Banker skal etablere infrastruktur for digitale aktiver, før det er for sent

Indførelsen af ​​digitale aktiver i traditionelle ældre systemer bevæger sig hurtigt. I midten af ​​året så den digitale formueindustri en velkomstudvikling, da kontoret for valutakontrolløren officielt meddelte, at alle nationalt chartrede banker i USA kan levere depottjenester til kryptovalutaer.

Skønt det er positivt for økosystemet, skal det stadig ledsages af en grundig vurdering af dets teknologiske infrastruktur, som at stille spørgsmål som: Hvor opbevares disse nyerhvervede digitale aktiver?

En ting er klart: Vi er kommet ind i et nyt finansparadigme, der kræver en anden tilgang til sikring af aktiver.

Digitale aktiver tilbyder et stort velstandspotentiale, men udbydere af aktivforvaring har et ansvar for at forhindre deres klienter i at blive en anden figur af globale kryptoangreb, der nåede en værdi på 1,4 milliarder dollars i juni i år.

I henhold til Financial Action Task Force’s årsrapport begrænser branchens mangel på infrastruktur overholdelse og sikker opbevaring af aktiver. Da traditionelle finansielle markeder begynder at omfavne rummet, skal de udvikle robuste, skræddersyede teknologiløsninger med styrken af ​​et ældre system.

Bankers forvaring af krypto er et positivt skridt i modningen af ​​digitale aktiver

Når den øverste vicekommissær angivet i et brev om, at banker kan have kryptografiske nøgler, var det tydeligt, at banker var opmærksomme. Det er et nøgletegn på, at branchen modnes, og at aktiver bliver bedre forstået og udnyttet. OCC’s træk vil fremskynde tilliden og udviklingen af ​​regulatorer i branchen.

Banker har en unik mulighed med dette skridt til dramatisk at øge velstandsmulighederne for millioner af mennesker over hele kloden gennem deponering af digitale aktiver. De kunne øge finansiel inklusion eller forhindre nationalt økonomisk sammenbrud.

Men de skal gøre det korrekt; de skal forstå, hvordan man effektivt styrer risici, hvordan man overholder lokale og internationale love, og hvordan man kan være ansvarlig for deres kunders aktiver.

Traditionelle banker er ponyekspressen – og de skal investere i telegrafkabler

Historien om traditionelle banker og nye udbydere af digitale digitale aktiver kan sammenlignes med den gamle historie om Western Union og pony express. I det vilde vest i USA blev der sendt beskeder via ponyekspressen fra en hestestation til en anden. Ryttere bar breve på hesteryg i tusinder af miles og sendte beskeder fra kyst til kyst. Da Western Union kom og installerede telegrafstænger, blev ponyekspressen pludselig forældet.

Det traditionelle finansielle system og det nye finansielle system kører parallelt, men med to forskellige systemer, der åbnes ad gangen. Vi kalder stadig betalinger, og investeringer er stadig investeringer. Men den overordnede infrastruktur, den kører på, vil være meget forskellig, som hestevogne og biler.

Teknologi har beføjelse til at være forstyrrende på en hurtig og transformerende måde – og banker har brug for de rigtige ledninger. Dette er en kritisk tid for fintech-aktører til at træde op og indvarsle banker i den rigtige retning på deres digitale aktivrejse.

Finansens fremtid bevæger sig hurtigt, og hvis banker ikke anvender de korrekte beskyttelses- og reguleringsmekanismer, er aktiver i stor risiko.

I et nyt finansparadigme skal bankerne forstå nye krav

Den første udfordring for banker er at forstå, hvordan den nye industri fungerer; de har brug for at forstå implementeringen af ​​atomombytninger og udviklingen af ​​smarte kontrakter. Denne teknologi spiller ikke godt med det traditionelle rum.

Vi forudser et parallelt system, der kører, hvor spillere vil bruge infrastruktur, der fungerer væsentligt forskelligt fra traditionelle betalingsnetværk eller afviklingsstrømme. Der er mange eksisterende modparter midt i disse systemer, og dette er en status quo, der ikke vil ændre sig. Så den eneste mulighed for banker er at vedtage disse nye teknologier.

Hvis banker bevæger sig for hurtigt til at udnytte det blomstrende rum og ikke inkorporerer de korrekte beskyttelsesmekanismer, kan de mislykkes. Omdømmet for det digitale aktivpotentiale vil blive beskadiget, og levebrødet for millioner, der konverterer fiat, kan gå tabt.

