Amerikanske Bitcoin-indehavere bekymrer sig om kinesisk kontrol over minenetværket

Kunne Kina overtage Bitcoin (BTC) økosystemet? Det er en meget reel mulighed, og det kan ske meget hurtigt, fordi Kina kontrollerer mere end halvdelen af ​​verdens Bitcoin-minedrift – op til 65% af computerkraften til minedrift af Bitcoin. Intet andet land er i nærheden af ​​dette nummer. Derudover, ifølge Genesis Minings nylige rapport “The State of Crypto Mining 2020”, 60% af Bitcoin-ejere har en reel bekymring for det kinesiske flertal og hvad det kan betyde for stabiliseringen af ​​kryptovalutaen.

Og de skulle være bekymrede. Kina, der ejer mere end halvdelen af ​​minedrift, kan resultere i en forstyrrelse af systemet, ustabilitet i Bitcoin-blockchain eller endda en overtagelse af hele systemet. Bitcoin blev ikke bygget til at være en kontrolleret valuta.

Så hvorfor er Kinas store minenetværk et problem? For at forstå den potentielle trussel i Kinas majoritetskontrol er vi nødt til at se på en grundlæggende egenskab for, hvordan Bitcoin-økosystemet fungerer: decentralisering.

Bitcoin fungerer på et decentraliseret system

Grundlæggeren af ​​Bitcoin, Satoshi Nakamoto, havde en vision for en valuta, der ikke ville være underlagt en tredjepart såsom en bank, men som kunne udveksles demokratisk fra individ til individ. Bitcoin-økosystemet fungerer på grund af samfundet bag det: minearbejdere, der tilføjer blokke til kæden og de noder, der scanner transaktioner for at sikre, at de overholder Bitcoin-protokollen. Der er ingen enhed, der styrer Bitcoin – og det er pointen.

Selvom Bitcoin har et stærkt decentralt netværk, kan det stadig være truet. Hvis nogen kontrollerer over 50% af den strøm, der bruges i minedrift, kan de muligvis forstyrre hele systemet gennem det, der kaldes et 51% angreb eller flertalsangreb. En majoritetskontrol ville gøre det muligt for angriberen at ændre transaktioner, dobbelt bruge Bitcoin til deres egen gevinst eller endda blokere andre minearbejdere fra minedrift.

Derfor handler det om, at kinesiske miner kører 65% af den globale hashingkraft, der bruges til minedrift af Bitcoin. Det er bestemt mere end 51%.

Hvorfor Kina ejer en stor del af computerkraft

Det tager meget energi at udvinde Bitcoin, så det ville være fornuftigt, at minearbejdere ville oprette deres rigge steder, hvor energi- og arbejdsomkostninger er billige. Fordi Kina er et centrum for international handel, er leveringstider og produktionsomkostninger for næsten alle varer lavere end i andre lande, og dette gælder også for minedrift og minearbejdere. Men mens en række minedrift går på bæredygtige ressourcer som vandkraft, er mange afhængige af kul til at drive deres minedrift. Selvom kul kan være billigere end andre brændstoffer såsom gas og olie, er det stadig dyrere end alternative muligheder som vandkraft og vindkraft, og det er uholdbart og miljøskadeligt.

Bekymringer over kontrol

At have 65% af verdens minedrift i Kina er et problem. Selvom kinesiske miner arbejder uafhængigt, er størstedelen af ​​magten nu placeret i et land. Og det faktum, at den kinesiske regering har kontrol over alle dens industrier, er også et problem. Hvis regeringen beslutter, at den vil overtage Bitcoin-økosystemet, kan den udnytte sin magt over landets mineselskaber og simpelthen overtage et flertal af computerkraften og udføre et 51% -angreb. Pludselig ville det decentrale system blive centraliseret under et land.

Usikkerhed omkring Kinas fremtid inden for minedrift

Selvom dette kunne være et meget ægte scenario, hvis alle de rigtige brikker faldt på plads, er det sandsynligvis et langskud. Nye aktører på minemarkedet etablerer i stigende grad butikker i de europæiske nordiske stater, Canada og USA. Driftsomkostningerne der, som inkluderer billigere energimuligheder såsom vandkraft og vindkraft sammen med manglende regeringstilsyn, der vil lade virksomheder planlægge deres strategier frit gøre disse placeringer attraktive for investorer, der søger en mere bæredygtig mulighed.

Derudover er det uklart, hvad Kinas fremtid vil være med Bitcoin. Det er sammen med al kryptovaluta blevet forbudt i landet i årevis. Selvom minedrift havde fået lov til at fortsætte, var industrien som helhed på huggeblokken sidste år. Selvom den kinesiske regering pludselig meddelte i slutningen af ​​2019 en forpligtelse til at udvikle blockchain-teknologi og tillod miner at fortsætte med at operere, har regeringen stadig ikke vendt sit forbud mod kryptokurrency. Selvom Kina kunne overtage Bitcoin, vil det måske bare ikke.

Alligevel er Kinas overvældende antal minearbejdere, minepuljer og virksomheder noget, Bitcoin-samfundet skal være opmærksom på. Samtidig kan samfundet sikre, at decentralisering fortsætter inden for økosystemet ved at sikre, at det holder sine egne minedrift diversificerede. Som jeg nævnte ovenfor, ser vi nye minedrifte vokse op i nye geografiske områder, som fortsat vil distribuere ressourcer og minekraft over hele kloden.

Det er endnu ikke set, hvad fremtiden for kinesisk minedrift vil være. Men Bitcoin-samfundet, som værdsætter gennemsigtighed og demokrati, vil arbejde for at sikre, at det forbliver åbent og tilgængeligt for alle.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Philip Salter er leder af minedrift i Genesis Mining, verdens største cloud crypto minedrift, hvor han leder softwareudvikling, data engineering og forskningsteams. Salter startede sin karriere som softwareudvikler for BSI Business Systems Integration AG. Salter er en ivrig minearbejder og kryptoentusiast baseret i Tyskland.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map