Finansiel læsefærdighed vil gøre den digitale aktivsindustri bæredygtig for fremtiden

Kryptovalutamarkedet er stadig i sin barndom, og den overvældende følelse af mulighed er stærk. Rækken af ​​holdninger til krypto er generelt bred, men nylige undersøgelser kaster lys over visse tilbøjeligheder på en eller anden måde. På den ene side ser vi begyndere, der begiver sig ind i projekter, som de ikke fuldt ud kan forstå, og på den anden side ser vi aspiranter til kryptoinvestering, der sætter spørgsmålstegn ved deres evne til at blive involveret.

I den ene ende af spektret er kryptodilettanterne, hvor interessant og forståelse har tendens til at være omvendt korreleret. Sidste år interviewede den hollandske bank ING omkring 10.500 mennesker i Europa om kryptokurver. Af de 13% med den laveste kryptoviden, 80% demonstreret høj eller medium tillid til sin fremtid. Den kognitive bias, som disse fund antyder, skaber en ubehagelig rejse mod kryptomasseadoption. Alligevel tror jeg, at interessen, uanset om den matches af god forståelse eller ej, er et skridt i den rigtige retning.

En tidligere undersøgelse, der undersøgte 1.000 onlineinvestorer afslører at 44% af respondenterne ikke handlede krypto, fordi de følte, at de manglede den rette uddannelse. Mere end halvdelen af ​​de adspurgte kvinder indrømmede især, at en mangel på viden var den største barriere for adgang til kryptoinvestering, selvom deres interesse i at gøre det matchede mændenes. En separat afstemning foretaget af Grayscale sidste år viser, at amerikanske investorer ville være mere tilbøjelige til at investere i Bitcoin (BTC), hvis de var mere vidende om aktivet i forhold til aktier og obligationer.

Denne begrænsning går ikke længere ubemærket hen i rummet. CoinMarketCaps midlertidige administrerende direktør, Carylyne Chan – der for nylig trådte tilbage – delte, at hun forlod kryptovaluta-datasiden med håb om, at den vil spille en mere fremtrædende rolle i kryptovalutauddannelse.

Manglende økonomisk uddannelse

At falde i FOMO eller blive frosset af FUD er simpelthen at sætte spørgsmålstegn ved din egen vurdering. Ville en af ​​disse eksternt pålagte opfordringer til handling eller passivitet nogensinde blive viral, hvis folk simpelthen var bedre informeret?

Skylden er dog ikke helt på individet. Med velrenommerede publikationer, der cirkulerer artikler om, hvordan du er den eneste, der ikke er rig på BTC, er det ikke underligt, at folk skynder sig at skabe en tegnebog. Alligevel er det eneste akronym, du skal sværge ved, DYOR, før du “dypper dine egne ressourcer” ned i “den næste Bitcoin.” Hele denne fortælling fører til dårligt overvejede investeringer og fremmer søgningen efter en hurtig kryptobuck.

Som et resultat af de lave adgangsbarrierer, går uerfarne investorer uden økonomisk baggrund ind i kryptorummet i forventning om øjeblikkelig afkast. Det er en legitim strategi at høste overskud fra daghandel, men det er uretfærdigt og kortsigtet at få hele branchen til det. Hvordan forventer vi, at traditionelle finansfolk og de eftertragtede fortalere for “milliardærens tilgang” tager digitale aktiver seriøst, da langvarig for de fleste kryptoinvestorer er en uge?

Den opfattede dikotomi mellem digital og traditionel finansiering kan afskrækkes ved at vise potentielle investorer, at grundlæggende økonomiske principper er en springbræt for vellykket kryptoinddragelse, og at en misforståelse om en almindelig proces inden for virksomhedsfinansiering kan medføre et tab af alle involverede spillere..

En funktion, der forekommer i begge typer finansiering, er udbyttebetalinger. I år forsøgte mange virksomheder globalt at uddele udbytte på baggrund af konkursindgivelser og rekord ledighed på markederne. Dem med en solid økonomisk forståelse ville være opmærksomme på, at mens kontrollen med udbyttepolitikker helt falder ind under den virksomhed, der distribuerer dem, er aktie / token-prisen helt markedsdrevet, og kryptomarkeder er notorisk mere volatile. Udbyttebetalinger påvirker prisen: Typisk forventes en stigning på offentliggørelsesdatoen og et fald med et tilsvarende beløb på ex-udbyttedagen..

