Sijoittajat ovat palanneet Bitcoiniin, mutta DEX: t ovat edelleen salauksen tulevaisuus

Bitcoinin kauan odotettu härkäajo ja viimeaikainen yritys- ja institutionaalisten sijoittajien aalto, joka jakaa huomattavia osuuksia varastoistaan ​​Bitcoinille (BTC), ovat kaikki merkkejä siitä, että salauksen valtavirtaistamisen vauhti kiihtyy nopeasti: Mutta onko joukkojen käyttöönoton tie tullut hintaan yksityisyyden suoja ja hajauttaminen? 

Tunne asiakkaasi ja rahanpesun vastaiset lait ovat pakottaneet suurimman osan kryptovaluutanvaihdoista tulemaan avoimemmiksi siitä, kuka heidän käyttäjät ovat, ja kieltäytyneiden on pitänyt rajoittaa lainkäyttöalueita, joilla he voivat tarjota palveluja.

Toimiakseen laillisesti monissa maissa, monilla pörsseillä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa tiukkoja rahanpesua koskevia menettelyjä, ja Moneron (XMR) lisäksi joukko yksityisrahoja on poistettu useimmista suurimmista pörsseistä.

Viime aikoina sääntelyviranomaiset ovat alkaneet murskata piiskaa ja lainkäyttöalueet ympäri maailmaa jatkavat lisätoimenpiteitä varmistaakseen, että sijoittajat paljastavat salausosuutensa ja maksavat veroja voitoistaan.

Ja tämä kaikki tapahtuu, kun Yhdysvaltojen oikeusministeriö pidätti BitMEXin perustajan ja CFTC syytti omistajiaan laittomasta salausjohdannaisten vaihdosta.

Noin viikkoa myöhemmin, Financial Conduct Authority, Ison-Britannian ylin valvontavirasto, kielsi sijoittajat johdannaiskaupasta kaikissa salauspörsseissä.

Kaikki nämä liikkeet on suunniteltu pakottamaan salauspalvelujen tarjoajat noudattamaan vaatimuksia, ja vaikka ne saattavat lopulta auttaa massan käyttöönoton edistämisessä, monet salauksen ideologit etsivät vaihtoehtoja painottaakseen taloudellisen itsemääräämisoikeuden vaatimuksia..

Hajautettu vaihto voi olla ratkaisu

Yhä useammat sijoittajat kokevat keskitetyn salausvaihdon toimivan pääosin samalla tavalla kuin perinteiset pankit. Vastauksena tähän hajautettujen pörssien, kuten Uniswap, 1inch, Curve Finance ja Balancer, suosio kasvoi koko vuoden 2020.

Kehittyneemmille sijoittajille on saatavana myös hajautettuja pörssejä, jotka tarjoavat johdannaiskauppaa. Samoin kuin perinteisissä johdannaisissa, palvelua tarjoavat salausvaihdot toimivat lähinnä välittäjänä, mutta prosessi on marginaalisesti erilainen hajautetuissa pörsseissä. Tämä johtuu siitä, että he käyttävät älykkäitä sopimuksia välittäjän sijasta, ja johdannaissopimukset ratkaistaan, kun sopimusehdot on täytetty.

Tällä hetkellä Synthetix on yksi suosituimmista hajautetuista johdannaispörsseistä, ja vuonna 2020 sen kokonaisarvo nousi miljardiin dollariin, ennen kuin jyrkkä alakohtainen korjaus johti TVL: n ja päivittäisten aktiivisten käyttäjien vähenemiseen suurimmalla osalla DEX: t.

Synthetixiin lukittu kokonaisarvo. Lähde: DeFi Pulse

Vaihdon avulla käyttäjät voivat luoda synteettisen omaisuuden nimeltään “Synth” -välineen, joka voi seurata kultaa, fiatia ja kryptovaluuttoja. Se mahdollistaa myös omaisuuden luomisen, joka seuraa varojen hintaa käänteisesti.

Alustan käyttäjät voivat myös panostaa alkuperäisen SNX-tunnuksen vakuudeksi uusien syntetisaattorien lyömiseksi, ja Uniswapin tapaan likviditeettiä tarjoavat henkilöt palkitaan ansaitsemalla osa pörssin transaktiomaksuista.

Ne, jotka tuntevat DEX: t, kuten Uniswap, tietävät, että kirjaimellisesti kuka tahansa voi listata uuden omaisuuserän, mikä johdannaisten tapauksessa tarkoittaa, että mikä tahansa kohde-etuus voidaan muuttaa johdannaisvälineeksi.

Näiden alustojen avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa johdannaisilla ilman tarvetta tallettaa varoja mihin tahansa keskitettyyn alustaan, eikä heidän tarvitse suorittaa mitään KYC-menettelyjä.

