Valaat hyötyvät voimakkaasti tuottoisasta DeFi-satoviljelystä: Tiedot osoittavat

Hajautettu rahoitus on ottanut salakirjoituksen myrskyn kautta tarjoamalla haltijoille laajan valikoiman vaihtoehtoja ansaita korkean tuoton salaus- ja stablecoin-tiloillaan. DeFi ei ole johtanut pelkästään valtaviin mielenosoituksiin hallinnon ja palkitsemismerkkien hinnoissa YFI ja LAINATA mutta se on myös antanut tien uudelle löydetylle kiinnostukselle kryptovaluutoista.

Likviditeettiprotokollien, kuten Uniswap ja Curve, vapauttaminen antoi tien räjähdykselle DeFi: ssä, ja jopa institutionaaliset asiakkaat kiinnostuivat saamaan salaustuotteidensa tuottoja. Nyt tuotonviljelytuotteiden, kuten Yearn.Finance ja Pickle.Finance, räjähdys on antanut käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää useita kiinnostusta tuottavia protokollia.

Vaikka joissakin suurissa DeFi-rahakkeissa on viime aikoina korostettu korostettuja hintakorjauksia, aktiivisuus sektorilla itsessään on elpynyt 18. syyskuuta tapahtuneen jyrkän 40 prosentin pudotuksen jälkeen. Vaikka lukittu kokonaisarvo laski 13,25 dollarista 6,3 miljardiin dollariin vain 4 päivässä, se on nyt palautui noin 9,5 miljardiin dollariin lukittuina, tietojen mukaan lähettäjä DeFi Pulse.

Satoviljely on vaikeampi kuin miltä näyttää

Yearn.Financesta on tullut melko suosittu Ethereum-valaiden keskuudessa, varsinkin kun on aloitettu yVaults, jonka avulla käyttäjät voivat tallettaa varoja.

Nämä holvit ovat pohjimmiltaan joukko automatisoituja toimintoja, jotka käyvät läpi useita protokollia avaamaan positioita eniten tuottavilla stablecoin-varoilla. Osallistujat hyötyvät myös lisämerkkien viljelystä prosessissa, ja tili toimii älykkään säästötilin tavoin, vain paljon, paljon älykkäämmin.

yVaulttien on osoitettu tuottavan uskomattoman korkeat vuotuiset prosenttiosuudet (APY) käyttäjille, ja jotkut jopa saavuttavat nelinumeroisen prosenttiosuuden. Nämä APY: t voivat kuitenkin olla jonkin verran harhaanjohtavia, koska ne osoittavat vain odotettavissa olevan tuoton vaihtuvakorkoiselle tiettynä ajankohtana.

Suurin osa satoviljelyhankkeista kestää vain muutaman viikon tai jopa päivän, kun taas näytetyt APY: t heijastavat koko vuoden ansaittua korko.

Tämä tarkoittaa sitä, että sijoittajat, jotka eivät ole yksityiskohtiin suuntautuneita, voidaan houkutella suurella määrällä riskialttiita viljelypooleja, mutta sitten menetät rahaa, kun he ovat valmiita korjuuseen.

Kuinka paljon valaat ansaitsevat?

Tarkastellaan syvällisemmin harhaanjohtavien tuottojen ongelmaa, Kääntyvä salaus rakennettu a laskin joka mittaa Yearn.Financen yVaultsilta ansaittavaa korkoa. Tämän avulla tiedustelupalvelun tarjoaja pystyi määrittämään tarkan määrän, mitä jotkut salausalan suurimmista valaista pystyivät ansaitsemaan yVaults-panoksesta.

Käyttäen yCRV-holvia, joka hyödyntää käyrää ansaitsemaan haltijoiden kiinnostusta, Flipside Crypto totesi, että yksi yCRV-holvissa oleva valas lukitsi yli 97 miljoonan dollarin arvosta yCRV-rahakkeita (merkki, jonka takana oli koripallokori) ja lopulta 800 000 dollarin voitto kolmen viikon kuluttua.

USD palaa yCRV-varastosta. Lähde: Flipside Crypto

USD palaa yCRV-varastosta. Lähde: Flipside Crypto

Toinen valas sijoitti 40,6 miljoonaa dollaria samaan holviin ja pystyi saamaan 500 000 dollarin voiton samalla ajanjaksolla.

USD palaa yCRV-varastosta. Lähde: Flipside Crypto

USD palaa yCRV-varastosta. Lähde: Flipside Crypto

Kolmas valas talletti vähitellen yli 10,9 miljoonaa dollaria ja ansaitsi noin 177 000 dollaria samalla ajanjaksolla.

USD palaa yCRV-varastosta. Lähde: Flipside Crypto

USD palaa yCRV-varastosta. Lähde: Flipside Crypto

Flipside Crypton mukaan, vaikka APY ei olisikaan nelinumeroinen alue, yCRV-käyttäjät saivat yksinkertaisen tuoton 2,17%, mikä vastaa APY: tä 40,46%.

Vaikka tämä on vaikuttava luku, on paljon muita altaita, jotka maksavat paljon korkeamman APY: n, mutta on myös syytä huomata, että sijoittaminen näihin holviin liittyy riskiin.

Ovatko likviditeettipoolit riskin arvoisia?

YCRV-holvi on suhteellisen turvallinen, koska se ei perustu yCRV: n hintaan, vaan pikemminkin tunnuksen taustalla olevaan hintaan DAI, USDC, USDT ja TUSD stablecoinit, jotka voivat menettää tapinsa.

Muilla holvilla on kuitenkin korkeammat panokset, koska käyttäjät voivat menettää investointinsa kokonaan, kuten eetteriä käyttävän yETH-holvin tapauksessa (ETH) vakuudeksi DAI-rahakkeiden lyömiseen. Tämä tarkoittaa, että jos eetterin hinta putoaa alle tietyn pisteen, käyttäjä menettää vakuutensa ja varastosijoituksen.

Tulevaisuudessa, kun DeFi-sektori jatkaa kasvuaan, ulkoisista tekijöistä, kuten sääntelyesteistä ja verkon skaalautumattomuudesta, voi tulla ongelma sijoittajille ja protokollille.

Näistä syistä sijoittajia kannustetaan koskaan sijoittamaan enempää kuin mielellään menetetään riippumatta likviditeettipoolin syvyydestä tai suositun DeFi-alustan kokonaislukun suuruudesta..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map