At forstå disse principper, når de forventer udbytte fra kryptovirksomheder, betyder, at brugerne vil være mere opmærksomme på deres bevægelser i disse tider, uanset om de skynder sig at købe flere tokens, hvilket utilsigtet kan få prisen til at stige, eller sælge deres tokens, når udbyttebeløbet er afsløret.

Mainstream-virksomheder står over for de samme forsøg som kryptoselskaber i denne henseende. Ifølge en rapport af Janus Henderson, en fondsforvalter, der sporer udbytter globalt, har der været nedskæringer i udbytteudbetalinger i alle regioner undtagen Nordamerika. Mainstream finansielle virksomheder opfyldte ikke aktionærernes forventninger, og bekymringen er, at når disse virksomheder har råd til at betale udbytte – for eksempel i 2021 – vil de allerede have mistet deres investors tillid.

For blockchain-virksomheder med bæredygtige forretningsmodeller er afbrydelsen med finansieringskoncepter, som gør-det-selv investorer fra det stadig niche kryptosamfund ser ud til at være afskrækkende at se. At være suveræn for dine aktiver kommer med et sæt ansvarsområder, og vi lærer alle sammen, hvordan vi kan overvinde de udfordrende dele af denne branche til en stærkere fremtid.

Gør digitale aktiver den traditionelle finansiering nervøs?

Tilsyneladende ikke når det kommer til amerikanske og europæiske institutionelle investorer. Ny forskning fra Fidelity Digital Assets viser, at 36% af de næsten 800 undersøgte institutionelle investorer allerede er investeret i digitale aktiver. Kæmpe næsten 80% af dem finder noget tiltalende ved aktivklassen, det være sig den innovative teknologi eller det store potentiale opad. Legitimiteten af ​​krypto på traditionelle finansielle markeder vil være meget lettere at opnå, hvis vi ser flere og flere eksempler på bagmænd, der er i det i det lange løb.

Ud over at se eksempler behøver troen på fremtiden for en ny teknologi ikke altid at blive mødt af et rungende ja eller nej. Det er netop derfor, du har brug for uddannelse – for at se nuancen kritisk. Den økonomiske krise, der stammer fra COVID-19-pandemien, fik alle til at se andre steder end blot centralbankregulerede valutaer, og et moderne guldrusk fulgte efterfulgt af meget volatile måneder for Bitcoin.

De fleste traditionelle investorer støtter allerede BTC og altcoins, men ingen dumper alle deres milliarder dollars i en enkelt aktivklasse. Michael Novogratz, veteran hedgefondschef, blev kryptokorsfarer, sagde det ret klogt for dem af os, der var forvirrede:

“Min mening er, at Bitcoin langt overgår guld, men jeg vil fortælle folk at have meget mindre Bitcoin, end de har guld, bare på grund af volatiliteten.”

Novogratz rådgiver nybegyndere af digitale aktiver om ikke at lægge mere end 2% af deres midler i BTC og siger, at beholdninger ud over denne tærskel skal forbeholdes professionelle.

Andre virksomheder som Fidelity har også vist, hvor alvorligt de tager Bitcoin som et investerbart aktiv. Fidelity indgav for nylig papirarbejde hos US Securities and Exchange Commission, der informerede tilsynsmyndigheden om en ny fond dedikeret til Bitcoin, og det har været et eksempel på en traditionel fond, der ser potentialet i digitale aktivinvesteringer i det lange løb.

Til sidst, på trods af disse begrænsninger, er det op til hele samfundet – både virksomheder og individuelle investorer, men også tilsynsmyndigheder og lovgivere – at sikre, at vi ved nok til at investere godt og investere sikkert.

Denne artikel indeholder ikke investeringsrådgivning eller anbefalinger. Enhver investerings- og handelsbevægelse indebærer risiko, og læsere bør foretage deres egen forskning, når de træffer en beslutning.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Antoni Trenchev er medstifter og administrerende partner for Nexo, en udbyder af øjeblikkelige kryptokreditlinjer. Han studerede finansret ved King’s College London og Humboldt University of Berlin. Som medlem af Bulgariens parlament fortalte Trenchev for progressiv lovgivning for at muliggøre blockchain-løsninger til en række e-forvaltningstjenester, især e-afstemning og lagring af databaser i en distribueret hovedbog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map