Hvorfor Pakistan og Mellemøsten kan satse på kryptomining

Det er især vigtigt for lande at blive mere opmærksomme på kryptokurver, især når komponenter som decentral finansiering stiger i fremtrædende position. Nu hvor Mellemøsten bliver mere minedrift-venlig, ser fremtiden pludselig lys ud igen for denne region.

Pakistansk administration legaliserer kryptomining

Den pakistanske regering ser ud til at bevæge sig hurtigt mod en pro-krypto-holdning. Efter en forpligtelse til at integrere Bitcoin (BTC) i sit finansielle system i december sidste år tager landet skridt til at legalisere minedrift.

Sumera Shams, medlem af provinsforsamlingen i Khyber Pakhtunkhwa, meddelte på Twitter, at organet havde stemt for at vedtage en lov, der legaliserer minedrift:

Khyber Pakhtunkhwa’s forsamling vedtog anonymt min beslutning videre #Cryptocurrency & #Cryptomining. Ja #Pakistan fremad mod digitalisering for at konkurrere verden. Kudos til @ZiaBangashPTI & @fawadchaudhry for deres hårde arbejde og engagement i marken. https://t.co/id2LUnnGBo pic.twitter.com/TbQvYDsMEl

– Dr Sumera shams (@SumeraShams) 2. december 2020

Khyber Pakhtunkhwa er en af ​​de største provinser i Pakistan. Det ligger i landets nordlige region og er en drivkraft bag landets udvikling. Ifølge yderligere bekræftelse fra Zia Ullah Bangash, chefrådgiver inden for videnskab og informationsteknologi til regionens chefminister, stemte området for at legalisere minedrift.

Lokale nyhedskilder hævdede, at forsamlingen havde vedtaget et udkast til lovgivning, der viste en forpligtelse til at omfavne, hvad der muligvis kunne være fremtidens penge. Lovgivere forklarede, at de troede, at kryptovalutaer i sidste ende ville erstatte fiat-valutaer, og at det er vigtigt for dem at være i front, når denne udvikling kommer.

Ved at omfavne minedrift håber de at indlede den næste økonomiske revolution. Lovforslaget blev vedtaget med enstemmighed og viste, at lovgivere virkelig glædede sig til at styrke deres digitale og økonomiske rum.

Waqar Zaka, en influencer og pro-crypto aktivist, tweeted at dette var “en provins færdig, tre mere at gå.” Selvom dette ikke betyder, at hele Pakistan har omfavnet minedrift, er det virkelig et skridt i den rigtige retning.

Det er uklart, hvordan den nordlige region ønsker at komme videre med sin minestrategi. Det bør dog være i stand til at udvikle en robust reguleringsordning, der vil omfatte hele branchen og give mulighed for at investere i at strømme.

Iran fordobler minedrift

Pakistan er ikke det eneste land i Mellemøsten, der bevæger sig hurtigt mod lovgivningen om minedrift. Faktisk sporer det i øjeblikket Iran i den henseende.

Irans omfavnelse af kryptomining har været hurtig. Landet forbød oprindeligt aktiviteten efter at have bemærket, at borgerne var begyndt at drive minedrift i moskeer. De fleste moskeer elektricitetstilskud fra regeringen, og disse minearbejdere havde oprettet deres operationer for at sikre, at de ville drage fordel af det.

Situationen var især dyster, fordi krypto var begyndt at få trækkraft i Iran på det tidspunkt. Desværre blev det surt, da regeringen begyndte at beslaglægge minedrift, der findes i moskeer. En rapport om emnet hævdede, at Mostafa Rajabi Mashhadi, en embedsmand ved det iranske energiministerium, påpegede et 7% spring i elforbruget i juni 2019.

Mashhadi tilføjede angiveligt, at krypto minearbejdere havde været ansvarlige for stigningen i forbrugsniveauer. Så regeringen valgte at tage forebyggende skridt til at afværge eventuelle problemer med Irans elnet. Han påpegede, at regeringen vil identificere minearbejdere og straks afbryde dem fra elnettet – indtil alle parter når en rimelig aftale om prispolitikker for minearbejdere.

I november 2018 var Iran det rangeret øverst på den globale energisubsidieliste, der leverer op til 45,1 milliarder dollars årligt. Denne figur repræsenterede en tiendedel af dens årligt bruttonationalprodukt det år. I betragtning af at Iran havde haft strenge økonomiske sanktioner fra USA’s regering og det internationale samfund over sit nukleare program, havde det ikke råd til at betale mere i subsidier.

Imidlertid har de samme politikker tvunget landet til at genoverveje sine politikker. I juli besluttede den iranske regering officielt at erklære kryptomining en industriel aktivitet i landet. En rapport fra Mehr News Agency angivet at regeringen havde afholdt et kabinetmøde med præsident Hassan Rouhani som formand.

Legaliseringen gjorde i det væsentlige minedrift til en officiel industri. Samtidig skal enkeltpersoner og virksomheder, der ønsker at engagere sig i aktiviteten, have licens fra ministeriet for industri, mine og handel.

Det var et perfekt match. Elpriserne er ret billige i Iran. Statistikker fra de globale benzinpriser på det tidspunkt viste at landet opkræver næsten 0,005 $ pr. kilowatt-time. I betragtning af at dette er meget bedre end hvad andre lande opkræver, er det ingen tvivl om, at dette vil være lukrativt.

Indtil videre er over tusind enkeltpersoner og enheder hoppet ind i det iranske minearbejde og udnyttet den billige elektricitet. Til gengæld har landet haft et løft i indtægter og skatter. De økonomiske sanktioner fra USA og det internationale samfund er fortsat med at vokse, og det betyder, at landet er bundet for kontanter. Med en nyindustri som kryptovaluta-minedrift kan den udligne nogle af disse omkostninger.

Det er uklart, om nogen lande i Mellemøsten snart vil deltage i kampen. Saudi-Arabien er vokser at være blockchain-knudepunktet, selvom det meste af dets indsats har været rettet mod at bruge teknologien til at forbedre dets offentlige og private industrier. Med udsigten til, at kryptolovgivningen stiger der, er der ingen grund til, at minedrift ikke også kan blive mere af en anerkendt aktivitet.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Muhammad Abdullah er udvikler med en bachelorgrad i software engineering. I øjeblikket arbejder han i Zarai Taraqiati Bank Limited som databaseadministrator. Han er en kryptoentusiast og forfatter. Han elsker at skrive om blockchain-teknologi, kryptokurver og de seneste nyheder, der ryster markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map