Blockchain for miljøet: Det er rigtigt, og det er her

Hver uge sår et nyt billede af klimaændringer ind i vores kollektive bevidsthed. For et par årtier siden hørte vi om ozonhuller og issmeltning ved lidt højere hastigheder end forventet. I dag er påmindelserne om klimaændringer mere viscerale og umiddelbare: Californiens bakker og skove brænde, Venedigs byrådssal oversvømmelser, og Island har en begravelse til en gletscher.

FN holdt et globalt klimatopmøde i slutningen af ​​september sidste år, skønt der var reelle skuffelser – med USA kendt for sin tavshed. Såvel politiske som forretningsledere var enige om, at der var behov for mere, og forpligtede sig til at tage reelle handlinger for at bekæmpe miljønedgang. Hverdagslige borgere overalt i verden godkender det som det verdensomspændende klima protester viste. Snesevis af industrier har dele at spille i kampen mod klimaforandringer, herunder blockchain – berygtet for at køre snavset.

For mange mennesker uden for teknologibranchen er blockchain synonymt med kryptokurver som Bitcoin (BTC). Bitcoin-kæden var den første blockchain designet og implementeret, men mange nye iterationer af teknologien er dukket op i årtiet siden de første links i blockchain blev samlet.

Ting har ændret sig, men ærlighed er vigtig: Hvis blockchain har haft et dårligt ry hos miljøforkæmpere i meget af sin historie, har det fortjent det. Bitcoin er afhængig af bevidst spildende beregninger for sin sikkerhedskryptering. Bitcoins pseudonyme skaber, Satoshi Nakamoto, ønskede at gøre sine hovedbøger umulige at angribe ved at gøre omkostningerne ved et hack ødelæggende dyrt. Han lykkedes, men miljøet led.

Relateret: Grøn politik og kryptoenergiforbrug i EU

Bitcoin-minearbejdere, der kører beregningerne, producerer nye mønter udsender nationalstatens forureningsniveauer. Heldigvis fungerer de fleste moderne blockchains ikke som Bitcoin. Nye tekniske protokoller som proof-of-stake reducerer den bearbejdning og den elektriske kraft, som Bitcoins bevis for arbejdskryptering kræver. Post-Satoshi-udviklere har fundet måder at udnytte sikkerhed, decentralisering og sikkerhed i blockchain uden at ødelægge miljøet.

Så hvad kan de nye blockchains gøre for miljøet? Som et papir forelagt Det Europæiske Råd for en energieffektiv økonomi eller ECEEE, argumenterede: Blockchain kan strømline processer, eliminere spildende dele af en forsyningskæde og skære ineffektivitetsdrivende mellemmænd. Forfatterne gør også opmærksom på blockchains potentiale for sporing og derved afskrækker miljødestruktiv adfærd.

Forsyningsselskaber, for kun at tage et eksempel, kunne bruge blockchain til at bevise over for forbrugerne, at den energi, de bruger stammer fra rene og bæredygtige kilder snarere end olie, gas og kul. I et tilfælde hjælper blockchain miljøet ved at stoppe uholdbar praksis. I det andet tilfælde ændrer blockchain-spor ved at skinne lys på dårlige skuespillere. I begge scenarier ændrer verden sig til det bedre.

Mens ECEEE-papirets hovedforfatter, Beatrice Marchi, er tilknyttet universitetet i Brescia, Italien, er blockchain for miljøet ikke begrænset til akademisk teori. Flere virksomheder er allerede begyndt at anvende blockchain-principper på miljømål.

AmpleMeter er et community-ledet blockchain-initiativ, der tilskynder studerende, fakulteter og personale på universiteterne til at gemme tokens. Selvom det startede på campus, er der få grunde til, at det ikke kan sprede sig andetsteds. Hvis vi ser længere væk, finder vi Australiens Mobi, en miljøbevidst ridesharing-app, der indeholder blockchain. Og der er endda et aktivt hjælpeprogram, der bruger blockchain: SolarCoin er et decentraliseret belønningsprogram, der tilskynder energileverandører til at tjene blockchain-baserede digitale tokens.

AmpleMeter, Mobi og SolarCoin er blandt de første projekter, der bruger distribuerede hovedbøger og blockchains til at løse det mest presserende spørgsmål i vores tid; de vil ikke være de sidste. Mere end halvdelen af ​​amerikanerne tro på at klimaforandringer er en stor trussel, og folk over hele verden er især bekymrede, som de globale klimastrejkere viste i år. Blockchain er en ung teknologi, der tilbyder nye løsninger på problemet. Klimaændringerne accelererer, men også indsatsen for at bekæmpe dem. Blockchain-industrien har chancen for at spille en vital rolle i dette store drama. Jeg er glad for, at innovatører allerede er begyndt at bestræbe sig på at ændre verden til det bedre. Jeg ser frem til at se, hvad de vil gøre i de kommende måneder og år. Jeg forventer store ting.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

David Mansell er medstifter og direktør for NEM Ventures, risikovillig kapital og investeringsarm i NEM blockchain-økosystemet. David har mere end 20 år i projekt- og driftsmiljøer på et senior- og strategisk niveau med stærkt fokus på at skabe levering, kreative løsninger og udnytte sit dybe kommercielle netværk over hele verden. Med bred erfaring med oprindelsen og gennemførelsen af ​​investeringer mellem private og offentlige enheder har David identificeret nye forretningsmuligheder, undersøgt markedsforhold og udvikling og ledet personale på tværs af forretningssektorer. David har også arbejdet meget i energiforsyningssektoren som porteføljedirektør for Bristol Energy og projektdirektør for Energy World Group.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map