Blockchain-virksomheder har ikke råd til at blive på patentsidelinjen

Twitter spiller forsvar med sine patenter, Square har lanceret et konsortium – som inkluderer Coinbase – for at samle kryptopatenter, og Alibaba er godt på vej med sin mission om at overhale IBM i blockchain-patentkrigene. 

Mange startups tager ikke de nødvendige skridt til at beskytte deres innovationer, og det er en stor fejltagelse. Især i blockchain får en open source-filosofi indlejret i rummet mange iværksættere til at undgå det konkurrencedygtige, territoriale landskab af patentansøgninger. Faktisk tror mange startups, at patenter ikke kan håndhæves på decentraliseret autonom teknologi. Det er ikke sandt. Når de holder afstand, gør de sig selv og samfundet en bjørnetjeneste.

Hvis grundlæggere og iværksættere forbliver på patentsidelinjen, mister de fordelene ved deres innovationer og opfindelser til teknologigiganterne, som ikke har nogen anger for at presse dem ud og sluge endnu flere markeder..

Blockchain-virksomheder bør også være forsigtige med, at deres ideer bliver stjålet. Steve Jobs, den afdøde administrerende direktør for Apple, en gang sagde:

“Vi har altid været skamløse med at stjæle gode ideer.”

Wall Street Journal skrev i 2017 syntes Facebook-medarbejderes nye motto at være: “Vær ikke for stolt af at kopiere.” Men beviset er hidtil, at for få blockchain-startups holder nok opmærksomhed på de potentielle trusler.

I vores undersøgelse af patenttilstanden har vi opdaget at blockchain-patenter skyder i luften. Flere blockchain-relaterede patenter blev offentliggjort i første halvdel af 2020 end i hele 2019, hvilket i sig selv så tre gange så mange blockchain-patenter udgivet som i 2018. Alibaba og IBM er de to øverste patentudgivere med den kinesiske gigant på vej til at overhale sin amerikanske rival. Mastercard sagde på et nylig indtjeningsopkald, at det havde samlet blockchain-patenter for betalinger, der positionerede det til at drage fordel af centralbankernes appetit på digitale valutaer.

Mens de største virksomheder jockey for en position til at udstede nye markeder, er det kun blockchain-virksomheder, der næsten ikke indgiver patenter.

Strategiske beslutninger

En af de vigtigste strategiske beslutninger, en virksomhed kan tage, er at få et patent. Patentering af en opfindelse har indflydelse på virksomhedens værdi. Det beskytter det ikke kun mod copycats, men det blokerer også andre for et bestemt marked.

Spørgsmålet om patentansøgninger kan være kontroversielt i et rum fuld af lidenskab for samarbejde og decentralisering. Men holdninger er ikke monolitiske, og jeg har i de senere år set mere anerkendelse af, at blockchain-virksomheder ikke kan ignorere patentkrigene.

Sikker på, der vil altid være mennesker, der vil have en kropsholdning mod alt, hvad der har at gøre med patenter, og det er respektfuldt. Problemet er, at dette hjælper med at rydde vejen for multinationale virksomheder til at dominere teknologien.

På den anden side af spektret er der pragmatiske forretningsledere, der har besluttet, at innovationsverdenen altid vil omfatte patenter. De er muligvis et mindretal for nu, men de er fast besluttet på at ansøge om patenter og beskytte deres ideer – og potentielle overskud.

For det tredje er der en kohorte, der holder mellemgrunden. De fortaler for open source-filosofien, men accepterer virkelighedens virkelighed. I betragtning af balancen mellem interesser i branchen er deres bedste vej fremad. Blockchain-virksomheder skal spille forsvar.

Den defensive model her er eksemplificeret af Red Hat, som beundres af open source-fortalere. Red Hat har etableret sig i en kerneposition i opfindelsens centrum ved at beskytte Linux-innovationer mod patentangreb. Efter denne model betyder det, at virksomheder kan få patenter og derefter samle dem og give styrke i antal til at afværge større virksomheder, samtidig med at de bevarer fleksibiliteten i, hvordan de bruger deres patenter.

Twitter var også førende inden for defensive patenter, skaber Innovatorens patentaftale med det udtrykkelige mål, at “patenter kun vil blive brugt som et skjold snarere end som et våben.” Twitters administrerende direktør, Jack Dorsey, leder også betalingsfirmaet Square, som har lanceret et konsortium af blockchain-virksomheder til at samle patenter og etablere et konsolideret forsvar, hvis de store teknologivirksomheder søger at komme ind på deres innovationer. Coinbase var en af ​​de første store blockchain-indfødte virksomheder, der sluttede sig til Cryptocurrency Open Patent Alliance.

Dette show af kollektiv kraft er et skridt i den rigtige retning. Hvis blockchain-virksomheder begynder at udnytte fordelene ved patenter, kan de udvælge forretningsvækststrategier bevæbnet med den viden og tillid til, at ingen kan stjæle deres opfindelser..

Patenter kan hjælpe med at gøre blockchain-virksomheder kommercielt bæredygtige. Det er godt for virksomhederne, for blockchain-industrien og for en verden, der vil nyde frugterne af innovation.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

D’vorah Graeser er en amerikansk patentagent og administrerende direktør for KISSPatent, der bruger kunstig intelligensmodeller til at hjælpe virksomheder med at navigere i patentansøgningsprocessen og udføre forretningsinformation.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map