Vaikka jotkut sijoittajat välttävät KYC: n ja verotuksen noudattamisen, tämä on vakava asia salauspalvelujen tarjoajille. Moleg Wintermuten, nimettömän kehittäjän, joka hyvittää Hegic DEX: n perustamisen, mukaan noudattaminen on pikemminkin ongelma keskitetyille salauspalvelujen tarjoajille, ei DEX: ille.

Kun Wintermute kysytään, kuinka DEX: t voivat pysyä finanssivalvojien mukaisina, hän selitti suoraa sanaa ainutlaatuisessa kansankielessä seuraavasti:

“He eivät voi. tämä on uusi rahoitusinfrastruktuurin kerros, ei nykyisen rahoitusjärjestelmän lisäys 2 z. se on kuin TCP / IP tai FTP, ei ensimmäinen hajautettu salausvaihto. Et voi lopettaa z-koodia tai kieltää internetiä. ellei julkinen estoketju ole auki & ilman lupaa on melkein mahdotonta 2 kieltää hajautetut johdannaisprotokollat. “

Wintermute selitti edelleen, että hajautetut johdannaiset houkuttelevat tiettyä sijoittajaryhmää, koska:

“Muu kuin säilöönotto (protokolla / ihmiset eivät pidä varoja älykkäiden sopimusten varoina). Vahvistettu ketjuratkaisu (ei ole kykyä 2 halvalla manipuloida8 z-johdannaista & ei lähilähde-kaupankäynnin algoritmeja, jotka vain vaihto-omistajat tietävät kuinka 2 toimii / manipuloi8). syvempi likviditeetti (uusi vertaisryhmä / vertaisarviointi-malli saattaa tarjota matalammat erot & paremmat ehdot 4 käyttäjää). “

Wintermuten mukaan DEX: itä tosiasiallisesti käyttävien sijoittajien määrä on melko pieni verrattuna salaussijoittajien kokonaismäärään. Wintermutelle tämä tarkoittaa FCA: n johdannaiskieltoa ja BitMEXiä vastaan ​​viime aikoina toteutetut oikeudelliset toimet ovat täysin merkityksettömiä eikä sovellettavissa hajautettuihin rahoitusprotokolliin.

Wintermute sanoi:

”Hajautettu johdannainen on osa pientä salausmaailmaa. siellä on yli 100 miljoonaa salauksen haltijaa maailmanlaajuisesti. noin 5-10 heistä saattaa b aktiivisesti käydä kauppaa salausjohdannaisilla (maailmanlaajuisesti). en usko, että FCA: n kielto olisi avannut uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia. mikään ei ole muuttunut.”

Kun Wintermute on painostettu tarkentamaan mahdollisuutta, että SEC, FCA tai muut sääntelyviranomaiset eivät ehkä yritä sulkea Uniswapin kaltaista alustaa ja pidättää sen perustajia:

“He voisivat todennäköisesti pidättää yhden tai kaksi toimitusjohtajaa, kuten bitmex-perustajat, joilla on varjoisia asioita sisäisesti, mutta vain kaksi saa kaikki muut tuntemaan pelon. he eivät voi pidättää kaikkia. vertaa myös hajautettuja johdannaisia ​​kryptoihin, joita käytettiin 4-dealiniin. nämä kaksi asiaa r 4 spektrin eri puolilta. lelu hajautettujen johdannaisten tapauksessa & ase huumekauppiaille, jotka käyttävät salausta. hajautetut johdannaiset eivät ole rikos. “

Wintermute näytti myös ravistavan äskettäistä BitMEX-skandaalia vastaten terävästi:

“En usko, että joku antaa f — abt DeFi tai DEXes. bitmex-kavereilla on niin paljon varjoisia asioita, että tämä saattaa olla loistava kohde 2-hyökkäys, kun taas DeFi / DEX-protokollilla on 100% läpinäkyvyys & et voi viedä henkilöä 2 vankilaan 4 buidlin ‘verkkosivustoon, jossa jst: llä on numeroita, jotka r läpinäkyvät 4 kaikkia muita z-maailmassa. “

Viime kädessä Wintermute uskoo, että “Bakkt / CME & muut seinät — kaverit ovat niin vihaisia, että kukaan ei käytä heidän s —– tuotteitaan, että he nyt ottavat salakirjoittajia & yritä 2 lähettää heille 2 vankilaa. “

Nimetön kehittäjä selitti sitten, että hänen mielestään “metapeli on 2 kieltää kaikki hienot salaustuotteet & kokeile kahta kannibaloitua heidän käyttäjäkuntaansa mutta yhteensopivien s —– tuotteiden kanssa. ”

Vaikka joillakin Wintermuten rohkeilla väitteillä voi olla ansioita, lain käsivarsi on melko pitkä, ja kuten olemme jo todenneet ICO-aikakauden, arvopaperilakeja rikkovien tuominen vie aikaa.

