DeFi er fremtiden for bankvirksomhed, som menneskeheden fortjener

Decentraliseret finansiering er en form for finansiering, der ikke kræver traditionelle formidlere som banker, mæglervirksomhed eller børser. Alt det arbejde, der normalt håndteres af disse institutioner, udføres i stedet af teknologiske løsninger, herunder smarte kontrakter og blockchain.

Det ældre banksystem og DeFi er markant forskellige. Mens traditionel finansiering er langsom til at udvikle sig og tilpasse sig, har virksomheder, der opererer i DeFi-sektoren, på få år bygget et parallelt finansielt system fra bunden. Der er betalingssystemer, udlånsprotokoller, børser og mere. Der er også et voksende marked for stabilt mønter med fiat-bundne aktiver inklusive Tether (USDT) og USD Coin (USDC).

Forbedret afkast

En af hovedforskellene for DeFi er det potentielle kapitalafkast / besparelser, som detailbrugere kan forvente. Den gennemsnitlige bankrente for en kontrolkonto i USA i dag er en kun 0,06%, og den gennemsnitlige opsparingskonto tilbyder kun en marginalt forbedret sats på 0,09%. Sammenlign dette med at holde dine penge i en DeFi-protokol som Yearn.finance-hvælvinger, og du kan forvente at modtage et 11,4% årligt procentudbytte på dollar-bundne stablecoins. Fra det finansielle afkast perspektiv slår DeFi traditionel bank uden for syne.

Langsom til at innovere

En anden nøglefaktor, der fremmer DeFi fremad, er dens innovationskultur. Banksektoren er derimod notorisk langsom til at tilpasse sig. Prøv at tænke på de store forbedringer, som bankerne har leveret i løbet af de sidste par år, og du trækker sandsynligvis et tomt.

Det betyder ikke, at banker ikke har leveret nogen innovationer. I det sidste halve århundrede har de indarbejdet kortbetalingsteknologi, internetbanktjenester, telefonbank og mobilapps. Det er ikke noget, men det er heller ikke en meget lang liste. Du tror måske, jeg har glemt at medtage pengeautomater, men de går tilbage til 1967, hvilket gør den særlige innovation mere end et halvt århundrede gammel.

Sænkning af barrierer

En af de vigtigste forskelle mellem ældre banker og DeFi er i, hvordan og hvor de sænker barrierer. Decentral finansiering er fokuseret på at sænke barrierer for forbrugerne, hvilket gør bankvirksomhed mere inkluderende og tilgængelig for alle. Samtidig lukker murstenbanker filialer i et forsøg på at spare penge. I de sidste fem år har 3.500 high-banker været permanent lukket deres døre i Det Forenede Kongerige, et tal, der svarer til cirka 55 om måneden.

Da personlig bankvirksomhed eroderet af bankerne selv, har de udjævnet det konkurrenceprægede landskab for DeFi at konkurrere. Mens DeFi forsøger at sænke barrierer for forbrugere, har det ældre banksystem utilsigtet sænket hindringerne for konkurrence. Som Bill Gates sagde i 1994: ”Bank er nødvendig; banker er ikke. ” Ingen har taget dette mere til sig end det ældre banksystem.

Mere at gøre

Selvom DeFi har gjort store fremskridt i de senere år – især med 2020, der er en standout for sektoren – er der stadig en enorm mængde arbejde at gøre. Et af de største stikpunkter for branchen er, at det stort set har været afhængig af Ethereum blockchain. Sidste år, da populariteten af ​​DeFi voksede, sænkede transaktionshastigheder til en gennemgang, mens transaktionsgebyrer steg.

Der er nogle nye spillere, der når kritisk masse lige på det rigtige tidspunkt for at tilbyde et alternativ. Især Polkadot bliver ofte udråbt som en udfordrer til Ethereums krone, hvor en række udviklere nu arbejder på produkter til netværket. I de 12 måneder, der slutter med andet kvartal 2020, er Polkadots “næste generations netværk” vidne til en stigning på 44% i aktive udviklere. Med over 250 projekter, der nu bygger på Polkadot, er det sandsynligt, at upstart kan tage en betydelig del af DeFi-kagen. Samtidig er der projekter, der forsøger at afbøde Ethereums vækstsmerter med sidekædeløsninger.

Mistillid og vrede

Regeringernes beslutning om at redde private banker med offentlige penge kan have holdt bankinstitutioner flydende efter finanskrisen, men vrede over fiaskoen bobler stadig lige under overfladen. Krisen er også tæt knyttet til historien om Bitcoin (BTC) og decentraliserede penge, da Bitcoins oprindelsesblok bar indskriften: “The Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen af ​​anden redning for banker.”

En DeFi-protokol er kun så god som den person, der programmerer den. Der har været en række højt profilerede udnyttelser og hacks af DeFi-protokoller, hvilket har fremhævet svagheder i sektoren. Da vækst ikke viser tegn på afmatning, er det klart, at fremtiden for bank- og finansiel innovation hører til decentralisering.

Denne artikel indeholder ikke investeringsrådgivning eller anbefalinger. Enhver investerings- og handelsbevægelse indebærer risiko, og læsere bør foretage deres egen forskning, når de træffer en beslutning.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Ilia Maksimenka er grundlægger og administrerende direktør for PlasmaPay, en global, digital betalingsplatform, der muliggør problemfri adgang til decentral finansiering. Før oprettelsen af ​​Plasma Alliance Group i 2017 grundlagde Ilia Edster, en af ​​Ruslands tidligste e-læringsplatforme og en online portal til over 10.000 universiteter og skoler, og blev senere leder af international forretningsudvikling på den åbne online uddannelsesplatform Coursmos. i 2016. Ilia blev tildelt en Master of Economics fra Plekhanov Russian University of Economics og en certificering i business management fra McGill University.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map