Ting, du skal overveje, når du giver krypto til velgørenhedsorganisationer eller andre

Sidste måned den amerikanske kongres øget de skattemæssige fordele ved velgørenhed i CARES Act i håb om, at folk vil give mere. Nogle giver penge; andre giver ejendom; og et stigende antal har givet kryptoaktiver.

Når du har taget den vanskelige beslutning, hvilken velgørenhed eller årsag du donerer til, skal dit fokus skifte mod din skatteposition. Der er visse ting, du skal huske på, når du giver kryptoaktiver – især i betragtning af, hvordan deres volatilitet kan påvirke dine skatter og beslutningstagning.

Hvilket kryptoaktiver giver jeg?

Generelt udløser ikke en gave af krypto en afgiftspligtig begivenhed til donorerne eller til modtagerne. Således, når donorer beslutter, hvor meget de ønsker at give, skal de også beslutte, hvilke aktiver de skal give. Donation af aktiver med et lavt skattegrundlag kan reducere eller minimere fremtidig skattepligtig indkomst, da donoren bevarer aktiver med et højere skattegrundlag. Enheder, der er fritaget for amerikansk skat på grund af deres uddannelsesmæssige, velgørende eller andre aktiviteter (“velgørenhed”) er ofte ligeglade med skattegrundlaget for de aktiver, de modtager. Dette skyldes, at de normalt er fritaget for skat på gevinster fra solgte aktiver for at finansiere deres velgørende aktiviteter.

Hvis modtageren af ​​gaven ikke er fritaget for amerikansk skat – dvs. en “ikke-velgørenhedsorganisation” – vil de sandsynligvis bekymre sig om skattegrundlaget for det aktiv, der er givet dem. Dette skyldes, at donorens skattegrundlag for begavede aktiver ofte – men ikke altid – overføres til den ikke-velgørenhedsorganisation. Således, hvis donoren ønsker at prioritere deres egen skatteposition frem for ikke-velgørenhedsorganisationer, giver donoren krypto med det laveste skattegrundlag. Omvendt, hvis donoren ønsker at prioritere fordelene ved gaven til ikke-velgørenhed, vil de give krypto med det højeste skattegrundlag.

Har min kryptogave et indbygget tab?

Cryptoaktiver har et indbygget tab, fordi deres skattegrundlag er højere end deres nuværende markedsværdi. derfor kan en donor ønske at sælge kryptoen kontant (for at realisere et kapitaltab) og derefter give disse kontanter til en velgørenhedsorganisation eller ikke-velgørenhedsorganisation. Donoren kan bruge dette kapitaltab til at udligne skat på eventuelle kapitalgevinster, de måtte have, mens de overfører den samme værdi til velgørenhed eller ikke-velgørenhed.

Hvis en donor giver en gave af krypto med et indbygget tab til en ikke-velgørenhedsorganisation, går det potentielle skattefradrag fra det indbyggede tab tabt. Dette skyldes, at den generelle regel, der overfører donorens skattegrundlag til gavemodtageren, ikke gælder i tilfælde af indbyggede tab, som en gavemodtager sælger for et tab. Snarere er skattegrundlaget for ejendommen, der sælges af gavemodtageren, begrænset til aktivernes dagsværdi på tidspunktet for gaven.

Får jeg et velgørenhedsfradrag?

Enkeltpersoner, der specificerer fradrag, kan have ret til et fradrag for kryptogave, de foretager til bestemte velgørenhedsorganisationer. Retten til fradraget gives, når en persons specificerede fradrag overstiger deres standardfradrag – dvs. $ 12.400 for enlige skatteydere og $ 24.800 for gifte skatteydere. Selvom en person ikke overholder disse tærskler, kan de dog have ret til et fradrag på op til $ 300 som følge af CARES-loven vedtaget i marts. Handlingen reducerede også andre begrænsninger for den enkeltes evne til at tage et fradrag for velgørende bidrag.

