Vaikuttaako Bitcoin-hintaan todella harmaasävyinen GBTC Premium?

Äskettäin Grayscale Bitcoin Trust Fund (GBTC) -omaisuuden nettovarallisuusarvo (NAV) saavutti alimman tason marraskuusta 2018 lähtien. Tämä palkkio osoittaa, että kauppiaat maksavat GBTC-osakkeista enemmän kuin rahaston hallussa oleva Bitcoin (BTC) -määrä..

Tämä ero johtuu lähinnä yksityissijoittajien kyvyttömyydestä ostaa osakkeita suoraan Grayscale Investments -yhtiöltä, jonka varat on tarkoitettu yksinomaan akkreditoiduille sijoittajille.

Tällä hetkellä GBTC on suurin kryptovaluuttaan listattu sijoitusrahasto, jolla on hallinnassaan 3,5 miljardia dollaria varoja, yhteensä yli 386000 BTC: n säilytyksessä. Siksi sitä pidetään sijoittajien ruokahalun merkityksellisenä indikaattorina.

Tämän palkkion viimeaikainen lasku herätti kulmakarvoja analyytikoiden ja kryptoasiantuntijoiden keskuudessa, jotka väittivät, että se saattaa merkitä merkittävän muutoksen alkua, kuten aikaisemmilla vastaavilla hetkillä.

Mikä on GBTC-palkkion takana?

Harmaasävyinen Bitcoin Trust (GBTC) -lisä nettovarallisuuteen

Harmaasävyinen Bitcoin Trust (GBTC) -lisä nettovarallisuuteen. Lähde: YCharts

Kahden viime vuoden aikana on ollut neljä tapausta, joissa GBTC-palkkio merkitsi paikallista pohjaa ja palautui takaisin. Kuten yllä on esitetty, palkkion merkittävät lyhytaikaiset härkämomentit nousevat kolmessa neljästä esiintymästä.

Ainoa poikkeus oli pahamaineinen marraskuun 2018 kaatuminen, joka tapahtui sen jälkeen, kun Bitcoin menetti pitkäaikaisen 6000 dollarin tukensa. Kun otetaan huomioon laskeva palkkio, sijoittajat kyseenalaistavat nyt, voisiko “signaali” ennustaa samanlaista liikettä. 16. heinäkuuta oli alhaisin taso 20 kuukaudessa, ja nyt palkkio näyttää nousevan takaisin 9 prosenttiin.

Jotta voidaan arvioida oikein, muistuttaako nykyinen hetki aikaisempaa negatiivista tulosta, on analysoitava tuolloin sijoittajien mielipiteitä. Yksi parhaista mittaustiedoista on futuuripalkkio (contango) ja markkinoiden volyymi.

Futuurimarkkinoilla on joitain yhtäläisyyksiä

Contango mittaa pitkäaikaisia ​​futuurisopimuksia ja tarjoaa luotettavan indikaattorin sijoittajien odotuksiin.

Terveillä markkinoilla on yleensä 0,5–1,5%: n palkkio 3 kuukauden sopimuksista, mikä viittaa normaaliin contangoon. Kun tämä indikaattori menee negatiiviseksi, joka tunnetaan taaksepäin, se on merkki laskemisesta.

OKEx 3 kuukauden BTC-futuuripreemia

OKEx 3 kuukauden BTC-futuuripreemia. Lähde: TradingView

Kolmen kuukauden futuurisopimusmaksu on vaatimaton 1% nykyisestä Bitcoin-hinnasta, samanlainen kuin marraskuussa 2018 löydetty taso. Vaikka se ei ole laskusuuntainen, tällainen contango ei osoita liikaa optimismia ammattimaisilta kauppiailta.

Tilavuuden vaihtelut piirtävät samanlaisen kuvan

Volyymi on kiistatta tärkein metrisijoittajien seuranta. Vaikka sijoittajien kiinnostuksen lisääntymiselle voi olla loputon määrä syitä, hupenevasta kaupankäynnistä ei ole mitään positiivista.

Jotta tällaisia ​​mittareita voidaan paremmin arvioida, on tarkasteltava myös futuurisopimuksia. Vaikka ristiriitaiset trendit eivät ole yleisiä, ne voisivat selittää mahdolliset volyymimuutokset kohde-etuutena.

20 päivän keskimääräinen BTC-volyymi vuonna 2018

20 päivän keskimääräiset BTC-volyymit vuonna 2018. Lähde: TradingView

Määrä johdannaisina, fiatina ja USDT-marraskuun 2018 onnettomuudessa. Kuten alla olevasta kaaviosta käy ilmi, on olemassa samanlaisia ​​huolestuttavia indikaattoreita.

20 päivän keskimääräiset BTC-määrät

20 päivän keskimääräiset BTC-määrät. Lähde: TradingView

GBTC premium -signaali ei ole luodinkestävä

GBTC-palkkion, contangon ja määrän lisäksi elinkeinonharjoittajien tulisi tutkia elinkeinonharjoittajien mielipiteitä viimeisimmissä tilanteissa, jolloin palkkio laski.

OKEx 3 kuukauden BTC-futuuripreemia

OKEx 3 kuukauden BTC-futuuripreemia. Lähde: TradingView

Kolmen kuukauden ennakkomaksupalkkio osoittaa kolme dramaattisesti erilaista skenaariota, joihin liittyy liiallista optimismia tammikuussa 2020 2 prosentissa ja laskusuuntausta huhtikuussa 2020 -1 prosentissa.

BTC-futuurit spot-hinnan alapuolella ovat tyypillinen merkki epämukavuudesta ammattimaisilta sijoittajilta, ja tätä skenaariota kutsutaan taaksepäin.

Lokakuu 2019 oli ainoa tapaus, joka muistutti marraskuua 2018 ja nykyistä tasoa melko neutraalilla 1%: n maksulla. Saadaksesi lisää tietoa tästä, sinun on tarkistettava volyymitrendit, jotta ymmärretään, korreloivatko edelliset GBTC: n matalan palkkion esiintymät nykyhetkeen.

20 päivän keskimääräiset BTC-määrät

20 päivän keskimääräiset BTC-määrät. Lähde: TradingView

Ainoa volyymin laskusuunta näyttää olevan 20. huhtikuuta. Volyymin huipun aiheutti kuitenkin markkinoiden toiminta 13. maaliskuuta, kun Bitcoin joutui 20 prosentin kaatumiseen yhdessä tunnissa. 20. huhtikuuta alkaneita lukuja ei voida pitää matalina verrattuna edelliseen pari kuukautta.

Nykyiset indikaattorit heijastavat marraskuun 2018 kaatumista

Kolme indikaattoria heijastaa tällä hetkellä marraskuuhun 2018 edeltävää kaatumista: volyymin lasku, melko neutraali 1 prosentin 3 kuukauden futuuripreemia ja GBTC-palkkio, joka palautuu matalasta.

Muista, että historia ei toistu, mutta sillä on taipumus riimiä. Ei ole olemassa sellaista indikaattoria, joka ei häviä, vaikka monet osoittavat samaan suuntaan. Sijoittajat hermostuvat joka kerta, kun Bitcoin testaa 9000 dollarin tuen, ja heillä on siihen monia syitä.

On mahdollista, että luottaminen GBTC-palkkioon signaalina on toinen itsensä toteuttava ennustus, koska niin monet analyytikot vaativat Bitcoinin jyrkkää negatiivista siirtoa, mutta vain aika näyttää.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjailija eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraphin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiin liittyy riski. Sinun tulisi tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map