Bitcoin: Ikke en sikker havn, men måske noget mere

Født i en økonomisk sammenbrud og krise, har Bitcoin (BTC) fundet sig selv igen i rollen som en proto-frelser for de nuværende fiaskoer i nationale valutaer. Disse mangler er nemlig at nationale fiat-valutaer fortsat bliver trykt med et indfald, når politiske ledere er fanget i en fangst-22 mellem massefattigdom og massevalutainflation – med ethvert resultat sandsynligvis et kompromitteret og utilfredsstillende melon af stagflation.

Ikke desto mindre er Bitcoin stadig ikke immun over for trykket fra en verden, der styres mod ukendte farvande. Mens man måske respekterer Bitcoins filosofiske strenghed, siger det sig selv, at det er lige så sårbart som ethvert andet aktiv i en panikdrevet likviditetsknude. I en global økonomi, hvor pres på forsyningskæden på en eller anden måde har gjort toiletpapir til den mest værdifulde valuta af alle, kunne Bitcoin meget let begynde at miste fortællingen om, at det er en butik med værdi svarende til digitalt guld. Det faktum, at Bitcoin var et tidligt solgt aktiv, der oprindeligt oversteg sammenbruddet på traditionelle markeder, viser, at det ikke så meget er en værdilager som et spekulativt aktiv, i det mindste i dette øjeblik i historien.

I fem dage i marts, da Dow Jones Industrial Average i sidste ende kørte, hvad der ville være en tredjedel af dens værdi, følte Bitcoin ondt af en panikdrevet likviditetskrise, sandsynligvis drevet af institutionelle investorer, der trak sig ud og tabte over halvdelen af ​​sin værdi – fra $ 9.100 til $ 4.100. Bitcoin var det første aktiv, som folk solgte, da de havde brug for kontanter. Du vil bestemt ikke vente på en lang transaktionstid, når alle panik køber toiletpapir og naturopkald.

En velkendt position

Bitcoin har stadig ikke mistet næsten lige så meget, som det gjorde, da boblen fra toppen på $ 20.000 toppede i slutningen af ​​2017 og kaste en endnu mere kæbefaldende to tredjedele i værdi. Når man lægger til side det faktum, at Bitcoin mistede mere i total værdi, måske oppustet af spekulativ skum, var “nedbrud” også mere ødelæggende for Bitcoins fremskridt, fordi det var endemisk for Bitcoin og dets række nye spekulanter.

Derudover har Bitcoins pris efter panikfaldet i begyndelsen af ​​marts 2020 stabiliseret sig i området $ 6.000 – $ 7.000 i den sidste måned. På markeder, hvor den ultimative bund forbliver et mysterium, er et plateau i nogen betydelig tid stadig noget af en moralsk sejr. Naturligvis ville det bedste tilfælde være, at Bitcoin hoppede tilbage til priserne før crash, men det er usandsynligt og vildledende at tænke, især da hele verdens markeder forbliver nede.

Her er det større billede dårlige nyheder for Bitcoin: Der er ingen måde, som tingene i øjeblikket er, at vi kan argumentere for, at Bitcoin på nogen måde er en praktisk sikker havn.

Dette bringer yderligere spørgsmål om, hvad Bitcoin faktisk er lige nu. Det er ikke et betalingstoken, og det er ikke et værdibud – så hvad er det? Indtil videre er det et forældet stykke teknologi, der er mere mærke end en faktisk brugssag. Idéen om, at kryptomarkedet er adskilt fra traditionelle markeder, viste sig at være forkert under nedbruddet. De er meget tættere forbundet end nogen troede.

Men som vi ved, er dette ikke en position, der ikke er kendt for Bitcoin. Mens dens værdi nu er meget usikker, og den meget let kan gå lavere og lavere, fordi vi simpelthen ikke ved, hvordan verden vil blive forvandlet af en hidtil uset folkesundhedskrise. Sammen med afmatning og nedlukning i flere måneder ligger der stadig et stort løfte i Bitcoin som en ny økonomisk løsning, om ikke nødvendigvis som et (især spekulativt) investeringsmiddel.

Kortsigtede smerter, langvarig gevinst

I en tid, hvor vestlige ledere skiftevis roser og fordømmer Kinas indledende håndtering af pandemien, kan den velbårne, men også velprøvede kinesiske trope være mere rettidig end nogensinde: En krise kan også betyde en mulighed. Og her er de gode nyheder for Bitcoin: Måske vil coronavirus endelig afslutte den spekulative vanvid, der har defineret og overskygget den faktiske teknologi i det sidste halve årti.

Grådigheden ved kortvarig gevinst har drevet langsigtet smerte i innovation. Hvorfor innovere, når der er større fortjeneste ved forudsigelse af markedet? I en tid med alvorlige kortsigtede smerter åbner dette måske døren til langsigtet gevinst. Bare fordi Bitcoin ikke er en praktisk sikker havn for en verden i krise, der står over for alvorlige kortsigtede belastninger for økonomien og forsyningskæden, betyder det ikke, at Bitcoin og andre kryptokurver ikke vil give nogle af de bedste løsninger til at drive en ny økonomi.

I en ny æra, hvor vi er blevet nyligt opmærksomme på den usynlige dødelighed, der lurer i den ellers beskedne papirnote, nummerblok eller berøringsskærm, vil elektronisk finansiering af alle slags tjene et nyligt vigtigt formål. På lang sigt kan Bitcoin og andre kryptokurver muligvis ikke se værdi som en sikker havn eller en hurtig-rig-hurtig ordning, men snarere som et af de bedste midler til transmission af værdi i en verden, der vil fremskynde en overgang til de digitale formater, der ellers ville have taget år eller endda årtier.

Det betyder ikke, at Bitcoin og andre kryptokurver stadig ikke tiltrækker investorer, der leder efter alternative aktiver, især dem, der er fortøjet fra lunefulde regeringer. Men med et nyvundet vigtigt formål stiger den faktiske nytte af disse kryptokurver flere gange. Mit råd? Stop med at se på deres priser og begynd at se deres værdi.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Richard Dennis er grundlægger og administrerende direktør for TemTum, den effektive, kvante-sikre, ultrahurtige og miljøvenlige kryptokurrency. Han er en globalt anerkendt ekspert på cybersikkerhed og kryptografi og en af ​​verdens førende forelæsere om sikre netværk, blockchain-teknologi og kryptering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map