Decentralisering: Bevarelse af privatlivets fred, mens du bekæmper COVID-19

I et forsøg på at holde borgerne i sikkerhed har statslige myndigheder hurtigt implementeret forskellige beredskabsplaner for at bremse spredningen af ​​COVID-19. I Sydkorea er infektionsborgernes bevægelser udsendt via offentlig sms. I Israel har regeringen gjort det godkendt en lov til at spore smartphones, der tilhører dem, der mistænkes for at være inficeret. I USA er regeringen det i samtaler med Google og Facebook for at få adgang til placeringsdata, og i Storbritannien er datagiganten Palantir det fusionere data til National Health Service for at informere landets svar. Det er tydeligere end nogensinde, i hvilket omfang regeringer kan udnytte teknologien til at overvåge og håndhæve begrænsninger.

Da disse foranstaltninger fortsætter med at udrulle, begynder borgerne at indse nogle af konsekvenserne af tidligere privatlivsrelaterede beslutninger og se den relative mangel på kontrol, de har over deres personlige oplysninger. Som vi så fra USA i 2005, blev bestemmelserne i Patriot Act vedtaget i 2001 blev permanent, og de nødforanstaltninger, der beskytter os i dag i krisetider, kan forblive for godt.

Uanset om det er ubevidst, forsætligt, utilsigtet, berettiget eller ej, har vi set myndigheder foretage kompromiser igen og igen mellem folkesundhed og beskyttelse af personlige oplysninger. Er det virkelig nødvendigt?

Personligt privatliv og det større gode udelukker ikke hinanden

Regeringer og virksomheder ser ud til at fungere under den antagelse, at personoplysninger og privatlivets fred skal ofres til gavn for det bedre. Denne kompromis er en falsk dikotomi. Historien viser, at vi heller ikke behøver at ofre.

I dag er det meste af den teknologi, vi bruger, centraliseret. Dette betyder, at når vi bruger en applikation, lever alle tilknyttede data på organisationens servere. Disse data kan omfatte personlige oplysninger om brugere, såsom personnumre, fødselsdatoer, adresser og så videre. Denne koncentration af personoplysninger sætter brugere i fare og giver beslutningstagende beføjelser til dem, der har dataene. Efterhånden som brugerbasen og datasættet vokser, bliver de – og den værdi, de vokser – tilgængelige for flere personer i organisationen. Udvidelsen af ​​adgang og indsamling af data øger risikoen for datalækage, tyveri og endda et ondsindet hack.

I modsætning hertil ville decentral infrastruktur give regeringer og organisationer mulighed for at løse store problemer samtidig med at de beskyttede enkeltpersoners privatliv. Det bredere samfund af decentrale fortalere mener, at folks rettigheder til privatlivets fred er grundlæggende for samfundet.

Decentrale applikationer, der hjælper regeringer med at flade kurven

Selvom det har været udfordrende for de fleste regeringer at implementere teknologiløsninger til bekæmpelse af coronavirus og opfylde databeskyttelseskrav, er det decentrale bevægelsessamfund ankommet til at tage kappen op.

I modsætning til central infrastruktur indsamler ikke decentral infrastruktur brugerdata på en central server. I stedet opbevares data på brugernes enheder eller private skyer og krypteres, så kun brugerens private nøgle kan låse den op. Brugere ejer deres data, og der er ingen koncentration af personlige data på servere i eksterne datacentre.

Engangsidentiteter for at bevare privatlivets fred

For at tackle dette problem bygger en gruppe udviklere en teknologi, kaldet engangsidentiteter, der muliggør sporing af mennesker uden at afsløre deres reelle identitet eller udsætte personlige oplysninger. De håber, at dette vil give regeringerne mulighed for at bremse COVID-19 og enhver anden pandemi.

Holdet bag dette projekt definerer engangsidentiteter som “midlertidige attributbaserede identiteter, der giver slutbrugere privatliv.”

Engangsidentiteter kan bruges til at spore borgernes sundhedsstatus. Borgere vil hver have en mobilapp med en farvekode for deres sundhedsstatus. Når en borger besøger en praktiserende læge, kan den praktiserende læge opdatere deres sundhedsstatus. Mobilapplikationen genererer en engangsidentitet for at beskytte borgernes privatliv i løbet af denne tid, hvilket er, hvordan borgernes reelle identitet forbliver privat.

Til gengæld sender mobilapps rapporter til regeringen og giver den et overblik og indsigt i pandemien til at træffe beslutninger uden at gå på kompromis med folks privatliv.

Mens sporing af inficerede borgere er et problem, er der mange andre. En af dem er overbelastningen af ​​sundhedsinfrastrukturer.

Beskyttelse af data, samtidig med at hospitalsbesøg reduceres

Ledet af en tidligere ConsenSys-udvikler har mere end 30 teknologer og akademikere for nylig mødt hinanden for at opbygge en open source mobilapplikation, der giver brugerne mulighed for at spore deres coronavirus-symptomer gennem en blockchain-baseret platform, der opretholder deres ejerskab af de indtastede data. Symptomsporing har været meget vigtigt for læger, da de forsøger patienter gennem systemet, og decentrale projekter som denne sigter mod at gøre det på en måde, der ikke lader tredjeparter høste kompromitterende information.

Blockchain-baserede symptomsporere kunne også give uddannelse og information i et forsøg på yderligere at reducere antallet af unødvendige hospitalsbesøg. Til sidst kan applikationer, der sporer symptomer, i brug ud over koronavirusens tid, i sidste ende fungere som en tillidsløs grænseflade mellem sundhedssystemet og offentligheden. Teoretisk kunne sundhedsmyndigheder dele undervisningsmateriale med den større befolkning, og borgere kunne vælge de oplysninger, de deler med bestemte parter. Undervejs kan denne teknologi være meget nyttig til at lade patienter navigere i bureaukrati og bureaukratisk patientjournal over sundhedsindustrien.

Der er nye privatlivssindede grupper, der spinder projekter hele tiden op. NBC bare dækket et antal hold, der tager forskellige tilgange. Her er en liste over dem, vi i øjeblikket er opmærksomme på, der i det mindste forsøger at overveje privatlivets fred, mens vi bekæmper virussen med nøgleoplysninger: COVID Watch, NextTrace, GreenPass, CoronaTracker, Corona Trace, COVID Safe Paths, MiPasa, Tech Against Corona, Verily og ingeniørerne hos Pinterest, DP3T, TraceTogether og HaMagen.

En varig forandring

Dette er blot to eksempler på, hvordan decentrale applikationer kan give regeringer og organisationer de værktøjer, de har brug for til at tjene og beskytte samfundet i stor skala uden behov for, at borgerne risikerer deres privatliv, data eller identiteter.

Desværre har mange statslige myndigheder siden begyndelsen af ​​COVID-19-pandemien truet borgernes data i offentlighedens navn. Vi forstår, at i krisetider er nødforanstaltninger uundgåelige, men den teknologi, der er nødvendig for at undgå disse valg, mens den effektivt tjener borgerne, er allerede her.

Meget vil ændre sig i kølvandet på coronavirus, vi håber, at et skift til decentral teknologi er en positiv, der fuldt ud slår rod.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Muneeb Ali, en ph.d.-kandidat fra Princeton University, er medstifter af Blockstack, et projekt på en mission om at opbygge et brugerejet internet. Han er også administrerende direktør for Blockstack PBC, en Public Benefit Corporation, der har samlet mere end $ 75 millioner til at udvikle kerneprotokollerne til Blockstack.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map