Bitcoinin hinta, joka on yli 5 000 dollaria, kun osakkeilla on huonoin päivä vuodesta 1987

Maaliskuun 16. päivänä Bitcoin (BTC) -hinta nousi takaisin yli 5000 dollarin esteen, kun taas Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla oli huonoin päivä vuodesta 1987. toistaiseksi ainakin Bitcoin pitää kiinni.

Cryptomarket-päivittäinen suorituskyky. Lähde: Coin360

Bitcoin liikkuu kapenevalla alueella

BTC USDT 1 tunnin kaavio. Lähde: TradingView

Bitcoinin hinta liikkuu kapealla alueella, jonka kautta $ 5,600- $ 5,750 toimii vastarintana, ja $ 4800- $ 4900 on tuki. Yhden tunnin kaavio näyttää kaksi poikkeamaa, kun hinta yritti päästä ylöspäin ja epäonnistui. Vastaavasti Bitcoinin hinta rikkoi vaihteluvälin alapuolelle ja hyppäsi heti takaisin.

BTC USD 4 tunnin kaavio. Lähde: TradingView

Neljän tunnin kaavio osoittaa selkeän nousevan eroavaisuuden, mikä tarkoittaa lyhytaikaista pohjan muodostumista ja kääntäminen on horisontissa. Tällainen ero ei kuitenkaan tarkoita täydellistä kääntymistä, ellei ero ilmene korkeammilla aikaväleillä (tässä tapauksessa viitaten päivittäisiin ja korkeampiin aikakehyksiin).

Aikaisemmat esimerkit ovat osoittaneet, että nouseva poikkeama 4 tunnissa avaa skenaarion joillekin ylöspäin suuntautuville helpotuksille, kuten marraskuun 2019 hintatoiminta osoittaa.

BTC USD 4 tunnin kaavio. Lähde: TradingView

Tällainen palautuminen on yhteneväinen CME-aukon kanssa, joka on noin 5900 – 6000 dollaria, mikä tukisi tällaisen siirron perustetta. Keskimäärin 90-95% aukoista on suljettu. Koska Bitcoinin hinnalla on useita aukkoja CME-kaaviossa, ensimmäisen, joka suljetaan pian, pitäisi olla ero $ 5900- $ 6,000.

Tarkoittaako tällainen pomppiminen kuitenkin täydellistä kääntymistä? Ei. Sen pitäisi olla lyhytaikainen helpotus päinvastaisella tavalla, joka tunnetaan myös nimellä kuollut kissa.

Täydellisen suuntauksen kääntämiseksi sijoittajien tulisi yleensä odottaa, että alemmilla tasoilla testataan kaksoispohjan muodostumista. Toinen argumentti olisi nouseva ero suurempiin aikakehyksiin, mikä yleensä tarkoittaa pohjarakennetta.

Ovatko osakemarkkinat valmiita helpotukseen?

Osakemarkkinoilla on viime aikoina tapahtunut valtava myynti, mikä on aiheuttanut osakepelon ja ahneuden indeksin kärkipaikan. Elinkeinonharjoittajat ja sijoittajat vertaavat jo äskettäistä romahdusta markkinoiden korjauksiin, jotka tapahtuivat vuosina 1929, 1987 ja 2000.

Osakemarkkinoiden myynti on ollut 30-40%, mikä johti joidenkin yksittäisten osakkeiden pudotukseen noin 70%.

Saksan osakeindeksi DAX 1 viikon kaavio. Lähde: TradingView

Jos markkinat ovat samanlaisia ​​kuin jompikumpi näistä esimerkeistä, näiden ajanjaksojen tietoja voidaan verrata viimeaikaisiin liikkeisiin. Koronavirus on tietysti ainutlaatuinen tapaus markkinoilla, koska markkinoiden sulamisilla vuosina 2000 ja 1987 oli myös erilaisia ​​syitä. Markkinoilla on taipumus liikkua samalla tavalla ihmisen psykologian vuoksi.

Kun kuplia ponnahtaa, ensimmäinen pudotusvalikko on välillä 35-50% ennen helpotuksen palautumista. Tätä helpotusta palautumista kutsutaan usein “kuolleen kissan pomppimiseksi” tai “härän ansaaksi”, mikä saa sijoittajat uskomaan, että kaikki on hyvin.

Historiatiedot osoittavat samanlaisia ​​liikkeitä. Nasdaq 100 -indeksi näyttää 40%: n pudotuksen Dot.com-kuplan aikana vuonna 2000, minkä jälkeen 4-6 kuukautta tapahtui ylöspäin.

Nasdaq 100 Index 1 viikon kaavio. Lähde: TradingView

Vastaava prosenttiosuus löytyy Bitcoinin ensimmäisestä pudotuksesta tammikuussa 2018, heti kuplan pudottua joulukuussa 2017. Hinta laski 19 700 dollarista 10 800 dollariin, mikä laski 45% huipusta. Tämän jälkeen Bitcoinin hinta nousi 10800 dollarista 17000 dollariin, ennen kuin laskusuunta ja karhumarkkinat jatkuivat.

BTC USD 1 päivän kaavio. Lähde: TradingView

Koska osakemarkkinoiden myynti on ollut 30-40% ja vauhti on poikkeuksellisen laskeva, ei olisi yllätys nähdä markkinoiden täsmälleen päinvastainen tulevina viikkoina. Tällainen lyhyellä aikavälillä ylöspäin voi osoittaa, että markkinat ovat vihreät myös Bitcoinille ja salaukselle.

Miksi sen pitäisi olla? Viime aikoina kaikilla markkinoilla on ollut positiivinen korrelaatio toistensa kanssa. Kulta, mutta myös Bitcoin, on pudonnut merkittävästi, kun sijoittajat pyrkivät pääsemään eroon riskialttiista varoistaan ​​kattamaan osakemarkkinoiden tappiot.

Heti kun osakemarkkinat palauttavat osan tappioistaan, samanlainen asia tulisi tapahtua muillakin markkinoilla. Tämä ei kuitenkaan ole merkki siitä, että salausmarkkinat ovat saavuttaneet pohjansa. Siksi tarvitsemme lisää aikaa ja tietoja vahvistamiseksi.

Mitä todennäköisesti tapahtuu Bitcoin-markkinoilla?

BTC USD 2 tunnin kaavio. Lähde: TradingView

Koska Bitcoinin hinnalla oli 4800 dollarin tukialue, se todennäköisesti testaa korkeimmat alueet, jotka yhtyvät CME-aukkoon tällä alueella. Sen lisäksi osakemarkkinoilla on mahdollista odottaa lyhytaikaista helpotusta, joka sopisi jonkin verran ylöspäin Bitcoinissa.

Erityisesti nouseva eroavuus antaa uuden argumentin joillekin lyhytaikaisille mielenosoituksille. Tällaisen rallin päätavoitteet olisivat $ 5,600–5,800 -resistanssi ja $ 6,000- $ 6,100.

Jos näitä vyöhykkeitä ei ole rikki, alemmat tasot on sitten testattava uudelleen. Tästä syystä 4800 dollarin, 4 200 dollarin tai jopa 3750 dollarin uudelleentestaukset eivät ole pois metsästä.

Pohjamuodostukset vievät aikaa, ja nykyisessä taloudellisessa epävakaudessa ei ole varmaa, kuinka kauan tämä jakso kestää ja milloin koronavirus lopulta uusiutuu.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjailija eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraphin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiin liittyy riski. Sinun tulisi tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map