Bitcoin genesis blok er det ‘nye testamente’ for finansiering

“Fiat lux”, sagde Gud, da han havde skabt himmel og jord, der var fyldt med mørke. Og så var der lys. I det mindste er det, hvad Bibelen fortæller os. Oversat til engelsk betyder denne latinske sætning “lad lys laves.”

For kristne, der meget af den globale befolkning, markerer disse ord begyndelsen på tiden og alt andet. Til sidst kom der en tid, hvor dristige, magthungrige, kontrol-freak regeringer tog ordet “fiat” (bogstaveligt betyder “det skal være” eller “lad det ske”) og brugte det til at skjule en af ​​de største shams nogensinde – fiat-valutaer.

Eoner senere, i 2009 e.Kr., kom Bitcoin Genesis Block – det første kapitel i en ny bibel undervejs: Bitcoin-hvidbogen. Det markerede begyndelsen på en ny tid med monetær uafhængighed og den gradvise udslettelse af det økonomiske bedrag, som regeringer spiller mod borgerne.

Nu, næsten 11 år senere, bevæger vi os med stadige skridt mod dommedag: den dag, hvor vi kommer til at eje de penge, vi tjener. Vi vil kontrollere vores penge og ikke centralbank-regeringens forbindelse.

Hvad er fiat-valuta?

Forestil dig en sten, som jeg tog op, mens jeg slentrede på Miamis strande. Det er en almindelig sten uden nogen egentlig værdi (selvfølgelig undtagen følelsesmæssig værdi). Forestil dig nu dig selv som en, der stoler på mig – eller endnu bedre, har tillid til mine ord og handlinger. Jeg giver dig denne sten og siger, at den har en værdi, som du kan bytte for varer – du tror på mig. Spændt går jeg tilbage til hvor jeg havde været på stranden og opdagede en ret endeløs forsyning af disse sten. Så tager jeg fat på nogle andre mennesker som dig, bygger en fortælling om troværdighed, der er rodfæstet i din naivitet, og opretter en ny valuta.

Dette er på en metaforisk måde præcis, hvad fiat-valuta er – en bluff, en farce. Så meget, at Richard Russel fiat-valutaer som:

“Den største bedrageri, der nogensinde er blevet udøvet af den amerikanske offentlighed.”

Bedragerne her er selvfølgelig regeringer og centralbanker.

For at definere er fiat-valutaer statssanktionerede penge, hvis værdi kun er på en tillidskontrakt mellem den udstedende regering og borgerne: De understøttes ikke af nogen fysisk værdi af f.eks. Guld. Det er lige så godt som at sige, at fiat-penge henter deres værdi ud af luften.

Den store løgn af fiat-valuta

En tilbagevendende sætning, som du finder i enhver definition af fiat-penge, er at “de har ingen egenværdi.” Det er en løgn, som regeringerne fortæller os, eller en dårlig vittighed. Hvis du nu er en med en trofast, der tror – jeg vil sige bedøvet – sind, synes alt dette muligvis at være en kyniker. Alligevel, når du kommer ud af tågen og ser nærmere på alle og depressioner og fra hele verden, skal du se, hvad jeg mener.

Dette er netop det “mørke”, hvormed Bitcoin-genesisblokken kaster lys, der blinker som et lyn, der kommer ud af den globale finanskrise i 2008 – eller skal jeg sige, fidus. Faktisk, hvis Bitcoin kunne tale, eller hvis Satoshi Nakomoto ikke havde været anonym, ville de have udbrød: “Fiat lux.” Under alle omstændigheder skete det ikke, og før vi diskuterede genesisblokken og hvad det betød, lad os diskutere et andet afgørende aspekt.

Tillid og kontrol med fiat-valuta: Hvem har tøjlerne?

Lad os spole tilbage før noget andet. Der var en tid, hvor den amerikanske dollar ikke var, som den berømte forfatter Robert Kiyosaki engang kaldte det, “falske penge.” Indtil 1971 var dens værdi baseret på, og en amerikansk dollar svarede til værdien af ​​24,75 guldkorn. Det år vedtog imidlertid USA fiat-systemet. Derefter begyndte den amerikanske dollar at udlede sin værdi fra den “fulde tro og kredit” fra den amerikanske regering. Det var da djævelen fik os til at blive stærkere og mere uhyrlige hver dag.

