Hvordan Blockchain kunne decentralisere musikindustrien

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterne alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Vores gæsteforfattere inviterer læsere til at diskutere de mest polemiske, tvetydige og diskutable emner inden for kryptovaluta-, blockchain- og fintech-industrien.

Hvis du vil blive vores gæsteforfatter og blive offentliggjort på Cointelegraph, bedes du sende os en e-mail på [email protected]

”På trods af sin voldsomme smerte kan historien ikke opleves,

men hvis det står mod, behøver det ikke at blive levet igen. ”

– Maya Angelou

Tredive år efter Den Himmelske Freds Plads protester, den kinesiske regering arbejder stadig på at fjerne spor af begivenheden fra dens kulturhistorie.

Tidligere denne måned en musik fan skrev, “Jeg tør ikke sige det, og jeg tør heller ikke spørge” på et populært kinesisk onlineforum med hensyn til forsvinden af ​​Li Zhi, en kinesisk musiker, der turde udtale sig om sociale spørgsmål og demokrati i sine sange.

For tre måneder siden blev Li’s tour uventet annulleret, hans sociale mediekonti gik offline, og hele hans diskografi blev skrubbet fra Kinas musikstreamingsplatforme. Denne ufrivillige “spøgelse” er ikke isoleret: Den kinesiske regering har slået ned på kunstnere og aktivister som Li som forberedelse til 30-årsdagen for protesterende demokrati på Den Himmelske Freds Plads, der fandt sted den 4. juni 1989. Det er rapporteret at Kinas kommunistparti har tilbageholdt snesevis af aktivister og kunstnere, der har nævnt grusomhederne ved massakren.

Det er ingen overraskelse, at den kinesiske regering aldrig har erkendt den dag eller den tusinder af civile der blev skudt og dræbt i hænderne på dens hær. Dette er ikke ualmindeligt for lande med enpartssystemer og regimer, der ønsker at kontrollere information. Men mens det forsøger at slette den kollektive hukommelse af Tiananmen-protesterne, kæmper kunstnere og aktivister som Li for at huske – for at sikre, at noget så mørkt aldrig ville finde sted i hænderne på et styrende organ igen.

Tech gigant censur

Desværre hjælper tech-giganter i USA grundlæggende med fratagelse af skabere som Li – og derfor undertrykkelse af demokrati. I det tidlige forår, Hong Kong Free Press rapporterede, at Apple Music havde fjernet den Hongkong-baserede sanger Jacky Cheungs sang for sin henvisning til Den Himmelske Freds Plads:

“Ungdommen er vred, himmel og jord græder / hvordan blev vores land et hav af blod? / Hvordan blev stien hjem en sti uden genkomst?”

Pro-demokratiske sangere Anthony Wong og Denis Ho er også blevet fjernet fra Apple Music i Kina. Apple App Store fjernede applikationer fra dets kinesiske tilbud, der diskuterede protesterne på Den Himmelske Freds Plads, herunder The New York Times, Radio Free Asia og Tibetan News. Twitter for nylig nægtede at godkende en emoji, der markerer 30-årsdagen for protesterne. Microsoft og LinkedIn undgå at tale om deres politik i Kina med medierne. Du får billedet.

Teknologibranchen har svigtet kunstnere som Li Zhi, Jacky Cheung, Anthony Wong og Denis Ho ved at hjælpe med at undertrykke information og ytringsfrihed.

Hvis USA virkelig er en nation, der sætter pris på demokrati, frihed og menneskehed – bør teknologiindustrien udnytte sin magt til at bekæmpe censur.

Centraliserede versus decentrale tjenester

Lige nu kan musiktjenester ikke – og vil ikke – beskytte kunstnernes stemmer overalt i verden, fordi de magtfulde interesser næsten altid vil vinde skabernes interesse for centraliserede tjenester. Derfor skal vi lægge magten tilbage i folks hænder ved at bruge decentrale tjenester og blockchain-teknologi.

