Bitcoinin hinta nousee 54 000 dollariin ja saavuttaa 1 dollarin markkina-arvon nopeammin kuin Amazon ja Google

Viimeisen tunnin aikana Bitcoinin markkina-arvo nousi yli biljoonan dollarin tason. Tämä virstanpylväs tapahtui vajaan vuoden kuluttua sen jälkeen, kun sen markkina-arvo laski alle 100 miljardin dollarin mustalla torstaina ja siirtyminen uuteen kaikkien aikojen huippuun tapahtui heti, kun BTC-hinta on ohittamassa 55 000 dollaria.

Bitcoinin markkina-arvo USD: ssä. Lähde: TradingView

Tämän tapahtuman merkitys ei menetä talouden parissa työskentelevien keskuudessa, koska vain harvat varat saavat tämän aseman. Vaikka Bitcoin on voinut aloittaa pelkkänä uteliaisuutena vuonna 2009, kesti vain 12 vuotta, jotta siitä tuli globaali omaisuus, jonka markkina-arvo oli biljoona dollari.

Niille, jotka eivät tunne Bitcoinin ainutlaatuista hintahistoriaa, 10000 BTC: tä huutokaupattiin Bitcointalk.org-foorumilla maaliskuussa 2010 hintaan 50 dollaria, mutta ostajaa ei löytynyt.

Kaksi kuukautta myöhemmin Laszlo Hanyecz osti kaksi pizzaa 10000 BTC: llä, ja loput ovat historiaa. Siten ensimmäisten kuudentoista kuukauden olemassaolonsa aikana Bitcoin oli jotain keräilytuotetta, jolla ei ole rahallista arvoa, ja harrastajien keskuudessa tehty kokeilu..

Kullalla ja hopealla on paljon pidempi historia

Suurin globaalien varojen sijoitus markkina-arvon mukaan. Lähde: 8marketcap.com

8marketcapin mukaan Bitcoinin lisäksi on vain seitsemän vaihdettavissa olevaa omaisuutta, joiden markkina-arvo ylittää biljoonan dollarin. Luonnollisesti kulta ja hopea ovat tässä luettelossa, koska ne ovat rahan synonyymejä ja ovat toimineet arvovarastona yli 4000 vuotta.

Vaikka kulta on kadonnut rahanraha- ja varantovaatimuksista fiat-valuutan takaamiseen, keskuspankit, sijoitusrahastot ja yksityissijoittajat käyttävät kultaa edelleen laajalti. Vaikka jalometallien etuna on suhteellisen vakaa tarjonta, monien yritysten kyky tuottaa voittoa kehittyy.

Esimerkiksi Amazon perustettiin heinäkuussa 1994 kirjojen online-markkinapaikkana. Nykyään jättiläinen ryhmittymä hyötyy pilvipalvelusta, digitaalisesta suoratoistosta, elokuva- ja televisiotuotannosta, vempaimista, supermarketeista, sähköisestä kaupankäynnistä ja tekoälystä.

Kesäkuussa 1996 Amazon keräsi 8 miljoonaa dollaria siemenrahaa Kleiner Perkinsiltä ja samana vuonna yritys oli menettänyt 5,8 miljoonaa dollaria, vaikka sen viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto kaksinkertaistui edellisestä. Amazonin listautumisannilla toukokuussa 1997 oli alkuperäinen 12 – 14 dollarin hinnoitteluväli, mutta se oli 18 dollaria, mikä arvioi yrityksen 438 miljoonaksi dollariksi..

Amazonilla kesti 27 vuotta saavuttaa biljoonan dollarin markkina-arvo 27 vuotta. Sillä välin huhtikuussa 1975 perustettu Microsoft ylitti biljoonan dollarin virstanpylvään 45 vuotta myöhemmin (kesäkuu 2019). Google lanseerasi syyskuussa 1998, ja 22 vuotta myöhemmin (tammikuussa 2020) yritys ylitti biljoonan dollarin rajan.

Saako Bitcoin seuraavaksi kultaa?

Kullan markkina-arvo ylitti biljoonan dollarin vuonna 1972 inflaatiokorjattujen lukujen mukaan. Tämä hinta vastaisi 450 dollaria unssilta, murtamalla laskusuuntauksen, jonka toinen maailmansota aloitti vuonna 1939.

Ennen kuin spekuloidaan, ohittaako BTC kullan markkina-arvon ja sen aseman globaalina arvon säilyttäjänä, on tärkeää ottaa huomioon, että monipuolisen teknologiaomaisuuden, kuten Bitcoinin, arvostaminen on melko epäoikeudenmukainen vertailu perinteisiin sijoituksiin.

BTC on digitaalinen arvovarasto, joka toimii samanaikaisesti vertaisverkkona. Lisäksi sen sensuuriresistenttejä ominaisuuksia ei voida jäljitellä kolmansista osapuolista riippuvaisilla varoilla.

Lopuksi, toisin kuin kulta, Bitcoin on protokolla ja ohjelmoitava jaettu tietokanta. Jos jotenkin kvanttilaskenta kykenee rikkomaan SHA-256-salauksen, verkko voi järjestää ratkaisun automaattisesti, vaikka se olisikin väliaikainen.

Elokuussa 2010 kaivettiin 92 miljardia BTC: tä sen jälkeen, kun ylivuotovirhe oli hyödynnetty. Ratkaisu sisälsi koko verkon sopimisen siirtymisestä, mikä osoitti, että lopullinen tietoturvakonsensus on sen käyttäjäkunnassa.

Kuinka kullan harrastajat reagoivat, jos asteroidien louhinnasta tulee todellisuutta? Entä jos markkinoille tulee erittäin ‘aito’ ja kallis väärennöskullan tarjonta, jonka vuoksi massatestauksista tulee jokaisen kaupan välttämättömyys? Nämä ovat asioita, joita Bitcoin-sijoittajien ei tarvitse koskaan huolehtia.

Lisäksi yrityksillä on petosten, mittavien jatkatarjousten, vastuiden ja mahdollisten sääntelymuutosten riski. Sillä välin hajautetut protokollat ​​ovat käytännöllisesti katsoen vapaita näistä vaaroista, mikä oikeuttaa paljon korkeamman arvostuksen Bitcoinin tapauksessa.

Bitcoinin polulla tulla monen biljoonan dollarin hyödykkeeksi näyttää olevan paljon helpompi reitti kuin kulta-, hopea- tai teknologiaosakkeilla. Esimerkiksi maailman kiinteistömarkkinoiden arvioidaan olevan pohjoisen 280 biljoonan dollarin arvoisia Visual Capitalistin tietojen mukaan.

Kuinka suuri osa kiinteistö- ja velkamarkkinoista voisi siirtyä Bitcoiniin, on edelleen avoin kysymys.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjailija eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraphin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiin liittyy riski. Sinun tulisi tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map