Fremtiden for kryptohandel vil være omni-chain

Det er nu næsten uomtvisteligt, at decentraliseret finansiering er blockchains “killer use case.” Samlet værdi låst i DeFi voksede med over 3.000% i løbet af året frem til januar 2021. På DApp Radar placeringer, otte af de top 10 DApp’er på Ethereum er DeFi. Uniswap ser flere brugere end nogen anden applikation og er indstillet til gennemsnitligt $ 1 milliard om dagen i handelsvolumen i januar.

I betragtning af de udfordringer, vi ser med centraliserede udvekslinger, er skubbet mod DeFi næppe overraskende. Centraliserede platforme tilbyder begrænsede udlåns- og stakingmuligheder, og dem, der findes, afhænger af, at brugerne sætter deres tillid til børsen. De er også underlagt regionblokering og handelscensur, lider af fragmenteret likviditet på grund af forskelle i produkttilbud og har et begrænset udvalg af instrumenter.

Til sammenligning har DeFi-brugere nu adgang til en række muligheder for udlån og indsatser i kæden. DeFi er også censurresistent med komponerbare apps, som mange har kaldt “penge Lego” og har næsten ubegrænsede muligheder for forskellige typer finansielle køretøjer.

Imidlertid er DeFi’s største akilleshæl Ethereum. Jo flere apps der bunker på platformen, jo mere begynder Ethereum at vise sit slid som en dateret teknologi med stort behov for opgraderinger. Ethereum 2.0 viser noget løfte, men tidslinjen er fjern, med skalerbarhed forventes kun i 2022 eller senere.

Relaterede: DeFi-brugere bør ikke vente ledigt på, at Eth2 rammer sit skridt

I mellemtiden overlades brugerne til at holde op med langsomme bekræftelsestider og, vigtigere, ublu gebyrer, der begrænser DeFi-deltagelse til store forbrugere og hvaler. I januar var det gennemsnitlige transaktionsgebyr op til over $ 10. Når DeFi-transaktioner er afhængige af mere komplekse smarte kontraktinteraktioner eller brugere, der deltager i multi-protokolhandler, kan disse omkostninger blive uoverkommelige for mange mennesker.

Interessen for multi-chain DeFi vokser

Delvist drevet af Ethereums problemer blev interoperabilitet og andenlagsplatforme et vigtigt fokusområde for mange platformudviklere i 2020, som for nylig er begyndt at bære frugt med flere bemærkelsesværdige eksempler.

For eksempel besluttede Aaves venture til ikke-svampelige tokens, Aavegotchi, for nylig at migrere til Matic Network fra Ethereum med henvisning til høje transaktionsgebyrer som driver. Sent sidste år valgte Sam Bankman-Fried, grundlægger af centraliseret børs FTX, at bygge sit DeFi-projekt, Serum, på Solana blockchain efter platformens lancering af en interoperabilitetsbro med Ethereum blockchain. Andetsteds annoncerede Ethereum-baserede 1-tommer, at de udvidede til Near blockchain, som også driver sin egen bro forbundet til Ethereum.

Begrundelsen er klar. DeFi-projekter ønsker at bevare evnen til at interoperere med Ethereum, og de platforme, der går ind i Ethereum-økosystemet, tilbyder denne mulighed. Men denne tilgang har stadig nogle kritiske begrænsninger. I sidste ende fremmer det et scenario, hvor flere blockchains er broet til Ethereum, men ikke til hinanden. Det er ikke et ægte interoperabelt blockchain-økosystem.

Derudover mangler det altid iboende komposibilitet, fordi bromodellen afhænger af to separate platforme, der kører deres egen blockchain. Der skal stadig være en brotransaktion mellem to token-transaktioner på begge sider.

Omni-chain er DeFi’s eneste bæredygtige fremtid

I øjeblikket er der kun to deltagere med et levende mainnet – Cosmos og Polkadot. Polkadot viser et betydeligt løfte og tiltrækker betydelig udvikling fra DeFi-samfundet. Projekter som Acala, Equilibrium og Akropolis har ambitiøse mål om at skabe multifunktionelle DeFi-platforme baseret på Polkadot.

Imidlertid involverer Polkadot-tilgangen til interoperabilitet mellem faldskærmene, der er forbundet med dens centrale Relækæde, en teknisk kompleks teknologi, der kaldes mellemkædemeddelelser blandt faldskærme. Selvom dette giver et stort potentiale for en bred vifte af transaktionstyper, fokuserer den mere enkle, men elegante inter blockchain-kommunikationsprotokol, der bruges af Cosmos på aktivoverførsler mellem kæder. Det giver enhver Cosmos SDK-kæde mulighed for at oprette forbindelse til andre.

Af denne grund egner Cosmos sig som den ideelle platform til DeFi-udviklere. Cosmos SDK-kæder er 100 gange mere effektive end Ethereum med hensyn til TPS og blokplads. Desuden når Cosmos Network et bøjningspunkt for sin vækst, med flere bemærkelsesværdige apps, der nu er i drift.

Disse applikationer inkluderer vellykkede DeFi-komponenter såsom Thorchains cross-chain DEX, Kava’s CDP, e-money’s token fiat valutaplatform eller Terras 100 millioner dollars plus stablecoin. De bruger hver deres egen blockchain med deres egen unikke tokenomics-model, der understøtter et token med $ 10 millioner – $ 100 millioner i markedsværdi.

Cosmos Network understøtter også ikke-DeFi-projekter med deres egne token-modeller, såsom Altheas mesh-netværk af internetroutere eller Persistence’s enterprise blockchain-produkt.

Fra udvikling til adoption til likviditet

I takt med at transaktionerne stiger blandt Cosmos Network-tokens, vil efterspørgslen efter likviditet stige. Cosmos Network kan understøtte en eksponentielt større mængde økonomisk aktivitet end Ethereum, mens den tiltrækker en bredere kundebase med lavere transaktionsgebyrer. Dette gør det til et optimalt grundlag for behandling af en massiv del af handel på tværs af kæder.

Cosmos kan understøtte DEX’er til at bytte aktiver, men det kan også understøtte derivater som shorts, futures, gearing, evigvarende swaps, tokeniseret rente, likviditetspuljer, identitetsstyring, automatiseret markedsføring og andre centrale aspekter af et meget sofistikeret centraliseret marked.

Endelig viser banker og andre finansielle institutioner allerede tegn på parathed til vedtagelse af blockchain, men de vil næsten helt sikkert ikke bruge Ethereum. Mere sandsynligt er, at de vedtager tilpassede løsninger. En omni-chain-platform, der kan interagere med en lang række virksomhedsnetværk, er derfor et must-have for at forberede det punkt, hvor der er et behov for handel med traditionelle finansielle instrumenter med decentrale digitale aktiver.

2020 var året, hvor DeFi cementerede sin plads som blockchain’s killer use case, men 2021 vil være året, hvor interoperabilitet begynder at blive normen snarere end undtagelsen.

Denne artikel indeholder ikke investeringsrådgivning eller anbefalinger. Enhver investerings- og handelsbevægelse indebærer risiko, og læsere bør foretage deres egen forskning, når de træffer en beslutning.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Luke Kim, oprindeligt fra Tokyo og Seoul, er medstifter af Berkeley Blockchain Xcelerator, en medopfinder af to blockchain-baserede offentlige finansmodeller i partnerskab med et amerikansk borgmesterkontor og skaber nu fremtiden for handel med Sifchain.finance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map