Et vartegn for Blockchain Island

Silvio Schembri er juniorminister for finansielle tjenester, digital økonomi og innovation inden for Maltas premierminister

Malta bliver den “Blockchain Island” er ikke længere en fjern drøm, men en realitet, der – inden for en meget kort tidsramme og gennem vores utrættelige forpligtelse til at inkorporere, bruge og omfavne denne nye, nye teknologi – har ført vores land til forreste inden for blockchain-sfæren; bekræfter vores holdning som et centralt referencepunkt for andre lande, som uundgåeligt vil følge.

Det seneste meddelelser af Malta Financial Services Authority (MFSA) og Malta Digital Innovation Authority (MDIA) var meget vigtige for investorer og operatører, der ser på at etablere deres operationer og hovedkvarter i Malta. Det var en vigtig bedrift for Blockchain Island, da MFSA godkendte de første virtuelle finansielle aktiver (VFA) agenter, senere efterfulgt af MDIA udstedelse den første akkreditering af systemrevisorer af innovative teknologiordninger.

Både VFA-agenter og systemrevisorerne har et kæmpe ansvar i deres hænder, da de vil fungere som portvagterne for denne fremvoksende branche, som den maltesiske regering vurderer vil være lige så stor som spilbranchen om få år.

VFA – agenter hjælper deres klienter i henhold til Lov om virtuelle finansielle aktiver samtidig med at man ansøger til MFSA på deres vegne. VFA – agenter er primært ansvarlige for at foretage indledende due diligence – ansøgere og gennemføre Test af finansielt instrument, som repræsenterer et to-lags sæt obligatoriske tests, der er beskrevet i lov om virtuelle finansielle aktiver, der bestemmer den regulerende ordning, som et DLT-aktiv (Distribueret Ledger Technology) er underlagt. VFA Agents vil i sidste ende indsende ansøgningen til MFSA på vegne af deres kunder.

Derfor vil VFA’er være den første forsvarslinje og skal støtte MFSA både før og efter registreringsovervågningsprocessen. Dette betyder, at der er indført en streng due diligence-proces, der vil hæve Maltas troværdighed og alvor som den ultimative valgmulighed for operatører, der opererer i dette rum.

Interessen for, hvad Malta tilbyder til blomstringen af ​​blockchain-industrien, var ret overvældende, idet MFSA modtog over 350 underretninger fra virksomheder, der opererer i denne sektor. At have VFA-agenter på plads og identificeret, kan virksomheder og operatører i dette rum nu begynde at gennemgå den strenge proces for at erhverve en licens.

Det samme gælder for systemrevisorer, der er akkrediteret af MDIA, som vil foretage gennemgange af det teknologiske system og komme med en rapport baseret på de retningslinjer og mål, der er offentliggjort af MDIA. Dens mål er baseret på fem hovedprincipper: sikkerhed, behandlingsintegritet, tilgængelighed, fortrolighed og beskyttelse af personoplysninger.

Det samme som VFA-agentens opgaver, vil systemrevisorerne hjælpe MDIA i hele certificeringen af ​​klienterne Innovative teknologiske arrangementer og servicesplatforme, hvilket betyder, at systemrevisorer vil være MDIAs vigtigste referencepunkt.

Bro mellem myndighederne

Udover at have de første VFA-agenter og systemrevisorer på plads, er der en anden milepæl, der ikke kan gå ubemærket hen, og det er broen mellem begge myndigheder – dvs. MFSA og MDIA – der vil udstede en licens. Virksomheder, der handler i virtuelle valutaer, skal muligvis engagere en systemrevisor. Disse revisorer er de vigtigste broer mellem MFSA og MDIA.

De er en grundlæggende komponent i reguleringssystemet, der vil garantere, at de teknologiske ordninger har de nødvendige standarder og kriterier. Derfor er bro mellem begge myndigheder nøglen til at sikre den bedst mulige praksis for markedsintegritet, finansiel stabilitet og forbrugerbeskyttelse. De love, der trådte i kraft i november 2018, giver retssikkerhed, som operatører inden for forstyrrende teknologier er på udkig efter.

Det var en ekstrem grundig og omhyggelig proces at nå frem til, hvor vi er i dag. Helt fra starten har vi sat tonen for, at banebrydelse for Blockchain Island vil ske på en sådan måde at beskytte vores jurisdiktions bedste interesse. Således har der været meget aktivitet lige siden vedtagelsen af ​​lovene, og begge myndigheder arbejdede synkroniseret for at træffe de nødvendige forberedelser til licensprocessen.

Malta på avantgarde

At have dette på plads sætter Malta et skridt væk fra at være den første jurisdiktion i verden til at udstede den første licens i et reguleret miljø, der giver disse virksomheder mulighed for at blomstre inden for et stærkt økosystem.

Malta har med succes positioneret sig som kernen i denne sektor, og den seneste milepæl vil skabe tillid og sikkerhed inden for DLT-sfæren samt give investorer og forbrugere ro i sindet og lovgivningsmæssig anerkendelse fra den europæiske centrale myndighed. For det meste ønsker vi at få prestige blandt virksomheder, der erhverver en maltesisk licens.

Afslutningsvis vil jeg gerne udtrykke min hjertelige tak for det store arbejde, der er udført af begge myndigheder, som sætter sig som omdrejningspunkt inden for regulering af kryptoaktiver. Malta har endnu en gang bevist sit engagement i at omfavne nye teknologier og være hjemsted for operatører, der sætter fod på Blockchain Island.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map