavuus emäsparin mukaan

Yhdistetty salaustilavuus emäsparin mukaan. Lähde: CryptoCompare

CryptoComparen tiedot osoittavat, että USDT: llä on lähes 73 prosentin markkinaosuus viimeisten kolmen kuukauden aikana. Ennen kuin tutkitaan tarkemmin, on mainittava, että numerot vaihtelevat tietojen toimittajien mukaan, koska jotkin vaihdot on usein suljettu pois avoimuuden puutteen vuoksi.

Näistä epäjohdonmukaisuuksista huolimatta CryptoCompare-tutkimuspäällikkö Constantine Tsavliris selitti, että:  

"Bitcoin-kaupankäynnin suhteen USDT: hen tai muuhun vastaavaan vakiomalliin, kuten USDC tai PAX, emme ole nähneet merkittävää muutosta volyymin suhteen."

Stablecoin-rampilla ei ole merkitystä Bitcoin-hinnalle

Suurin osa kauppiaista on tottunut käyttämään Bitcoinia (BTC) ensisijaisena yhdyskäytävänä kryptovaluutoille. Tämä ratkaisu olisi voinut olla ainoa tai ainakin likvidein useimmille kauppiaille vuosina 2017 tai 2018, mutta kun stablecoin-markkinat kasvoivat, USDT: n kanssa pariksi liitetyn altcoinin volyymit nousivat.

Laajempi valikoima altcoiinipareja seurasi korkeampia stablecoin-määriä, ja kun Coinbase, Huobi ja Binance toivat markkinoille oman stablecoinsin, tämä suuntaus kiihtyi..

Olisi väärin päätellä, että Bitcoinin vähentynyt käyttö salausvaluutan pääasiallisena ramppina on haitallista sen hinnalle. Ne, jotka hankkivat BTC: n läpivientinä, ovat saattaneet lisätä sen määrää, mutta käyttivät saman määrän myydä se myöhemmin vastineeksi altcoineista. 

Lisäksi vaikka käytetään stablecoineja johtavana ramppiratkaisuna, osa tästä virtauksesta vuotaa lopulta Bitcoiniin. Lisäksi suurin osa salausvaroista ei ole suoria kilpailijoita BTC: n arvo- ja niukkuusehdotusten varastoinnille.

Ketjulinkin sisään- ja ulosvirtaus viimeisen 24 tunnin aikana

Ketjulinkin sisään- ja ulosvirtaus viimeisen 24 tunnin aikana. Lähde: Coinlib.io

Esimerkiksi yllä oleva kaavio osoittaa 26,6 miljoonan dollarin ulosvirtauksen Chainlinkistä (LINKKI) BTC: lle viimeisten 24 tunnin aikana. Samanlainen suuntaus tapahtui jäljellä olevilla altcoineilla, mikä vahvisti, että Bitcoin ei menetä määrää, koska stabiloidit kolikot asettuvat hallitseviksi emäspariksi.

Analysoimalla yhdistettyjä kryptovaluuttamarkkinavolyymejä voidaan selvittää, ovatko stablecoinit kasvattaneet kokonaismarkkinaosuuttaan vai yksinkertaisesti ottaneet markkinat pois Bitcoinista.

Salausmarkkinoiden 7 päivän keskimääräinen volyymi, miljardia dollaria

Salausmarkkinoiden 7 päivän keskimääräinen volyymi, miljardia dollaria. Lähde: TradingView

Yllä oleva kaavio on todennäköisesti hämmästyttävä jopa kauppiaille, jotka kokivat vuoden 2017 lopun kuplan. 36,6 miljardin dollarin tammikuun 2018 keskimääräinen huippu on saattanut olla tuolloin liian korkea, mutta se on melko ujo verrattuna nykyiseen 100 miljardin dollarin tasoon.

Huolimatta siitä, vaikuttavatko väärennetyt volyymit tähän näkemykseen, voimme nähdä, että suhteellisesti on tapahtunut huomattava kasvu. Tämä volyymikasvu samaan aikaan vakaan kolikoiden liikkeeseenlaskun kanssa 3,6 miljardista dollarista kesäkuussa 2019 nykyiseen 18,9 miljardiin dollariin.

Määrävalta on keskeinen tekijä

MicroStrategyin perustaja ja toimitusjohtaja Michael Saylor uskoo, että BTC: n ensisijainen käyttö on varantovaluutta. Siksi se ei kilpaile rahakkeiden kuten Ethereum (ETH) ja stablecoiinien kanssa. 

Toisin kuin perinteiset markkina-arvoon perustuvat Bitcoin-määräävät tiedot, Saylorin analyysi sisältää vain kolikoita, jotka perustuvat työtodistuksiin.

Vaikka verrattaisiin Bitcoinin volyymia laajempaan omaisuuspohjaan, se vastaa 20 parhaan altcoinin summaa analysoitaessa läpinäkyvää volyymiä. 

30 päivän kertynyt läpinäkyvä volyymi, USD

30 päivän kertynyt läpinäkyvä volyymi, USD. Lähde: Nomics

Pitämällä yllä olevat tiedot mielessä, on turvallista sanoa, että vakiomallit eivät ole Bitcoinin kilpailijoita markkina-arvossa tai määrissä. 

Tsavliris selitti uskovansa, että näin on, koska:

"Viime kuukausien korkeimpien altcoiinien volyymit eivät välttämättä ole siirtymässä BTC-markkinoilta. Pikemminkin niitä tarjotaan ja käytetään yhdessä USDT-markkinoiden kanssa. USDT-markkinat ovat houkuttelevia, koska ne tarjoavat yleensä ylivoimaisen likviditeetin verrattuna BTC-markkinoihin useimmissa pörsseissä."

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjailija eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraphin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiin liittyy riski. Sinun tulisi tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map