DeFi-databehandling er for let – og nuværende oracle-løsninger hjælper ikke meget

Det ser ud til, at vi hver uge hører nyheder om, at et andet DeFi-projekt bliver hacket eller udnyttet. Den seneste afgrøde af ofre inkluderer projekter som Harvest Finance, Akropolis, Value DeFi, Origin og selvfølgelig Compound.

Når der forekommer udnyttelse, involverer de normalt manipulation af referenceprisen som ETH / DAI på en datakilde, såsom Curve, Kyber eller Coinbase Pro. Nogle gange er det en fejl, som i SNX-sagen, hvor den koreanske sejr var citeret med den forkerte decimal.

Relaterede: Finans omdefineret: Du bliver hacket, de bliver hacket, alle bliver hacket

Efterhånden som decentraliseret finansiering vokser, vil potentialet for udnyttelse helt sikkert øges. DeFi bliver mere kompleks, da flere aktiver accepteres som sikkerhed. Kompleksitet vil også stige, efterhånden som indekser bliver mere udbredte og optioner, der afregnes på dagsværdi nå deres potentiale. Succesen med disse resultater afhænger af nøjagtige, sikre data, der er fri for manipulation.

Så hvilken chance har disse mindre flydende referenceværdier for at afværge angreb, når noget som ETH / DAI er så udsat for manipulation? Nogle af disse handles tyndt på få spillesteder og næsten udelukkende på decentrale børser. Andre er beregnede værdier, der er afhængige af tredjeparter.

Afbødning af risikoen for hack og udnyttelse af DeFi

Flere orakler. Hvert orakel er struktureret forskelligt i sine foretrukne datakilder; hvordan de kommer til enighed om dataene; og hvordan de beregner disse priser. En potentiel mulighed, når man beskæftiger sig med mindre væskepar, er at bruge flere orakler. Mens dette vil medføre en ekstra omkostning, har nye nye orakler gjort store fremskridt med at reducere omkostningerne sammenlignet med ældre orakler.

Placering af grænser omkring priser ville fungere som en sundhedsmæssig kontrol. For stablecoins kan vi placere minimums- og maksimumværdier for at mindske den potentielle udnyttelse. For eksempel kunne man indstille prisen på Dai mellem $ 0,97 og $ 1,03.

Afbrydere. For andre kryptovaluta-par end rækkevidde-stablecoins kan vi indstille handelsområder. Og hvis disse intervaller overskrides, kan vi gennemføre en afkølingsperiode. Dette ville fungere på samme måde som afbrydere bruges af Nasdaq og andre traditionelle finansielle markeder. Først efter afkølingsperioden skal man genstarte.

Gennemsnit. Tidsvægtet gennemsnitspris og / eller volumenvægtet gennemsnitspris i forskellige perioder afhængigt af DeFi-projektets brugssag kan også afbøde angreb til lavere likvide priser. Ved at bruge gennemsnit på tværs af tid og volumen har et pludseligt og midlertidigt prisstød mindre indflydelse på referenceprisen. Andre Cronje tager dette yderst i sit Keep3r-orakel, hvor han bruger den daglige gennemsnitspris.

Internt på markedet. Når der forekommer angreb, udnytter de ofte kun den ene side af markedsinterne, f.eks. Kun bud. Store og pludselige svingninger i bud / ask-spreads skal være et tegn på, at noget kan være galt. Som industri skal vi se efter disse hændelser og programadvarsler for, hvornår de sker.

Volatilitetsindeks. Implicit volatilitet, eller IV, spiller en kritisk funktion i økonomi. Det er det grundlag, hvormed optioner er prissat. Selv på modne og likvide markeder som CBOE Volatility Index, som er et volatilitetsindeks, der dækker $ 30 billioner S&P 500 forekommer der stadig forsøg på manipulation. Nuværende DeFi-underforståede volatilitetsberegninger er baseret på IV i Deribits europæiske optionskurser. Ved hjælp af forskellige metoder bakkes den implicitte volatilitet ud på optionskursen, løbetid, udløbskurs, spotpris og gældende renter. Den underforståede volatilitet skal kontrolleres for unormale stød, såsom en pludselig stigning eller fald i IV-værdier i forhold til det underliggende eller i forhold til markedet generelt. Mens IV er en indikation af fremtidige forventninger til volatilitet, er der normalt korrelationer med det underliggende aktiv og / eller markedsvolatilitet generelt. Desuden bør tidsvægtet eller volumenvægtet IV også overvejes især tæt på løbetid for kontantafviklede optioner.

Bedre orakler for et bedre DeFi-økosystem

I en ideel verden kan vi indsamle data fra flere kilder, der er vanskelige og / eller dyre at manipulere.

For det første understøtter eksisterende orakler kun det største kryptokurrencypar og opdaterer ofte ikke prisen nok nok. For eksempel valgte Compound at bruge Coinbase Pro over Chainlink, hvilket for mange måske har virket som et underligt valg.

Selv Chainlink opdaterer dog kun Dai-kontrakten en gang hver 24. time, eller hvis prisen bevæger sig med 2%. Forbindelse blev derfor tvunget til at træffe et valg mellem friske / livlige data eller data fri for manipulation. Hvis de havde valgt Chainlink fremfor Coinbase Pro, er det stadig muligt, at de ville have lidt tab, mens prisen på Dai blev manipuleret til at svinge inden for 2% -området. Men det ville have været et dødsfald på tusind nedskæringer snarere end den katastrofale udslæt, de endte med at lide.

Mange kryptokurver handler kun på en eller to børser, nogle gange kun på decentraliserede børser og har meget lidt likviditet og lider af høj volatilitet. I disse typer situationer og andre skal DeFi-projekter samarbejde med orakler, der kan levere den bredde af data, de har brug for sammen med den livlige data, der er vigtig.

Hvert DeFi-projekt står over for et unikt og tydeligt sæt variabler. Derfor er ikke alle de foreslåede løsninger egnede til hvert projekt. Et projekt skal overveje dets unikke datakrav, og hvilke kompromiser der passer til deres behov.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Samuel Kim er grundlægger af Umbrella Network, et lag-to-orakel, der giver den næste generation af DeFi-applikationer. Tidligere var han grundlægger og administrerende direktør for Lucidity, en blockchain-baseret gennemsigtighedsløsning til digital reklame og medstifter af Gimbal, en mobil reklameplatform. Han er kandidat fra Columbia University og modtog sin MBA fra Chicago Booth School of Business, hvor han koncentrerede sig om analytisk finansiering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map