Blockchain forbliver et buzzword, indtil alle forener sig bag en kæde

På trods af at det måske er det største tech-buzzword i det sidste årti, har blockchain-teknologien stort set været netop det: et buzzword. Mens den bedst kendte implementering, Bitcoin (BTC), er blevet et husstandsnavn, forbliver den teknologi, der understøtter det, lidt mere end et mysterium for de fleste.

I det store og hele kan dette tilskrives langsomme fremskridt med vedtagelsen af ​​teknologien til forbrugere og virksomheder forårsaget af delt opmærksomhed. I stedet for et kollektivt skub for kun at bygge fremskridt på Bitcoin blockchain, har vi i stedet set en klamring for at bygge for mange alternative blockchain-platforme.

Ressourcer, der kunne have været brugt til at skalere Bitcoin-blockchain og udvikle nye applikationer af dens underliggende teknologi, er i stedet blevet anvendt til at sprede tusindvis af konkurrerende digitale valutaer og hundredvis af alternative blockchain- eller distribuerede ledgerteknologier, drevet af stræben efter hurtige rigdom fra at lancere en nye ventures egen mønt, men alligevel diversificeret med lidt mere end tre bogstaver-tickersymboler.

Og så har vores forståelse af blockchain-teknologi og dens enorme potentiale stort set ikke gået videre end den oprindelige brugssag for peer-to-peer elektroniske kontanter. På trods af løfter om en fremtid, hvor smarte kontrakter, identitetsstyringssystemer og data alle er drevet af Bitcoin blockchain som en del af hverdagen, forbliver fremskridt kun kvantificeret af linjer på handelskort.

Transaktioner i bredere forstand

For det meste skyldes dette, at folk omfavnede et for snævert syn på Bitcoin og troede, at dets blockchain kun var beregnet til at overføre pengeværdi. På sit baseniveau er en blockchain simpelthen en distribueret dataledbog, der bruges til permanent at registrere transaktioner på en åben, kronologisk, verificerbar måde.

Når man tænker på transaktioner, især når det gælder blockchain-teknologi, er det let at fokusere udelukkende på betalingstransaktioner. Men datatransaktioner er et grundlæggende aspekt af det moderne liv – inden for forretning, økonomi, jura, politik osv. Transaktioner, der udveksler information, er overalt omkring os. Men hvordan vi håndterer informationstransaktioner og de værktøjer, vi bruger til at styre dem, har ikke holdt trit med digitaliseringen af ​​resten af ​​vores liv.

Og med blockchain skal vores forståelse af transaktioner udvides yderligere.

Enhver kommunikation, hver kontrakt, hver opgave, hver proces og hver betaling kan i sidste ende distribueres til en datatransaktion, svarende til hvordan enhver aktivitet på internettet i sidste ende er opdelt i datapakker, der skal transmitteres over hele Internettet.

Som med blockchain udviklede internettet sig oprindeligt fra et første anvendelses tilfælde af det underliggende datanetværk: e-mail til forskere via Advanced Research Projects Agency Network eller ARPANET. På baggrund af TCP / IP-kommunikationsprotokollen implementeret via ARPANET udviklede og skalerede internetpionerer internettet til at blive den kritiske infrastruktur, den er i dag. Væsentligt for at realisere, at visionen var en forpligtelse til en grundlæggende fælles protokol, uden hvilken internetets åbenhed og sammenkobling, der transformerede verden, som vi kender det, ikke ville have været mulig.

Og deri ligger spørgsmålet om hidtil udvikling af blockchain-teknologi. I et rush for at udnytte en voksende bølge af spekulative investeringer har de talrige nye forsøg på blockchain og distribuerede ledgers at dukke op efter Bitcoin medbragt forskellige variationer af blockchain-protokoller, hvilket tvinger konkurrence ikke kun på prisen på deres konkurrerende digitale valutaer, men på hele netværksregelsæt og økosystemer.

Hundredvis af forskellige konkurrerende systemer er ikke bare ineffektive – de underminerer meget af den transformative fordel ved blockchain, som er at eliminere datasiloer, muliggøre let transaktion med enhver og skabe en enkelt informationskendekilde. Havde hundredvis af konkurrerende digitale kommunikationsnetværk spredt sig i 1990’erne snarere end konsolideret omkring et enkelt, allestedsnærværende internet med ét World Wide Web, ville den enorme værdiskabelse og informationsopvåkning, der resulterede, sandsynligvis se meget anderledes ud i dag.

Vi lod ikke det ske med internettet, så hvorfor skulle blockchain være anderledes?

Det er tid til at blive seriøs om fremtiden for blockchain-teknologi. Det er tid til en verden, en kæde.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Jimmy Nguyen er den grundlæggende præsident for Bitcoin Association, den globale brancheorganisation, der fremmer Bitcoin SV digital valuta og blockchain. En velkendt fortaler for Bitcoin, han var tidligere administrerende direktør for nChain – en førende inden for forskning og udvikling af blockchain-løsninger i virksomhedskvalitet. Jimmy havde også en 21-årig karriere som advokat for intellektuel ejendomsret og digital teknologi og var partner i tre store amerikanske advokatfirmaer..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map