Vil Googles Quantum Supremacy bryde Bitcoin i 2020?

Emnet for kvantecomputering har støt vundet interesse i kryptosfæren, især de sidste 12 måneder. I betragtning af den øgede nysgerrighed og bekymring er det værd at løse nogle åbne spørgsmål omkring kvanteoverlegenhed for kryptosamfundet, da der er en enorm mængde misinformation, der cirkulerer online.

Bliver vores Bitcoin stjålet?

Mange mennesker har frygt for, at Sycamore, Googles 54-qubit kvanteprocessor, kunne overvinde systemet og stjæle alles Bitcoin. Hvis der ikke skulle ske ændringer i den nuværende implementering af Bitcoin-netværket, ville dette sandsynligvis blive en realitet inden for fem til ti år. Så selvom der i øjeblikket ikke er behov for, at brugerne skal bekymre sig, rådes udviklere til at påbegynde forberedelserne.

Hvad der virkelig er alarmerende er, at “kvantefornægtere” tilbageviser problemets virkelighed og insisterer på, at bekymring skal begrænses. Desværre er det nøjagtige modsatte tilfældet. Vi skal lægge et samlet fokus på at løse problemet, da komplekse distribuerede systemer (ringer blockchain en klokke?) Er alt andet end nemme at opgradere til en helt ny kryptostak. Efter at have brugt et årti eller to modnes, kunne økosystemet undermineres massivt, hvis kvanteberegning udvikler sig til den forventede grad.

Relateret: Quantum Computing Vs. Blockchain: Indvirkning på kryptografi

Sikkerhed om dette stammer fra det faktum, at de nuværende krypteringsordninger (inklusive dem, der bruges af Bitcoin og Ethereum) allerede har vist sig at være sårbare over for signaturforfalskning, der kan udføres af kvantecomputere.

Asymmetrisk kryptografi er afhængig af tastaturer (nemlig en privat og offentlig nøgle), hvor offentligheden kunne beregnes ud fra sin private modstykke, men ikke omvendt. Dette skyldes umuligheden af ​​visse matematiske problemer som f.eks. Fakturering af et tal, der er et produkt med store primtal eller beregning af multiplikatoren af ​​generatoren, der resulterede i en offentlig nøgle, som de fleste blockchains og kryptografiske systemer bruger.

Hvis beregningen kunne gøres omvendt (dvs. beregning af en privat nøgle fra en offentlig nøgle), går hele skemaet i stykker. Alt, hvad vi har brug for, er flere qubits og stabilitet i disse systemer for at sådanne angreb bliver eksekverbare.

Vil Google udvinde alle de resterende Bitcoin?

Dette er et andet ofte stillet spørgsmål, men i virkeligheden er kvantecomputere langt mindre effektive til symmetriske kryptorelaterede beregninger end asymmetriske kryptorelaterede. Med hensyn til tallene tager det 2 ^ 128 operationer på en almindelig computer for at finde en BTC privat nøgle for en given BTC offentlig nøgle, mens det kun tager 128 ^ 3 operationer på en kvantecomputer for at opnå den samme præstation.

For hashing er forskellen – mens den stadig er enorm – meget mindre. I det væsentlige skal vi bekymre os mere om folk med kvantecomputere, der bruger / stjæler vores penge i stedet for at bekymre sig om, at Google udvinder den resterende Bitcoin. Selv hvis det var tilfældet, efter succesfuld minedrift af 2016-blokke, ville det indstille vanskeligheden til “kvanteniveau” – hvilket betyder, at Bitcoin kun ville kunne brydes af kvantecomputere.

Relateret: Er Crypto Ready for the New Space Age?

Det vanskelige spørgsmål her er, at vanskeligheden allerede er ved at ramme sådanne niveauer, at minearbejdere skal vente på at kunne justere tidsstempelfeltet for givne blokke, fordi de allerede løb gennem alle mulige nonces for en given blok uden at finde et resultat under sværhedsmålet. I lyset af dette vil jeg vove at sige, at dette minedriftrelaterede problem er mere teoretisk end praktisk. Vi har allerede bemærket, at tid kan være den begrænsende faktor i at finde en korrekt løsning til en blok, ikke ydeevne, selv uden kvantecomputerbaseret minedrift.

Den ene ting, som alle skal fokusere på


Bør Bitcoin-indehavere være bekymrede over kvanteproblemet i 2020? Nej, men der er en advarsel: Kryptovalutaer (hvilket betyder deres udviklerfællesskaber) og virksomheder skal fokusere på problemet.

Hvad hvis der allerede er bygget kvantecomputere, der er meget bedre end Googles Sycamore, og vi bare ikke har lov til at vide om dem?

Vi bør søge og opgradere til en kvantebestandig kryptostak i blockchain-implementeringer og alle andre systemer, der er afhængige af asymmetrisk krypto (f.eks. Banker, regeringer osv.) Så hurtigt som muligt. Kvanteoverherredømme er uundgåelig – det er bare et tilfælde af hvornår.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Johann Polecsak er medstifter og Chief Technology Officer hos Centrum Circle og CTO hos QANplatform. Han overvåger teknologiudviklingen og er kryptorådgiver for projekterne på Centrum Circle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map