Ofte er størrelsen af ​​et velgørenhedsfradrag baseret på dagsværdien af ​​kryptoaktivet på donationstidspunktet. Men hvis en person donerer enten kryptoaktiver med kortsigtede gevinster (mindre end et år) eller krypto, der vil give anledning til almindelig indkomst, hvis de sælges, reduceres skatteyderens velgørende fradrag ved enhver påskønnelse i kryptoen. Dette kan begrænse skatteydernes velgørende fradrag til skattegrundlaget for den givne krypto.

Accepterer min velgørenhed eller ikke-velgørenheds valg krypto?

Flere og flere velgørenhedsorganisationer samarbejder med krypto-betalings- / donationsplatforme, såsom BitPay, Coinbase Commerce og The Giving Block for at lette donationer i krypto. Selvom mange af de største velgørenhedsorganisationer allerede accepterer donationer i krypto – fx United Way, American Røde Kors, No Kid Hungry – har kun ca. 2% af alle nonprofitorganisationer i USA og Canada været efter sigende ved at gøre sådan.

For dem, der stadig vil donere kryptoaktiver til organisationer, der ikke accepterer dem, kan en mulighed være en donorrådet fond, også kendt som en donorfond. En af de største donorfonde i USA er Fidelity Charitable. Det accepterer donationer i Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC) og XRP. Da Fidelity Charitable og andre donorfonde er velgørenhedsorganisationer, gælder de samme overvejelser, der er skitseret i denne artikel, når de bidrager til disse fonde.

Efter modtagelse af den donerede krypto er donorfonden i stand til at sælge kryptoen kontant uden at skulle betale skat. Hele fiatværdien – fratrukket gebyrer – for den krypto, der sælges, er i stand til at vokse i donorfonden eller doneres til enhver velgørenhedsorganisation, som donoren vælger (dermed den donorrådede reference). Selvom donorfonde har finansierings- / donationsminimum, kan de give yderligere muligheder for dem, der ønsker at donere med deres kryptobesiddelser. Fidelity Charitable har alene siden 2015 modtaget 100 millioner dollars i kryptokurrency-donationer ifølge den nyligt offentliggjorte “2019 Giving Report.”

Efter at have besluttet, hvilken velgørenhed eller ikke-velgørenhed, der fortjener din gave, fortjener din egen skatteposition muligvis også en tanke. Selvom der er nogle vendinger i tankeprocessen, starter det hele med at stille nogle grundlæggende spørgsmål om, hvorvidt den krypto, du giver, har værdsat eller afskrevet, og arten af ​​gaveens modtager. At tænke på både skattemæssige og ikke-skattemæssige overvejelser ved en gave kan maksimere de samlede fordele for donoren og modtageren eller i det mindste sætte donoren i kontrol med at finde den rette balance.

Denne artikel er kun til generel informationsformål og bør ikke behandles som rådgivning om skat, regnskab eller anden behandling af en transaktion eller aktivitet. Kontakt en passende rådgiver, hvis du ønsker en sådan rådgivning.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterne alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Denne artikel blev medforfatter af Roger Brown og Rachel Walker.

Roger Brown er chef for skatte- og reguleringsanliggender i Lukka. Han har mere end 27 års erfaring som international advokat inden for skatte- og finansielle produkter. Han tilbragte et årti på det nationale kontor for Internal Revenue Service, skrev regler og anden vejledning, og inden Lukka tilbragte han en lignende periode som partner hos Ernst & Youngs finansielle institutioner og produktkontor. Efter at have fået til opgave at være den førende internationale skattepartner på en række af EYs største bank-, forsikrings- og andre kapitalmarkedskunder – ofte bro over skæringspunktet mellem skatte- og kapitalmarkedsreglerne – blev Roger en af ​​virksomhedens ledere inden for fintech- og blockchain-rummet.

Rachel Walker er produktchef på Lukka Library – en database med akademiske papirer, der konfronterer kontroversielle juridiske og skattemæssige spørgsmål vedrørende krypto. Inden hun kom til Lukka, var Rachel forretningsanalytiker hos ION – et computersoftwarefirma, der leverer software til workflow-automatisering. Rachel dimitterede med en Bachelor of Arts i matematik fra Boston College.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map