I fiat-systemet fungerer “betroede formidlere” som banker, regeringer og andre finansielle institutioner som søjler, der holder verdens infrastruktur op. De har også fuld kontrol over nationens penge – vores penge. Selvom fiat-penge kun har værdi, så længe folket stoler på disse formidlere, kan regeringer udskrive så meget eller så få pengesedler, som de vil.

I et forsøg på at bekæmpe økonomiske kriser trykker regeringer ofte flere penge, hvilket fører til inflation og afskrivning i valutaens værdi. Til gengæld betyder dette også, at vores opsparing (gemt i fiat-valuta) mister deres værdi. Tro det eller ej – det er spillet.

For eksempel udskrev den zimbabwiske regering i 2000 et unormalt antal noter til møde en igangværende krise. Derfor oplevede nationen hyperinflation på 230 milliarder til 500 milliarder procent. Ingen joke. På toppen af ​​nationens inflation, 100 billioner zimbabwiske dollars 40 amerikanske cent. Når det er sagt, sker dette ikke kun i underudviklede afrikanske nationer. Det er nøjagtigt det samme overalt i varierende grad.

Bitcoin-genesisblokken: Begyndelsen på et nyt testamente

I 2008, med Satoshi Nakamotos Bitcoin-hvidbog, oplevede finansverdenen en lysstråle, et flimrende håb. Mørket begyndte at se mindre evigt ud.

Siden minedrift af dets første nogensinde blok – Bitcoin genesis block eller Block 0, som det er almindeligt kendt – er Bitcoin blevet en frelser for mange. Når man investerer i Bitcoin, er folk gået fra klude til rigdom (selvom det modsatte også var tilfældet i de tidlige dage).

Nu undrer du dig måske over, hvordan tør jeg sammenligne Bitcoin med Gud eller endda Bibelen? Endnu vigtigere, hvorfor kalder jeg det Det Nye Testamente for finansiering? Allegorien om mørke og alt dette stemmer overens, men der er også en mere håndgribelig grund: Bitcoin gør regeringer og deres sanktionerede bedragere irrelevante.

Bitcoin giver magten tilbage til folket

Regeringer kan kun narre os, fordi vi stoler på dem. På den anden side syntes det ikke at være nogen anden måde før Bitcoin og kryptokurver. Nu har tiderne ændret sig, dødsklokkerne for statsstøttede svindel er blevet tullet, og deres ekko runger højere hvert øjeblik.

Ved at introducere sin underliggende blockchain-teknologi indledte Bitcoin-genesisblokken en ny virkelighed. Under lagring og transaktion af værdi kan vi nu sætte vores lid til ufejlbare matematiske algoritmer og ikke korrupte mellemled.

Bitcoin introducerede muligheden for en tillidsløs verden, hvilket eliminerede behovet for banker eller andre mellemmænd. Nu kan to personer direkte handle værdi (penge eller andet) over netværk, der i sagens natur er sikre og gennemsigtige. Frem for alt er værdien af ​​Bitcoin (såvel som andre kryptovalutaer) baseret på brugernes rene efterspørgsel. Som sådan er de tvivlsomme motiver fra centraliserede regeringer magtesløse.

Vi har stadig en lang vej at gå i en verden, hvor Satoshi Nakamoto er den oprindelige skaber, og Bitcoin-genesisblokken er det første kapitel i dens bibel. Måske kunne vi endda oprette en ny kalender med 2008 som det første år.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

J. D. Salbego fungerer som CEO, grundlægger og art director for AnRKey X, en DeFi-spil- og NFT-platformprotokol. Hans arbejde har været omtalt i Forbes, Business Insider og Yahoo. Salbego er ofte inviteret til at tale på førende konferencer som World Economic Forum, BlockShow og Delta Summit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map