Fordi virksomheder som Apple Music er centraliserede, skal de overholde lokale regler for at forblive operationelle, uanset hvor uretmæssigt denne regulering måtte være. Dette betyder, at de hurtigt og let bukker under for presset fra censorer af mange slags, herunder enpartistater som Kina. Skabere har ikke noget at sige om, hvordan deres indhold bruges, eller om det overhovedet forbliver tilgængeligt. Dette er sandt, fordi det spiller lige foran vores øjne.

Den næste generation af musiktjenester bør bruge teknologi som blockchains til at bekæmpe censur. Decentralisering af kontrollen med musikdistribution og indholdsejerskab giver kunstnere, fans og medlemmer af samfundet frihed til at udtrykke sig og interagere direkte med hinanden på deres egne vilkår. Uden central myndighed – en regering eller et selskab – kan et decentralt netværk beskytte kontroversielle skabere mod at blive tavs. I mellemtiden kræves det, at centraliserede tjenester som Apple Music fjerner indhold, når de får besked på det; med decentraliseret kontrol ville ingen være i stand til dette – Li Zhis musik ville aldrig være taget ned og historien om Den Himmelske Freds Plads pro-demokratiske protester ville aldrig blive slettet.

Brug sager

Dette er ikke kun en drøm eller et manifest. Virksomheder og projekter er allerede ved hjælp af blockchain for at løse nogle af musikindustriens største problemer. Mit firma, Audius, er en decentraliseret musikdelingsprotokol og den første til at levere en social musikoplevelse, der direkte forbinder kunstnere og fans. Open Music Initiative bruger blockchain til at identificere musikskabere, så de kan modtage deres fortjente royaltybetalinger. Smackathon, en konkurrence oprettet af Pitbull, arbejder på at bringe de øverste decentrale streamingtjenester til musik.

Musik på blockchain

Så hvad betyder musik på blockchain nøjagtigt? Hvordan ville branchen se ud? Det vil være et decentralt samfund af kunstnere, fans og udviklere, der deler og forsvarer verdens musik i overensstemmelse med følgende principper:

  1. Decentralisering: Medlemmer af netværket vil betjene det og opretholde kontrollen med deres data. Uden central myndighed vil det være censurebestandigt, sikkert og samfundsdrevet.
  2. Åben kilde: Alle kan bidrage med ideer, oprette nye klienter eller funktioner eller værtsnoder på netværket.
  3. Tilpassede incitamenter: Alle, der bidrager med værdi, kompenseres retfærdigt.

Musikere vil være i stand til at generere uforanderlige og tidsstemplede plader af deres kreative værker, hvilket gør indholdsejerskab offentligt verificerbart og uforanderligt. Med et netværk, der er decentraliseret, indholdsadresseret og sikret af en blockchain, kan der ikke manipuleres med indhold. Hvis en skaber vælger, forbliver deres indhold for evigt.

Indholdsmoderering vil være community-driven, og tvister løses af en jury af jævnaldrende på netværket. For eksempel kan dette voldgiftssystem løse krav om piratkopiering eller bestemme indtægtsandele for afledt indhold. Ingen statslig indgriben eller centraliseret enhed vil være i stand til at kalde skuddene på, hvad der kan og ikke kan tages ned på den måde, de gør i dag, til lydløse afvigende stemmer.

Det er på tide, at vi beskytter sårbare skabere med censurresistent teknologi. Lad os sætte kunstnere i stand til at distribuere, hvad de kan lide, når de kan lide, til hvem de kan lide – hvilket gør det umuligt for en regering at beslutte, hvilket indhold der kan og ikke kan lyttes til af dens borgere.

Hvilken effekt tror du blockchain vil have på musikbranchen? Hvordan har du det med big tech at fjerne kunstnere fra deres platforme for at overholde regeringer som Kina? Fortæl os, hvad du synes i kommentarfeltet nedenfor.

Mens Cointelegraph fuldt ud støtter retten til ytringsfrihed, forbeholder Cointelegraph sig retten til at udelukke kommentarer, som de mener er anstødelige, stødende, respektløse eller på anden måde upassende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map