Behovet for en ny reservevaluta er mere udbredt end nogensinde før

Den igangværende COVID-19-pandemi har fokuseret behovet for internationalt samarbejde og støtte. Sammen med en smuldrende økonomi har det vist os, at det nu er tid til en moderne, tilgængelig reservevaluta. Imidlertid eksisterer markederne ikke i et vakuum af udbud og efterspørgsel – der er grunde til, at den amerikanske dollar er verdens reservevaluta. For at forstå den strukturelle værdi af en økonomi og forskellige markeder skal du først forstå, hvordan forskellige produktionstyper fungerer i krisetider.

Reservevalutaer: Kriseskærme

I en verdenskrise som COVID-19 vil lande hellere holde fast i deres amerikanske dollars, da deres lokale valutaer er blevet hurtigt devalueret. I dag har de henvendt sig til digitale valutaer. Den amerikanske dollar er i øjeblikket verdens reservevaluta, dels på grund af dens evne til at forblive stabil midt i et globalt nedbrud. Dette er imidlertid en forenkling og den forkerte måde at forstå den sande værdi og nødvendighed af en reservevaluta. Ligesom hver stor civilisation har givet efter for den næste, har hver reservevaluta i post-renæssancens historie haft en levetid 100 år, hvilket får mange til at tro, at den amerikanske dollar er i tilbagegang og vil give plads til en ny reservevaluta. Hvis der skal være en ny reservevaluta – og ikke for at sige, at der kun kan være en – skal den være bedre end verdens nuværende reservevaluta: den amerikanske dollar.

Hvilke faktorer har gjort den amerikanske dollar optimeret til stabilitet? Geopolitik, geografisk isolation og dens naturlige ressourcer har alle bidraget. En stor befolkning i det indre marked og et stabilt handelsmiljø har også hjulpet. Dette har tjent USA godt, men en innovativ ny reservevaluta skal søge at øge tilgængeligheden for at styrke stabiliteten.

Vil den nye reservevaluta være en kryptovaluta?

Det er her, værdien af ​​kryptokurver virkelig vises på nye markeder, fordi en kryptokurrency både kan være fuldt tilgængelig og modtages frit gennem netværksdeltagelse. Dette er sand finansiel inklusion, hvor det ikke blot er en udveksling af fiat-valutaer til kryptovalutaer, men en ny type produktion, der inkluderer den økonomisk udelukkede.

I de 12 år siden Bitcoins begyndelse er kryptokurrency blevet toppen af ​​det internationale økonomiske samarbejde i den moderne æra. Dens værdi overskrider politisk tilknytning og suverænitet og er i stedet afledt af algoritmisk og beregningsværdi. Med sit potentiale til fuldstændig at rekonstruere regeringens rolle på den finansielle arena og dens mission at revolutionere og udvide adgangen til markeder, er kryptokurrency klar som en meget reel og levedygtig kandidat til den næste globale reservevaluta.

Cryptocurrency er dog ikke uden sine skeptikere – traditionelle finanseksperter er i tvivl om krypto som verdens næste reservevaluta eller overhovedet nødvendigheden af ​​det. Tidligere opstod reservevalutaer fra magtfulde suveræne regeringer, hvis handelsmæssige og økonomiske værdi var stabil. Prisen på Bitcoin (BTC) og andre kryptoreservevalutaer notorisk svinger, hvilket indikerer for nogle, at det ikke ville være i stand til at håndtere vægten af ​​global handel.

Der er også bekymring for, at krypto muligvis ikke har fleksibilitet til at afvikle globale kontrakter. Selvom krypto allerede bruges internationalt, ville det for at være den næste reservevaluta være nødvendigt at opbygge infrastrukturen til støtte for masseadoption og mainstream-brug.

Den tredje reservationekspert har, at kryptokurver ejes af private virksomheder, hvorimod reservevalutaer traditionelt har været tilknyttet regeringer. Bekymringen er, at en virksomhedsejet reservevaluta ville være fri til at handle på private interesser. Facebooks Vægt stod over for netop denne kritik sidste år. Selvom det udgør en lovende model for kryptokurrency som den næste globale reservevaluta, har regeringer og internationale organisationer været åbenlyse om dens konflikt med kartellovgivningen.

Af disse tre bekymringer har den infrastrukturelle forhindring mest vægt. Men bekymringerne over kryptos volatilitet og virksomhedsinteresser er for det meste uberettigede.

Hvad ville være fordelen ved at oprette en ny reservevaluta, og hvorfor?

Hvis det er svært at lave en ny, accepteret stabil valuta, ville det være eksponentielt sværere at oprette en ny reservevaluta. Selvom vi havde flere reservevalutaer, er der stadig et stort problem.

I vores centraliserede økonomi, uanset hvor god en reservevaluta er, uanset hvor god enhver økonomi er, vil den altid være eksklusiv for dem, der har eksisterende kapital og er i det finansielle system.

Gabet mellem de rige og de fattige øger fordelene ved reservevalutaer og fordeler kun de etablerede alligevel. Hvis vi opretter en ny reservevaluta, skal den også løse økonomisk ulighed.

Hvorfor nu?

I det væsentlige er direkte distribution en medfødt kvalitet af kryptokurver. Men for at kryptokurver kan distribueres gratis og med værdi, skal kryptotoken virkelig udnytte den decentrale netværksværdi, den oprettes med.

Faktisk vil en ny reservevaluta til enhver tid komme sammen med en hvilken som helst fiat-denomineret valuta, der beslutter at få sin handling sammen og være en kilde til stabilitet. Dette kan være et kraftcenterland som Kina eller et land, der har været stabilt i årtier, som Japan. Hvis lande som Sydkorea er i stand til at oprette en ny produktionskilde bortset fra eksport, eller hvis Australien, Canada eller New Zealand bliver højteknologiske centre, kan et af disse lande præsentere en anden relativt stærk reservevaluta.

Når vi taler om virkningerne af disse reservevalutaer i kriser, ser vi igen på COVID-19 og ser, hvilken socioøkonomisk klasse der virkelig rammes hårdest af den. Når vi gør det, er det klart, at selvom lande får stabilitet fra reservevalutaer, gør deres mest sårbare klasser det stadig ikke. Hvis vi er i stand til at løse denne form for reservevalutaspørgsmål og faktisk gavner dem, der både er etablerede og ikke etablerede, giver vi et virkelig nyt lag af modstandsdygtighed over for økonomien. Som et resultat kan vi styrke økonomien som helhed for krypto, fiat eller andet.

Når vi navigerer gennem denne urolige pandemi og den økonomiske krise, den har tilskyndet, er det vigtigere nu, end det nogensinde har været i de fleste menneskers levetid at samarbejde globalt. For at nå dette niveau af samarbejde skal vi genoverveje de institutioner, som vi tidligere har taget som gaver. Da den amerikanske dollar fortsat mister sin værdi, bliver dens position som verdens reservevaluta mere og mere usikker. Det er tid for en kryptoreservevaluta at tage kappen op og gribe sin rolle som fremtiden for finansiering.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Sinjin David Jung er grundlægger af The International Blockchain Monetary Reserve, en mikrofinansiel økosystemplatform bag Asia Reserve Currency Coin – verdens første “mikroaktive”, der muliggør økonomisk inklusion af byarbejdende fattige i Sydøstasien. Lancering på Algorand ARCC’s Public Mandate Network skaber et ubestrideligt datasæt, der kan bruges som et offentligt mandat til forandring ved at skabe et miljø med radikal social gennemsigtighed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map