Pro-kauppiaat lisäsivät shortseja, kun Bitcoinin hinta rikkoi $ 12K, tiedot osoittavat

Kun Bitcoin (BTC) rikkoo 12 000 dollarin vastarinnan, johdannaismarkkinat flirttailevat liian liiallisesta noususta. Futuuripohja ja 25%: n delta-vinon vaihtoehdot saavuttivat molemmat samat tasot kuin nyt 12. lokakuuta, kun BTC testasi lyhyesti 11 700 dollaria, mutta ei ylläpitänyt vauhtia.

Mikä erottaa tämänhetkisen tilanteen yhdeksän päivää sitten, on ylimpien salaustoimijoiden asemat. 12. lokakuuta nämä kauppiaat lisäsivät pituuttaan, mutta äskettäisen 12 000 dollarin siirtymisen aikana nämä ammattimaiset kauppiaat avaavat lyhyitä positioita.

Tästä näkemyksen käänteestä huolimatta elinkeinonharjoittajien ei pitäisi automaattisesti päätellä, että tämän päivän pumppu muuttuu flopiksi yksinomaan pitkät shortsit -indikaattorin perusteella. Ensinnäkin, ei ole mitään keinoa tietää varmasti, miten huippukauppiaat sijoittuvat pörssin ulkopuolelle.

Tästä syystä johdannaisten hinnoittelu on parempi tapa arvioida, kuinka nousu- tai laskusuuntaiset ammattikauppiaat voivat olla. Tämä indikaattori keskittyy todellisiin markkinaolosuhteisiin, kun taas sekä pelko ja ahneus että optioiden puheluprosentti ovat taaksepäin suuntautuvia.

Futuurimarkkinoilla on tapana käydä kauppaa pienellä palkkiona tavallisilla spot-pörsseillä. Tämä tapahtuma ei ole yksinomaan salausmarkkinoille, vaan pikemminkin johdannaisvaikutus.

Futuurisopimusten vakuutusmaksun (tai perusteen) tulisi vaihdella 5–10%: n vuosikorko terveillä markkinoilla. Tämän vaihteluvälin yläpuolella olevat luvut osoittavat liiallista optimismia, koska kauppiaat panostavat paljon korkeampiin hintoihin. Päinvastaisessa tilanteessa negatiivinen futuurisopimuksen palkkio osoittaa laskusuuntausta.

BTC: n 3 kuukauden futuurisopimusten vuotuinen palkkio. Lähde: Skew

Yllä oleva kaavio osoittaa, kuinka perusindikaattori on flirttaillut liian optimistisilla tasoilla, samanlainen kuin mitä tapahtui 12. lokakuuta.

Elinkeinonharjoittajien ei pidä erehtyä optimistista vipuvaikutukseen, koska ikuisen sopimuksen positiivinen rahoitusaste tarvitaan myös tämän väitteen vahvistamiseksi.

Jatkuva futuurirahoitusaste laskee 8 tunnin välein useimmissa pörsseissä, ja maksu maksetaan pitkiltä (ostajilta) shortseille aina, kun rahoitusosuus on positiivinen. Tämä tilanne olisi määräävä piirre ylivivutetuille ostajille, mutta näin ei ole toistaiseksi.

BTC: n ikuisten sopimusten rahoitusosuus. Lähde: Digital Assets Data

Yllä olevat tiedot osoittavat, kuinka epävakaa rahoitusosuus on ollut, vaikka kestäviä rahoitusjaksoja ei ole ollut. Tämän indikaattorin vakiomitta on 8 tuntia. Siksi 0,05%: n osuus vastaa yhtä prosenttia viikossa. Negatiivinen rahoitusaste pätee päinvastoin, kun shortsit maksavat sen.

BTC-optioiden markkinoilla on tapahtunut samanlainen liike, kun 25%: n delta-vinousindikaattori tuli liian itsevarmalle nousulle. Negatiivinen vinous osoittaa, että puhelut (osto) -vaihtoehdot maksavat enemmän kuin samanlaiset myynti- (myynti) vaihtoehdot, mikä osoittaa nousevaa mielipiteitä. Toisaalta positiivinen vinous viittaa karheamiseen.

BTC 3 kuukauden 25% delta-optiot vinoutuvat. Lähde: Skew

Ota huomioon, kuinka lähellä vinoutumaindikaattoria on matalimmalle tasolleen 6 kuukaudessa, mikä osoittaa kauppiaiden optimismia. Tämä tilanne on sama kuin 12. lokakuuta, jolloin BTC nousi 10% 4 päivässä. Vaikka mikään ei estä vinousindikaattoria pysymästä nykyisellä tasolla pitkiä aikoja, se on epätodennäköistä BTC-historiassa.

Johdannaismarkkinaindikaattoreiden lukemisen jälkeen voidaan päätellä, että ammattimaiset kauppiaat nousevat nousuun lisäämällä pitkiä positioita yli 12 000 dollarin. Paitsi että pörssin toimittamat tiedot huippukauppiaiden pitkästä lyhyeen nettosuhteesta osoittavat, että näin ei ole ollut.

Asiakkaiden pitkä / lyhyt suhde. Lähde: Binance & OKEx

Vaihtomenetelmien välillä on usein ristiriitaisuuksia, joten lukijoiden tulisi seurata muutoksia absoluuttisten lukujen sijaan. Edellä mainittujen tietojen mukaan on turvallista sanoa, että huippuasiakkaat olivat joko neutraaleja tai lisäsivät pitkiä positioita ennen 12. lokakuuta.

Toisaalta molemmissa pörsseissä on tapahtunut huomattavaa muutosta viimeisten kahden päivän aikana, kun huippukauppiaat olivat aktiivisempia myyntipuolella, kun BTC lähestyi 12 000 dollaria.

Tästä johtuen johdannaisindikaattoreiden noususta huolimatta nämä kauppiaat ilmoittavat lyhyen aikavälin optimismin puutteesta.

Nämä näennäisesti vastakkaiset signaalit saattavat heijastaa viimeaikaista 15 prosentin nousua kahden viikon aikana, mikä saa jotkut kauppiaat ymmärtämään voittoja. Vaikka johdannaismarkkinat suosivat edelleen nousutrendiä, huippukauppiaat eivät näytä olevan syytä lisätä pitkiä positioita nykyisellä tasolla.

Vaikka parhaiden kauppiaiden puhelut näyttävät toistaiseksi epäonnistuneen, ne eivät näytä olevan kiire FOMO: lle nykyisellä tasolla. Tätä tukitasoa ei voida pitää riittävän vahvana, kunnes nämä alkavat rakentaa merkittäviä pitkiä positioita yli 12 000 dollarin.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjailija eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraphin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiin liittyy riski. Sinun tulisi tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map