Ethereum Istanbul – Hurtigere, men stadig ikke verdenscomputeren

Vitalik Buterin har hævdet, at Ethereum vil støtte 3.000 transaktioner pr. Sekund efter den kommende Istanbul-fork.

Twitter

Vil dette frigøre en ny bølge af Ethereum-kreativitet? Kan vi forvente en stigning i trafikken på Ethereum-netværket? Kunne dens stigning påvirke prisen på ETH?

Ethereum er langsom

Den konventionelle visdom er, at Ethereum er for langsom. Men til hvilket formål er det for langsomt? Det ser ud til at være tilstrækkeligt hurtigt til finansielle tjenester. Men den fejl, folk begår ved at sige “Ethereum er langsom”, misforstår, hvad en stor ting, kontraintuitivt, det er at være langsom. ETH fungerer, fordi brugerne ønsker at betale (i form af “gas”) for at udføre beregninger.

Hvis Ethereum er overbelastet, betyder det, at der er flere mennesker, der ønsker at betale for at have Ethereum-beregninger, end der er kapacitet til at tillade det..

For at sige det på en anden måde, lad os sige, at du ejer en Apple Store, og at der er en stadigt voksende række kunder, der venter på at købe den nyeste iPhone. Jo flere kunder du har, jo mere fortjeneste. Hvis du har problemer med at acceptere det beløb, som folk vil give dig for at kunne bruge din tjeneste, har du det godt. Du klager ikke i den situation.

“Verdenscomputeren” er ikke noget

Så det viser sig, at det er meget dyrt at opnå konsensus over beregning – og derfor så langsomt som melasse. Istanbul vil gøre Ethereums konsensus lidt hurtigere, men udtrykket “verdenscomputer” virker hyperbolsk, da det antyder, at der kunne være en enestående enhed, der håndterer verdens beregningsbehov. Det kommer ikke engang tæt på 3.000 transaktioner pr. Sekund. Ethereums nuværende tilstand er mere beslægtet med en “Trust Machine” – at låne navnet på Alex Winters blockchain-dokumentar – end en “verdenscomputer.”

DApps er heller ikke noget

Hvad er en “decentral applikation”? Det er en blandet metafor, der er tilbøjelig til forvirring. Ordet “app” er uadskilleligt fra stigningen i smartphones og naturligvis stigningen i “App Store.” Så snart du siger “DApp”, skildrer du en lignende verden af ​​uendelig mulighed og kreativitet. Denne mangelfulde ræsonnement forstærkes af samtale i den originale Ethereum-hvidbog om oprettelsen af ​​en Turing-komplet “verdenscomputer”. Dette antyder, at der er et uendeligt antal applikationer, der er i stand til at køre på Ethereum. Men da kørsel af beregninger under konsensus kommer med en pris, vil de altid være større end omkostningerne ved at køre beregninger uden konsensus – selvom omkostningerne ved konsensus reduceres kraftigt.

Salgsautomater er en ting

Omkostningerne ved konsensus er, hvorfor det giver mere mening at tale om, hvad Nick Szabo kalder “salgsautomater.” Hvis en kode ikke håndterer værdi, hvorfor så ikke udføre den i et hurtigere, billigere og mere centraliseret miljø? Dette reducerer de praktiske anvendelser af lagring, transmission, køb, salg, opdeling, deling eller på anden måde manipulering af værdi. Dette betyder, at praktiske anvendelser naturligvis ville være pragmatiske værdi-i-værdi-værdi-smarte kontrakter som decentraliserede børser, token-swaps, ikke-svampelige token-salg, token-udstedelse (ICO eller STO) -kontrakter og udlån og vilkårlige finansielle produkter (DeFi). Hvis vi havde en “verdenscomputer” (det har vi ikke), kan det være fornuftigt at tale om DApps, men indtil da, hvad vi har, er salgsautomater.

Lånemaskiner er også en ting

Smarte kontrakter vedrørende sikkerhedsstillelse og udlån af digitale aktiver får stor opmærksomhed i disse dage. Med hensyn til dette er især ETH godt positioneret, da det har en relativt stor likviditetspulje og en meget høj grad af programmerbarhed. DeFi betyder, at der er meget forskellige sæt programmerbare digitale finansielle produkter, men i øjeblikket er ideen om en “Lending Machine” en, der får mest opmærksomhed. Især udlån synes attraktive, fordi de nuværende DeFi-protokoller producerer op til 10% renter. Dette kunne ses som en “killer-app” til krypto, fordi traditionelle banker har været så tæt på 0% interesse i så længe – og det er en tvingende grund til, at nye brugere kommer til krypto. I øjeblikket er næsten 700 millioner dollars i værdi låst i DeFi-kontrakter. Det er stadig at se, om så høje satser holder op, når flere og flere penge strømmer ind på markedet og søger høje afkast.

Spilleautomater

En anden åbenbar applikation er spilapps. Dette er en variation på den “decentrale udveksling”, men i stedet for at udveksle et forudsigeligt beløb på et token til et andet, udveksler brugerne i det væsentlige tokens til uforudsigelige afkast. En af fordelene ved smart kontraktsbaseret spil i forhold til andre former for onlinespil er, at gennemgang af de smarte kontrakter kan sætte spillerne i stand til at afgøre, om spillemaskinen er “beviseligt retfærdig”, i modsætning til de centraliserede børser, der kun er påviseligt uretfærdige.

Behovet for hastighed

Hvis alt, hvad vi bygger, er salgsautomater, udlånsmaskiner og spilleautomater, har vi virkelig brug for ydeevne? Udbydere af “decentraliserede børser” insisterer på, at når de er hurtige nok, vil de opnå likviditeten i “centraliserede børser”. Men historisk set har likviditet altid bevæget sig mod højfrekvente handelssteder – og betroet computing vil altid give en præstationsfordel versus tillidsløs.

En af de store ting ved stigningen i ydeevne er simpelthen at øge kapaciteten i eksisterende apps og at gøre det muligt for flere lignende apps at køre på Ethereum. Men præstationsforøgelsen fra Ethereum Istanbul ser ud til at være usandsynlig at producere endnu usynlige typer applikationer.

Miko Matsumura er en generel partner med venturekapitalfonden gumi Cryptos Capital. Han er også medstifter af Evercoin, en tegnebog og børs. Han har arbejdet i Silicon Valley i 25 år med open source softwareprojekter, startende med introduktionen af ​​Java-programmeringssproget, som han var chefevangelist for..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map