Det største tab på aktiver i den nye verden af ​​digital finansiering er tyveri af kryptografisk adgang til nøgler. Depotmænd skal lære at beskytte disse bedre mod cyberangreb, som har været stigende – op med 75% under COVID-19-udbruddet.

Mange banker har endnu ikke fundet måder til omkostningseffektiv service og beskyttelse af sådanne angreb. De skal også forstå, at digitaliserede værdipapirer adskiller sig fra traditionelle værdipapirer, fordi de i det væsentlige er repræsentationer af værdi eller kontraktlige rettigheder eller virkelige aktiver.

Digitale aktiver er fyldt med risici, hvis de ikke afvikles korrekt, og kvalificerede depotmænd eliminerer risikoen for, at modparter ikke gennemfører en transaktion.

At bygge eller købe? Banker, der tilbyder forældremyndighed, skal straks træffe beslutning

Mens flytningen af ​​OCC er positiv, er det vigtigt at erkende, at flertallet af banker simpelthen ikke har den korrekte infrastruktur til at levere sikre og kompatible depotløsninger.

Banker kan lette udvekslingstransaktioner, afviklinger, handelsudførelser, journalføring, værdiansættelse og skattetjenester, men spørgsmålet ligger i, hvordan de vil være i stand til at levere disse tjenester, mens de styrer risiciene. Du kan ikke skalere kryptoaktivmarkeder eller have traditionel institutionel adoption uden eliminering af handelsmotpart og afviklingsrisiko.

Banker, der går ind i kryptoopbevaring, har brug for afprøvet og ægte kryptoteknologiteknologi udviklet specielt til branchen og vil uundgåeligt stå over for beslutningen om build-versus-buy. Så medmindre de planlægger at bygge fra bunden, har banker brug for adgang til den rigtige teknologi, der sikkert kan sikre digitale aktiver.

Implementeringsprocessen er ikke let og heller ikke billig. De kan ikke skære hjørner. Banker skal udvikle et team til at undersøge og komme med anbefalinger, søge godkendelser, opbygge et team, teste prototype-teknologi og foretage regelmæssige cybersikkerhedsvurderinger.

Dette kan i og for sig tage år. At skynde processen vil være skadeligt for kundernes aktiver. Banker har mulighed for at integrere med den eksisterende infrastruktur, der nicher specifikt i beskyttelse, regulering og sikkerhed af digitale aktiver, som digital aktivbeskyttelse er en prioritet med, ikke deres anden prioritet..

Omkostningerne ved at udvikle krypto-skræddersyet infrastruktur er dyre – men omkostningerne ved ikke at inkludere den vil være værre.

Fremad uden risici for kunderne

Banker og finansielle institutioner er notorisk langsomme med at innovere, men kunder skal ikke lide.

Fintech- og kryptorummet bevæger sig med lysets hastighed, med selv de mest intelligente og fremtidsrettet ledere i rummet, der siger, at de ikke kan følge med. Bankerne skal finde kapacitet til at overveje at udvikle den nødvendige sikre og kompatible infrastruktur.

Løsningerne skal komme hurtigt. Da de globale markeder begynder at erkende, at den eksisterende finansielle infrastruktur er på randen til fiasko, skal banker følge den digitale aktiverindustri for at beskytte den finansielle industris fremtid.

Nye on-boarders, der omfavner det digitale aktivrum, skal forstå, hvordan man effektivt styrer risici, overholder lokale og internationale love og er ansvarlige for deres kunders aktiver.

Denne artikel blev medforfatter af Gunnar Jaerv og Glenn Woo.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterne alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Gunnar Jaerv er Chief Operating Officer for First Digital Trust – Hongkongs teknologidrevne finansielle institution, der driver den digitale aktivindustri og servicerer innovatører inden for finansiel teknologi. Inden han kom til First Digital Trust, grundlagde Gunnar flere tech startups, herunder Hong Kong-baserede Peak Digital og Elements Global Enterprises i Singapore..Glenn Woo er administrerende direktør for APAC (Asia Pacific) hos Ledger – en brancheleder inden for udvikling af sikkerheds- og infrastrukturløsninger til kryptokurver og blockchain-applikationer. Han har en omfattende karriere inden for finans- og teknologibranchen og arbejder for S&P Global Market Intelligence som leder af Hong Kong, Taiwan og Korea og Shinhan AITAS som konsulent inden for opbevaring af finansielle aktiver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map