Vuonna 2020 DeFi-alustoille lukittu kokonaisarvo on noussut 12,6 miljardiin dollariin, ja Dune Analyticsin tiedot osoittavat, että Uniswap käsitteli 11,2 miljardia dollaria volyymissa lokakuussa. Nämä massiiviset luvut kiinnittävät varmasti Yhdysvaltain ja kansainväliset sääntelyviranomaiset, joten voi olla vain ajan kysymys, ennen kuin oikeudellisia toimia ryhdytään DEX: iin.

Hajautetut keskukset ovat testikerros toisen kerroksen ratkaisuille

Yksityisyyden huolenaiheiden käsittelyn ja salauksen hajauttamisen palauttamisen lisäksi DEX: t tarjoavat myös hiekkalaatikon toisen kerroksen kehittäjille. Kuten Cointelegraph on perusteellisesti ilmoittanut, Ethereum-verkon skaalaus on ollut jatkuva haaste.

Kun verkko ruuhkautuu korkean kysynnän aikana, kaasumaksut nousevat räjähdysmäisesti ja tapahtumien nopeudet pysähtyvät. Ethereum 2.0: n havaintokehityksessä useat DEX: t ovat alkaneet kokeilla toisen tason ratkaisujen integrointia tarjoamaan käyttäjille, jotka ovat halukkaita luopumaan Ethereum-verkosta, halvempia ja nopeampi vaihtoehtoja.

Project Serum on luultavasti yksi tunnetuimmista menestystarinoista muulle kuin Ethereum-pohjaiselle DEX: lle.

Hajautettu johdannaispohjainen projekti on rakennettu Solana-lohkoketjuun Ethereum-oletusverkon sijasta, jota useimmat DEX: t käyttävät, mutta se on myös täysin yhteensopiva ERC-20-pohjaisten varojen ja Bitcoinin kanssa.

FTX: n toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried ja hänen tiiminsä ovat aivot Project Serumin takana, ja Bankman-Friedin mukaan projekti on suunniteltu kiertämään keskitettyjen pörssien yksityisyyttä ja turvallisuutta koskevat kysymykset antamalla käyttäjille luvaton tapa sijoittaa vipuvaikutuksella ja vaihtovaroilla.

Hanke tarjoaa myös halvemman vaihtoehdon korkeille kaasumaksuille ja hitaille liikenopeuksille, jotka usein vaivaavat Ethereum-verkkoa vilkkaan liikenteen aikana.

Bankman-Fried sanoi:

”Jotta voisit rakentaa sellaisen tuotteen, joka pystyy tarjoamaan nopean ja halvan tilauksen vastaamisen, tarvitset suuren ketjun ketjun. Tämä kysyntä kasvaa edelleen vakiomarkkinoilla ja riskien tai selvitystilojen käsittelyssä. Seerumi päätti rakentaa Solanalle, koska ketju on keskittynyt ainutlaatuiseen ja tehokkaaseen visioon skaalautumisesta. “

Bankman-Friedin mukaan tekniset kysymykset, kuten ruuhkat ja korkeat palkkiot, voivat saada sijoittajan toimimaan tai hajottamaan. Korkeista maksuista hän sanoi:

“Ne ovat kohtalokkaita: Et voi periaatteessa olla johdannaisia ​​Ethereumissa skaalausongelmien takia. Siinä määrin kuin hajautetuilla johdannaisilla on kasvumahdollisuuksia, ne ovat joko uudella L1: llä tai L2: lla. “

Bankman-Fried yhtyi myös Wintermuten väitteeseen, jonka mukaan tuskin kukaan käyttää DEX: itä, koska “valtaosa johdannaisten määrästä on keskitetyssä pörssissä”, mutta hän ehdotti, että teoriassa “yhdistettävyyden ja omavaraisuuden” tulisi olla kannustimia useammille käyttäjille liittyä liikkeeseen.

Yksi DEX hallitsemaan kaikkia

Kokonaisarvo lukittu DeFi: ssä. Lähde: Digitaalisen omaisuuden tiedot

Tällä hetkellä sijoittajat ovat siirtäneet huomionsa takaisin Bitcoiniin, kun digitaalinen omaisuus tavoittaa uuden kaikkien aikojen ennätyksen, ja Cointelegraph- ja Digital Assets Data -tietojen perusteella DEX-kaupankäyntimäärät ja päivittäiset aktiiviset käyttäjät vähenevät edelleen.

DEX-päivittäiset aktiiviset käyttäjät. Lähde: Digitaalisen omaisuuden tiedot

Vaikka tämä on todennäköisesti pettymys sijoittajille, se ainakin antaa kehittäjille jonkin verran hiljaista aikaa keskittyä toisen tason ratkaisujen integrointiin DeFi-protokolliin.

Suuntauksen suurten kryptovaluutanvaihtojen keskittymisestä ei todennäköisesti muutu milloin tahansa pian. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäinen DEX, joka tarjoaa menestyksekkäästi aluksen, jolla on alhaiset maksut, yksityisyyden suoja ja nopea käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, tulee hallitsemaan, kun sijoittajat päättävät sijoittaa uudelleen hajautettuun rahoitukseen ja hajautettuihin johdannaisiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map