Kryptoindustrien skal forhindre svindlere i at stjæle yderligere 16 milliarder dollars

Intetanende investorer har mistet 16 milliarder dollars ved at købe ind i kryptoprojekter, som de troede ville være den næstbedste ting. Og disse penge er næsten umulige at inddrive. Da kryptoindustrien etablerede sig som en forstyrrer af valuta og teknologi, og da Bitcoin (BTC) begyndte at få trækkraft i 2017, udnyttede svindlere de naive investorer, der var interesserede i at blive involveret. 

Relaterede: Bedømmelse af kryptokriminalitet: Fra Twitter-hackere til ikke din nøgler, ikke dine mønter

Spotting af svindel

Krypto-startmarkedet vokser og udvides hver dag. Der er startups, der arbejder på at skabe alternative bankmuligheder, der skaffer kapital gennem de første møntudbydninger, tokeniserer aktiver til lettere brug, skaber børser og innoverer i det decentrale finansieringsrum. Desværre, som det der typisk sker, overskygges mange af de gode projekter af de få dårlige. Når det er sagt, er kryptosvindel let at få øje på, hvis du ved, hvad du skal se efter.

Ved at undersøge nogle af de største svindel i kryptorummet er der et mønster for, hvordan disse ordninger køres. En type lokker investorer med løftet om utroligt høje afkast og i nogle tilfælde op til 1% rente pr. Dag. Denne Ponzi-ordning drives typisk af en person, der hævder, at de har oprettet en speciel handelsbot, der kan producere disse afkast, men til sidst betaler de simpelthen, hvad andre investorer lægger uden noget gyldigt produkt.

Den anden type er et pyramidesystem, hvor kryptoprojektet tiltrækker investorer og lover stort afkast ved hjælp af tokens på en børs og deltager i den “næste store ting.” Men en investor kan virkelig kun tjene penge ved at henvise til nye investorer, ikke fra et faktisk produkt. Crypto-svindel kan være det ene eller det andet eller en kombination.

Svindlere har også oprettet tokens, der kun kan bruges i deres egen udveksling og i det væsentlige er værdiløse. Svindel narrer også investorer med masser af hype, prangende kampagner, buzzwords og jargon. Nogle investorer mister deres penge, fordi projekterne kollapser og forårsager et pludseligt prisfald, og andre har mistet deres penge, fordi grundlæggerne pludselig forsvandt med dem.

Siden 2012 har 132 forskellige kryptosvindler gjort det godt med over $ 16 milliarder i investorers fonde, ifølge til vores “Crypto Investor Scam Report.” På grund af industriens uregulerede karakter er disse penge ubeskyttede og vil være meget vanskelige, hvis ikke umulige, at komme tilbage. Og hvad har konsekvenserne af disse handlinger været? Ifølge rapporten, selvom der har været 132 krypto-fidusprojekter siden 2012, har kun 71 af projekterne haft nogen form for juridisk handling mod dem.

Relaterede: Fald du for det? 13 ICO-svindel, der narrede tusinder

Hvad branchen skal gøre

Mens der er masser af ting, som en investor kan se efter, når de vurderer kryptoprojekter for troværdighed og værdi – såsom at vurdere deres hvidbog, evaluere deres team, bede om at se en fungerende forretningsmodel og bekræfte, at de ønsker at give værdi, ikke kun hype – kryptoindustrien bør ikke bare overlade denne due diligence til investoren. Der er måder ikke kun at holde kryptoprojekter ansvarlige, men måder at gøre det let for investorer at lære mere om projekter, de måske ønsker at bakke op.

Gennemsigtighed og videregivelse

Lige nu, hvis en investor ønsker at lære mere om et kryptoprojekt, dets historie, dets team og dets forretningsmodel, er de nødt til at jage det ud på Internettet – hvis det hold har givet sådanne oplysninger. En af de største fiaskoer ved kryptosvindel er, at investorer bakker op om projekter, som de ikke ved meget om.

I stedet for at overlade det til tilfældighederne eller overlade det til investorer at spørge, bør industrien aktivt tilskynde nye projekter til at offentliggøre deres information i en kilde eller et register. Hvis det bliver en industristandard, vil de, der er villige til at videregive virksomhedsoplysninger, vise, at de ikke har noget at skjule. De, der nægter at videregive, kan markeres for potentielt bedragerisk aktivitet.

Bedre IR-praksis

Den unge crypto-startindustri har ikke nødvendigvis været nødt til at overveje at etablere et sæt bedste praksis for investor relations. Endnu andre virksomheder i andre brancher har etableret metoder, hvormed de interagerer med investorer for at holde dem fuldt informeret om virksomhedens handlinger og økonomi.

Ved at opbygge en kultur med god IR i krypto sætter den basislinjen for, hvordan kryptoselskaber kommunikerer med investorer – og de uvillige kan blive markeret som svindel. På samme måde sætter det en basislinje for at tilskynde investorer til at stille spørgsmål og blive involveret for at finde ud af, hvordan deres penge bruges.

Uddannelse og bevidsthed

Som det ses ovenfor, blev store svindel bytte på investorers uvidenhed omkring kryptorummet, da hverdagslige mennesker blev lokket ind i løftet om høje afkast uden virkelig at vide, hvad krypto handlede om, idet de troede, at det fungerede som et Ponzi- eller pyramidesystem. Ansvaret for at uddanne verden om, hvordan krypto fungerer, falder på industriens skuldre, som har brug for at øge disse initiativer til dem uden for krypto-, finans- eller teknologirummet, så nye investorer ikke bliver draget fordel af.

Ansvarlighed

Endelig skal branchen holde svindlere ansvarlige. Mens nogle af grundlæggerne af disse falske projekter er stillet for retten, er der mange, der stadig er fri eller fortsætter deres lyssky praksis. Vil branchen kalde dem ud? At komme til det punkt at snyde uvidende ofre er faktisk for sent. Så hvilken slags kontrol og saldi som dem, der er beskrevet ovenfor, vil branchen indføre for at udvise dårlige aktører, før de har haft chancen for at starte?

Tiltrækning af investorer ind i fremtiden

Mens 16 mia. $ Allerede er gået tabt, er der måder at forhindre det i at ske igen. Dette inkluderer en forpligtelse fra investorer til grundigt at vurdere eventuelle startups, de ønsker at bakke op. Men vigtigst af alt kræver det, at industrien forpligter sig til ansvarlighed og gennemsigtighed fremover.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Lihan Hyunwoo Lee er en seriel iværksætter og teknolog, der løser virkelige problemer med en dataorienteret tilgang. Han grundlagde tidligere OpenSurvey, Koreas største opstart af mobilundersøgelser. Han var også medstifter af en førende start af mad og drikkevarer, der beskæftiger sig med følsomme medicinske data. Hans nuværende passion er at bruge dataanalyse til at hjælpe med at løse gennemsigtighedsproblemet, der plager kryptoindustrien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map